– DnD er et rollespill, bare at vi sitter. Du spiller en karakter og bruker enten ark tilhørende spillet eller DnDBeyond.com, der du finner karakteristikker og regler, forklarer Ingvild, som begynte å spille Dungeons and Dragons for to måneder siden.

Å spille ut en fantasyfortelling

I spillet tar du del i en fantasyfortelling gjennom å spille som din egenlagde karakter, som har sin egen klasse og rase. Hver karakter har sine begrensninger og muligheter. Mens dere spiller, utfolder historien seg. Underveis står du overfor flere valg, der du noen ganger kan bestemme selv hva som skal skje, mens du andre ganger må rulle en terning for å finne ut av det. Dersom du ønsker å prøve DnD kan det være lurt å sjekke nettsiden DnDBeyond.

– DnDBeyond gjør ganske mye av det tunge arbeidet for deg, som å regne ut hvor mye “health” eller “strength” du har. Du kan spille DnD som brettspill, men det kan koste en god del penger. Du trenger ikke figurene for å spille, du kan spille det ganske muntlig og bare forklare hva som skjer, forteller Ingveig og Hollie.

 


Et stort univers

Ingveig, Hollie og Ingvild spiller ikke bare Dungeons and Dragons. Hollie har tidligere vært med på Comic Cons i USA, der han har testet ut ulike typer rollespill og sett med egne øyne det enorme miljøet internasjonalt.

– Sommeren 2012 var jeg med på en Con som heter Connecticon i USA. De hadde en feiring av 15 år med DnD. Søsteren min trengte en person med for å spille, og jeg har vært hektet siden. Det finnes også noe som heter laiv, eller larp på engelsk (Live Action Roleplay). Da sitter du ikke og sier hva du gjør, du tar på deg kostyme og går og faktisk gjør det.

Mange fargerike terninger (Foto: privat/ung.no)

TERNINGER: Det er ikke nødvendig med så mange terninger, men mange synes det er gøy å samle.

En uke med nerdesommerleir

Ingveig og Hollie har allerede deltatt på flere rollespillfestivaler. I tillegg finnes det flere grupper som samles for å spille rollespill.

Hyperion, en landsdekkende fritidsorganisasjon, har en årlig sommercamp med forskjellige aktiviteter som gaming, rollespill, rumpeldunk, cosplay og bueskyting.

– Det er egentlig en uke med nerdesommerleir, forteller Ingveig.

Det finnes flere festivaler for de som vil delta. Ingveig holder på å arrangere en laivfestival i Bergen, der det ofte er festivaler, og det finnes flere datatreff over hele Norge, der The Gathering kanskje er den mest populære.

Hva er det dere liker så godt med Dungeons and Dragons?

– Du kan finne på mye rett på sparket. Og så lever man seg inn i disse karakterene, man får ha litt annen personlighet enn man har til vanlig. Man kan lage akkurat hvilken karakter man vil og blir knyttet til sin karakter. Når man står ovenfor valg i spillet kan man gjøre ting som man aldri ville gjort selv, men som karakteren definitivt ville gjort, forteller Ingveig.

 


Du kan starte i det små

Hollie, Ingveig og Ingvild har gode tips til de som ønsker å starte med Dungeons and Dragons.

– Ta kontakt med Hyperion, de er kjempehyggelige, der kan du starte en organisasjon. Men man må ikke starte en forening for å starte, du kan begynne med noen venner på skolen eller noe. Det meste av informasjon finnes på DnDBeyond.com, og det er jo gratis. Du kan også gå på Internett og finne folk å spille med gjennom for eksempel Discord. Det beste vi kan si er: Bare gjør det!