Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Det å like noen starter ofte veldig enkelt, og det skal ikke så mye til før en person kan finne på å like noen på en romantisk måte. Det starter ofte med at du synes en person er fysisk attraktiv, men det er ikke nødvendigvis alltid sånn. Man kan like noen bare fordi de smilte til deg den ene gangen, eller fordi de har en bra personlighet.

 

Morsom, utadvendt eller mer sjenert?

Det å like noen og hvorfor og hvordan er veldig individuelt. Hvis du liker et annet individ, uansett kjønn, så er det allikevel ofte noen av de samme tingene folk reagerer positivt på. Mange reagerer positivt hvis man er morsom, eller hvis du generelt bare har en god humor, og kan le godt. Folk reagerer også godt på folk som er utadvendte, og kan gjøre litt ut av seg selv og vet godt hvem de er og hva de liker/står for. Men hvis du er en introvert og leser dette, ikke få panikk! Det kan gå helt fint. Kanskje det ikke føles så greit i store grupper nødvendigvis; men på tomannshånd og i små grupper med folk du er komfortable med, kan det gå helt greit.

 

Smaken er forskjellig

Videre så liker folk veldig mye forskjellig i andre mennesker. For noen er det veldig viktig hvor smarte de er, mens andre legger mer vekt på andre ting. Noen mener hva du står for er veldig viktig, og at dere er enige i alt. Andre elsker når folk er uenige, fordi da kan man ha sunne diskusjoner og vokse på det. Noen liker at man har alt til felles, mens andre elsker kontraster. Det er faktisk et artig konsept, men det er faktisk vanligst at introverter finner andre ekstroverter, og omvendt. Det er også saken med drømmerne versus realistene. Du skjønner, drømmerne trenger realistene for å holde dem fra å fly for nært solen og brenne seg, mens realistene trenger drømmerne for å utvide perspektivet deres og få dem til å prøve nye ting så de ikke sitter fast i det de vet for resten av livet deres. Så hvis du er en jente/gutt som liker en jente/gutt, og du er helt motsatt av dem, ikke bekymre deg.

 

Vær den du er

Og vær så snill, ikke finn på å endre deg til en versjon av deg selv du tror de hadde likt best. Det er klisjé, men du må bare prøve å være deg selv, og la dem se deg for den du er. Det er egentlig ikke noe mer du kan gjøre. Du må ikke være redd for å putte den du er tydelig frem, og la den du liker bli kjent med deg. Ja, det er skummelt å eie hvem du er og vise det frem, men folk respekterer det, selv om de ikke nødvendigvis kommer til å like det.

 

 

Ikke alltid full klaff

Som et siste tips vil jeg bare si at det er veldig viktig at du ikke lar det faktumet at denne gutten/jenta liker deg eller ikke liker deg, styre din glede. Som jeg sa, det å like noen er veldig individuelt. Kanskje du er for smart, og de ikke liker det. Da er det dritkult at du er smart! Kanskje du er for sjenert, så de føler at de ikke får noe tilbake fra deg. Da går de glipp av noe, fordi du har nok masse bra å komme med så fort noen prøver å bli kjent med deg! Poenget mitt er at kanskje denne personen ikke synes at du er så kul som du er, men hva mer kan du gjøre? Du er den du er, og det som er viktigst er at du liker deg selv. Som et bonus, så reagerer folk også bra på selvtillit, så lenge du ikke glemmer å være ydmyk i tillegg.

 

Ny mulighet og da....

Det er selvfølgelig kjempekult om den personen du liker, liker deg tilbake. Men det kommer til å komme masse mennesker gjennom din livstid på denne jorden som kommer til å se deg for den du er, og elske det. Så prøv deg frem i kjærlighetsverdenen, og prøv å ikke la det knuse deg om det ikke blir gjengjeldt. Fordi da kan du være sikker på at du er den du er, og at du selv liker den du er. Det kommer godt med uansett og gir deg gode mulighet neste gang du ønsker at noen skal begynne å like deg.

 

Hvordan møte en potensiell kjæreste?

Du lurer kanskje også på hvor og hvordan du kan møte noen du begynner å like eller blir forelsket i, og som kanskje kan bli en framtidig kjæreste. Veldig mange kjærestepar har møttes gjennom skole, studier, jobb eller gjennom venner. Hvis du ikke har møtt noen du har et ekstra øye til på denne måten, kan du oppsøke andre steder hvor du kan møte nye folk. Du kan for eksempel melde deg inn i en idrettsklubb, en organisasjon eller melde deg frivillig til å jobbe på en konsert eller andre arrangementer. På slike steder møter du mange folk og kan bli kjent med noen nye. Eller kanskje det viser seg at du begynner å like noen du allerede kjenner eller er venn med fra før? Hvis ingenting av dette fungerer, kan du prøve datingapper eller ulike nettsider for å treffe andre single, men for å bruke de fleste av disse sidene må du være over 18 år. Husk at det kan ta tid før du møter den rette, så prøv å ikke stress med det. Ofte skjer det når du minst venter det!

LYKKE TIL!!

Skrevet av:
ungdomsjournalist Emilie.
Sist oppdatert:
06.06.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Ehm
2
21.10.2018 21:29:01
Jeg var sammen med noen, han slo opp for å bli sammen med bv min, men jeg liker han enda men han føler seg tvingt til p like meg...
Jente 16år!
3
01.10.2018 17:38:44
Hei, jeg liker en gutt og jeg tror han liker meg også, men har hørt at han prøver seg på nesten alle. Jeg og han var på kino med noen venner, da betalte han alt. Når filmen har begynt så satt han og holdte rundt meg og holdte hånda mi. Han har vært på besøk hos meg, der vi begynte å kline og mens vi så på serie med ei venninne av meg, så satt han og holdte rundt meg igjen. Men problemet er at han sier at han ikke er klar for et forhold. Så jeg lurer på om han egt liker meg? Blir glad for svar
M
2
16.09.2018 20:56:44
Jeg elsker en gutt i klassen min men,jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. (Red.: Du kan søke etter tips i artikler om flørting og forelskelse her på ung.no)s
M
3
16.09.2018 20:50:55
Viss du vil at en person skal lika deg er det bare å prøve.❤️
Fioana
3
09.05.2018 14:44:21
Hvis det er ment til å være, vil det være- ikke tving noe
Heihei
2
20.11.2017 23:03:26
Assa, dette kan høres litt nerdete ut, men der hvor det står «smaken er forkjellig» så skrives det «forskjellig» det var sikkert en skrive feil men vær så snill endre det! :)
Jente 6b
2
20.11.2017 10:35:43
Jeg lurte på om hvordan man for seg en kjæreste. Jeg liker en gutt i klassen min. Men jeg hver ikke om hva jeg skal gjøre.
Mariekjeks15
1
20.11.2017 10:13:35
Jeg lurte på om hvordan man for seg en kjæreste. Jeg liker en i klassen men jeg vet ikke om han liker meg hva skal jeg kjøre for at en gutt skal like meg.
Gamle 69
1
20.09.2017 23:08:12
Cokss
ung
1
29.05.2017 15:53:17
Spør dem på ung.no/oss. Det hjelper, herrliga london
Bob
2
18.05.2017 22:02:45
Hei,sannsynligvis er det ingen som kommer til å svare på denne men er forelsket i ei jente men vet ikke om hun liker meg hun er forelsket i en sporty type men eg tror hun kanskje liker meg for hun smilte kanskje til meg idag er ikke helt sikker noen tips?
Den andre hjelperen
1
24.10.2017 20:30:10
Snakk med henne. Du får aldri vite det dersom du aldri spørr. Jeg liker en gutt i klassen og har ikke sagt det til han før en måned siden. Da har jeg liksom venta i 3 år og det børr ikke du gjøre! Og så må du være deg selv. Ikke vær noen andre for da kan hun begynne å like den den du viser for henne. (Jeg vet jeg er kanskje er litt for sen men bedre sent enn aldri)
Her er hjelpen
1
25.08.2017 15:00:55
Hei jeg er ei jente jenter liker at gutter snakker med dem eller flørter litt prøv å snakk litt med henne og smil til henne ikke heng så mye med andre jenter i fritida fordi hvis hun hører det så kommer hun til å hate og IKKE prøv å gjør henne sjalu og prøv å se i øynene hennes når hun går forbi
tips takk
1
15.05.2017 19:34:52
Jeg er skikkelig forelska i en gutt. Men det som er problemet er at jeg kommer fra africa og han er fra norge og jeg vet ikke om vi passer sammen helt og jeg vet heller ikke om at han liker meg
Hjelpen er her
2
25.08.2017 15:04:10
Hei jeg er også jente og jeg kommer heller ikke fra Norge men liker en gutt i klassen jeg tror han liker meg hvis han ser mye på deg,prøver å tøffe seg kanskje ser på en rar måte på deg han prøver kanskje å gjøre deg sjalu så betyr det at han liker deg
kjempe forelsket
2
09.05.2017 18:34:46
hei jeg liker en gutt i klassen min å jeg er kjempe flau å snakke med han. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre jeg bli redd å flau å snakke med han. siden den dagen jeg fortalte han at jeg likte han så ble han så rar mot meg jeg snakket med han ofte men ikke nå. han pleier å flørte med meg noen ganger men jeg er usikker. mange jentene er forelsket i han kanskje det blir vanskelig for meg å snakke md han jeg tenker på han hele tiden og han sitter ved siden av meg han går til bestevennina mi og spørr noen ganger hva som skjedde med meg siden jeg hadde problem med lærren min å da gråt jeg å da gikk han får å spørre henne hva som skjedde med meg jeg klarer ikke å slutte å tenke på ham. jeg er kjempe flau å følsom. noen ganger så tenker jeg at jeg skal prøve å sankke med han og noen ganger når jeg er lei meg så vill jeg bare løpe bort til han å klemme han ahah. har dere noen tips til meg eller er jeg for gal?
bby
1
09.05.2017 18:36:18
du må bare stole på deg selv så går det helt fint og det lover jeg!
hei
1
09.05.2017 18:35:20
du er ikke gal
babes
1
09.05.2017 18:36:48
tusen takk tenker på han forsatt
TinaEmo
4
21.03.2017 15:43:18
Hvis han ikke liker deg, er han veldig dum. Bare vær deg selv og ikke bry deg om hva andre sier om deg. Det er flere fisker i havet. IKKE GI OPP!!!
Jente 13
1
18.04.2017 22:30:23
Tusen Takk du fekk meg til å føle meg så mye bedre, Tusen takk
Forelska, eller var, jeg vet ikke
3
19.03.2017 22:30:24
Jeg vet at jeg er forelska men jeg tror han blokkerte meg på face og han er naboen min. Han er også 2 år eldre enn meg og jeg har vært forelsket i han i sirka et halvt år. Hva bør jeg gjøre? PS: er avstand forelsket...
Anonym
1
20.03.2017 15:43:01
Du burde bare vente. Du vet aldri hva som skjer i framtiden. Kanskje han spør deg etterpå?
Forelsket eller var, jeg vet ikke?
1
20.03.2017 21:44:45
Tusen takk for svaret ditt men jeg har aldri hat en ORDENTLIG samtale med han. Jeg har bare sagt hei og hade og sånt og jeg drømmer om han men da er han sammen med en annen jente enn meg og jeg gråt da jeg våknet
Hei
5
06.03.2017 20:29:50
Hei jeg er super forelsket men vet ikke om han liker meg tilbake! Er det noen tegn som viser at han liker meg?
nina
1
07.03.2017 21:38:17
Hei skri en brev eler si det til han

Spørsmål og svar

Ingen gutter liker meg, jeg er ikke fin nok, hva gjør jeg?
Hei jente 16 år. Takk for at du kontakter Ung.no.Jeg forstår at du er lei deg og synes det blir vanskelig om du har tanker om at alle andre på din...
Hvordan bli glad i egen kropp?
Hei Det viktigste når det gjelder eget syn på kropp, er selvtillit og god selvfølelse. Under har jeg lagt ved noen gode artikler som kan hjelpe de...
Hva gjør jeg når jenta ikke svarer?
Hei Kanskje jenta trenger litt tid til å ta inn denne beskjeden. At du er forelsket og har vært ærlig om følelsene er fint. Da lopper du å gå r...
Alle vennene mine har kontakt med gutter, men ikke jeg. Hva gjør jeg?
Hei! Jeg forstår det sånn at alle vennene dine har gutter etter seg, og alle har hatt sex. Du derimot, har ikke det. Du føler derfor deg uattrakti...
Hva kan jeg finne på med gutten jeg liker, uten at det blir kleint?
Hei! Jeg forstår det sånn at du møtte en gutt på konfirmasjonskurs, som du liker ganske godt. Du og han har nå tenkt til å møte hverandre i fe...
Jeg føler aldri at jeg er bra nok, og syns jeg er en ganske klein og kjedelig person.
Hei jente 14 år. Takk for at du skriver til Ung.no! Du er i en alder hvor mange strever med seg selv, og mange stiller urimelige og streng krav ti...
Hvordan få kjæreste?
Hei Du har sikkert hørt dette før, men det å aktivt lete etter en kjæreste er ikke alltid så enkelt. Både fordi det nesten kan oppleves som ek...
Hvordan slutte å tenke på ei jente?
Hei Det viktigste er nok å ikke stresse, for da vil du nok bare tenke mer på hun. Prøv å tenke at du må gi det litt tid. Ellers, er det jo egent...
Jeg føler meg mobbet og dårlig likt. Hva gjør jeg?
Hei! Takk for at du skriver til oss i Ung. Først og fremst vil jeg si at dette ikke er greit. Det er ingen som fortjener å bli behandlet, slik du ...
Jeg er forelsket i en jente som jeg ikke vet om er lesbisk eller ikke. Hjelp!
Hei! Uff, jeg skjønner at du er forelsket i denne jenta, og at du synes dette er vanskelig. Jeg skjønner at det er vrient å vite om du skal si til...
Hva liker gutter med jenter?
Hei Det er nok veldig individuelt hva en gutt liker ved en jente. Dette betyr at det varierer fra person til person. Mitt tips hvis du ønsker at noe...
Det er flere som liker gutten jeg er forelsket i
Hei Takk for at du skriver til oss! Jeg skjønte ikke helt om det var noe konkret du lurte på, men jeg forstår at dette er en vanskelig situasjon...
Hvordan kan jeg få en gutt til å bli interessert i meg via Snapchat?
Hei! Jeg vil råde deg til å prøve å bli kjent med denne gutten ansikt til ansikt, hvis det er mulig. Det er ofte en mer personlig måte å bli kj...
Har kjæreste men liker en annen. Hva skal jeg gjøre?
Hei! Oi, dette virker som litt av en situasjon. Jeg skjønner at du ikke helt vet hva du skal gjøre. Du sier at du har kjæreste men at du ikke vet ...
Jeg vil spørre en gutt om å ta på han, men jeg tør ikke. Hva bør jeg gjøre?
Hei! Jeg forstår det sånn at du har lyst til å spørre en gutt om noe, men at du ikke tør. Du sier så at det du vil spørre han om er om du kan ...
Jeg har litt vanskelig for å komme i kontakt med folk på skolen. Føler meg litt utenfor på grunn av dette.
Hei Jeg forstår at det ikke er en god følelse å føle seg litt utenfor på skolen, og jeg skjønner at dette er noe du gjerne vil gjøre noe med. ...
Vil få meg venner på ungdomsskolen! Hva skal jeg gjøre?
Hei! Det å være sjenert eller redd for å snakke med folk er ofte vanskelig om du egentlig vil. Hvis du egentlig har kjempe lyst til å snakke me...
Homofil og forelsket i en gutt som er hetero. Hvordan si det til han?
Hei gutt 13! Så hyggelig at du skriver til oss! :)  Slik jeg har forstått det så har du en veldig god venn i klassen din som du er forelsket i. ...
Hva gjør jeg om han jeg liker, ikke liker meg tilbake?
Hei! Uff, dette er sikkert kjipt for deg å føle på. Det at noen du liker, ikke liker deg tilbake, er en kjip realitet. Hvis han absolutt ikke lik...
Hva kan jeg skrive til gutten jeg liker på snap uten at det blir flaut?
Hei! Takk for at du skriver til oss i Ung. Først og fremst synes jeg det er veldig koselig at du har funnet en du liker! Det er også veldig positi...
Se alle