Hopp til hovedinnholdet

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg handler om å bli avvist. Det kan være noe av det verste vi som mennesker opplever. Nærheten og intimiteten i et kjærlighetsforhold gir oss styrke og god selvfølelse. Når dette brutalt blir tatt bort, kommer fort tanken om at du ikke orker å leve uten dette, og du tror at du ikke kan klare deg uten akkurat DEN personen. Du føler at alt er svart og trist, og skjønner ikke hvordan alle rundt deg kan være glade og fornøyde når du føler deg så langt nede. Hvordan i all verden skal du klare å komme deg gjennom denne sorgen?

Hvorfor?

Når et forhold tar slutt, og spesielt hvis det skjer uten forvarsel og det er noen du var virkelig glad i, dukker det opp tusenvis av spørsmål i hodet ditt. Hvorfor skjer dette meg? Hva har jeg gjort galt? Er han ikke glad i meg? Var hun noen gang glad i meg? Kommer jeg noen gang til å bli elsket igjen? Kan jeg noen gang klare å bli glad i noen andre? Alle disse spørsmålene får deg til å tvile på deg selv. Man føler en følelse av meningsløshet; du kan jo ikke være noe annet enn det du er!

Del sorgen!

Det er viktig å dele en slik sorg med andre. De fleste har en eller annen gang opplevd kjærlighetssorg, eller kommer til å oppleve det. Bare det at andre vet hvordan du har det, letter sorgen litt. Man trenger å få trøst, eller noen som bare kan høre på deg, og som ikke minst kan fortelle deg at det ikke er deg det er noe feil med! Du er verdt en hel masse! Venner og familie er der for deg, og de kan du bruke for å lette trykket. Kanskje har de noen gode råd også?

Styrk deg selv

Det hjelper ikke å stenge deg selv inne når du har kjærlighetssorg. Sorgen, tankene og tårene må ut. Det hjelper heller ikke å late som om ingenting har skjedd, og ikke gi deg tid til å sørge. Ta den tiden du trenger! Men det viktigste av alt er at du gjør ting som du vet er bra for deg selv. Tving deg selv ut av situasjonen! Det vil også styrke din egen selvfølelse igjen, fordi du klarte å gjennomføre noe på tross av at du egentlig ikke orket.

 

Hvordan skal du komme deg videre?

 • Lytt til musikk som har betydning for deg.
 • Les en bok eller se filmer som får deg til å gråte.
 • Si til deg selv: "Dette kommer jeg igjennom". Prøve å kjenne at dette er en sannhet. Husk at andre mennesker har opplevd dette før deg. Smerten går gradvis over.
 • Prøv å tenk positivt på de tingene du fortsatt har. Dette kan f.eks være venner, familie, kjæledyr, hobbyer osv.
 • Når du har en av de tunge dagene: Prøv å gi deg selv en belønning istedet for å straffe deg selv.
 • Prioriter deg selv. Ta vare på deg selv og skjem deg bort. Kvitt deg med forpliktelser som gjør ting vanskelig for deg.
 • Gråt når du trenger det - enten du er alene eller sammen med andre. Gråt er bra for sjelen.
 • Når du ser forelskede par og synes synd på deg selv, prøv å snu tankegangen. Si til deg selv hva du også fortjener ekte kjærlighet. Si til deg selv at du er mer verdt og at du fortjener å oppleve kjærlighet. Vit at alle mennesker fortjener dette.
 • Gjør noe du ikke har gjort før, slik at du kan oppleve deg selv på en ny måte. Dette kan f.eks. være å treffe nye mennesker eller prøve en aktivitet du aldri har prøvd før.
 • Gå ut på byen, dans, gjør noe morsomt. du trenger ikke å være lei deg hele tiden. Å tilbringe tid med andre som har det gøy kan hjelpe på ditt humør. Det kan selvfølgelig også føre til at du føler mer vemod, noe som er helt i orden.
 • Lytt til andre som har eller har hatt kjærlighetssorg. Når du identifiserer deg med andre vil du se at du ikke er alene, og ensomheten blir lettere å håndtere.
 • Gå turer i naturen, vær oppmerksom på omgivelsene og pust inn den friske luften.
 • Vær masse sammen med dine venner.

Tiden leger alle sår

Husk at det tar tid å bearbeide kjærlighetssorg. Noen trenger bare en måned, eller 3 måneder, mens andre trenger år. Gi deg selv tid til å komme over det. Ikke motarbeid følelsessvingninger. Man er ikke alltid bare nede eller bare oppe. Ikke føl deg skyldig hvis du har et øyeblikk av glede eller lettelse.

Aller viktigst: husk på at dette går over. Det gjør faktisk det! En eller annen gang tar sorgen slutt, og du kan tenke tilbake på forholdet og være glad for det du lærte av det og de opplevelsene og følelsene dere delte. Det finnes mange som vil ønske å være glad i deg og ta vare på deg!


Som et kjent ordtak sier; det er mange fisker i havet!


Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
...
0
09.03.2019 14:54:16
Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne jeg har så utrolig kjærlighetssorg men også gode ting å tenke på som f.eks venner familie kjæledyr og gymnastikk som jeg går på jeg har alltid noen jeg kan snakke med men jeg klarer fortsatt ikke komme over gutten som ikke liker meg men gutten jeg liker. Han likte meg før men det er vist slutt nå:((( Får så vondt av å tenke på det og han likte venninna mi men når han prøvde og ødelegge vennskapet vårt ved at han liker henne sa henne rett ut at hun ikke liker han og at han skal stoppe og ødelegge vennskapet vårt:) gode venner har jeg hvertfall men uansett om jeg snakker om det så går det ikke over jeg tenker noen få ganger på om å drepe seg selv er det rette valget men har tatt en beslutning og jeg vet at hvis jeg dreper meg selv så er det jeg som blir lykkelig og alle andre lei seg så drepe meg selv skal ikke skje. Er jo ganske fornøyd med meg selv men jeg bare trodde jeg hadde kommet til den rette grunnen... hilsen en sjenert jente med et knust hjerte men med god støtte
jente 13
2
17.01.2019 21:40:28
jeg gråter vær kveld (red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få hjelp og råd)
alva123
3
17.01.2019 21:30:43
jeg har hatt kjærlighets sorg siden sommeren det er den ene fyren som ikke kommer ut av hodet mitt. jeg og han er bestevenner og han forteller meg det meste, som også er litt dumt fordi han forteller jo bare om jenter, så for vær gang han forteller eller viser meg et bilde av en pen jente forandrer jeg meg jeg vi se sånn ut jeg vil bare at han vil ha meg. men jeg vet han ikke vil ha meg
Natalia
3
07.12.2018 13:17:41
eg liker en gutt men han liker ikkr meg
Jente
5
26.11.2018 22:17:48
Jeg liker en gutt, men vet ikke om han liker meg tilbake. Vi var mye sammen før , men ikke nå lenger. Vi var aldrig kjærester, men jeg føler meg uansett dumpet. Hva skal jeg gjøre ?!
Gutt_13
7
09.10.2018 23:23:46
Det fines to hoved typer kjærlighets sorg type 1 som er beskrevet i teksten ovenfor. Type 2 der du er sammen med en som ikke føler det samme ( se Hessengers innlegg lenger nede) men det er en anen versjon av type 2 som man kanskje ikke kan kalle kjærlighetssorg nemelig type 2.5 hvor du tror/vet at noen er forelsket i deg (ofte en venn) og du ikke føler det samme for dem. Det høres kanskje ikke så ille ut men i mitt tilfelle har jeg kjent sene personen nesten hele livet og vil ikke miste henne som venn. Hva skal jeg gjøre!?
Gutt 13
1
06.09.2018 17:44:59
Jeg møtte en jente i barnehagen vi ble venner og jeg ble forelsket. Hun var også men vi var ikke sammen. Men så plutselig spurte en annen gutt som var vennen min henne om de kunne bli sammen, og nå har de vært sammen i nesten 9 år. Jeg har blitt vennen hennes nå men når jeg ser dem sammen får jeg hjertesorg. I tilleg viser vennen min tydelige tegn på at jeg må holde meg unna. Jeg har mistet ikke bare en jente, men også en venn Jeg gråter hver gang jeg tenker på det
Jente 15 - kjærlighet?
1
04.07.2018 23:29:39
Hei!❤ Da jeg gikk i 5.klasse var vi 5.kl og 6.kl veldig mye sammen. Og i klassen over meg(6.kl) ver dt en gutt jeg var god venn med. Men dt var noe merkelig for de andre guttene i klassen kunne jeg erte og snakke til. Men jeg turte aldri å snakke til denne gutten. Da årene gikk, jeg begynte å like han litt, ham vær morsom, og vi hadde mange felles interesser. Da jeg begynte på U-skolen, var han veldig mye sammen med de andre jentene. Men de hadde kjæreste og de var ikke forelsket. Og da følte jeg at han aldri la merke til meg. På dette tidspunktet var jeg ganske forelsket. Han var til tider ekkel med meg. Men!!!
Trenger hjelp fra en gutt
3
28.05.2018 17:44:05
Jeg er snart 14 år og i over to år har jeg vært forelsket i en gutt som er ett år eldre enn meg. Vi har snakket sammen en del, men gjør det ikke nå lenger. Vi ble kjent via leirer og turer innenfor speideren og jeg trodde vi var relativt gode venner for vi fant liksom "tonen" Jeg likte han kjempegodt og en periode trodde jeg han likte meg også. Han virket liksom så flørtende (han smilte mye, var morsom, når vi spilte bordtennis tror jeg han lot meg vinne, han tulla mye med meg, og vi har ganske mange gode minner. Eller jeg i hvertfall.. ) Jeg tror det var etter noen (anonyme) hadde spurt han om han fortsatt var sammen med eksen hans (som jeg er venn med), at han slutta å snakke med meg. Jeg er ikke sikker på om det var da han slutta, men det kan i hvert fall hende han tror det var meg som var klengete eller innpåsliten. Tror han vet at jeg likte han, men han tok vel avstand fordi han ikke var klar, men det er ikke jeg heller. Problemet er at jeg ble så lei meg da vi stoppa å snakke og dessuten ble han nylig sammen med noen jeg ikke kjenner. På forrige leir stod jeg og venninna mi i dokø ved siden av han, og etterpå sa hun at han hadde sett på meg og prøvde å skjule det, men det merka jeg ikke noe til. Så det jeg lurer på er, hva i all verden betyr dette? Hva betyr det at en gutt er kjempemorsom, engasjert og flørtende i det ene øyeblikket, mens i det neste er han helt avvisende (som jeg føler da) og jeg tror han ikke vil ha noe med meg å gjøre?
Drømmen..
3
15.02.2018 18:47:39
Høsten 2015 begynte det en ny gutt i klassen. Jeg synes han så ut som en veldig hyggelig person, og det var det liksom. En gang hang jeg og vennene mine i "skogen" (det var egentlig ikke en skog, men vi kalte det) Han kom smilende bort til oss, og spurte om han kunne være med. Det så vi selvfølgelig ja til. Vi lekte med hverandre hver dag, og da mener jeg hver dag. Tok følge hjem, og hadde utrolig mye å snakke med ham om. Jeg var veldig glad i ham, selv om jeg ikke innså det. Senere når vi lekte stikkball ute i nabolaget vårt med mange andre kids som oss sa han "Du vet at vi er naboer?" Jeg så sjokka ut. Jeg så måpende på han. Han snudde seg og pekte på verandaen sin, og helt tett inntil så sto min. Jeg ble litt glad. Vi traff hverandre mange ganger der, men vi begge ble sjenerte hver gang, og gikk inn igjen. En dag på fysisk aktv. så var vi ute og lekte. Han ble sur. Liksom helt ut av det blå. Vi skjønte ikke hva vi hadde gjort, fordi vi ikke gjorde noe. Noen dager senere, sa jeg og kompisen min unnskyld til han. Han sa at det gikk greit, men da senere, når vi hadde kommet fram til kvartalet vårt sa jeg "Fortell meg den egentlige grunnen" og da sa han "Nei du kommer til å bli lei deg" og da svarte jeg ham med "Det går fint" og da pustet han inn og sa "Jeg spurte noen i klassen om hvordan dere var, og de sa at dere var klassens nerder" Jeg tenkte at det ikke var noe spes med det. Liksom der det ikke bra å være nerd? For da er man smart? Vel, jeg lot det gå. Selv om jeg tenkte jævlig mye på det, med null ide i hodet om hva han mente. Han tulla fortsatt med meg. Han kastet snøballer på meg, og smilte. Vi hadde faktisk en snøballkrig nær en matvare butikk, også gikk jeg hjem. Da løp han så fort han kunne, og da jeg skulle åpne utedøra kom han bak meg og kastet snøballer. Det var sånn vårt lille forhold vår. Jeg tok alltid payback når han gjorde noe sånt mot meg, og det var gøy. Jeg tenkte på han som en bror, men likevel var jeg innmari forelsket i ham. Men vi glei fra hverandre. Han ble venner med de "kule" og glemte oss fullstendig. Tre år har gått, og jeg er fortsatt forelsket i ham.
Sammer
2
01.02.2018 21:07:01
Hei.og håper at noen kan råd meg eller hjelpe meg.og jeg forelsker i en lærer og jeg som en elev og et år etter på jeg giftet meg m henne.og jeg bodet m hun et år men vi krenget mange ganger og hun kastet meg ut leiligheten.eller bare to ganger.og jeg vært sur veldig og stress og nå vi er slut nesten nå.hordan kan jeg orden alt ??
Gjertine
2
16.01.2018 22:54:32
Eg er 11 år. Hva kan eg gjøre? Eg gråter hele tiden på grunn av kjærligetssorg. Er det noe eg kan gjøre for å komme over det??eg er såååå jævla lei meg han ødela livet mitt
kjærlighetssorg
5
15.11.2017 10:41:51
Jeg har kjærlighetssorg opp til 1000 akkurat nå. Det å slå opp på melding sjokkerer meg. vi har vært sammen i 3 år :(
:/
5
21.10.2017 11:42:17
Jeg er forelska i denne gutten i klassen min. Han ser på meg i timene, friminuttene og alt sånt. Han blir sjenert når jeg er i nærheten. Jeg er veldig sikker på at han liker meg... Men i går fant jeg ut at han har en kjæreste, hun går på en annen skole. Han oppfører seg veldig som at han liker meg, vennene mine er også enige. Jeg er bare så lei meg, for hvis han liker meg og slår opp med kjæresten pågrund meg?! Asså jeg er så usikker på life akkurat nå -_-
Akkurat nå vil jeg gi deg et tips. Jeg likte en gutt. Jeg startet med at jeg addey ham på snap, og sakte men sikkert begynte vi å snakke mer og mer. Vi har blitt kjempegodt kjent, og vi har bært dammen. Eneste
1
24.10.2017 23:12:21
Glem det.
nei
1
14.10.2017 11:09:13
han behandla meg dårlig, mens andre ganger behandla han meg som en prinsesse. Jeg var lei av manipuleringa og sjalusien, så jeg slo opp. Jeg har hatt kjærlghetssorg i snart to måneder. Har prøvd å hooke med andre, men jeg føler det blir feil hver gang. Og han har fått seg ny jente, som sender meg meldinger og sier at han hadde følelser for hu når vi var sammen. Jeg vet sånn ærlig ikke hva jeg skal gjøre. Jeg orker ikke å være hjemme, jeg er ute med venner hele tiden. Men så møter jeg "veggen" og faller inn i dype depresjoner og lar det gå utover andre. Jeg orker ikke å se han, når jeg ser han på skolen klarer jeg ikke å se på han. Det verste er at han har faen ikke ringt, sendt en eneste melding, han prøvde ikke å få meg tilbake, og akkurat det gjør så jævlig vondt. Hvordan kunne han elske meg, men la meg gå så lett? Jeg vet jeg har vondt, fordi jeg elsket han sykt mye. Men når sorgen ikke blir gjengjeldt. Faen så vondt det gjør.
!!!
1
15.10.2017 17:18:35
Føles ut som at det er jeg som har skrevet dette, er i HELT samme situasjon! Hver er duu
feels
0
10.11.2017 15:15:55
føler meg såå mye bedre, trang tid til å komme meg over ham liksom. Og jeg er ikke helt over han, men jeg nærmer meg.
forresten
0
09.11.2017 15:23:08
Av en eller annen grunn, så har jeg følelse av at jeg kjenner deg haha.
:-( jente
1
25.09.2017 19:50:18
Eg er forelska i en som er homofil og han er en som var min første forelskelse
...
1
06.06.2017 16:34:59
Problemet mitt var at det var jeg som slo opp. Først nå, når han har fått seg en ny kjæreste inner jeg hvor mye han betydde for meg
Masse problemer + kjærlighetssorg
1
16.11.2017 20:33:23
Savner du han? Eller oppmerksomheten Hannes + jenter husk dette: hvis en gutt kan kommer over deg så lett som det på en helg så er han ikke vært å gråte for i flere månder!
elisa
0
09.05.2017 18:14:24
hei, jeg liker en gutt i klassen min og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. jeg blir så nervøs og nå så sitter vi sammen i klassen. jeg er så lei meg jeg vet ikke hva jeg skal gjøre jeg vill bare at han skal like meg. før så hviste han ikke at jeg likte han men nå gjør han det og han har slutta å snakke til meg han gjør det bare noen ganger han likte at vi var venner før nå vet vi ikke hva vi skal gjøre
unni
0
15.03.2017 13:51:24
så bra :)
Anonym2
0
27.02.2017 22:50:34
Ekskjæresten min slo opp med meg idag! Hva skal jeg gjøre
Anonym
1
14.02.2017 21:58:32
Det er helt jævlig
Privat03
0
30.12.2016 20:16:26
Jeg har hatt det ganske bra med en fyr
ITSMEBITCH
1
21.10.2017 11:44:58
Nice
Hessenger
8
20.12.2016 01:05:59
Den type kjærlighetssorg som beskrives i denne artikkelen, har sin årsak i brudd med kjæresten - la oss kalle dette kjærlighetssorg - type #1. For det finnes nemlig en annen type kjærlighetssorg - type 2 - nemlig såkalt ulykkelig/ugjensidig forelskelse, hvor man forelsker seg i en person som ikke gjengjelder de samme følelsene. Denne typen er minst like vond som type #1. Men når det skal skrives om kjærlighetssorg i nettaviser og lignende, så er det vanligvis kun type #1 det skrives om, dessverre.
trist
3
21.11.2016 15:44:09
kjærlighetsorgen kom til meg idag. Mangen av vennene mine trøstet meg. jeg ble så lei meg at jeg sente han ti meldinger og han svarte ikke meg
Føler m deg asz
0
24.12.2016 00:28:27
Jeg vet nøyaktig hvordan d r.... jeg har opplevd begge sorgene m samme person. Jeg var lizm dødsforelska å ddr.... men han hadde kj... jeg var helt knust å jeg sluttet aldri elske han... etterhvert som d var slutt m han å kj sa han til meg at han hadde følelser for meg også.... vi ble sammen å han var altid der.... han skulket noen timer p skolen for å finne meg å se om jeg var Ok da d hadde hent no mellom meg og 1 annen person som gjorde at jeg ble sint å nesten fikk bank fordi jeg ikke ville sloss... jeg ble så sint at jeg stakk fra skolen å han viste ikke hvor jeg ble av så når timen beggynte gikk han for å lete etter meg å sånt... nå for noen dager siden sente han meg melding hvor d sto at jeg var den beste jenta i livet hans å at ville elske meg resten av livet.... Samma dag som han gjorde d slutt altså i dag lillejulaften eller i går da siden kl r over 24.... men uansett på lillejulaften morgen snakket vi sammen som vi pleide m hjerter p chat å alt ddr lizm... så noen timer etterpå sa han at han ikke hadde følelser for meg lenger å at han slo opp m meg... Fyf jeg ble helt knust.. jeg har aldri likt noen så godt å jeg elsker han fortsatt.... jeg spurte når han mista følelsene for meg å han sa han hadde tengt litt løpet av natta... så den morgenen hadde han bare latet som... jeg mistet gutten jeg har elsket siden første stund å jeg elsker ingen andre untatt han.... jeg har bare ligget å stirret i taket ansiktet mitt r helt stivt av tårer å d r umulig å slutte å gråte.... for meg hjalp d veldig å snakke m venner spess 1 som hadde d enda værre hu opplevde at kj var utro å behandlet henne som dritt.... å når d virkelig elsker noen r d umulig å hate selv om d r d eneste d vill.... jeg gråter fortsatt når jeg skriver dette men venner hjelper så utrolig mye
1
15.11.2016 17:45:24
jeg ble dompa av kj min i dag og jeg var med han samme dagen så dompa han meg på melinger på mobilen
julie
1
08.11.2016 09:05:38
Jenta som ble dumpa
1
19.10.2016 19:02:35
Jeg ble dumpet og vet ikke så mye mer jeg gråter hele tiden ble dumpet i dag nå ligger bare i senga og hører på musikk PG ser på filmer jeg elsket han men han elsket ikke meg lengre vennene mine vet ikke det enda men først må jeg komme over det
Psycorax
3
10.11.2016 02:12:52
Jeg vet akkurat hvordan du har det kjære venn:( Har akkurat blitt dumpet selv etter 2,5 år med jenta jeg elsket.. Er forferdelig vanskelig men begynner å føle en viss aksept og kjenner på en merkelig måte at sorgen avtar bittelitt for hver dag som går. Gråt, reflektér og minnes de fine stundene sammen.. det skal du tillate deg, men se også framover, bli litt sinna og tenk at du fortjener bedre! Vi kommer oss igjennom dette! ;)
trist.lei meg
5
28.07.2016 21:47:24
Spurte den jeg er forelsket i, fikk nei. Gråt mye. Føles som jeg ikke er god til noe.
Christine
0
21.10.2017 11:44:06
Get over IT. Det er tøft men det er livet \_(^_^)_/
Jente 15 år
4
18.07.2016 06:22:44
29. Mars skjedde det største marerittet som har skjedd på lenge.. Den gutten jeg var hodestupsforelsket i slo opp med meg, grunnen hans var "jeg elsket deg i går, men ikke i dag".. Han mente at et avstandsforhold ikke funker, men 1 time å kjøre er ikke lenge. Jeg synes han burde fortalt det til meg, og ikke tatt en så forhastet beslutning.. Etter det så snakket vi litt sammen, men ikke ofte. Jeg fikk følelsen av at han ville ha meg tilbake, men rett før jeg hadde tenkt til å snakke med han om dette så fant jeg ut av en ting. Min bestevenninne, hadde gått bak ryggen på meg. Ho kalte han for "bro" hele tiden, og jeg hadde ingen anelse om at ho holdt på med han underveis. Hvertfall, ho gikk bak ryggen på meg. Ho ble sammen med han, og jeg spurte ho ofte om de var sammen. Jeg skjønte at de var det, fordi hver gang jeg spurte ho om ho kunne snakke så var svaret alltid "kan ikke snakke, er med ******" eller "kan ikke, skyper med *****" jeg spurte ho alltid om jeg kunne være med, men ho drøyde det hele tiden. Når ho endelig fortalte det til meg og jeg fikk en bekreftelse, så så jeg hele verden rase ned i 1000 knas. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg snakket med ho, og ho snakket jo sefølgelig med han hver dag. Alt jeg sa til ho tok ho screenshot av og sendte til han og da fikk jeg alltid og det får jeg fortsatt en melding av han. Så denne jenta som var/er min bestevenn føler jeg har forlatt meg, for min store kjærlighet. For den gutten jeg trodde jeg kom til å gifte meg med. For den gutten som jeg ville oppleve mye sammen med. For den gutten jeg ville gråte på skulderen til når jeg trengte det. Jeg går hele tiden rundt å prøver å ikke tenke på dette, men det er vanskelig når det hele tiden dukker opp nye ting. Bestevennen min, som også flyttet bort.. Han ville ikke ha kontakt med meg. Jeg dro på tur på 3-dagerscruise. Før jeg dro, fikk jeg vite at han var forelsket i meg. Da hadde jeg akkurat kommet over ex-en.. Jeg må innrømme at jeg var betatt av han, men ingen av oss ville ha noe forhold. Da jeg kom hjem hadde alt tydeligvis forandret seg. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, og det vet jeg fortsatt ikke! Dette skjedde 18. Mai... 2 måneder siden.. Han vil fortsatt ikke snakke med meg, han forlot meg.. Han sa at han ikke ville ha noe med det stedet som han bodde før. Han ville ha en ny start, men det er ikke lett når jenta du liker er i den byen, når bestevennene dine er i den byen, når moren din bor i den byen.. Jeg savner han.. Veldig mye.. Hva skal jeg gjøre?? Det verste av alt som har skjedd er vel at.. Mens jeg var sammen med han første, så fikk jeg vite at bestefaren min hadde fått lungekreft. Jeg dro for å besøke bestefaren min på Ullevål. Mens jeg var der så begynte jeg å krangle med *****, og det vi egentlig krangla om var noe tull.. Han trodde at jeg ikke brydde meg om han, jeg husker at jeg begynte å gråte som en unge.. Det var så vanskelig for meg.. Bestefar lå inne på rommet og hadde vondt, og jeg var ute på gangen og kranglet med kjæresten min. 23. Juni, 5 dager før bursdagen min.. Døde bestefar.. Jeg sliter fortsatt med alt dette.. Som om ikke dette var nok... En gutt, en god venn.. Nå nylig.. Så fikk jeg vite at han også har fått lungekreft.. Nå føler jeg at hvis det skjer noe mer nå så renner det snart over begeret.. Jeg har før slitet med spiseforstyrrelser og selvskading over flere år.. Og jeg merker at jeg begynner å få sånne tanker nå.. Det jeg lurer på nå er: 1. Hvordan skal jeg glemme han første? Han betydde alt for meg! Det er vanskelig å gi slipp.. Selvom bestevenninna mi er sammen med han. Jeg er kjempeglad på hennes vegne, men skulle ønsket at det var meg.. 2. Hvordan får jeg bestevennen min tilbake?? Han sier at jeg ikke har gjort noe galt og at han ikke har noen ting å snakke med meg om.. 3. Bestefar, dette vil jeg ikke få hjelp til.. Må komme meg over dette selv.. 4. Vennen min, han vet ikke at jeg vet at han har lungekreft.. Jeg har blitt bedt om å ikke si det til noen, ikke engang han som det gjelder. Takk på forhånd :)
Loverboy
0
26.07.2017 06:02:18
Slapp av du da. Du er bare 15 og kommer til og elske mange kanskje før du blir voksen og finner den rette
meg og drømme dama
2
19.06.2016 18:51:02
Eg var på en fest og fekk øyekontakt med en jente som så snill ut og var pen.men eg gjekk brre videre. Det gjekk en stund og jeg begynte å tenke på denne jenten så eg bestemte meg får å lete etter henne, jeg fann henne aldri igjen. Etter en stund kjente eg meg noen som grep handen min og tok meg med. Vi snakket og danste mens musikken spilte. Hun var på snap og jeg spurte om hun kunne legge meg til og d jore hun. Da festen var over og jeg var komt hjem får å se om hun var i feeden min men hun var der ikke. Jeg vart skuffet over meg selv. Eg la meg til å såve og tenkte og drømte om henne hele natten. Dagen etter var det en samling der alle som hadde vert på festen møttest. Jeg leita og leita etter hun. Til slutt fann jeg henne like før alle dei til reisande reiste hjemigjenn, men hun for akkurat inn på do. Like etter føyk hun og en veninde ut døra og opp bakken til bussen. Jeg tenkte det var forsent. Da jeg var på veg til bilen såg jeg henne satt bakerst i bussen. Hun vinket og smilte til meg, jeg vinket tilbake. Etter den dagen klarer jeg ikke å slutte å tenke på henne.
Hansomdreperforåoverleve
1
15.06.2016 10:39:10
bare hør på monthy python - always look on the bright side of life. om det ikke hjelper så er du spesiel
Lampe
1
26.05.2016 08:48:00
Det er gått 3 år siden jeg gjorde det slutt mellom kjæresten og meg. Han var utro med 3 andre jenter. Den ene snakket/flørtet han med i 6 mnd bak min rygg, Endte opp med hooking. De to andre har han hooket med på en fest. Vi tok opp kontakten etter en liten stund først for å snakke og være venner, så prøve på nytt. Men hver gang vi prøvde på nytt så var det andre jenter han holdt på med samtidig. Jeg vet at han ikke er for meg, og jeg innså det med en gang, men følelsene vil ikke gjøre som hodet. Bare gå videre uten å bry seg. Tenker fortsatt på han hver dag selv om jeg stadig vekk møter på nye mennesker. Er ikke sjenert. Så, det jeg lurer på er, kommer jeg egentlig noen gang over han? Gått flere år og jeg elsker han fortsatt. Kommer jeg til å forelske meg igjen?
ja og nei
5
15.09.2016 16:24:50
Du vil nok forelske deg igjen, men det er ofte vanskelig å glemme sin første store kjærlighet
KjærliGhetssorgeren
1
15.05.2016 16:08:02
Og han sa bare snille ting til meg. Hjeeeeelp pliis har det veldig vondt skal jeg gå vidre
J16
1
25.05.2016 16:28:46
Gå videre han er ikke noe for deg... Du var nok bare en jente på lista hans... hørtes ikke ut som han respekterer deg.
KjærliGhetssorgeren
1
15.05.2016 16:05:08
Hei jeg er forelsket i en gutt og trodde også han var det i meg har brukte og gi meg komplimanga og så sier han at jeg er den snilleste jenta i klassen. Og vi gikk ilag på en tur med skolen og da sa han jeg skulle vente på han mens han tisset og han flørtet også nå har han spurt noen og ti minutter sier han jeg var god og danse når vi hadde forestilling det gjør veldig vondt for meg.
til gutter
2
13.05.2016 18:23:19
Kan dere forklare hvorfor gutter er med andre jenter samtidig mens de har kjæreste? Hva er hovedgrunner til dette? Burde vi bekymre oss veldig mye?
Tja
3
16.05.2016 20:51:38
Det varierer vel, og jeg kan bare svare for meg selv, men jeg har noen ganske gode venner som er jenter, som jeg er med av og til, men jeg ser kun på dem som venner. Jeg har snakket om det med kjæresten, og hun har ingen problemer med det. Tror ikke du trenger å være bekymret, men snakk med kjæresten om dette er noe som plager deg, men pass på å ikke virke anklagende.
til Tja
2
21.05.2016 06:35:36
Tusen hjertelig trenger å vite sånne ting fra gutter fordi de vet best...
Hei!
2
08.05.2016 20:56:45
En venn av me har en kjæreste og ho slo opp med han fordi ho trodde en venn av ho likte han og at ho kunne få en sjanse..... Hahahahaha og no blei ho plutselig sammen han igjen..... Ej har en type men vi er ikke så aktive eller ka e skal si men e tror han lika ei anna jente så det er vel nesten som kjæligshetsorg
Christij
3
18.04.2016 22:53:59
En uke siden typen og jeg slo opp... Jeg angret, han ga meg håp om at vi kunne bli sammen igjen. Men han velger etter å ha bygd opp forhåpningene min og knuste dem. Ved å fortelle at følelsene hans begynte å dabbe av for 2 mnd sider og at han ikke er tiltrukket av meg lenger. Vet at han ikke fortjener meg når han gjør det på en sånn måte, men jeg sitter fremdeles igjen med følelsene min for han... Savnet er stort, så aner ikke hvordan jeg skal komme meg over dette.
M
1
30.04.2016 00:33:52
I feel u. Kjer basicly det samme. Eneste forskjell er at jeg er gutten :/
Birgitte 14
1
12.04.2016 23:34:55
Det var jeg som slo opp, men jeg savner han altfor mye... jeg slo opp fordi jeg ikke kunne takle presset fra foreldrene mine, men nå virker det som det verste valget jeg noen gang har tatt. Vi var sammen kun et par måneder, men både jeg og han visste at det var riktig. Jeg trodde at han elsket meg, men troen ble til håp og håpet var forgjeves. Når jeg slo opp spurte han ikke engang hvorfor. Vi hadde kjent hverandre i ett år, vi var så gode venner men nå er alt tapt. Vi har starta på nytt som de fremmede personene som ikke visste at vi eksisterte. Etterhvert slutta han å si at han elsket meg, og ensomheten begynte med det i stedet. Det har vært mer enn tre måneder siden bruddet. Jeg savner deg utrolig mye... du er den eneste jeg noengang har elsket så mye... kan du tilgi meg for alt?
Til gutter og jenter
1
10.04.2016 11:58:53
Kan dere forklare meg logikken i cheating? Hvis dere forelsker dere i en annen mens dere er i et forhold, hva er den jævla vitsen med å gå bak ryggen deres og hooke med noen andre? Bare slå opp hvis dere skal holde på sånt. Det sparer så mye trøbbel, sorg og sinne. Vær ærlig med partneren din, så vil de nok forstå og respektere din avgjørelse. Cheating er aldri løsningen... på noe. Jeg misliker og har null respekt for de som oppfører seg såpass dumme og feige. Tenk litt etter folkens...
0
14.11.2016 00:18:23
Ække dt helt sant dahh?
Ingvild
0
11.04.2016 23:18:09
Godt poeng
plis help
4
09.04.2016 09:38:15
Jeg tro kjæresten min liker meg og den peneste jenta på trinnet samtidig... Jeg føler meg skikkelig dårlig. Han er mye med henne, snakker med henne når jeg er med mine venner... Vet ikke hvorfor dette plager meg sinnssykt mye... Har ikke fortalt han hvordan jeg føler for jeg vil ikke virke sjalu... Men det er et eller annet han ikke forteller meg tror jeg
Daniel
8
10.04.2016 23:49:34
Hei! Skjønner du blir hysterisk her, kan nok være ganske hardt å se kjæresten med en annen jente så ofte. Enten er det fordi han ikke har så mange andre venner, eller så er det fordi han ikke liker deg lenger. Jeg er 99,9% sikker på det første. Ikke bekymre deg, fortell han gjerne hvis du bekymrer deg isåfall. Bare ta det helt med ro han elsker deg nok fortsatt. Håper følelsene dine ordner seg :)
til Daniel
5
13.05.2016 18:21:00
Tusen takk hjalp meg mye :)
Har mye å si .....
2
08.04.2016 19:02:42
Er det så vanskelig å vise til den du liker?
Akii
1
14.11.2016 00:22:51
Egentlig.. Prøv å di dt på en pen måte så går dt fint
smile mannen
2
15.06.2016 11:40:46
ja
Maria 2004
1
06.04.2016 16:35:17
Enig ja
Daniel
12
05.04.2016 21:42:59
Griner fortsatt av dette, men 3. august møtte jeg en fantastisk jente på nettet, vi ble supergode venner og chattet og hadde videocalls i timesvis hver eneste dag. Jeg forgudet henne og hun meg, hun bodde for langt unna til å kunne bli "kjæreste" men vi ble enige om å aldri forlate hverandre noensinne og hvi noen av oss fikk en kjæreste, lovte vi hverandre å ikke forlate hverandre. Vi snakket også om hvor mye vi ville begynne å grine når den andre fikk kjæreste. Uansett var planen at jeg skulle besøke henne i Argentina hvor hun bodde, og vi planla å gifte oss hahahhaha og vi skulle ha tre barn. INGENTING betydde mer for meg enn den jenta, hadde hun det vondt, hadde jeg det vondt osv. Vi begge digget One Direction(ikke gay hahahah) og planla å gå på konsert i USA, da 1D kom ut med det nye albumet med sangen "hey angel" var jeg besatt, dette var sangen vår uten tvil.

Uansett, til tross for alle fantastiske "minner" med henne, startet hun nylig å ignorere meg, jeg ble hysterisk og når det hadde gått et døgn uten respons måtte det være noe galt. plutselig blokket hun meg. Denne morgenen jeg fant ut dette var jeg KNUST. Jeg kunne nesten ikke gå og følte meg syk. Jeg hikstet og gråt på badet og kunne ikke bevege meg. INGEN måter å nå henne på. hvordan skal jeg overleve uten å vite at hun har det bra osv? Fra denne dagen (3.august) har jeg vært et helt annet menneske. Et menneske med null selvtillitt, null søvn og null energi. jeg har omtrent ikke spist siden denne dagen. Jeg har heller ingen å prate med om dette, jeg vet ikke hvordan jeg skal klare skolen nå eller i det hele tatt overleve. Fant nettop ut gjennom venninnen hennesat hun hadde fått en kjæreste. Jeg gråt som bare det og var ikke lenger hennes støtte, men en ny gutt hadde tatt henne.

En ting er sikkert og visst, den gutten burde være snill, hyggelig, ja perfekt, for det var bestevennen min uten tvil. Han burde behandle henne som en prinsesse, for det får jeg aldri muligheten til nå :/

Jeg har ikke vært på skolen de to siste dagene, det eneste jeg er i stand til å gjøre om morgenen er å gråte. Hun fortjener KUN det beste og når jeg ikke er bra nok håper jeg han er det :/
Er helt knust og setter veldig stor pris på noen gode ord og lignende fra dere (red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)
jegbryrmeg
4
11.04.2016 01:39:38
Kjære deg! Så utrolig leit at du ble valgt bort av denne jenta du likte så inderlig godt. At du ville blitt en kjempesnill kjæreste for henne er det ikke tvil om, men at hun valgte å dumpe deg betyr jo ikke at du ikke vil finne en annen jente å være/bli glad i etterhvert. Kjærlighetssorg er noe dritt. Jeg vil nok tro at de fleste rundt deg har opplevd det du opplever nå. Så du må ikke tro det er noe galt med deg. Livet er dessverre slik, at man må gå gjennom bra og dårlige dager. De dårligste føles verst, og noen ganger uutholdelige. Men de går over etterhvert. Du må bare få tiden til å bearbeide følelsene førdt. At du bor i Norge og hun bodde i Argentina gjør nok at deres "kjæreste"-forhold var vanskelig. Slike avstander fører ofte til nettopp slike ting du opplever nå. At de ikke funker over lengre tid. Kanskje ble behovet hennes for å ha noen nærmere hos seg for stor? Kanskje savnet hun å ha noen å holde i hånden og gi et kyss når hun ville? At du sier at du ville behandlet henne som en prinsesse, sier mye om hvor flott personlighet du har. Jenta som får deg til kjæreste en eller annen gang vil bli heldig. Alle jenter liker å bli behandlet med den omsorgen du forklarer. Og jenta VIL dukke opp, plutselig uten at du aner det. Det finnes tusenvis, ja... millionvis av jenter der ute i verden som bare venter på å finne en snill kjærste som deg. Hvorfor bruke tiden på jenta i Argentina, som ikke behandler deg særlig bra akkurat nå? Bruk heller tiden din til å utforsk verden rundt deg, og bli kjent med nye jenter :) Finnes det forøvrig en helsesøster eller lærer du har god kontakt med på skolen? Det er vondt å gå inne med tunge tanker alene, og ofte hjelper det å få snakket om (eller skrive om det, slik du har gjort). Det viktigste er å bli hørt og sett. Oppleve at noen hører på det du har å si. Det du føler er viktig, og det er ingen andre som kan vite hvordan du har det om du ikke forteller det. Anbefaler deg å prøve skolen igjen. Det blir bare vondere om du skal sitte hjemme i den triste bobla di. Sprekk bobla, dra på skolen, og få tankene over på litt andre ting. At det vil være vondt en stund til framover er vel normalt, men forhåpentligvis går det bedre litt etter litt. At du ikke spiser gjør ikke kroppen eller hodet ditt bedre. Du trenger mat for å få energi. Og energi for å orke noe. Ikke gi opp! Du er ung enda. Hvorfor gi opp nå, når du ikke vet hva som skjer i fremtiden? Det vil gå bedre. Du må bare velge å tro på det. Lykke til!
Hjertlig takk
2
11.04.2016 18:25:27
Hei, setter veldig pris på at du svarte, thnx :) Som du nevnte er det ikke noe fordel å bo så langt fra hverandre. Hun spurte ofte om hvorfor jeg ikke bode nærmere, og om alle klemmene hun savnet fra meg. Uansett, det som virkelig sårte meg var måten hun forlot meg på uten noen. Følte meg veldig dårlig, hun sa ingenting og jeg gikk lurer fortsatt på hvorfor hun kunne gjøre det. Siden vi møttes har jeg ikke én gang tenkt på å andre jenter, så lenge jeg hadde henne, eksisterte det ingen andre jenter. Slik har jeg det fortsatt og kan ikke akkurat si jeg ønsker meg en kjæreste, med mindre jeg klarer å "glemme" henne. Jeg skal ihvertfall prøve å snakke med noen om det. Du er super btw :))
Christina
2
01.04.2016 22:03:36
Hei!Jeg elsker en virkelig høyt og sånt,og søstera mi har likt han,så ble de sammen og jeg har gråter helt siden det jeg klarer bare ikke se søstera mi stjele den jeg elsker høyest av mitt hjerte!
Trist
3
14.03.2016 00:11:45
Har likt en person helt siden 1 klasse og går i ungdomsskolen nå og vi går på forskjellige skoler. Vi pleide å være kjempe gode venner før, men nå som vi ikke går på samme skole, har vi glidd fra hverandre. Og nå tror jeg han liker en annen, men jeg liker jo fortsatt han! Hva skal jeg gjøre?! :( hvordan skal jeg komme over han?
Christina
1
01.04.2016 22:06:32
Det fungerer å sende en tekstmelding til han å si : Hei det er meg .... Husker du..må fortelle deg at jeg Elsker deg
Til Christhina
1
14.11.2016 00:25:35
Ække dt litt teit å si dt på den måten..? Kanskje bedre me: "Hei. Håper du husker meg.. Vi var ganskr gode venner på barneskolen.. Kanskje vi kan ha litt mer kontakt..?" Enn å bare si dt rett
Føler med deg
1
19.03.2016 07:40:06
Hvis du fortsAtt har mulighet til å kontakte han, burde du gjøre det og snakke med han. Få en opptatering på hva skjer i livet hans, og han i ditt. Hvis han har kjæreste eller liker noen andre, burde du prøve å si til deg selv og innse at det ikke kan bli noe. Du kan også fortelle ham hva du føler. Hvis dere ikkje holder kontakten, burde du gjøre som jeg nevnte tidligere, innse at det ikke kan bli noe mellom dere.
:(
2
10.03.2016 21:45:21
Jeg elsker deg og jeg har prøvd å forklare på min måte selv om det var veldig rart. Jeg ville ikke gå rett på sak eller ta ting sakte men jeg har prøvd:(
:-)
0
13.03.2016 03:13:28
:-)
Zul'jin
0
15.06.2016 11:43:44
de amani(man) never give up, we(you) never die. this, is our land(world) you wanna stay? you stay here forever! we are gonna bury(love) you here
kikkon
0
02.03.2016 12:16:59
Nei jeg har opplevd dette selv og jeg synes ikke at det er greit im out
Gåsa
0
27.02.2016 22:25:11
Dere er en bra netside dere krøpet med mye
meg
1
03.02.2016 23:51:20
Kj min dumpa meg og samme dag ble han sammen med en anen jente og den jenta er min største finde. men jeg tenker ikke så mye på det untatt vis noen prater om det. men nå er jeg forelska i en anen gutt som er tre år eldre en meg og bestisen til broren min. han flørter med eg og tar på meg men jeg synes det er greit. men jeg er fortsatt svidd av kjærlighetssog
meg
2
03.02.2016 23:52:24
Har noen tips?
Kathrine
3
30.01.2016 18:51:19
Kjæresten min vil ta en pause og jeg får ikke snakke med han på 70dager. Jeg hater livet mitt
Kathrine
2
18.02.2016 02:33:18
Jeg ble venn med han igjen. Nå vil han kun være venner. Han hadde aldri følelser for meg heller. Dette svir mer enn noe annet. Jeg snakker med han nå, mens jeg gråter helt sykt under dyna mi. Livet føles helt grått å kjedelig ut

Spørsmål og svar

Storesøsteren min har kjærlighetssorg og jeg er redd for henne!
Hei jente 15 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvor bekymret du er for søsteren din. Jeg forstår at du er redd for ...
Hvordan komme over han?
Hei!   Det er nok noen man aldri slutter å elske, men jeg tror ikke det er tilfellet her. Det er gjerne om man har vært utrolig tett knyttet til ...
Hvordan skal jeg komme over han?
Hei Takk til deg som skriver til oss i ung.no. Det høres veldig vanskelig ut for deg. Et brudd kan være veldig vondt og vanskelig, og det kan oft...
Har kjærlighetssorg..
Hei Brudd med kjæresten er ofte vanskelig. Det er dessverre sånn for mange! Under legger jeg ved en artikkel som kan hjelpe deg med å takle det. M...
Jeg savner eksen og vil ha han tilbake
Hei Takk for at du sender inn til oss. Det høres ut som en vanskelig situasjon og det er veldig leit når man har gjort slutt. Jeg kjenner ikke til ...
Jeg hater meg og føler meg som et forferdelig person.
Hei Takk til deg som skriver til oss i ung.no. Beskrivelsen du gir av det forholdet du har vært i er vond å lese. Det må ha vært vanskelig for d...
Hvordan kan jeg komme over han?
Hei Takk for at du skriver til oss! Først og fremst tror jeg det kan være lurt om du tar litt avstand fra denne personen. Fysisk avstand vil kunne...
Hvordan hjelpe en venn med kjærlighetssorg?
Hei Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!Ut ifra hva du skriver virker det som om du befinner deg i en kjip og vanskelig situasjon hv...
Hvordan slutte å tenke på han hele tiden?
Hei Jeg legger ved et par artikler som handler om emnene du tar opp. Dersom du er sikker på at det ikke kommer til å bli noe mellom dere på grunn ...
Tips mot kjærlighetssorg.
Hei Kjærlighetssorg er ikke godt, men det går alltid over - før eller senere. Det beste tipset er å prøve å få tankene over på andre ting. I ...
Hvordan kan man slutte å være forelsket? Noen tips for å komme over en uoppnåelig person?
Hei! Du kan lese artikkelen under for å få tips. Det er utrolig vanskelig og tøft å være forelsket i noen som ikke er forelsket tilbake. De...
Jeg bor sammen med kjæresten min. Han mener det er mitt valg å gjøre alt husarbeidet. På fritiden bruker han tiden på å spille data og å henge med kompiser. Det er ikke greit lengre.
Hei Jente 17 år. Takk for at du skriver til Ung.noDu skriver at du synes oppførselen til samboeren din er ugrei. Du er ung, kun 17 år og har flytt...
Vet ikke hva jeg skal gjøre for jeg har veldig lyst til å pule han og er ofte kåt
Hei jente 14 år. Takk for at du skrev til ung,no   De guttene du har hatt sex med vil sannsynligvis ikke ha sex med deg, fordi de vet det ikke er...
Han har slettet meg fra sosiale medier, hva gjør jeg nå?
Hei Takk for at du skriver til oss! Dette var leit å høre! Det er alltid vondt å bli avvist - spesielt når du har sterke følelser for en person...
Hvordan kommer jeg meg over hjertesorg.
Hei Det kan gjøre utrolig vondt når den amn er glad i ikke vil ha deg mer, og man kan noen ganger bli så lei seg at det føles som man ikke skal b...
Hvordan kan jeg glemme han?
Hei!   Det er bra at du i alle fall har innsett at du ikke kan få han - det er mange av oss som sliter veldig med det. Vi lurer oss selv med at ka...
Hun har kjærlighetssorg og har sendt bilder til noen gutter.
Hei Det er veldig tøft å oppleve kjærlighetssorg. Hjertet ditt blir knust, og alt føles trist og vanskelig. Når man er midt i en kjærlighetssor...
Er det mulig at han kan få tilbake følelsene sine for meg?
Hei! Du må bare gi han tid. Kanskje savner han deg og vil ha deg tilbake, kanskje finner han ut at dette var den riktige avgjørelsen for han. Det...
Hvordan kan man komme seg over en man er forelsket i som man helt sikkert ikke kommer til å få? noen tips...
HeiDet er ikke så uvanlig å ta med seg en forelskelse gjennom mange år, slik du har opplevd det.  Dette kan også bli en form for vanetenkning (se...
Han fikk noen tips angående kjærlighetssorg, men ønsker å chatte med noen som kan hjelpe.
Hei gutt (13) Det er tøft og vanskelig å ha kjærlighetssorg, men vi vet at det blir bedre med tiden. Veldig mange unge opplever det samme som du o...
Se alle