Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Følg julekalenderen til ung.no på Instagram
Følg julekalenderen til ung.no på Instagram

A-Å

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Det å like noen starter ofte veldig enkelt, og det skal ikke så mye til før en person kan finne på å like noen på en romantisk måte. Det starter ofte med at du synes en person er fysisk attraktiv, men det er ikke nødvendigvis alltid sånn. Man kan like noen bare fordi de smilte til deg den ene gangen, eller fordi de har en bra personlighet.

 

Morsom, utadvendt eller mer sjenert?

Det å like noen og hvorfor og hvordan er veldig individuelt. Hvis du liker et annet individ, uansett kjønn, så er det allikevel ofte noen av de samme tingene folk reagerer positivt på. Mange reagerer positivt hvis man er morsom, eller hvis du generelt bare har en god humor, og kan le godt. Folk reagerer også godt på folk som er utadvendte, og kan gjøre litt ut av seg selv og vet godt hvem de er og hva de liker/står for. Men hvis du er en introvert og leser dette, ikke få panikk! Det kan gå helt fint. Kanskje det ikke føles så greit i store grupper nødvendigvis; men på tomannshånd og i små grupper med folk du er komfortable med, kan det gå helt greit.

 

Smaken er forskjellig

Videre så liker folk veldig mye forskjellig i andre mennesker. For noen er det veldig viktig hvor smarte de er, mens andre legger mer vekt på andre ting. Noen mener hva du står for er veldig viktig, og at dere er enige i alt. Andre elsker når folk er uenige, fordi da kan man ha sunne diskusjoner og vokse på det. Noen liker at man har alt til felles, mens andre elsker kontraster. Det er faktisk et artig konsept, men det er faktisk vanligst at introverter finner andre ekstroverter, og omvendt. Det er også saken med drømmerne versus realistene. Du skjønner, drømmerne trenger realistene for å holde dem fra å fly for nært solen og brenne seg, mens realistene trenger drømmerne for å utvide perspektivet deres og få dem til å prøve nye ting så de ikke sitter fast i det de vet for resten av livet deres. Så hvis du er en jente/gutt som liker en jente/gutt, og du er helt motsatt av dem, ikke bekymre deg.

 

Vær den du er

Og vær så snill, ikke finn på å endre deg til en versjon av deg selv du tror de hadde likt best. Det er klisjé, men du må bare prøve å være deg selv, og la dem se deg for den du er. Det er egentlig ikke noe mer du kan gjøre. Du må ikke være redd for å putte den du er tydelig frem, og la den du liker bli kjent med deg. Ja, det er skummelt å eie hvem du er og vise det frem, men folk respekterer det, selv om de ikke nødvendigvis kommer til å like det.

 

Ikke alltid full klaff

Som et siste tips vil jeg bare si at det er veldig viktig at du ikke lar det faktumet at denne gutten/jenta liker deg eller ikke liker deg, styre din glede. Som jeg sa, det å like noen er veldig individuelt. Kanskje du er for smart, og de ikke liker det. Da er det dritkult at du er smart! Kanskje du er for sjenert, så de føler at de ikke får noe tilbake fra deg. Da går de glipp av noe, fordi du har nok masse bra å komme med så fort noen prøver å bli kjent med deg! Poenget mitt er at kanskje denne personen ikke synes at du er så kul som du er, men hva mer kan du gjøre? Du er den du er, og det som er viktigst er at du liker deg selv. Som et bonus, så reagerer folk også bra på selvtillit, så lenge du ikke glemmer å være ydmyk i tillegg.

 

Ny mulighet og da....

Det er selvfølgelig kjempekult om den personen du liker, liker deg tilbake. Men det kommer til å komme masse mennesker gjennom din livstid på denne jorden som kommer til å se deg for den du er, og elske det. Så prøv deg frem i kjærlighetsverdenen, og prøv å ikke la det knuse deg om det ikke blir gjengjeldt. Fordi da kan du være sikker på at du er den du er, og at du selv liker den du er. Det kommer godt med uansett og gir deg gode mulighet neste gang du ønsker at noen skal begynne å like deg.

 

LYKKE TIL!!

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Heihei
0
20.11.2017 23:03:26
Assa, dette kan høres litt nerdete ut, men der hvor det står «smaken er forkjellig» så skrives det «forskjellig» det var sikkert en skrive feil men vær så snill endre det! :)
Jente 6b
0
20.11.2017 10:35:43
Jeg lurte på om hvordan man for seg en kjæreste. Jeg liker en gutt i klassen min. Men jeg hver ikke om hva jeg skal gjøre.
Mariekjeks15
0
20.11.2017 10:13:35
Jeg lurte på om hvordan man for seg en kjæreste. Jeg liker en i klassen men jeg vet ikke om han liker meg hva skal jeg kjøre for at en gutt skal like meg.
Gamle 69
0
20.09.2017 23:08:12
Cokss
ung
0
29.05.2017 15:53:17
Spør dem på ung.no/oss. Det hjelper, herrliga london
Bob
1
18.05.2017 22:02:45
Hei,sannsynligvis er det ingen som kommer til å svare på denne men er forelsket i ei jente men vet ikke om hun liker meg hun er forelsket i en sporty type men eg tror hun kanskje liker meg for hun smilte kanskje til meg idag er ikke helt sikker noen tips?
Den andre hjelperen
0
24.10.2017 20:30:10
Snakk med henne. Du får aldri vite det dersom du aldri spørr. Jeg liker en gutt i klassen og har ikke sagt det til han før en måned siden. Da har jeg liksom venta i 3 år og det børr ikke du gjøre! Og så må du være deg selv. Ikke vær noen andre for da kan hun begynne å like den den du viser for henne. (Jeg vet jeg er kanskje er litt for sen men bedre sent enn aldri)
Her er hjelpen
0
25.08.2017 15:00:55
Hei jeg er ei jente jenter liker at gutter snakker med dem eller flørter litt prøv å snakk litt med henne og smil til henne ikke heng så mye med andre jenter i fritida fordi hvis hun hører det så kommer hun til å hate og IKKE prøv å gjør henne sjalu og prøv å se i øynene hennes når hun går forbi
tips takk
0
15.05.2017 19:34:52
Jeg er skikkelig forelska i en gutt. Men det som er problemet er at jeg kommer fra africa og han er fra norge og jeg vet ikke om vi passer sammen helt og jeg vet heller ikke om at han liker meg
Hjelpen er her
0
25.08.2017 15:04:10
Hei jeg er også jente og jeg kommer heller ikke fra Norge men liker en gutt i klassen jeg tror han liker meg hvis han ser mye på deg,prøver å tøffe seg kanskje ser på en rar måte på deg han prøver kanskje å gjøre deg sjalu så betyr det at han liker deg
kjempe forelsket
0
09.05.2017 18:34:46
hei jeg liker en gutt i klassen min å jeg er kjempe flau å snakke med han. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre jeg bli redd å flau å snakke med han. siden den dagen jeg fortalte han at jeg likte han så ble han så rar mot meg jeg snakket med han ofte men ikke nå. han pleier å flørte med meg noen ganger men jeg er usikker. mange jentene er forelsket i han kanskje det blir vanskelig for meg å snakke md han jeg tenker på han hele tiden og han sitter ved siden av meg han går til bestevennina mi og spørr noen ganger hva som skjedde med meg siden jeg hadde problem med lærren min å da gråt jeg å da gikk han får å spørre henne hva som skjedde med meg jeg klarer ikke å slutte å tenke på ham. jeg er kjempe flau å følsom. noen ganger så tenker jeg at jeg skal prøve å sankke med han og noen ganger når jeg er lei meg så vill jeg bare løpe bort til han å klemme han ahah. har dere noen tips til meg eller er jeg for gal?
bby
0
09.05.2017 18:36:18
du må bare stole på deg selv så går det helt fint og det lover jeg!
hei
0
09.05.2017 18:35:20
du er ikke gal
babes
0
09.05.2017 18:36:48
tusen takk tenker på han forsatt
TinaEmo
2
21.03.2017 15:43:18
Hvis han ikke liker deg, er han veldig dum. Bare vær deg selv og ikke bry deg om hva andre sier om deg. Det er flere fisker i havet. IKKE GI OPP!!!
Jente 13
0
18.04.2017 22:30:23
Tusen Takk du fekk meg til å føle meg så mye bedre, Tusen takk
Forelska, eller var, jeg vet ikke
2
19.03.2017 22:30:24
Jeg vet at jeg er forelska men jeg tror han blokkerte meg på face og han er naboen min. Han er også 2 år eldre enn meg og jeg har vært forelsket i han i sirka et halvt år. Hva bør jeg gjøre? PS: er avstand forelsket...
Anonym
0
20.03.2017 15:43:01
Du burde bare vente. Du vet aldri hva som skjer i framtiden. Kanskje han spør deg etterpå?
Forelsket eller var, jeg vet ikke?
0
20.03.2017 21:44:45
Tusen takk for svaret ditt men jeg har aldri hat en ORDENTLIG samtale med han. Jeg har bare sagt hei og hade og sånt og jeg drømmer om han men da er han sammen med en annen jente enn meg og jeg gråt da jeg våknet
Hei
4
06.03.2017 20:29:50
Hei jeg er super forelsket men vet ikke om han liker meg tilbake! Er det noen tegn som viser at han liker meg?
nina
0
07.03.2017 21:38:17
Hei skri en brev eler si det til han

Spørsmål og svar

Vil få meg venner på ungdomsskolen! Hva skal jeg gjøre?
Hei! Det å være sjenert eller redd for å snakke med folk er ofte vanskelig om du egentlig vil. Hvis du egentlig har kjempe lyst til å snakke me...
Jeg er forelsket i en gutt, men vet ikke om han liker meg tilbake
Hei Takk for at du skriver til oss! Jeg forstår godt at du synes denne situasjonen er litt vanskelig. Jeg skjønte ikke helt om det var noe konkret d...
Jeg blir lei meg fordi vennene mine begynner å like meg mindre! Hva gjør jeg?
Hei! Uff, dette hørtes absolutt ikke noe hyggelig ut. Hvis du føler at vennene dine begynner å like deg mindre, så betyr det vel at de inviterer ...
Jeg liker en gutt og han liker meg, men han har fremdeles kjærlighetssorg etter eks-kjæresten sin. Hvordan skal jeg hjelpe han med dette?
Hei Takk for at du skriver til oss, og beklager sent svar. Jeg skjønner at du syntes dette er vanskelig og at du gjerne vil hjelpe han med å komme ...
En gutt spanderer på meg når vi er sammen. Kan det bety noe spesielt?
Hei! Dette er vanskelig for meg å svare på, siden jeg verken kjenner deg eller denne gutten. Det er jo absolutt hyggelig av han å spandere på deg...
Hvordan kan jeg få bedre kontakt med gutten jeg liker?
Hei! Jeg er litt forvirret over hva du føler her. Du sier du er forelsket i denne gutten, men du sier at du ikke vil at dere skal være mer enn venn...
Jeg føler meg mobbet og dårlig likt. Hva gjør jeg?
Hei! Takk for at du skriver til oss i Ung. Først og fremst vil jeg si at dette ikke er greit. Det er ingen som fortjener å bli behandlet, slik du ...
Hun svarer meg ikke på meldinger, hva skal jeg gjøre?
Hei Takk for spørsmålet! Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg. Det virker jo som om dere begge liker hverandre, men at hun holder litt tilb...
Jeg har litt vanskelig for å komme i kontakt med folk på skolen. Føler meg litt utenfor på grunn av dette.
Hei Jeg forstår at det ikke er en god følelse å føle seg litt utenfor på skolen, og jeg skjønner at dette er noe du gjerne vil gjøre noe med. ...
En gutt er forelsket i meg, men jeg vet ikke om jeg burde bli forelsket tilbake
Hei! Takk for at du skriver til oss i Ung.  Det viktigste i denne situasjonen er at du gjør hva du er komfortabel med. Når noen er forelsket i de...
Hvordan flørte?
Hei Når det gjelder flørting, er det beste tipset å ta kontakt. Jeg vet at det kan føles skummelt i starten, men det verste som kan skje er at hu...
Hvordan flørter jeg med en som ikke liker meg?
Hei Du kan prøve å flørte litt! Ta en kikk på linkene. Om det ikke går veien, må du huske på at det finnes flere jenter der ute :) Ikke press ...
Jeg liker en jente, men hun liker meg ikke tilbake på samme måte. Hva gjør jeg?
Hei! Takk for at du skriver til oss i Ung. Jeg har forståelse for at dette ikke er så godt for deg. Det å bli avvist av noen man liker er en av d...
Jeg er forelsket i en jente som jeg ikke vet om er lesbisk eller ikke. Hjelp!
Hei! Uff, jeg skjønner at du er forelsket i denne jenta, og at du synes dette er vanskelig. Jeg skjønner at det er vrient å vite om du skal si til...
Jeg liker ei jente, men det er ikke hun som liker meg...
Hei Jeg tror du er modig nok til å være ærlig med begge jentene om hva du føler! Dette blir mest rettferdig ovenfor dere alle, og kan lette på s...
Hvordan kan jeg få meg kjæreste? 
Hei! Takk for at du skriver til oss i Ung. Det å ha en kjæreste kan være helt fantastisk, og jeg har forståelse for at du gjenre kan ønske deg ...
Naboen min liker broren min, men jeg hater hun! Hva skal jeg gjøre?
Hei! Jeg forstår det slik at din nye nabo er en ung jente som er interessert i broren din. Du sier at dette er problem, fordi du synes denne jenta e...
Hvordan kan jeg bli kjent med en gutt jeg liker?
Hei! Jeg tror det beste for deg i denne situasjonen er bare å prøve å starte opp kontakten igjen. Prøv å send en liten melding, og se om du får...
Hvordan skal jeg vite om en jente liker meg?
Hei! Om noen liker deg så er det som du sier, det er mye øyekontakt og fysisk kontakt som skjer. De er ofte interesserte i å snakke med deg, og vi...
Jeg liker en gutt, men vi snakker aldri sammen ansikt til ansikt. Hva gjør jeg?
Hei! Jeg forstår det sånn at du liker en gutt, og at dere snakker mye sammen på sosiale medier. Samtidig så snakker dere aldri sammen når dere e...
Se alle