Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

A-Å

Nettkjærester

Nettkjæreste (colourbox.com)
KJÆRESTE PÅ NETT: Å finne kjæreste på internett har mange fordeler, men også noen ulemper du bør være klar over.

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet, og det byr på en del utfordringer. Vet du hva du bør tenke over før du sier ja til nettkjæreste?

Nettkjæreste (colourbox.com)
KJÆRESTE PÅ NETT: Å finne kjæreste på internett har mange fordeler, men også noen ulemper du bør være klar over.

Å treffe mennesker på nettet, enten det er via spill, Tinder, Facebook eller Skype, kan være en super opplevelse for mange. Nettet gjør at du kan bli kjent med mennesker du ellers aldri ville truffet, enten fordi de bor langt unna, eller fordi du aldri hadde turt å ta initiativ til å bli kjent med dem ansikt til ansikt.

De aller fleste har et sosialt liv på nettet i dag. Både med folk man kjenner fra før og treffer ansikt til ansikt, men også med mennesker man aldri fysisk har truffet. Noen har også en kjæreste de bare treffer via nettet, og noen blir kjent med kjæresten via nettet og treffes etter hvert.

 

Positivt med nettkjæreste?

Det kan være mye positivt med å treffe venner og kjærester på nettet. For eksempel:

 • Du kan prate med folk fra andre steder i landet - og fra andre land.
 • Du kan treffe flere folk med de samme interessene som deg.
 • Dere kan ha kontakt stort sett hvor som helst og når som helst.
 • Det kan være en god måte "å øve" på å ha kjæreste.
 • Du lærer deg å sette pris på det indre mer enn det ytre.
 • Dere blir godt kjent gjennom å ha mange og lange samtaler.

 

Utfordringer med nettkjæreste?

Selv om det er mye positivt med å bli kjent med mennesker på nett, og også med å bli kjæreste med noen på nettet, kan det dessverre også være en del utfordringer knyttet til det. For eksempel:

 • Selv om dere ser hverandre på bilder og via kamera, kan det være vanskelig å vite om den du prater med gir et riktig bilde av seg selv.
 • Du kan ikke være sikker på om den du prater med også flørter med andre, og kanskje til og med har flere kjærester.
 • Det er ikke så lett å bli kjent med familien og vennene til den du prater med.
 • Dere har ikke muligheten til fysisk nærhet. Dere kan ikke kose, kysse, gå på kino eller fysisk gjøre andre ting sammen.
 • Du kan gå glipp av erfaringer med jevnaldrende i virkeligheten.
 • Det kan bli prat til alle døgnets tider og det kan gå ut over nattesøvn og andre ting.
 • Det finnes mennesker som systematisk forsøker å lure både barn, unge og voksne på nettet, enten for å få de til å gi penger/gaver, kle av seg, for at de skal få komme til Norge fra utlandet eller på andre måter utnytte mennesker. Disse er svært vanskelig å oppdage.

 

Hva kan du gjøre?

Som regel er det flest fordeler med å bli kjent med nye mennesker og eventuelle kjærester på nett. Likevel kan det være greit å vite at det finnes en del forholdsregler du kan ta, for å bli enda sikrere og tryggere på nett:

 • Skal du møte noen du har pratet med lenge på nettet, ha alltid med deg en til, og gjerne en voksen. Hvis du ikke vil at foreldrene dine skal være med hele tida, så kan dere lage en avtale på at de er med og hilser på vedkommende, og at de deretter kan sette seg på en café eller lignende å vente mens dere møtes.
 • Avtal alltid at første møte skal være på et offentlig sted der det finnes mange mennesker.
 • Gi aldri ut personlig informasjon som for eksempel fødsels- og personnummer, pinkoder og lignende.
 • Ikke del når dere er på ferier eller at du skal være alene hjemme.
 • Husk at alt som sendes over nett kan lagres og misbrukes. Du vet aldri hva mottakeren i andre enden kan bruke for eksempel bilder til.
 • Gjør bare ting med nettkjæresten din som du ville ha turt å gjøre eller si om du traff han/henne ansikt til ansikt.
 • Hvis du blir kjent med noen du liker, og som liker deg tilbake, vil det være naturlig å involvere venner/familie i å bli kjent med vedkommende. Jo flere som vet om han/henne, jo vanskeligere blir det å "lure" eller "misbruke" deg. Hvis vedkommende virkelig liker deg, bør han/hun være interessert i å bli kjent folk som betyr noe for deg også

 

Bli så godt kjent med mennesker du prater med på nett som du kan. Bruk gjerne video når dere prater sammen, og sjekk gjerne opp Facebook-profiler, Instagram-profiler og lignende. Sjekk opp om telefonnummeret han eller hun bruker står registrert på riktig navn, og vær obs hvis opplysninger ikke stemmer, hvis personen er unnvikende eller ikke kan svare når du spør om slike ting.

Skriv gjerne litt om dine tanker om- eller erfaringer med nettkjæreste i kommentarfeltet.

 

Signatur Redaksjonen, ung.no

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
dat boi
2
28.09.2016 13:43:54
Har en nydelig nettkjæreste som jeg har vært sammen med i et år. Elsker henne over alt på jord!
foreveralone
2
07.03.2016 01:07:26
Har spurt et par jenter om å bli sammen. Men alle jeg har spurt har sakt nei. Begynner serr å bli desperat etter en nettkjæreste/kjæreste. Noen tips til meg?
Jente
1
14.05.2017 21:50:55
Vær ærlig og vær deg selv hvis ikke de liker deg som den du er så er ikke de vært det.
:)
1
17.10.2016 23:26:41
Kanskje det kan hjelpe at i stedet for at målet ditt er å spørre om å bli sammen og så få et ja, prøv heller å møte nye jenter/bli bedre kjent med dem du allerede kjenner, og hvis kjemien er rett kan du kanskje be henne med på en kinotur eller kafétur, eller kanskje en gåtur i en park etc? Finn på noe med henne og bygg opp et forhold, og husk å flørte! (Ung.no har en egen flørteskole på nett). Etter en stund vil det naturlig bare skje om dere blir sammen
"
1
05.02.2016 08:12:37
Jeg har en nettkjæreste
inepus
3
23.12.2015 03:04:43
Kjæresten min elsker meg alt I verden Snart vært sammen en år!
lolo
3
18.12.2015 14:47:31
vil noen vere kjæresten min
Ring meg 96371228
0
26.08.2017 21:25:16
Jeg
karoht
1
21.10.2015 19:11:07
Har allerede hatt 2 kjærester siden Mars. Det ene varte lenge
KIK! :D
2
03.08.2015 12:46:06
Møtte en jente online for 2 år siden. Vi snakka veldig mye sammen, og hun var bifil og jeg var bifil. Jeg likte henne veldig godt, men hun hadde en kjæreste fra Før av, så jeg viste jeg måtte gå videre. Men jeg klarte det ikke, og bare fortsatte å snakke med henne som om jeg er bestevenninna ellernoe sånt. Ett helt år senere, slo dem opp, og for meg var dette liksom min sjangse til å prøve meg. Dessverre fikk hun en ny kjæreste en kort stund etter, de har vært sammen I flere månder/måneder. Heldigvis hadde jeg allerede fortalt henne at jeg likte henne veldig godt, etter det har vi så vidt snakka. Tar tid å komme over det, men det skal nok gå.
lolo
0
18.12.2015 14:46:41
kjærester
øz
1
04.07.2015 20:01:01
Jeg møtte en supersøt gutt i fjor sommer, men han bor 5 timer unna meg og jeg tror jeg aldri kommer til å se han igjen:( Det har gått et år og jeg er fortsatt kjempeforelsket i han!! Vi har chattet så vidt på nettet, men det blir bare mer kleint hvis jeg noen gang kommer til å møte han! Jeg tenker mye på det og det får meg til å føle meg dårlig. Han er ganske sjenert så det er nok jeg som må ta stegene før han... Hva skal jeg gjøre?? :((
Romaniooo
0
04.08.2015 15:40:25
Live your life, dont think about it
Bennie
2
29.06.2015 20:49:43
Jeg møte kjæresten min på nett og vi snakker sammen i 6 måneder før vi møttes, nå bor vi ilag og har vært sammen i over 3 år :) Jeg hadde aldri håpet på og finne noen som var så perfekt for meg som han er
en person
3
14.02.2016 05:34:37
har opplevd det samme her, tror jeg har funnet den perfekte. vi har pratet sammen helt siden sommerferien og jeg "savner" henne hele tiden. skulle så ønske vi kunne møtes en gang, men i det lurer jeg på hvordan du fortalte foreldrene dine at du hadde nettkjæreste og hva de sa når du spurte om dere ville møtes?:) vil gjøre forholdet seriøst, og hun allerede fortalt det til moren sin. Vi har ikke pratet sammen på telefonen eller videochatta, men er 100% sikker på at hun er ekte osv. Tenkte og kanskje ringe til henne idag siden det er valentinesday btw
Meg her xD
0
11.06.2015 20:44:27
Jeg har hatt et litt nettforhold, jeg og en dud var forelska i hverandre over lang tid, men vi ble aldri noe av... Han drev med sitt og jeg med mitt og vi sluttet å prate litt. Men vi er jo bestevenner nå da. Også begynte vi å prate igjen. Så nettforhold kan være litt vriene, men funker vel vis man prater mye xD
En som ikke vet hva han skal gjøre
1
15.03.2015 22:29:06
Har vært hetero i hele livet mitt, har hatt chrush på en jente i snart 2 år. Syntes hun er så sykt pen. Men i går så måtte jeg en gutt over nett som jeg har pratet med 3 ganger før. Døgnet med han også har jeg fått masse følelser for han og omvendt. Shit hva gjør jeg?
Hmm
1
04.06.2015 16:30:31
kanskje du er bifil. Du virket litt redd der du skrev, så jeg sier deg at det er ikke farlig å være bi. Pass på at du ikk bare er sulten
,.
3
15.04.2015 23:03:22
Jeg synnes du bare burde si det å ta det som kommer :)
Lillemeg
1
12.03.2015 15:49:27
Jeg har hatt 3 nettkjærester på 1 år. Eller er i mitt 3 nå. Vi har vært sammen i snart 5 måneder å har aldri møtt hverandre. Vi skyper sjeldent, men holder forholdet fortsatt ganske bra! Skal endelig møte han snart :)
J14
1
03.03.2015 23:43:45
Hadde et i over 2 månederXD
gutt
6
28.02.2015 08:37:49
Hei! Jeg begynte å snakke med en jente på nettet for et år siden. Og nå som vi har begynt på samme ungdomsskole tørr jeg ikke å snakke med henne. Vi snakker veldig mye, og hun har sagt at hun liker meg. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Tror det er fordi jeg ikke tørr. Hva skal jeg gjøre?
M.....H
0
16.04.2015 01:24:21
Hei du
Anna
0
02.03.2015 00:16:41
Kast deg uti det. Si hei. Fortell henne du vil finne på noe utenom nettet. Den som intet våger, intet vinner. Du har ingenting å tape :)

Spørsmål og svar

Jeg skal møte en gutt for første gang, men hva skal vi snakke om?
Hei Takk for spørsmålet!Så spennende at dere endelig skal møtes. Jeg skjønner at du er redd for pinlige stillheter og at samtalen skal stoppe he...
Hvordan vet man om noen liker deg over sosiale medier?
Hei Det kan være litt vanskelig å vite om noen liker deg over sosiale medier. Man har jo ikke kroppspråk til hjelp. Nedenfor har jeg lagt ved en a...
Møte en nettvenn?
Hei Takk for at du skriver til oss. Jeg skjønner godt at du har lyst å treffe vennen din som du har blitt kjent med på nettet. Samtidig er det en ...
Tips til å bli bedre kjent med gutter
Hei Først vil jeg gjerne understreke at det er normalt å ikke ha hatt kjæreste eller sex når man er 17 år. Det er flere ungdommer som er over 20...
Sender nakenbilder på nett
Hei Takk for at du skriver inn til ung.noDet du skriver er alvorlig. Du har kontakt med gutter på nettet som du ikke kjenner og som ber deg om å ha...
Gutten jeg snakker med på snap vil ikke snakke med meg på telefonen
Hei! Tusen takk for at du skriver til oss, jente 18 år! Jeg forstår at det er frustrerende for deg at en gutt du snakker med på snap, og som du l...
Hvordan komme i kontakt med andre lesbiske jenter?
Hei jente 16 år Skjønner godt at du har lyst til å finne andre jenter som liker jenter. Det er jo de samme "reglene" for nettvett som gjelder ente...
Får helt «panikk» når jeg ser folk jeg har snakket med på sosiale medier.
Hei jente 13 år. Takk for at du skrev til ung.no Jeg tror ikke det er en form for angst du beskriver. Kan det være en sunn skepsis? Du sier du ha...
Møtt en på nettet som jeg ønsker å møte...
Hei jente 14 år Takk for at du skriver til ung. Jeg vil råde deg til å slutte å sende nudes til denne personen. Selv om du tror at du kjenner han...
Hvordan kan kjæresten min fra Pakistan flytte og komme til Norge?
Hei jente 15 år. Takk for at du kontakter Ung.no.Jeg forstår at du er fortvilet og ønsker å hjelpe kjæresten din til å reise fra hjemlandet sit...
Jeg har kontakt med en gutt jeg liker over nett, hva bør jeg gjøre og ikke?
Hei Jeg skjønner at det er lett å bli betatt av mennesker over nett, det er det nok mange som blir :)  Når det gjelder å sende bilder av seg se...
Å gå all the way eller bare stoppa etter litt klining?
Hei Så fint at du har kommet i kontakt med en gutt du liker på nettet. Det er lurt å bli godt kjent og trygg på en person før man har sex. Fint ...
Jeg har blitt skuffet over en venn. Hva skal jeg gjøre?
Hei Du forteller at du har vært nettvenn med en person i to år. Du skriver at han sier at han er 18 år. Du oppgir at du nå er 14 år.Jeg forstår...
Hvordan få seg kjæreste når hun er lesbisk?
Hei jente 14 år Så fint at du er stolt over hvem du er, og det som kjennes riktig ut for deg!Skjønner godt at du har lyst på en kjæreste, men de...
Bør jeg avslutte chatten med en jeg ikke kjenner
Hei Det er forsåvidt ikke noe galt i å chatte med ukjente bare man vet å holde seg til et nivå som er greit og ikke legger ut ting som er for per...
Er 13 år har nettkjæreste på 17. Er det galt? Han er deppa, jeg er bekymra.
Hei, jente 13 år! Så fint at du skriver til ung.no for å fortelle om det som bekymrer deg. Du forteller at du har en nettkjæreste som er 4 år el...
Burde jeg ha ubeskyttet sex med han eller ikke? 
Hei jente 14 år. Takk for at du skrev til ung.no Er du helt sikker på at gutten er den han sier at han er? Du må ikke møte ham alene! Hvis du be...
Snakker med eldre gutt på sosiale medier.
Hei Så fint at du spør oss i Ung.no om råd, jente 15 år.Jeg vil råde deg å være litt tilbakeholden og forsiktig her. Du skriver at dere snakke...
Jeg får ikke lov til å ha kjæreste. 
DHei og takk for at du skriver til ung.no.    Så flott at du har funnet en spesiell person for deg! Det er deg vel unt, og det er ikke noe galt i...
Se alle