Publisere egne tekster

Har du lyst til å dele det du har skrevet med andre? Her kommer noen måter å gjøre dette på.

Jente som skriver på en notisblokk (Colourbox.com)
PUBLISERE TEKSTER: Mange som skriver ønsker at andre skal lese det. Vi gir tips til hvor du kan publisere det du har skrevet.

Er du glad i å skrive?

Mange har en forfatter- eller journalistspire i seg, men ofte møter de veggen fordi de ikke har noe sted å publisere tekstene sine. Vi har derfor samlet noen sider hvor man kan legge ut tekster man har skrevet, og forhåpentligvis få andre til å lese dem.

Det viktigste er at du er glad i å skrive. Om du synes det er artig å skrive tekster, uansett hvilken sjanger. Om du har lyst å publisere tekster er det ofte fordi du vil dele dem med andre, og da er det viktig å ha entusiasmen skriveglede skaper i tekstene dine.

Hvor kan man legge ut?

Skriv.no.

Skriv er et nettsted for ungdom mellom 15 og 20 år, her kan du dele tekstene dine med andre og diskutere dem.

Ung.no

Du kan sende inn novellen din og ha mulighet til å bli publisert hos Ung.no.

Trafo

Nettsted for unge kunstnere. De har stipendordninger, mentorhjelp og mulighet for publisering av egne verk.

Diktkammeret

Her kan man sende inn dikt i mange ulike sjangre, og innenfor flere ulike tema.

Si;D

Aftenposten har en side for ungdom med meninger. Her publiseres hovedsakelig saktekster som tar for seg ulike samfunnsspørsmål.

Start en blogg

Om du ikke finner akkurat det du leter etter kan du alltids starte din egen blogg. Om du gjør det blir du din egen redaktør og kan bestemme selv hva som skal publiseres. Her kan du skrive om hvilke tema du selv ønsker og i hvilket format du synes er artig. Om du vil skrive sjangerspesifikke tekster eller mer uformelle tekster i dagbok-stil kan du gjøre det. Husk at om du starter en blogg du ønsker andre skal lese krever det en del markedsføring for å få folk til å komme inn på siden. Dette kan du gjøre ved å spre ordet til venner, familie og bekjente, og be dem om å dele siden din.

Følg norsk lov

Generelt sett er det viktig å huske på at tekstene ikke skal gå utenfor rammene av norsk lov. De kan altså ikke være diskriminerende eller trakasserende. Dette gjelder de fleste steder hvor man har mulighet til å publisere det man har skrevet, inkludert egne blogger.

Skrevet av Redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 28.06.2021

Offentlig og kvalitetssikret
Jente som skriver på en notisblokk (Colourbox.com)
PUBLISERE TEKSTER: Mange som skriver ønsker at andre skal lese det. Vi gir tips til hvor du kan publisere det du har skrevet.
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Hvordan skrive en novelle

Synes du det er vanskelig å skrive noveller? Her kan du lese mer om kjennetegn ved sjangeren og tips for å komme igang.

Gutt skriver novelle på pc (colourbox.com)
Aktuelt

Små og store penisplager

Ser du noe på penis som ikke har vært der før? Noen plager er ufarlige og forsvinner av seg selv, andre er mer alvorlige og må behandles. Her er en oversikt.

HJELP?! Noe ukjent som skjer i underlivet? Gradvise forandringer som skjer i ungdomstiden er som oftest helt normal. Foto: Colourbox

Er det toll på gaver fra utlandet?

Får du tilsendt en gave fra en privatperson bosatt i utlandet, er den toll- og avgiftsfri hvis verdien på varen er 1 000 norske kroner eller mindre.

Pakke leveers ut fra posten (colourbpx.com)

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet består av både oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger kan du trenge litt hjelp for å takle det.

Tenåringsgutt lener seg på tenåringsjente mens han holder rundt henne.