Tjenestedyktig etter sesjon? Hva skjer nå?

Blir du vurdert som tjenestedyktige på sesjon, er det to mulige utfall av sesjonsdagen dersom Forsvaret trenger deg. Les mer om dem i denne artikkelen.

Sist oppdatert: 25.09.2019 Av: Redaksjonen, ung.no

Militærstøvler (colourbox.com)
SESJON: Selv om du har blitt erklært tjenestedyktig på sesjon er det ikke sikkert du blir kalt inn til førstegangstjeneste.

Det er etter sesjon Forsvare kan vurdere om du er tjenestedyktig eller ikke. Omtrent halvparten av alle som er inne til sesjon går videre til førstegangstjeneste eller utdanning/praksisperiode.

Ønsker du en utdanning i Forsvaret kan du enten søke deg rett til en utdanning ved Forsvarets høgskole, eller så avtjener du førstegangstjeneste med mulighet for å søke deg jobb som spesialist etter endt tjeneste.

Førstegangstjeneste

Førstegangstjeneste er en del av pålagt verneplikt i Norge, og utgjør den første tjenesteperioden i militæret. I løpet av tjenesten vil du lære mer om deg selv, og du får venner for livet og nyttig erfaring. Du kan også søke jobb i Forsvaret etterpå.

Les mer om førstegangstjeneste på Forsvaret.no.

Utdanning/praksisperiode

Alternativet til førstegangstjeneste er å søke deg direkte til en utdanning i Forsvaret. En utdanning der gir deg variert kunnskap, personlig utvikling og militære ferdigheter. Utdanningen i Forsvaret vil gjøre deg til en spesialist eller offiser.

Les mer om utdanningsmuligheter på Forsvaret.no.

Militærstøvler (colourbox.com)
SESJON: Selv om du har blitt erklært tjenestedyktig på sesjon er det ikke sikkert du blir kalt inn til førstegangstjeneste.
Fikk du svar på det du lurte på?
Temasider

Verneplikt / Forsvaret

Les mer