Min fritid: Paintball

Vi har intervjuet den knalltøffe paintballspilleren Tale (16) fra Lenvik i Troms.

Av Amalie, ungdomsjournalist ung.no

Sist oppdatert: 15.01.2019 Av: Amalie, ungdomsjournalist i ung.no

Tale (16) i aksjon på paintballbanen.
Tale (16) i aksjon på paintballbanen.

På denne siden:

Hva er det aller beste med å spille paintball?
Det må kanskje være og hele tiden utvikle seg og bli bedre. Jeg lærer hele tiden noe nytt og finpusser teknikker, det å lære nye ting om sporten er gøy. Fordi det er en fantastisk sport å spille!

Hvor lenge har du vært med?
I vinter ble det fem år. Fem utrolig morsomme år, og det blir mange år til!

Hvorfor valgte du å begynne med akkurat paintball?
Jeg begynte å spille fordi jeg var egentlig skikkelig barnslig og elsket å grise med maling, jeg var jo bare tolv år da. Også syntes jeg det så skikkelig kult ut! Min bestevenninne spiller også paintball og hun fikk meg med på å spille noen ganger, så ble det bare til at jeg begynte å komme hver gang på treningene. Og jeg har vært på nesten alle treningene siden!

Hvor mye trener du?
Vi har fast trening på vinteren, hver søndag i Rødbergshamn, der er vi er så heldige at vi kan spille inne. På sommeren spiller vi ute på en utendørsbane som vi har i Rossfjord. I tillegg til den faste treningen blir det noe egentrening hjemme eller på treningssenteret.

Har du vært med på noen konkurranser, hvordan fungerer de?
Jeg har spilt noen lokale turneringer, blant annet kretsmesterskap, samt noen turneringer i Piteå i Sverige. Jeg har også spilt EM i Bitburg i Tyskland, da var jeg på Norges damelandslag. Spillet går ut på å få ut motstanderne på den andre siden og komme seg til deres side og trykke på en «buzzer» før tiden går ut. Vi spiller flere runder før en vinner kåres.
Hvordan er det sosiale miljøet?
Veldig bra! I paintball har man ikke venner, man får en familie! Alle hjelper alle og hvis man har glemt/mistet noe får man låne av de andre paintball’erne.

Hvem vil du anbefale å begynne med paintball?
Jeg ville anbefalt alle! Spesielt jentene! Mange tenker på paintball som en guttesport, men det er det slett ikke! Guttene har styrken og jentene har viljen! Og vi trenger flere jenter i sporten! Ingen er svake her det handler om teknikk og viljestyrke.

Hva er det beste minnet/opplevelse du har knyttet til paintball?
Det er kanskje når jeg var på landslagsuttak for damelandslaget i Rakkestad utenfor Oslo. Jeg fikk meg nye venner og fantastiske minner og opplevelser. Og noen måneder senere fikk jeg vite at jeg og min bestevenn kom på damelandslaget! Vi dro til Tyskland i mai og kom på 5 plass i EM!

Interessert?

Vil du også begynne å spille paintball? Ta kontakt med ditt lokale paintball-lag. Du kan også lese mer om sporten og hvordan også du kan komme i gang på Norges Paintballforbunds nettsider.

Tale (16) i aksjon på paintballbanen.
Tale (16) i aksjon på paintballbanen.
Fikk du svar på det du lurte på?
Temasider

Fritid

Les mer