Tjenestedyktig etter sesjon? Hva skjer nå?

Blir du vurdert som tjenestedyktige på sesjon, er det to mulige utfall av sesjonsdagen dersom Forsvaret trenger deg. Les mer om dem i denne artikkelen.

Militærstøvler (colourbox.com)
SESJON: Selv om du har blitt erklært tjenestedyktig på sesjon er det ikke sikkert du blir kalt inn til førstegangstjeneste.

Det er etter sesjon Forsvare kan vurdere om du er tjenestedyktig eller ikke. Omtrent halvparten av alle som er inne til sesjon går videre til førstegangstjeneste eller utdanning/praksisperiode.

Ønsker du en utdanning i Forsvaret kan du enten søke deg rett til en utdanning ved Forsvarets høgskole, eller så avtjener du førstegangstjeneste med mulighet for å søke deg jobb som spesialist etter endt tjeneste.

Førstegangstjeneste

Hvert år velger Forsvaret ut rundt 8.500 ungdommer som blir kalt inn til førstegangstjeneste, og det er i alt 275 ulike tjenester du kan bli plukket ut til.

Les mer om førstegangstjeneste på Forsvaret.no og hvilke goder tjenesten gir.

Utdanning/praksisperiode

Alternativet til førstegangstjeneste er å søke deg direkte til en utdanning i Forsvaret. En utdanning der gir deg variert kunnskap, personlig utvikling og militære ferdigheter. Utdanningen i Forsvaret vil gjøre deg til en spesialist eller offiser.

Les mer om utdanningsmuligheter på Forsvaret.no.

Skrevet av Redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 25.09.2019

Offentlig og kvalitetssikret
Militærstøvler (colourbox.com)
SESJON: Selv om du har blitt erklært tjenestedyktig på sesjon er det ikke sikkert du blir kalt inn til førstegangstjeneste.
Fikk du svar på det du lurte på?
Aktuelt

Å be om unnskyldning

Hvordan kan man få sagt unnskyld på best mulig måte? Her får du tips.


Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Unnskyld på mobil (ung.no)

Angrer du etter ”one-night stand” og tilfeldig sex?

Har du opplevd å ha sex med noen uten at det ble noe mer? Du er ikke alene. Tilfeldig sex, eller "one-night stand", er relativt vanlig.

Jenter sitter i senga og angrer (colourbox.com)

Slik takler du stress

Det er tungt for kroppen å være stressa over lang tid. Derfor er det lurt å lære seg teknikker for å mestre det.

Jente sitter ved pulten og er sliten (www.colourbox.com)