Det kan være skremmende å være publikum på en stor konsert eller festival for første gang uten noen voksne til stede. Mange mennesker, høy musikk og alkohol kan være overveldende, og det kan være vanskelig å vite hvordan man selv skal oppføre seg. Vi har noen gode tips til deg:

 

1. Gå alltid sammen med noen

Hvis du skal på toalettet eller å kjøpe noe å drikke, ha alltid en venn med deg. Hvis du går alene er det høyere risiko for at du kommer bort fra de andre. Er du riktig uheldig kan du på møte noen som ikke har gode hensikter.

2. Avtal henting

Få noen voksne til å hente deg/dere etter konserten. Da er du sikker på at du kommer deg trygt hjem.

3. Sitteplasser

Når du bestiller billett, sjekk om det er mulig å få nummererte sitteplasser. Da unngår du å stå klemt i folkemengden som ofte dytter og knuffer.

4. Sjekk tidspunkt

Sjekk hvilket klokkeslett konserten begynner. Hvis det står at ”dørene åpnes kl. 19.00, starter som regel ikke konserten før minst en time senere. Hvis du kommer litt senere unngår du kanskje å stå i kø, i tillegg til at du slipper å bli sliten og lei allerede før konserten begynner. Hvis du uansett har reservert sitteplasser er det ingen vits å møte opp lenge i forveien. Sjekk også sosiale medier om det står noe om konsertstart. Konsertstedene har sine egne sider på Facebook der de gjerne informerer om når bandet går på scenen osv.

 

 

5. Drikke

Det er som oftest ikke tillatt å ha med vannflasker eller annen drikke inn på konsertområdet. For å unngå å bli dehydrert kan det være smart å kjøpe en flaske vann på vei inn til plassene dere skal sitte eller stå. NB: Kjøp alltid flasker med skrukork. Da er du sikker på at ingen har puttet noe i drikken din. Det er også mer praktisk med flasker for å unngå søling.

6. Pass på ørene dine

Det er ofte høy lyd på store musikkarrangementer, så du bør absolutt kjøpe noen ørepropper før konserten. Det finnes ingen kur for hørselskade.

7. Avtal møtepunkt

Avtal et møtepunkt som dere kan gå til hvis dere kommer bort fra hverandre. Det kan også være greit å informere de som skal hente dere om dette møtepunktet.

8. Mobilen

Sørg for at mobiltelefonen din er oppladet før du drar på konsert. Da får du tatt kule bilder og videoer, samtidig som du er lettere å få tak i. Er det en konsert med rolig og lav musikk, må du slå den på lydløs så du ikke forstyrrer de som spiller.

9. Klær og sko

Kle deg fornuftig. Hvis konserten er utendørs, bør du sørge for å ha nok klær på deg. Ha også behagelige sko – på konserter blir det som oftest mye ståing. Ha ellers behagelige klær du kan danse i!

10. Snacks

For kosens skyld kan det være digg å ha noe godt å spise på. Da holder du blodsukkeret oppe også.

 

 

11. Sjekk om det er aldersgrense

Sjekk alltid aldergrensen på konserten før du bestiller billett. Noen arrangementer krever at du har med en voksen over 18 år, mens andre kan nekte deg inngang. Hvor kjipt er det ikke å bli nektet å komme inn på en konsert du har gledet deg til?

12. Tillatelse

Få tillatelse fra foreldrene dine før du bestiller konsertbillett. Da kan de også komme med tips og råd til hvordan du får en fin konsertopplevelse.

 

Nyt øyeblikket, syng med og dans. Konserter skal være hyggelige opplevelser. Kos deg på konsert!