Publisere egne tekster

Har du lyst til å dele det du har skrevet med andre? Her kommer noen måter å gjøre dette på.

Sist oppdatert: 28.06.2021 Av: Redaksjonen, ung.no

Jente som skriver på en notisblokk (Colourbox.com)
PUBLISERE TEKSTER: Mange som skriver ønsker at andre skal lese det. Vi gir tips til hvor du kan publisere det du har skrevet.

Er du glad i å skrive?

Mange har en forfatter- eller journalistspire i seg, men ofte møter de veggen fordi de ikke har noe sted å publisere tekstene sine. Vi har derfor samlet noen sider hvor man kan legge ut tekster man har skrevet, og forhåpentligvis få andre til å lese dem.

Det viktigste er at du er glad i å skrive. Om du synes det er artig å skrive tekster, uansett hvilken sjanger. Om du har lyst å publisere tekster er det ofte fordi du vil dele dem med andre, og da er det viktig å ha entusiasmen skriveglede skaper i tekstene dine.

Hvor kan man legge ut?

Skriv.no.

Skriv er et nettsted for ungdom mellom 15 og 20 år, her kan du dele tekstene dine med andre og diskutere dem.

Trafo

Nettsted for unge kunstnere. De har stipendordninger, mentorhjelp og mulighet for publisering av egne verk.

Diktkammeret

Her kan man sende inn dikt i mange ulike sjangre, og innenfor flere ulike tema.

Si;D

Aftenposten har en side for ungdom med meninger. Her publiseres hovedsakelig saktekster som tar for seg ulike samfunnsspørsmål.

Start en blogg

Om du ikke finner akkurat det du leter etter kan du alltids starte din egen blogg. Om du gjør det blir du din egen redaktør og kan bestemme selv hva som skal publiseres. Her kan du skrive om hvilke tema du selv ønsker og i hvilket format du synes er artig. Om du vil skrive sjangerspesifikke tekster eller mer uformelle tekster i dagbok-stil kan du gjøre det. Husk at om du starter en blogg du ønsker andre skal lese krever det en del markedsføring for å få folk til å komme inn på siden. Dette kan du gjøre ved å spre ordet til venner, familie og bekjente, og be dem om å dele siden din.

Følg norsk lov

Generelt sett er det viktig å huske på at tekstene ikke skal gå utenfor rammene av norsk lov. De kan altså ikke være diskriminerende eller trakasserende. Dette gjelder de fleste steder hvor man har mulighet til å publisere det man har skrevet, inkludert egne blogger.

Jente som skriver på en notisblokk (Colourbox.com)
PUBLISERE TEKSTER: Mange som skriver ønsker at andre skal lese det. Vi gir tips til hvor du kan publisere det du har skrevet.
Fikk du svar på det du lurte på?
Temasider

Kultur

Les mer