Min fritid: Tegning

Ung.no har intervjuet Hannah (15) fra Lenvik i Troms om det å ha tegning som hobby.
Av Amalie, ungdomsjournalist ung.no

Hannah tegner.
"Det beste er å være kreativ og bruke fantasien", sier Hannah (15) om tegningen.

Hannah har tidligere spilt både fotball og vært med i kor, den siste tiden har hun begynt å tegne mer og prøver å forbedre ulike tegne-teknikker.

Hva er det aller beste med å ha tegning som fritidsaktivitet?
Det aller beste med det å ha tegning som fritidsaktivitet er at man får muligheten til å være kreativ, og bruke fantasien. Jeg liker også det å se det ferdige resultatet.

Hvor lenge har du tegnet?
Jeg har tegnet så lenge jeg kan huske, men i den siste tiden har jeg begynt å tegne mer og lære meg nye teknikker og prøve å forbedre meg.

Hvilke type tegninger er det du tegner?
Jeg prøver å tegne mye forskjellig, alt fra ansikt og mennesker til figurer og symboler. Jeg prøver hele tiden å finne nye ting å tegne og liker å utfordre meg selv.

Hvordan går du frem når du skal tegne en tegning?
Jeg tegner ofte bare på frihånd, mens andre ganger har jeg noe å se etter, f.eks. et bilde eller et menneske som sitter modell. Jeg liker også å eksperimentere med ulike teknikker når jeg tegner.

Hvorfor begynte du å tegne?
Grunnen til at jeg begynte å tegne selv var at jeg så opp til mange andre som var veldig flinke til å tegne. Jeg tenkte da at dette ville være en flott hobby som også ville passe for meg. Når jeg var liten tenkte jeg alltid at jeg ville bli like god å tegne som Øystein i «Øysteins blyant», når jeg ble stor.

Hvor mye tegner du i løpet av ei uke?
Det er veldig varierende, det avhenger også av hvor mye skolearbeid jeg har og om jeg er med på andre aktiviteter. Jeg tar ikke tiden når jeg tegner, fordi det er veldig avslappende og rolig å sitte og tegne, og man blir litt i sin egen lille verden, så det blir fort noen timer i uka.

Hvem vil du anbefale å begynne å tegne?
De som vil utvikle seg, og bli flinkere til å tegne. Det er en fin hobby, fordi de aller fleste kan tegne, det handler bare om å utnytte de ferdighetene man allerede har.

Er dette også en sosial aktivitet?
Ja, det vil jeg si. I og med at jeg ofte pleier å tegne sammen med venninner.

Hvilken tegning er du mest fornøyd med?
Dette er to tegninger som jeg er veldig fornøyd med:

Skrevet av Amalie, ungdomsjournalist i ung.no

Sist oppdatert: 15.01.2019

Offentlig og kvalitetssikret
Hannah tegner.
"Det beste er å være kreativ og bruke fantasien", sier Hannah (15) om tegningen.
Fikk du svar på det du lurte på?
Aktuelt

Har du hatt en kjip opplevelse i møte med helsetjenesten?

Visste du at du kan få gratis hjelp? Pasient- og brukerombudet svarer på hvilke rettigheter du har og gir råd når kontakten med helsevesenet ikke ble helt som du trodde.

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Det kan fort bli problemer når bestevennen din er forelsket i den samme som deg. Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen...eller?

To gutter og en jente venter på bussen (foto: Tine Poppe / bufdir.no)

Hvordan diskutere på nett?

Det kan være gøy å diskutere på nett, men det er lurt å følge noen retningslinjer: Hold deg til saken og ikke gå til personangrep.

Tegning av sinna gutt foran laptop som viser fingeren. Illustrasjon: ung.no