Hopp til hovedinnholdet

Martin: Jeg føler meg trygg, når jeg har mobilen med meg overalt. Les innlegg Liten pil høyre

Kommentaren

Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

A-Å

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket
FORELSKET? Sjekk om du kjenner deg igjen i disse 20 "klassiske" tegnene på at du har et ekstra godt øye til noen.

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

1. Smiling

Når vi er forelsket er vi ofte lykkelige og vi smiler generelt mer enn til vanlig. Et smil kan si mer enn ord, og om du smiler mye til den du er forelsket i, kan du vise interesse.

2. Blikk

Det er ofte slik at vi ser mye på den vi liker, kanskje litt i skjul. Du søker blikket hans/hennes og ønsker at vedkommende skal legge merke til deg.

3. Være i nærheten

Vi vil rett og slett være i nærheten av den vi er forelsket i, du ønsker å bli bedre kjent med han/henne. Du griper nesten hver sjanse du kan for å være i nærheten.

4. Ekstra mye oppmerksomhet

Personen du liker får ofte ekstra mye oppmerksomhet fra deg. Du gir komplimenter og du gir ofte oppmerksomhet for at han/hun skal legge merke til deg.

5. Snakke med ham/henne

Som tidligere nevnt ønsker vi å bli bedre kjent med den vi er forelsket i, og den beste måten å bli bedre kjent er å snakke sammen. Når du er forelsket starter du ofte samtalen, og prøver litt ekstra hardt for å holde den i gang. Du er redd for å si noe "dumt", og er veldig opptatt av å få bekreftelse underveis.

 

 

6. Vennene dine får høre mye om den du er forelsket i

Mange er opptatte av hva vennene synes om den de liker. Du forteller dem om ham/henne og om hvor fantastisk vedkommende er.

7. Flørting

Flørting er en veldig tydelig måte å vise noen at du er forelsket eller interresert i dem. Når man er forelsket, begynner man derfor ofte å flørte.

8. Du tøffer deg

Dette punket gjelder kanskje mest for gutta. Det er helt naturlig at man vil framstå som tøff i nærheten av den man er forelsket i.

9. Småerting

Det er veldig vanlig at man ønsker å være morsom og at man småerter litt. Her er det viktig at du ikke overdriver. Du vil jo ikke at den du er forelsket i skal bli irritert eller lei seg.

10. Du blir nervøs

Nervøsitet er en naturlig del av det å være forelsket, og det er noe de aller fleste kjenner på, som oftest i begynnelsen av en forelskelse. Du er også litt redd for å oppføre deg rart eller unormalt.

 

 

11. Du blir opptatt av hvordan du framstår

Det er ofte slik at man blir mer opptatt av hvordan man ser ut og hvordan man framstår når man er forelsket. Men det er viktig at du er deg selv og ikke gjør deg til. Vær deg selv!

12. Fysisk kontakt

Når man er forelsket er det naturlig at man søker fysisk kontakt, og at man ønsker å være i nærheten av den man liker. Det kan være alt fra å gi en klem til et klapp på skulderen.

13. Glede

Du føler glede og blir glad når du ser den du liker. Ofte er det sånn at det han/hun gjør, gjør deg glad.

14. Sosiale medier

Du er opptatt av den du liker, både i "virkeligheten" og på sosiale medier. Du sjekker ofte om hun/han har lagt ut et nytt bilde eller skrevet en ny stuasoppdatering.

15. Du venter alltid på et svar

Etter du har sendt en melding tl ham/henne, venter du på svar og du kjenner at hjertet pumper litt ekstra fort når du ser du har fått svar.

 

 

16. Kribling i magen

Forelskelse påvirker oss både fysisk og psykisk. Når du er forelsket kan du kjenne at det kribler i magen og at du blir svett i hendene når du er i nærheten av den du liker, eller når du tenker på ham/henne.

17. Felles interesser

Du ønsker at dere skal ha noen felles interesser, noe som dere begge kan relatere seg til og et sted dere kan møtes. Derfor prøver du å finne noe dere har felles eller du prøver å skape det.

18. Latter

Når han/hun er prøver å være morsom, ler du. Du synes egentlig at han/hun er morsom hele tiden.

19. Sjalusi

Det er helt naturlig å bli sjalu når du ser den du liker sammen med andre, selv om de eller dere ikke er kjærester.

20. Du tar initiativ

Du er sikker på at du er forelsket og du tror han/hun liker deg tilbake, derfor tar du kanskje initiativ og ønsker å bli litt bedre kjent?

 

Mennesker er forskjellige, det gjelder også når man er forelsket. Hvordan man oppfører seg når man er forelsket og hvilke tegn som tyder på at du kan være forelsket varierer derfor veldig fra person til person. 0Uansett er det viktigste at du er deg selv!

 

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no


Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
j14
0
16.08.2017 11:17:10
Holder på med en fyr som er et år eldre enn meg. Skal sove hos han idag. Er litt nervøs
a
0
08.08.2017 20:47:14
liker en fyr som er skikkelig fuckboy, han har hatt trekant flere ganger liksom. Og jeg er ikke helt der... Og dette hadde vært greit nok. Men han holder på med hasj også.
Gutt 15,5
1
06.07.2017 00:57:11
Full pott. Problemet mitt er at ho er 3 år yngre enn meg. Eg synest ho e søt, menn tørr ikkje å snakka om sånt te ho elle nåken andre jenter. Vist da e nåken jente som ser denna komentaren så hadde eg elska nåken tips om kossen te å gå fram og kanskje tips om kossen eg kan få ho te å lika meg og. Plis svar, eg sliter med dette problemet
Someone
0
01.08.2017 21:27:18
Skaff deg et jente på din alder
Gutt 14,5
2
06.07.2017 00:58:19
Detta e min egentlige alder
Kallenavn
1
04.07.2017 02:52:45
18 av 20 riktige :) da er jeg in love da, ikke overraskende siden jeg stirrer på en fyr jeg føler noe for hele tiden i klassen
Ehehhe Unkown ;)
0
03.07.2017 19:04:49
Du har rett og slett blitt friend zoned... Neida... hu e sikkert ein "golddigger" .... HAR DU KYE PENGER?? Eller er familien din "rik"? Det sier mye fordi jenter kan være skikkelig "golddiggers", men sier hun "glad i deg" på sosiale medier? Hvis JA; jenter sier glad i deg veldig mye, til veninnene sine og! Så hu vil sikkert bare være vennen din ):, Hvis NEI; Dette e ein stor sjanse for at hu liker deg! Jenter er mer sjenert å si "glad i deg" face to face, men på sosiale medier er det bare å si at hu liker deg som en venn. Men du må be kompisen din å bare ignorere henne fullstendig! Hvis hu blir lei seg så liker hun kompisen din. Hvis hu ikkje bryr seg så liker hun han som en venn
Samme person ^
0
03.07.2017 19:05:55
Oi ehhehe meinte ikkje å skrive dette som ein melding........... Waw eg har ikkje et problem...
UNKNOWN
1
22.05.2017 18:29:53
Jeg tror jeg er forelsket i en gutt, men han er to år yngre enn meg og han vet det. Hva skal jeg gjøre? Jeg vet ikke om han liker meg, fordi jeg ikke forsto hva han mente med det han skrev...
ok....
0
06.06.2017 16:17:57
hei. Jeg skjønner ikke hva du skrev her, men hvis du er jente burde du ta initiativ og snakke med han at "jeg er her for å fortelle deg noe, for du er to år yngre enn meg, og jeg har lyst til å være sammen med deg, men dette kommer ikke til å fungere". Enten om du er jente eller gutt kan du si det. Du skriver her at du forstår ikke hva han skrev, jeg vet ikke hva du mener med dette.... Er det sosiale medier, at han skrev der at han liker deg, men har ikke lyst til å være sammen med deg? Dere må snakke om det for å finne ut av det. Lykke til med alt!
Anonym
2
18.04.2017 22:07:32
Eg er forelska i ein jente som er eitt år eldre enn meg, men hu går i klassen min for hu gjekk ikkje i 1 klasse... Eg har mye mer følelser for hu enn det eg trudde. Men eg er usikker på om hu liker meg, eg trur hu liker bestevennen min, for hu gir meir oppmerksomhet til bestevennen min enn til meg og hu klemmer bestevennen min mer enn hu klemmer meg. Men av og til føler eg at hu liker meg, fordi hu seier av og til gla i deg, og hu tar armen rundt meg, og hu kalle meg snill. Eg er veldig forvirra for eg er veldig gla i hu, og eg håper noen svarer og seier ka eg kan gjør for å finne ut kem hu liker best? Svar fort plis :)
Eheheh unkown ;)
0
03.07.2017 19:06:18
Du har rett og slett blitt friend zoned... Neida... hu e sikkert ein "golddigger" .... HAR DU KYE PENGER?? Eller er familien din "rik"? Det sier mye fordi jenter kan være skikkelig "golddiggers", men sier hun "glad i deg" på sosiale medier? Hvis JA; jenter sier glad i deg veldig mye, til veninnene sine og! Så hu vil sikkert bare være vennen din ):, Hvis NEI; Dette e ein stor sjanse for at hu liker deg! Jenter er mer sjenert å si "glad i deg" face to face, men på sosiale medier er det bare å si at hu liker deg som en venn. Men du må be kompisen din å bare ignorere henne fullstendig! Hvis hu blir lei seg så liker hun kompisen din. Hvis hu ikkje bryr seg så liker hun han som en venn
1
14.05.2017 21:45:40
Detbør du spørre ung
Help
3
26.03.2017 22:52:25
Jeg var hos venninna mi en gang. Også skulle vi bytte mobil for å sende et bilde på snap til en random person. Jeg ble ferdig før henne. (Med å sende bilde) også trykte jeg ved et uhell på meldinger. Crushet mitt han driver å erter og sånn på veninna mim og det er ikke tilfeldig. Fordi ca. hele klassa mi sier at crushet mitt er forelska i meg...ja.. jeg tror egt hu venninna mi har sendt mld til crushet mitt om at han skal drive og flørte med venninna mi (hun heter Pernille.) sånn at jeg skal bli lei meg og ikke like crushet mitt fordi på mld så så jeg at Pernille hadde sendt masse sånn: men du lover å ikke si det til noen~ avtale?~hvis ikke så sier jeg til alle at du er forelska i Emma(meg) jeg husker ikke helt hva som sto der, fordi det var lenge sia, men jeg syns det var litt sleipt av henne kg gjøre det. Men jeg liker han fortsatt da
MEG
0
03.07.2017 19:13:07
Jente, hør her. DITCH HU DER "VENINNA" DI!! Slutt å være venn med henne!! Gå å lev livet ditt med drømme gutten din!! GÅ Å SI TIL CRUSHET DITT AT DU ELSKER HAM OG AT DU VIL ALDRI GI SLIPP! Drit i hu Pernille! Hu vil ikke at du skal være lykkelig så hun er ikke en god venn!!!!!!!! HAPPY ENDING....
Jente
0
08.05.2017 16:57:02
Du burde bare ikke tenke på det. Jeg kan ikke hjelpe deg noe med at du må få dette bort. Kanskje gå tur alene eller gjøre noe alene?
Emma
0
26.03.2017 22:43:38
I en gymtime for lenge sia så gikk vi på skøyter. Jeg gikk til venninna mi som sto helt stille ved kanten av skøytebana. Jeg gikk til henne for å chille litt og snakke
Waw
1
03.07.2017 19:15:18
Interresangt, jeg tror du er på feil side. DETTE ER FORELSKELSE. DU SNAKKER OM Å TA VARE PÅ HVERANDRE JEEZ
J13
0
23.03.2017 16:27:30
Jeg var sammen med en fyr i nesten ett år. Men jeg var for kjenert til å snakke med han, men jeg elsket han. Så slo han opp og nå vet jeg ikke om han egentlig likte meg i det heletatt eller bare ble sammen med meg for å være snill. Etter at vi slo opp ville jeg spørre han om han likte meg når vi ble sammen, men jeg turte ikke. Så ble han sammen med en annen jente. De har slåttopp nå, men det er over et år siden vi var sammen og jeg lurer på om jeg fortsatt kan spørre han om hva han følte for meg! Please hjelp meg!
Jente 14
1
06.06.2017 16:30:54
hallo! Selv om du er sjenert, snakk med han, jeg er også sjenert, vet hvordan det føltes å ikke få snakket med han, men ta noen valg. Snakke med han eller ikke? Tenk deg om litt. Kanskje vi kan være sammen, gå en tur eller noe sånt og finne ut av problemet ditt? Håper vi kan være venner.
jente 13
3
08.03.2017 17:47:48
Jeg liker en i 9. klasse skikkelig. Han er veldig kjekk og alt det der. Men det eneste problemet er at han bare stirrer på meg. Jeg er også søt, med vakre øyne og sånt, det sier en jente i klassen min. Jeg vil jo snakke med han, men han liker en annen jente, jeg tror jeg har følelser for han mere enn jeg trodde. Jeg vil ha hjelp snart!!
Jente 14
1
01.07.2017 00:55:02
Har dere snakket sammen? Hvis ikke burde du gjøre det, eller finne han på sosiale medier. Dere burde finne på noe sammen en dag, og bli bedre kjent. Men sist og ikke minst vær deg selv
Anonym
3
05.03.2017 01:10:26
Jeg vet om en gutt som liker meg skikkelig. Han har spurt meg om å bli sammen 2 ganger og han syns jeg er pen og alt det der. Men etter hvert så driver han og kaller meg neger og driver å bokser meg i magen når jeg ikke har gjort noe.
.
1
01.07.2017 00:57:54
Har han ikke respekt for jenter? Synes du burde droppe han, og finne en som er mye bedre enn han. Fordi du fortjener en bedre! En som kan å sette pris på deg. Og ikke slå deg i magen?!
jente 13
2
18.03.2017 16:07:31
Da burde du si til han at han ikke er bra for deg, og at du ikke vil være sammen. Gjør på en måte som gjør et godt inntrykk på ham. Svar på min vær så snill :)
1
02.02.2017 09:02:01
MARCUS OG MARTINUS
Nei
0
25.07.2017 00:11:22
!!
Rebzter03
0
23.07.2017 17:34:08
Eww...
Nei
0
01.07.2017 01:02:35
Æsj
Anonym
3
25.01.2017 19:17:56
Jeg er skikkelig forelska i en gutt som er 1 år eldre enn meg. Jeg tror han er litt forelska i meg også, men vi snakker aldri meg hverandra. Vi har veldig mye blikk kontakt da. Jeg sendte hen en melding men han svarte ikkje. Betyr det at han ikkje liker meg?
Anonym
0
05.03.2017 01:06:35
D kommer an på om han smiler til deg eller rødmer osv. i nærheten av deg.
Someone
0
01.08.2017 21:33:48
Æææææææ crushet mitt smilte til meg 2 ganger!!!
Gutt
1
05.03.2017 00:57:21
Prøv å snakke med han på meldinger eller face to face, hvis dette virker spør om ham vil gjøre noe sammen
:)
1
15.02.2017 23:42:54
Du kan prøve å snakke med han face to face. Men bare gjør det når han er alene.:)
Det er forferdelig
3
24.01.2017 20:45:23
Hei, jeg er forelska i en gutt i klassen. Han vet at jeg liker han. Men alle vennene hans sier at han ikke liker noen han sier det selv...dette er andre gang jeg er ekte forelska. Jeg blir så sint, sur og lei meg! Føler meg veldig deppa hele tiden! Jeg trenger noen gode råd FORT! Jeg er desperat:(.
Sorry
0
03.07.2017 19:19:55
Hei, dette samme skjer med meg, på en måte. En gutt i klassen liker meg, men jeg liker ikke han. Egentlig... JEG FORDRAR HAN. Okei.. du kan liksom snakke med han og sånt, men ikke bli lei deg hvis han ikke vil ha kjæreste. Men kan ikke tvinge en person til å bli sammen med dem. Du bør egentlig bare finne fram iskrem, pysjamas, Netflix, og gråte. Thats life. Kjærlighets sorg er forferdelig. Men man må gå iver det and move on. Det finnes mange fisket i havet ;)
Emma
5
26.01.2017 23:18:44
Hei!n jeg er ikke en ekspert akkurat men prøv å snakke med han å bli litt nedre kjent med han❤️ Jeg er skikkelig forelska i en gutt i klassen og jeg prøver å bli bedre kjent med han, og det funker
Hjelp
5
23.01.2017 20:21:33
Jeg liker veninnen min sin gamle kjæreste og de slo opp i dag og jeg har begynt å sende meldinger og masse sånn og han svarer meg kjempe fort med søte emijo
Uuuu..
0
03.07.2017 19:21:56
Veninna di må jo ha gjort slutt med han fordi de ikke passer sammen da, og Kanskje han slo opp med henne fordi han fikk opp øynene sine for noen andre....;)
:)
3
15.02.2017 23:44:22
Du må passe på at vennen din blir ikkje sur på deg.
Jeg tror eg er forelsket de er ekte kjærlighet
8
19.01.2017 23:03:23
Eg er forelsket i en som kansje liker BFF min
Svar
6
23.01.2017 20:18:25
Du burde spørre vennen din om hvem hun/han liker og hvist hun/han sier den personen burde du også si at du liker den personen
Mmm
13
29.11.2016 15:24:26
Det er en gutt han er forelska i me trirveg dette skjedde i dag : venninna sat vedsida av han( ho er forelska i han) eg sat bort til ho. Ho sa til ham" du veit eg er gal ette deg" ja det er ho og ( han mente meg ) eg blei så flau og sint at eg viste finger til han og sa " din jævla drittunge " og sat der og han berre ser på meg med et romantisk blikk og smiler. Hva skal eg gjere
Someone
0
01.08.2017 21:38:25
._.
O.O
0
01.07.2017 01:00:27
Chill babe
skole elev og SFO ansvalig
2
30.01.2017 12:55:50
what do you mean:-(
Sāgkfkkhlmmmmmm
6
29.11.2016 15:16:33
Deppa
Hei
7
15.11.2016 22:43:05
Førstemann:-)
.
1
01.07.2017 00:59:17
Lite liv

Spørsmål og svar

Gutten jeg liker har blokkert meg, hva skal jeg gjøre?
Hei Takk for spørsmålet! Den beste løsningen vil nok være å forklare situasjonen og eventuelt unnskylde for det som har skjedd. Du vet jo ikke ...
Jeg er kjæreste med en mann som utseendemessig ikke helt er min type. Mine tanker er hos andre menn. Burde jeg gjøre det slutt?
Hei Jente 20 år. Takk for at du skriver til Ung.no.Det er mye som må være på plass hos en partner for å forbli forelsket. Det snakkes mye om rik...
Jeg lurer på om det er noe gale med meg hvis jeg ennå ikke har hatt sex?
Hei gutt 20 år. Takk for at du skrev til ung.no   Nei, det er ikke noe galt med deg selv om du ikke har hatt sex med en annen person! Det er mang...
Burde jeg fortelle henne hva jeg føler?
Hei Takk for spørsmålet! Jeg tenker det kan være fint om du venter litt og ser om følelsene dine utvikler seg. Det kan nok være greit å være ...
Hvordan kan jeg bli kjæreste med gutten jeg liker?
Hei Takk for spørsmålet! Her gjelder det nok bare å ta initiativ. Det er fint at dere studerer sammen. Det er en super mulighet til å bli bedre ...
Hvordan kan vi bli alene?
Hei Takk for spørsmålet! Her tror jeg det kan være en idé å spørre han om å finne på noe eller eventuelt  foreslå at han kan bli med deg h...
Jeg tror jeg er forelsket i min internett venn, hva gjør jeg?
Hei jente 17 år. Takk for at du kontakter Ung.no.Forelskelse er både deilig, spennende og noen ganger så veldig komplisert. Og det er lett at slik...
Jeg liker en gutt i klassen, men er redd for at han er veldig opptatt av sex.
Hei Jeg forstår at dette er en litt forvirrende situasjon for deg. Du liker han veldig godt, men er redd for at han er for opptatt av sex. Du sier ...
Hvilken karakter må til for å komme inn på idrettslinja? Er jeg normalvektig? Jeg er forelsket. Skal jeg spørre han eller vente til han spør meg? Jeg er bare 12 år.
Hei Jente 12 år. Takk for at du skriver til Ung.no. Klart det er lov å stille oss spørsmål, selv om du bare er 12 år. Det viktigste er at du er ...
Tenner på jenter. Er jeg lesbisk?
Hei   Så bra du tar kontakt med ung.no Mange unge opplever det samme som deg. Du er i en periode av livet hvor du skal finne ut av egen seksualit...
Når hun drar på helgeturer og sender snap av det, blir jeg skikkelig sjalu!
Hei Takk for at du skriver til Ung.no!Det er normalt å kjenne på sjalusi når du har så sterke følelser for en annen. Dette er en jente som har h...
Jeg er forelsket i flere gutter, hva skal jeg gjøre? Og flere spørsmål.
Hei  Takk for spørsmålene dine! Beklager for sent svar.  1. Jeg legger ved en artikkel som heter "Hvordan få noen til å like deg". Jeg tror de...
Hvordan kan jeg finne ut om han liker meg uten å spørre dirkete?
Hei!  Takk for at du skriver til oss.  Det er nok dessverre ikke så lett å finne ut om han liker deg uten å spørre han.  Det å få noen and...
Skal jeg si at jeg har følelser for han?
Hei Takk for spørsmålet! Jeg skjønner at dette er en vanskelig situasjon. Man vet jo aldri helt hvordan den andre personen vil reagere og dette k...
Jeg er en gutt på 13 og jeg er forelska i en jente. Tips for å bli mindre kåt?
Hei gutt 13 år. Takk for at du skrev til ung.no   Det er fint å være forelsket, men det kan også gjøre vondt, hvis den man er forelsket i, ik...
Prøver han å gjøre meg sjalu?
Hei, Det er vanskelig for meg å vite akkurat hva han vil i denne situasjonen og jeg skjønner godt at du er forvirret! Med tanke på at han har sagt...
Jeg har en rar ting.
Hei Det er leit å høre at noe som egentlig er godt og spennende, gjør det så trist og lei deg. Det er allikevel slik at forelskelse og følelser...
Jeg tror kanskje jeg er forelsket i en jeg ikke kjenner så godt. Vil sove hos ham
Hei gutt 15 år. Takk for at du skrev til ung.no   Så fint at du er forelsket!   Før du kan sove hos han, må du bli kjent med ham. Hvis han ...
Hva er tegnene på at man burde slå opp?
Hei Takk for at du skriver til oss! Det er veldig individuelt når man føler at man bør slå opp. Noen velger å slå opp når kjæresten er utro, n...
Har såret gutten jeg liker, hva gjør jeg nå?
Hei Takk for spørsmålet! Først og fremst kan det nok lønne seg å be om unnskyldning. Forklar han situasjonen og at du angrer deg. Mest sannsyn...
Se alle