Tjenestedyktig etter sesjon? Hva skjer nå?

Blir du vurdert som tjenestedyktige på sesjon, er det to mulige utfall av sesjonsdagen dersom Forsvaret trenger deg. Les mer om dem i denne artikkelen.

Militærstøvler (colourbox.com)
SESJON: Selv om du har blitt erklært tjenestedyktig på sesjon er det ikke sikkert du blir kalt inn til førstegangstjeneste.

Det er etter sesjon Forsvare kan vurdere om du er tjenestedyktig eller ikke. Omtrent halvparten av alle som er inne til sesjon går videre til førstegangstjeneste eller utdanning/praksisperiode.

Ønsker du en utdanning i Forsvaret kan du enten søke deg rett til en utdanning ved Forsvarets høgskole, eller så avtjener du førstegangstjeneste med mulighet for å søke deg jobb som spesialist etter endt tjeneste.

Førstegangstjeneste

Hvert år velger Forsvaret ut rundt 8.500 ungdommer som blir kalt inn til førstegangstjeneste, og det er i alt 275 ulike tjenester du kan bli plukket ut til.

Les mer om førstegangstjeneste på Forsvaret.no og hvilke goder tjenesten gir.

Utdanning/praksisperiode

Alternativet til førstegangstjeneste er å søke deg direkte til en utdanning i Forsvaret. En utdanning der gir deg variert kunnskap, personlig utvikling og militære ferdigheter. Utdanningen i Forsvaret vil gjøre deg til en spesialist eller offiser.

Les mer om utdanningsmuligheter på Forsvaret.no.

Skrevet av Redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 25.09.2019

Offentleg og kvalitetssikra
Militærstøvler (colourbox.com)
SESJON: Selv om du har blitt erklært tjenestedyktig på sesjon er det ikke sikkert du blir kalt inn til førstegangstjeneste.
Fikk du svar på det du lurte på?
Aktuelt

Å nei, ikke mensen nå!

Skal du ha mensen akkurat den uka du skal på badeferie? Her er noen tips hvis det passer dårlig med mensen akkurat nå.

Skal sette inn tampong på badet (ung.no)

Hva skjer hvis du ikke består alle fag?

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag på VGS? Her kan du lese om konsekvensene av det – og hvordan du kan komme deg videre.

Norges grunnlovsdag - 17. mai

17. mai feirer vi Grunnloven og at Norge er et demokrati hvor alle borgerne har de samme rettighetene.

17. mai-tog (foto: colourbox.com)