Hopp til hovedinnholdet

Kan eg ha blitt gravid? Vanlege spørsmål

Jente tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikkje alltid tilgjengeleg når du treng han – du tek ein sjanse eller kondomet kan sprekke. Så kjem redsla for å vere gravid. Her finn du svar på nokre vanlege spørsmål.

Offentleg og kvalitetssikra
Jente tenker (colourbox.com)

Hundrevis av spørsmål om og svar på graviditet: www.ung.no/oss/

Avbryte samleie – er det trygt?

Det kan kome litt blank væske før sjølve utløysinga. Væska blir kalla precum. Det er eit slags glidemiddel for sæd, og kjem vanlegvis før sædutløysinga.

Denne væska kan innehalde sædceller. Dersom det er sædceller i væska, kan du bli gravid. Faren for graviditet er ikkje så veldig stor, men er til stades. Derfor er det å avbryte samleie ei usikker form for prevensjon og du blir før eller sidan gravid dersom du praktiserer dette over tid.

Sikre periodar – er det trygt?

I praksis er det vanskeleg å seie på førehand kva dagar i syklusen som kan vere heilt sikre i forhold til ikkje å bli gravid. Dette skuldast fleire ting, blant anna at du kan ha uregelmessige eggløysingar, at det kan vere vanskeleg å rekne ut akkurat når eggløysinga skjer sidan ho kjem ca. to veker FØR neste mens, og at sædcellene kan leve nokre dagar inne i livmora og dermed "vere på vent" når ei eggløysing kjem. Jenta kan med andre ord bli gravid sjølv om de ikkje har samleie akkurat den dagen ho har eggløysing.

Det er minst sjanse for å bli gravid rett før mensen og under mensen, men heilt trygt er det ikkje. Vil du vere heilt sikker på å ikkje bli gravid, må du bruke prevensjon konsekvent.

Kva om kondomet sprekk eller glir av?

Då er det fare for at nokre sædceller har kome inn i jenta og faren for graviditet er der.

Gløymt å ta p-pillene?

Gløymer du ei eller fleire p-piller, er det fare for at ei eggløysing kan inntreffe. Det har noko å bety kvar på p-pillebrettet du er. Generelt er det størst fare dersom du gløymer piller på starten av eit brett. (Dette gjeld også dersom du tek andre hormonelle prevensjonar for seint). Om du har gløymt å ta piller, kan du lese i bruksrettleiinga til p-pillene kva du skal gjere. Her kan du lese meir om kva du gjer dersom du har gløymt ei eller fleire p-piller.

Kva om uhell skjer?

Dersom du har gløymt prevensjon eller eit uhell skjer undervegs, kan jenta ta nødprevensjon = "angrepille". Nødprevensjon kan du kjøpe på apotek, bensinstasjon og i enkelte matvarebutikkar og han kostar 200 til 300 kroner. Pilla må du ta så raskt som mogleg etter samleiet, helst innan 12 timar og seinast innan 72 timar etter. Effekten er sikrare dess tidlegare du tek tabletten etter samleiet. Verknaden er at pilla hindrar ei eggløysing. Det finst også ein nødprevensjon du kan ta til og med 5 døgn etter samleie utan prevensjon. Det er også mogleg å sette inn ein koparspiral seinast 5 døgn etter antatt eggløysing, uavhengig av når samleiet fann stad. Etter at du har tatt nødprevensjon kan mensen flytte litt på seg (ofte verte forseinka) og evt. bli litt annleis enn elles. Dersom du ikkje får mensen til forventa tid, bør du ta ein graviditetstest. Her finn du meir informasjon om nødprevensjon.

 

 

Sæd på fingrane

Reint teoretisk kan du bli gravid utan at penis er inne i skjeden ved at guten får utløysing rett utanfor skjedeåpninga og sæden finn vegen inn i skjeden.

Du kan, også reint teoretisk, bli gravid om guten har heilt fersk sæd på fingrane og han fører fingrane inn i skjeden eller at du sjølv gjer det. Men dette er altså reint teoretisk, for i praksis er sjansen veldig liten.

I praksis kan sædceller overleve inne i skjeden unntaksvis i opptil 9 døgn, men hos dei fleste i 3-5 døgn. Derimot vil sædkvaliteten raskt bli dårlegare i kontakt med luft og lågare temperatur enn kroppstemperatur på ca. 37 grader. Det er dessverre ikkje fastsett akkurat kor lenge sædceller overlever utanfor kroppen, men anslagsvis i 30-60 minutt.

Av den grunn kan ikkje befrukting via fingrar utelatast heilt, og du bør derfor vere forsiktig med å få fersk sæd rett utanfor skjedeåpninga eller ført inn i skjeden via fingrane eller liknande.

Teikn på graviditet og graviditetstest

Første teikn på graviditet er oftast at mensen ikkje kjem til tida. Dersom du brukar p-piller, vil den månadlege blødinga vanlegvis ikkje komme ved graviditet. Andre teikn på graviditet oppstår som regel ca. 2-3 veker etter at mens skulle ha starta. Dette kan vere symptom som at du er trøytt, kvalm og har ømme bryst. Enkelte føler også litt murring/smerter i magen som liknar menssmerter. Dette skuldast som regel at livmora veks. Dei same symptoma kan du ha rett før du skal ha mens.

Enkelte opplever ingen eller få teikn på at dei er gravide. Dei fleste vil kunne sjå, og kjenne, at magen har vakse litt når dei er rundt tre månader på veg. Nokon vil merke det litt før, og nokon litt seinare.

Ein graviditetstest vil kunne påvise eit svangerskap ca. tre veker etter befruktande samleie, eller dersom du tar testen etter at mensen skulle ha starta. Graviditetstest kjøper du reseptfritt på apoteket (og i enkelte daglegvareforretningar), og dei kostar frå kr. 75,- til kr. 120,-. Du kan også kjøpe graviditetstestar på nett. Det er ofte rimelegare. Dei ulike testane har litt ulik grense for når dei påviser eit svangerskap. Testen viser om det er svangerskapshormon i urinen. Du tek testen med ei urinprøve, enten ved å halde ein teststrimmel i urinstrålen når du tissar, ved å dyppe testen i urinprøva du har tatt i f.eks. ein kopp, eller ved å drype nokre dråpar urin på eit testfelt på testen. Sjå bruksrettleiinga for den aktuelle testen. Ein skal aller helst ta testen med morgonurin, fordi denne urinen er meir konsentrert. Testane vert rekna som svært pålitelege dersom dei blir tekne ved angitt tidspunkt og du følger bruksrettleiinga nøye.

Graviditetstest kan du også ta på helsestasjon for ungdom (gratis), hos jordmor, hos fastlege og ofte hos skolehelsesøster.

Skrevet av:
Redaksjonen i ung.no
Sist oppdatert:
20.12.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
johnny
0
13.03.2019 09:52:24
kan man bli gravid vist man hadde sex på nminecraft
gutt 14
0
13.03.2019 09:33:53
jeg er usikker på om jeg har en liten shitkid inni meg... magen min har vokst veldig de tre siste måneden og jeg har bare orket å ligge på sofaen. jeg er trøtt hele tiden og gjør ikke annet enn å spise.
Jente 16 år
1
16.11.2018 20:33:10
Kan man bli gravid hvis man har vanncyster?? (Red: Hei, ung.no svarer ikke på spørsmål her i kommentarfeltet, men du kan sende inn spørsmålet ditt til ung.no/oss og få svar der av våre fagpersoner.)
Emilie
2
06.07.2018 21:16:37
Er det lov å ha samleie før man er 16 år? F.eks to jevnaldrene, begge på 15? (Spør for en venn) (Red. anm: Finn svar i artikkelen: https://www.ung.no/Sex/2422_Seksuell_lavalder_-_hva_sier_loven.html)
Jente 14 år
0
26.12.2017 00:35:47
Jeg fikk mensen i fjor og da hadde jeg 6 måneders mellomrom så kom det igjen men nå har det vært borte i 2 måneder og magen har blitt større men har alders hatt sex er jeg gravid? Er litt redd tør ikke å si noe til foreldrene mine.
Jente 14
0
11.01.2017 13:17:27
Jeg har sex uten kondom å jeg går ikkje på p piller eller noe men han har aldri komt inni meg, men for noen dager siden så hovnet vaginaen min opp og eg fikk rødt utflod i 3 dager når eg egentlig skulle hatt mensen, er jeg gravid? (red: Du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
Jente 16
1
20.11.2016 19:22:13
Kan mann bli gravid vist Mann hadde mensen 3 dager før sex og kondomen sprak
Anonym j23
1
09.01.2017 01:15:37
Hei! Ja, sprakk kondomen så kan du bli gravid. Mensen kan IKKE regnes som en sikker uke hvor man ikke trenger bruke prevensjon. Om slikt skjer bør man ta angrepillen innen 12 timer etterpå.
Er jeg gravid
2
11.10.2016 01:31:19
Jeg hadde sex 8-10/2016 og jeg hadde ikke tatt p pilene mine men jeg hadde ikke mensen, Så vi hadde oss også med et uhell så kom sæden inni meg også nå tror jeg at jeg er gravid men jeg har ikke merka noen ting enna 14år
yolo
5
10.10.2016 22:09:00
kan man bli gravid når man har ubeskyttet på en penis med sæd på?
Henriette
5
07.10.2016 14:38:59
Altså.. Folkens du kan ikke bli gravid vist du ikke har hatt sex eller noe. Og fy fader tenk litt før dere driver å puler. Aldersgrena er 16. Ikke ha sex med noen vist du er under det. Det er ikke om å gjøre å få sprekke jomfruhinna si først. Tenk litt før dere gjør noe. Du kan bli gravid, og det er ikke gøy.
Ikke sant
1
29.01.2018 01:45:38
Aldersgrensa e ikke 16, den seksuelle levealderen e 16 d vil si at hvis du e under 16 å har sæ me en som e over 16 så kan d kom konsekvensa. Men hvis begge e under 16 så e d greit
Svar?
1
06.10.2016 22:08:45
Hei, jeg hadde sex for ca 2tima siden for første gang. Vi hadde de på en måte i 3 korte perioder, første varte i sann 2 min for vi glemte kondom så tok vi på kondom å hadde sex i 20/30min og siste gangen hadde vi sex i ca 5/10 min uten kondom... ka ska e gjøre, er jeg kanskje gravid (J16)
Din kjære rådgiver
8
29.09.2016 14:10:29
Til alle jenter. -Vennligst bruk tiden deres på noe som gir mening. Utdanning,Jobb, Famillie og hobbyer. -Velg riktig gutt før dere går til sengs.. heller vent til dere er over 18 år. -Er du kåt? bruk en banan eller en agurk.. men ikke en ekte penis før du er stor nok til å vite hva konsekvensene kan være etter at dere har hatt ubeskyttet sex. Beskyttet sex? nnjaaa opp til dere. Husk at jenter har mer følelser enn gutter i alderen 15-17..Det vil si at jenter blir mer forelska enn gutter..Tro meg eller ikke og hvis ikke så spør 90 prosenten av alle single mødrer i alder 14-18 i Norge, eller spør hvem som helst. FAKTA. - Sist og ikke minst... Bruk hjernen for faen!
Anonym
0
10.08.2016 18:19:09
Kan man bli gravid av mensen uten å ha sex?
Anonym
0
12.02.2018 22:24:35
Det lurer jeg også på har ikke hatt sex eller vært i betjenten av en gutts kropp men det føles ut som det er noe som soarker og når jeg kjenner på magen så kjenner jeg noe hardt !!
ana
0
19.07.2016 23:23:11
Hei jeg er 18 år og jeg å eksen min hade sexs på tirstag han slo opp på onsdag å jeg har hat vot i magen når jeg lige å sovet så stråler alt dei i magen fra blera og opp til ribeina å jeg sa i fra til han og så prata jeg med mor og får og du sa at jeg smile ta gravid test å prate med dikteren men jeg er usiker selv ........ haste meling
Jente 16
1
07.07.2016 10:36:46
Hvor lenge etter sex kan man ta en angrepille??
Lola
0
08.08.2016 22:43:14
Finst to en 24 timer eller5dager
Kåt gutt
1
11.07.2016 12:21:50
73 timer men må tas så fort som mulig hvis du ikke vil ha barn
jente 17
0
16.05.2016 20:37:23
hei! jeg er en jente som på lørdag hadde sex for første gang. vanligvis har jeg veldig uregelmessig mens, og nå er det 2 måneder siden sist - har enda ikke fått det. bør jeg da ta angrepille, eller er det unødvendig? mvh Jente 17
farmor
0
19.09.2016 19:34:07
hadde det når jeg var 8
Farfar
1
29.12.2017 19:50:49
Jeg hadde også når jeg var 8
usikker
1
14.05.2016 08:18:44
Hei, kan man bli gravid hvis man ikke har fått mensen i det hele tatt og har hatt sex uten beskyttelse? Er veldig usikker og kan ikke spørre mamma eller noe sånt pga da får jeg aldri møte kjæresten min igjen...
Usikkremeg
0
04.04.2016 23:22:06
Hei jeg har just fått mensen ,det ble jeg litt glad for. Og når den var over kommer jo mensen i neste måned. Så jeg viste ca. datoen på når den kom fordi jeg lastet ned en app. Og når dagen kom så hadde jeg ikke fått mensen. Så jeg ventet til dagen etter det og dagen etter det og den kom ikke. Så jeg gikk en hel måned uten mensen,er det normalt? For jeg har aldri hatt sex jeg er bare 14!, er det noe galt med meg?! Pliss hjelp meg hilsen Usikkremeg
Emma
0
07.02.2017 20:41:53
Det er helt normalt
Astrid
10
27.12.2015 02:13:56
Jeg hadde sex ei uke for menstruasjon. Og nå har jeg fått mensen Mn er veldig rar føleser . Er kvalm og sliten. Jeg kan vare fest røyke Mn i det siste så røyet jeg litt mer en festrøyke. Og da jeg røyker ble jeg svimmel. Tror dere til jeg kan ha blitt gravid elv om jeg har hat mensen?? :/
Astrid
3
27.12.2015 02:16:22
Jeg er litt for trøtt. Mn håper dere kjønnet mening min☺
linda 18år
11
19.12.2015 12:16:09
Hei, jeg og kjæresten min lekte litt så tok han av meg klærne også runka han, etter han var ferdig spruta han litt, så fingra ham meg med litt sæd på fingrene. Kan jeg være gravid da?!
Shit
1
12.12.2015 18:27:44
Jeg er en 14 år gammel jente som hadde meg med en gutt på 14. Jeg hadde mensn og han tok den ut før han spruta men tok den inn igen etterpå. Kan jeg bli gravid
Sasja--
0
17.11.2015 02:13:23
Heisann! Jeg har hatt ubeskyttet sex på søndag, den 15.11.2015. Kan man bli litt etter samleie når man har vært på do? Altså, er det mulig å bli gravid like før han kommer? Når han tok den ut, så kom han, er det mulig at det kom litt inni meg? Jeg er bare litt beskymret...Jeg er tross all 17. Jeg er ikke klar for barn ennå, hvertfall ikke på noen år.
....
0
07.02.2017 20:43:55
Det er liten sansynelighet, men det går.
Maylee
3
12.07.2015 10:37:19
Hva om han kommer inni deg 1 dag rett etter mens, men du går på do rett etter? Er det en stor fare da?
Rea
1
30.01.2016 11:22:50
Rett etter mensen er det ikke noen stor fare. De periodene hvor det er størst mulighet for å bli gravid er ca en uke etter mensen :-) Så trur ikke du skal bekymre deg. Men selvfølgelig så kan jo faren være der. Om du er veldig ung, så er mensen gjerne uregelmessig og det vil da eggløsningen også være.
Kåtisen
3
20.10.2015 22:50:11
Ja
facefront
0
06.06.2015 11:34:50
Jeg og kjæresten har alltid samleie med kondom, ingen sprukket så langt og vi er veldig forsiktige. forje gang var under mensen, så fikk hun mensen som normalt en måned senre, nå fikk hun plutselig mensen igjen, 2 uker før hun skulle. Er det normalt?
Rea
3
30.01.2016 11:23:38
Er hun ung, så er dette helt normalt :-) Det tar som regel litt tid før mensen blir helt regelmessig :-)
Kåtisen
4
20.10.2015 22:51:00
Jeg får mensen litt her og litt der, så ja, det er normalt
xoolo
1
20.05.2015 09:11:48
anaa nii waso
spørsmål
5
19.05.2015 06:49:15
Man kan vel ikke bli gravid uten å ha sex? Man MÅ ha sex for å bli gravid? (på en vanlig måte)
hemmelig123
0
06.04.2015 23:37:13
Hei. Eg hadde sex med kjæresten min søndag rundt kl. 01:30 og er usikker på at han kom inn i meg.. Men han tror han gjor det. Kva skal eg gjer? Er eg gravid?! Mvh ei jente som er redd.
Svar
2
23.06.2016 23:51:10
Hadde dere sex så må han ha vært inni deg men det kan være mulig at du er gravid
Kåtisen
0
20.10.2015 22:51:32
Kan være at du er det, men det er bare å skjekke
Jente 21
0
09.04.2015 21:59:43
Hei. Du må alltid bruke prevensjon!!! Uansett. Å "hoppe av i svingen" er det du meste dere gjør. For det kommer ut væske før han får utløsning som kan inneholde sædceller og kan gjøre at du blir gravid. Om du ikke får mensen når du skal neste gang, ville jeg tatt en test eller to forå være sikker. Bruk alltid kondom, eller begynn med p-piller/p-sprøyte/p-ring ... Et eller annet så du slipper å uroe deg. Plutselig går det galning det er ikke koselig å stå i en slik situasjon. Håper det går bra
jente20
0
16.03.2015 12:11:05
Hei. Jeg tok medisinskabort for litt over en mnd siden, har ikke fått mens enda og jeg spiser masse og har mensenmurringer men ikke no tegn på mens. Hva kan dette være ?
Jente 15
0
01.03.2015 18:44:33
Jeg slutta med mensenen min 13 februar og hadde sex 17 februar.. Vi brukte ikke kondom, han kom, jeg kom ikke så mye. Liksom sånn at jeg fikk orgasme men ikke skikkelig.. Hva er sjansen for at jeg er gravid da sånn ca?
Jente21
0
09.04.2015 21:55:49
Ser ingen her har fått svar. Men håper noen ser at jeg har svart. Det spiller ingen rolle om du kommer, om at du kan bli gravid. Om dere ikke brukte prevensjon og han kom, så ville jeg tatt en test/reist til lege. For du kan ha blitt gravid om mensen fortsatt ikke har dukket opp
redd som faen
6
01.02.2015 17:22:59
Menstrasjonen til kjæresten min har ikke kommet enda å det er 1-2 uker siden den skulle kommet. Hun går på p-piller og jeg har ikke kommet under samleie. Hun mener selv at hun er blitt gravid men er det i det hele tatt mulig når hun går på piller (aldri glemt å ta en pille) og jeg ikke har kommet?
Hei
0
24.06.2016 12:32:29
Hun får jo ikke mensen hvis hun går på prevansjon
.
0
28.06.2016 14:20:21
Jo man får mensen når man går på P piller. Siden hun går på P piller kan sjansen være dær så det kan være lurt å ta en test
vet ikke hva jeg skal gjøre
0
27.01.2015 19:40:34
Jeg hadde sex for noen dager siden. Kondomen sprakk, men det kom ikke sædløsning. Kan jenta bli gravid da? Ho har tatt angrepille, men enda ikke hatt mensen. Kan ho bli gravid
Jente
7
21.01.2015 21:20:44
Kan man bli gravid hvis gutten kommer med tissen i rompa di?? Jeg hadde sex også skjedde det, vi hadde bare sånn sex bare i rompa og sæd kom inni meg og siden har jeg hatt vondt i magen og.. Er jeg gravid?? Skulle få mensen 18. Januar... Er redd
Jente
0
25.05.2015 09:56:04
Nei. Man kan ikke bli gravid på den måten. Denne typen kalles anal og det kan man ikke bli gravid av
real talk
4
21.01.2015 21:43:59
HAHAHHAHAHH Kjære deg anal sex kan ikke gjøre deg gravid ! du trenger ikke å bekymre deg ! sædcellene fra mannen må inn i eggstokkene til damen for å bli gravid
usikker15
9
11.01.2015 12:04:38
Hei, jeg lekte litt med kjæresten min, vi hadde ikke ordentlig sex, men jeg hadde av trusa og han hadde ikke av seg sin, men er det fare for å bli gravid på denne måten hvis penisen ikke er inne? At den liksom bare er i trusa, men når jeg har den av..
Bk20
4
27.03.2015 00:09:57
Kjære deg, du er nok ikke one in a million det altså. Du er nok garantert ikke gravid.
Desperat
5
19.12.2014 11:32:36
Kan man gå på do etter angrepille?
$
5
10.12.2014 17:06:59
Ka faen?
Lise
5
08.12.2014 07:36:16
Hei, jeg lurte på om man kan bli gravid ved å ikke ta p-pillen dagen etter å ubeskyttet sex?
Christina
3
10.01.2015 11:26:55
Nei, P pillen virker et par dager mer enn du tror, men du må ta ny p pillen dagen etter. Dette har jeg nestt ut for 3 år siden, og jeg ble aldri gravid.
Christina
2
10.01.2015 11:27:39
Testet ut *
★☆_☆★
4
10.12.2014 17:04:11
Jepp■
Jente 17
6
18.11.2014 20:50:29
Hei! Jeg satt inn p-stav i juli og hadde ca 1 månede uten mensen og etter det har jeg hatt mensen heletiden, har bare hvert noen dager fri.. Også føler jeg at jeg har veeeldig kule mage, og jeg veit at det er veldig unormalt å bli gravid! Men jeg blir gal av tanken! Jeg og kjæresten hadde sex etter jeg satt den inn da jeg ikke var beskyttet..så hvis jeg hadde hvert gravid så hadde det jo sannsynligvis spontanabotert! Har noen opplevd noe lignende, eller har noen fornuftige svar?
gutt 16
4
21.01.2014 06:46:38
Halloen jeg og jentami hadde samleie for ikke så lenge siden og kondomen sklei av , hun gikk og går på p- pillene ennå pluss at hun tok angrepille en time etterpå, hun har vært litt kval i de siste og kastet opp, hun sier at spysjukå går men eg lure på om det har noe å si om hu då kan bli gravid ellår ikje. (red: du kanlese mer om dette http://www.ung.no/graviditet/129_Lurer_du_p%C3%A5_om_du_er_gravid.html)
Hval
1
14.08.2015 15:52:34
Blåkval?
Jente, 16
6
08.12.2013 23:47:45
Hei. Jeg starter på p-piller for ca. 2 måneder siden. Før dette benyttet jeg og kjæresten min av andre prevensjonsmidler som kondom og "hoppe av i svingen". P-piller kommer ofte med bivirkninger og jeg har kommet helt ut av når jeg skulle hatt mensen, den kan jo ha forsvunnet også siden p-piller kan få mensen til å forsvinne! Jeg glemte å ta pillen en dag jeg og kjæresten hadde samleie. Jeg synes derfor det er utrolig vanskelig å vite når jeg burde ta en graviditetstest? Jeg har jo ikke peiling om jeg går over tiden, siden mensen ble så uregelmessig etter jeg startet på p-pillene. Hvis jeg tar testen for tidlig blir den jo negativ uansett. Hva skal jeg gjøre? Hvor lenge burde jeg vente? (Red: Du kan stille spørsmål og få svar på klara-klok.no eller se tidligere besvarte spørsmål på ung.no/oss)
hjelpende veninne
9
13.10.2013 22:37:46
Hei veninna mi er 13 og hadde sex rett etter hun hadde mensen kan man bli gravid da??
(red: du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
Hei men wtf
1
22.03.2016 02:01:49
Unnskyld meg.... Det er ikke meningen å ha sex før man er 16?
Hva snakker du om?
0
07.02.2017 21:24:40
Det er ikke meningen? Hva faen?
En jente på 16 år
18
18.06.2012 08:01:06
hei jeg hadde samleie med kjæresten min for 4-5 dager siden og da slaapp han ut sæd i vaginaen min , så jeg tok angrepiller sånn 5 timer senere og etter 5 dager så begynte jeg å blød sånn svart blod eller jeg tror det var mensen !! HJELP JEG MÅ VITE OM JEG ER GRAVID ELLER IKKE?????
Gutt15
12
05.06.2012 16:36:33
Hei , jeg hadde sex ,med kjærsten min , og det var første gangen hennes. Kan hun bli gravid da ?
andrea
6
17.06.2013 01:07:40
nei det kan hun ikke så lenge dere brukte beskyttelse :)
jente13
12
31.05.2012 11:20:11
jeg har ikke hat mensen på en stund,men mamma bruker å ha det etter meg,men nå har hun før meg. Er jeg gravid? Jeg har ikke hatt "sex". Å jeg føler att jeg har fått litt større mage,men ikke vondt i magen eller sulten eller må ofte på do. HJELP!!! Håper får svar fort!
ka faen?
3
10.12.2014 17:08:28
Om du ikkje har hatt sex, så er du ikkje gravid.
Jente15
11
21.05.2012 15:48:45
Heisann. Jeg er utrolig redd. Hadde sex med min 18år gamle kjæreste i går, å vi hadde med kondom. Men det som skjedde var at den skled av litt, så er utrolig redd for å blitt gravid, eller være på vei. Skal ta NovLevo i dag, så håper det funker. Kan det være en rissiko på at jeg blir gravid?
mare 25
14
08.05.2012 21:39:11
hei jenate 14. nei,du er nokk ikke gravd så lenge du ikke har hatt ubeskyttet sex med en gutt .
Jente 14
10
02.05.2012 22:46:40
Hei. Er det mulig og bli gravid uten samleie med noen? For jeg tror jeg er gravid fordi enda jeg har ikke fått mensen enda og jeg er veldig trøtt og kvalm på morgenen.. Og jeg er veldig redd ved og gå på apoteket og spørre etter gravidstest.. Også kan jeg ikke spørre helsesøster heller for hun har kontakt med mamma og hvis mamma finner ut at jeg har drivd med gravidstester går hun helt i taket.. Hva skal jeg gjøre?
...
2
03.11.2014 23:20:53
Hvis du ikke har fått mensen ennå er det minimal sjans for at du er gravid, hvis mensen bare er litt ute av syklus er det normalt de første årene+at et egg må bli befruktet av en sædcelle for at det skal bli et barn
andrea
2
17.06.2013 01:08:50
nei, det er ikke mulig. Man må bli befruktet fra en gutt
Prevensjon
7
11.02.2012 01:06:24
Hei :) Spørsmål 1: Jeg var hos legen for ca 4mnd siden og satte inn P-stav. Jeg og Kjæresten min har Sex flere ganger i uka, og jeg føler meg ikke 100 % sikker mot graviditet. Kan man bli gravid med P-stav? Spørsmål 2: Jeg er litt rød og hoved på kjønnsleppene og det klør til tider også er det veldig mye utflod, helt hvit og lukter ikke. Kan det være tegn på kjønnssykdommer? (Red. Spørsmål om kropp og helse kan du stille på www.suss.no eller www.klara-klok.no)
=9
4
09.12.2011 22:57:38
loette den gjør litt som den selv vil, noenganger kommer mensen 2 dagen med sukkerpiller andre den 4 dagen dvs kun 2 dger med mens. sånn er den bare xp
Lollospess
15
11.08.2011 22:06:13
Jeg har hatt et blankt langt slim i trusa i ett par dager , i dag hadde jeg samleie for første gang .. har hatt mensen ett par ganger .. Vi hadde det ikke så lenge og hn hadde ikke hatt sædutløsning .. er dette lange slime som jeg har hatt i trusa i ei uke eggløsning
viktig!!!
7
19.07.2011 04:28:17
hei, jeg er ikke så veldig gammel. så jeg bare spør; kan man bli gravid når man har på kondom? det er noen som sier du kan det, og andre sier ikke. er veldig usikker. svar så fort med en gang!!! (red: du kan stille spørsmål og få svar på www.suss.no eller lese tidligere besvarte spørsmål på www.ung.no/oss)
Bare hvis den sprekker
0
07.02.2017 21:27:55
Kondom er 99% sikkert
Andrea
2
17.06.2013 01:10:15
Ja man kan bli gravid, for kondomer er ikke et 100% sikkert prevansjonsmiddel. Det er en liten sansynelighet man kan bli gravid, men den er tilstede.

Spørsmål og svar

Såre brystvorter
Hei En kan få såre brystvorter av klær som gnisser, etter seksuell aktivitet som å suge/knipe på brystvortene osv. Dette bør i så fall gå ove...
Kan jeg være gravid selv om jeg går på p-stav?
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!       De som blir gravide med p-stav har vært det før staven ble satt inn eller blitt det første uk...
Når kan man tidligst ta en graviditetstest etter et ubeskyttet samleie?
Hei! På noen tester står det at man kan ta testen og få et resultat å stole på etter ca. 12 dager, men jeg vil anbefale å vente til tid for m...
Uteblitt mens etter jeg har tatt angrepille
Hei Så bra at du er opptatt av å beskytte deg mot å bli ufrivillig gravid. Uteblitt mens kan komme av alle de tre årsakene du beskriver: Gravi...
Blir kvalm av alt jeg spiser nå og er ikke sulten.
Hei Det er bra at du tar dette på alvor.  Mye kan påvirke matlysten, og ikke minst det at det blir lite spising.  Antagelig har dette problemet b...
Hva er sjansen for å bli gravid om man bruker kondom?
Hei,og takk for at du skriver til ung.no!   Du kan slappe helt av. Du er helt sikkert ikke gravid. Hvis du bruker kondom på riktig måte, er dere ...
Er p stav 100 % sikkert?  
Hei jente 17 år Takk for at du skriver til oss. P-stav er den prevensjonsmetoden som gir best beskyttelse mot graviditet av alle prevensjonsmidler. ...
Hvordan bruker jeg en graviditetstest?
Hei jente, 18 år. Takk for at du skriver til Ung.no.Det er bra at dere bruker kondom når dere har sex. Kondom beskytter mot graviditet og kjønnss...
Kan bli gravid når man har anal-sex uten kondom?
Hei jente 14 år. Takk for spørsmålet ditt!Svaret er at man ikke kan bli gravid av analsex. Dersom det av en eller annen grunn skulle komme sæd in...
Uteblitt mens. Kan jeg være gravid?
Hei Uteblitt mens kan være tegn på at du er gravid ja. Men det kan være andre forklaringer også på at du ikke har fått mensen, blant annet stre...
Kan jeg merke at jeg er gravid uten å ta graviditetstest?
Hei Jeg skjønner at du er urolig og tenker på om du kan være gravid. Det er en mulighet for det siden dere hadde ubeskyttet sex. Han kom ikke inne...
Kan man ta blodprøve for å finne ut om man er gravid?
Hei Ja, det er mulig å få svar på en eventuell graviditet ved å ta en blodprøve. Det måles da HCG nivået ( graviditetshormon) i blodet. Er dett...
Hvordan vite om man er gravid om man går på p-piller?
Hei jente 15 år. Takk for at du skrev til ung.no   I følge WHO/USA har man 0,3 % sjanse til å bli gravid med p-piller med perfekt bruk.   Ve...
Hun er 13 og har blitt gravid med kjæresten på 16.
Hei jente (13) Det høres ut som at du og kjæresten din har hatt et godt og langt forhold, men det er en vanskelig situasjon du har kommet i nå.Det...
Er det en mulighet for å bli gravid med hormonspiral?
Hei jente 17 år. Takk for at du kontakter Ung.no.Hormonspiral er et veldig smart og sikkert prevensjonsvalg og sannsynligheten for å bli gravid er ...
Jeg har veldig mye luft i magen, og er oppblåst veldig mye.
HeiLuft i magen kan skyldes ulike ting: Stress, uregelmessig spising, mye brus, mye tyggis eller sukkerfrie pastiller, mye kaffe, enkelte matsorter ma...
Jeg og kjæresten koste og han sprutet sæd rundt skjeden. Kan jeg bli gravid?
Hei! Det må komme sædceller opp i skjeden din for at du skal bli gravid. Det kan skje ved at han har penis inni skjeden din eller at han fingret de...
Kan jeg få "angrepille" på helsestasjon for ungdom, og når kan jeg ta graviditetstest?
Hei Så fint at du skriver inn til Ung.no for å få hjelp! Jeg anbefaler deg å ta nødprevensjon siden dere hadde ubeskyttet sex. Selv om faren er...
Kan jeg bli gravid uten at han kom inni meg?
Hei Så fint at du kontakter ung.no. Hvis dere hadde samleie uten kondom kan du bli gravid. Da må du ta nødprevensjon/angrepille for å være sikker...
Hun runket han og de fikk begge sæd på hendene. Så fingret han henne. Kan hun ha blitt gravid?
Hei jente (16) Jeg skjønner at du lurer på dette og blir bekymret, men det er liten sjans for at du blir gravid av at dere koste på denne måten. ...
Se alle