Første spørsmål ut er fra gutt (14):

Hei! Det er en jente i parallellklassen som jeg er forelsket i. Jeg har aldri snakket med henne. Hva kan jeg gjøre for å få oppmerksomhet?

Svar fra Prebz og Dennis:

Dennis: For det første, snakk til henne! Det nytter ikke å vente på at hun skal komme bort og ta kontakt. Jeg husker selv at jeg satt og ventet på at det skulle skje et mirakel og at jenta jeg var forelska i begynte å snakke til meg ut av det blå. Det skjedde seff ikke! Benytt enhver anledning du får til å snakke med henne. Spør for eksempel om hun kan hjelpe deg med leksene eller om hun trenger hjelp til å bære skolebøkene ut av klasserommet.

Preben: Enig. Hvis dere har feller interesser, får dere nok en god kjemi uansett og praten vil gå av seg selv.

Dennis: Og ikke gjør det så kleint. Vær avslappet! Hvis du tenker «Du er kvinnen i mitt liv», er det fort gjort å bli nervøs. Og husk, du kjenner henne ikke, så det kan godt henne at du ikke liker henne så godt som du tror når dere blir kjent.

Andre spørsmål, gutt (15):

Jeg gruer meg til gym. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre for å grue meg mindre? Vi skal løpe stafett, og jeg hater det!

Svar fra Prebz og Dennis:

Preben: Hvis du gruer deg til gymtimen bare fordi du ikke har lyst til å være med, gjelder det bare å presse seg selv og gjøre det. Just do it! Når du først har gjennomført gymtimen føles det godt.

Dennis: Visse ting må man bare gjøre, uansett hvor kjedelig og kjipt det er. Prøv så godt du kan. Fysisk aktivitet er viktig uansett om du er god eller dårlig i gym. Hvis grunnen til at du gruer deg er mobbing, bør du snakke med noen. Kanskje helsesykepleier eller gymlæreren kan hjelpe deg.

Preben: Hvis du spesifikt er redd for å løpe stafett, kan det være en idé å ta en prat med gymlæreren din. Kanskje han eller hun kan bli flinkere til å variere gymtimene slik at de passer for alle.

Siste spørsmål, gutt (13):

Hei. Jeg er ensom på skolen. Jeg finner liksom ingen å henge med. Ingen er slemme eller noe, men jeg føler meg bare usynlig. Jeg er for sjenert til å ta kontakt. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre?

Svar fra Prebz og Dennis:

Dennis: En ting er sikkert, du er ikke den eneste. Det er garantert en eller flere i klassen din som tenker det samme. Du må bare tørre å ta steget. Og husk at alle i verden er kleine. Alle driter seg ut hele tida. Ikke vær redd for å bli flau. Smil til folk og vær hyggelig. Fortell en vits! Alle liker å høre vitser, og det er til og med morsomt med dårlige vitser. Ikke ta deg selv så høytidelig. Det virker som at du har blitt komfortabel med å gjemme deg, noe som blir ødeleggende for deg. Press deg selv til å snakke med noen, så blir det mye bedre etter hvert!

Preben: Det det høres ut som meg på folkehøgskolen. Den første uken satt jeg kun inne på rommet mitt uten å tørre å snakke med noen. Etter hvert skjønte jeg at jeg måtte ta tak i meg selv hvis jeg skulle holde ut. Jeg satt meg i en ring der alle satt og snakket, og sakte, men sikkert, begynte jeg også å bli mer avslappet. Når du først tør å snakke med folk, baller det ofte på seg. Du må bare tørre!