Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

A-Å

Piercing

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Offentlig og kvalitetssikret
Piercing

Piercing er et forholdsvis vanlig fenomen. Ringer og nagler i f.eks øreflipp, navle eller øyebryn er ikke så uvanlig. For de fleste forløper denne ”pyntingen” seg rimelig ukomplisert og smertefritt. Men, selv med en ”vanlig” piercing kan det oppstå komplikasjoner.

Aldersgrense

Det finnes ingen lovfestet aldersgrense for å få piercing, men de fleste piercingstudioer har satt 16-18 år som en nedre aldersgrense. Dette er fordi en piercing krever mye stell, og det er svært viktig at man er nøye med hygienen.

Det finnes en lovhjemlet forskrift som går på piercing, men dette omtaler hygienen.

Uansett er det viktig å sjekke ut piercing-stedet før du eventuelt tar en piercing, for det er forskjeller på seriøsiteten til stedene.

Er det vondt?

  • Hvor vondt det gjør å pierce seg varierer fra person til person, og hvor på kroppen man stikker.

Selve stikket tar under et sekund, og kan sammenliknes med et vanlig sprøytestikk. Men, noen takler smerte bedre enn andre, så det finnes ingen fasitsvar på hvor vondt det gjør.

Det som imildertid er likt for alle, er at hygiene i stor grad avgjør hvor vondt det vil gjøre i ettertid, og hvor lang tid såret bruker på å gro. Dårlig hygiene og feil stell av såret kan gi infeksjoner, arr og andre plager.

Gror sakte

  • Selv om det går bra for de aller fleste, er det viktig å huske på at en piercing ikke er risikofritt.

Infeksjoner og andre plager kan oppstå selv lenge etter at du tok piercingen. Det er viktig å huske på at sårene bruker lang tid på å gro, selv om du kanskje ikke kjenner noen smerte når du rører på smykket.

Verst er kanskje navlen. Her kan såret bruke opp til ni måneder på gro skikkelig. (sannsynligvis fordi den er tildekket av stramme klær og belter). I tungen regner man en tilhelingstid på 3-6 uker, i ører/leppe/øyebryn 6-8 uker, og brystvorter 8-16 uker.

Heldigvis er det svært få som blir alvorlig syke av piercingen. Men det er viktig å huske på at man i tiden før såret er grodd er ekstra mottakelig for infeksjoner. Infeksjoner kan vise seg i form av væskende sår, utslett eller rød, varm og irritert hud rundt piercingen. Det finnes også tilfeller der man har utviklet nikkelallergi eller annen kontaktallergi, det vil si at man blir allergisk overfor enkelte stoffer i piercingsmykket. Er man usikker på om man har fått en infeksjon eller allergi, bør man kontakte lege.

Hygiene

  • En piercing skal renses hver dag til den er ferdig grodd.

Men det kan også være lurt å rense den innimellom også etter at såret er grodd. Huden din utskiller talg og smuss, og i noen tilfeller kan dette begynne å lukte.

Det er viktig at rensemiddelet du bruker ikke er for sterkt. Dette kan irritere og svi i såret, og dermed forlenge grotiden. Det er ulike oppfatninger av hvilke rensemidler som er de beste, men han eller hun som utfører piercingen på deg vil kunne gi deg gode råd. Hvis du ikke har anledning til å spørre, kan som regel saltvann, 0,9 % være et alternativ, eller Pyrisept/Klorhexidin. For piercinger i munnen kan munnskyllevann være et greit alternativ.

Trening/bading

  • Det er i utgangspunktet ikke noe problem å verken trene eller bade etter at du har tatt en piercing. Det er likevel viktig å ta noen forhåndsregler.

Etter at du har fått satt inn en piercing er huden rød og øm en periode. Da bør man unngå at piercingen blir klemt, og at klær eller annet gnisser inn mot såret. Har du f.eks tatt piercing i navlen, kan mageøvelser være irriterende for såret. Driver man med idretter der man kan være utsatt for slag og spark, bør man selvfølgelig være svært forsiktig med hvor man piercer seg. Man bør også være forsiktig med kontaktsport (f.eks bryting) den første tiden. Selv om du er hygienisk og renslig, er det ikke sikkert at alle andre er det. Beskytt evt. piercingen ved å dekke den til under risikofylte situasjoner.

Når det gjelder bading er også sunn fornuft den viktigste tommelfingelregelen. Som med alle andre åpne sår på kroppen bør du være sikker på at vannet du bader i er rent, og kanskje holde deg til din egen dusj den første tiden.

Det viktigste er likevel å lytte til kroppens signaler. Sier kroppen at et sted er sårt, har den som regel rett i det.

Tenke deg godt om før du tar en piercing. Piercing kan lage skader for fremtiden. For eksempel kan du få problemer med å amme hvis du har tatt piercing i brystvorta. Det vil alltid bli arr etter piercinger.

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
J16
1
31.08.2017 04:17:51
Hei. Trenger råd. D er litt over 6 måneder siden jeg tok navlepiercing. Renset d å tok godt vare på d i hele grotiden. Grotiden var 4-6 måneder, men kunne bytte piercing etter 4 måneder. Byttet piercing da d hadde gått 6 måneder, så for sånn ca 2 uker siden. Hadde den nye i i litt over 1 uke, så begynte d å gjøre vondt, å begynte å blø å verke utfra hullene. Bestemte meg for å ta den ut, pga at d mestsannsynlig var et sår. Når jeg tok den ut var d veldig vondt, så bestemte meg for å la hullet være uten piercing et par dager. Gikk vel kanskje sånn 4 dager, så kjøpte jeg meg en ny piercing fra gullsmed, for tenkte at jeg kanskje reagerte på den forrige, fordi den ikke var ekte sølv. Skulle sette inn den nye i dag, men fikk ikke til d. Fant ut at d hadde lagt seg en hinne over begge hullene å at d er noe inni hullet, kanskje verk som blokkerer for piercingen. Brukte en nål for å stikke hull i hinnene, men etter jeg gjorde d fant jeg ut at hullet hadde blitt mindre, så d er ikke plass til piercingen. Tror d har begynt å gro igjen. Har plaster over nå. Hva skal jeg gjøre? La d gro å ta et nytt hull, eller utvide hullet på salongen, noe som kan gjøre d verre, pga at jeg trur d kanskje har en betennelse også? Ble litt langt spørsmål, men ville forklare d best mulig. Håper noen kan hjelpe meg :)
Emmy
1
04.02.2017 20:16:07
Hei eg skulle prøve å skifte navlepiercing men viste ikkje korleis eg skulle skifte om eg skal vri diamanten rundt eller kula
Trønder17
0
15.04.2017 20:49:23
Hei :) Dette kan variere fra smykket til smykket, men det er vanligst at man vrir av den øverste kulen for å få skiftet navlepiercinger
He lust på piercing 13 år
2
27.01.2017 17:48:22
Hei jeg har lust på piercing i øre industrial i øre hvor gammel må du vær
Hellraiser
0
20.02.2017 20:21:06
Det varierer fra studio til studio, men vanligvis er aldersgrensen 16 (15 noen plasser hvis du har med forelder/foresatt).
Jente 17
1
02.01.2017 17:11:55
Hei :) Jeg vil ta piercing i nesa, og lurer på om det går helt fint å ta det hos en frisør?
Anne
3
04.02.2017 19:50:33
Nei, ikke ta piercing hos frisør, det er mange ulemper. Frisører har ikke utdanning til å pierce, og hvis du blir piercet med pistol i brusken kan brusken sprekke/knuses.
Jente 14 2016
0
07.09.2016 21:49:37
Hei jeg lurer på va er aldersgrensen på og ta percing i tunga og i navelen og hvor mye det koster til sammen?
Usikker2016
1
14.08.2016 04:45:34
Hei! Lurer på om dere kan svare på følgende, vurderer sterkt å sette inn ringer i samme øret, Er det noe forskjell på/ betydning i hvilken rekkefølge man setter dem? Minste nederst eller motsatt? På forhånd takk.
Hellraiser
3
20.02.2017 20:13:07
Ville anbefalt å ta nederst først.
Jente 13
0
17.07.2016 01:41:56
Hva er alders grebset til og ta percing i tunga? Å hvor mye koster det❓
Kristina (19)
0
20.07.2016 16:44:23
Tunge varierer fra 16 til 18 års grense på. Noen studioer velger å sette 18 på denne på lik linje med intimpiercinger pga risikoene som følger med. Noen studier har åpning for at du kan ta under 16 også, men da må ofte foreldrene være med inn.
Jente 14år
0
16.07.2016 23:31:45
Hei jeg vil herne ta percing i tunga hva er aldersgrensen? Og hvor myekoster det? Og hva er risikoene?
Kristina (19)
0
20.07.2016 16:45:39
Aldersgrensen skrev jeg som svar til hun over deg her, og pris pleier å variere mellom 500 og 700. Risikoene er mange, ville søkt litt rundt for å finne det. Betennelse er den mest vanlige.
Piercing jenta
1
12.07.2016 00:22:09
Hei! Jeg er skikkelig nervøs, tok piercing i navlen rundt mars-april og nå er det juni g jeg har veldig vondt. Når jeg ligger stille eller er i aktivitet stikker det på en måte i piercingen. Har prøvd å unngå stramme bukser osv. Renser den 2 ganger daglig og føler jeg må rense den mer fordi oppe på percingen er det rødt. Er noen ganger gult også. Vrir på det når jeg renser men noen ganger gjør det så vondt at jeg nesten ikke klarer det. Gjør også vondt i venstresiden av magen ganske ofte. En slags stikkende smerte. Har vurderert å dra til legen men lurer på om det er noe jeg kan gjøre selv? Takk for svar, fra en jente som ikke vil ta ut piercingen men heller ikke vil ha vondt
Kristina (19)
1
20.07.2016 16:46:45
Dra til legen. Det høres ut som en kraftig betennelse. Ikke ta ut smykket heller, da kan betennelsen gro inn i såret. Dra til legen og følg hans/hennes råd.
Hellraiser
3
05.06.2016 13:48:26
Har en piercing i hver øreflipp og nå vurderer jeg å ta en helix og en industrial.
Karatekid
0
08.05.2016 13:30:09
Hey! Jeg har ekstremt lyst til å ta navlepiercing, men går på karate. Det står jo også at man bør unngå som slag og spark rundt mage, noe som ikke er så lett.. Vil dere da heller p anbefale meg å ta piercing før sommeren eller før jul? Hvor lang tid tar det før jeg evt kan bade?
Kristina (19)
0
20.07.2016 16:48:13
Du kan ikke bade mens den er et åpent sår, så før jul vil nok være lurest sånn sett.
Stresset jente
1
13.04.2016 23:00:36
Hei!jeg har hatt piercing helt siden 19.februar.2016 så tenkte jeg at det kanskje var på gode for å bare ta ut navlepiercingsmykket for å rense det i pyrisept..så gjorde jeg det å da jeg stakk den inn igjen så var det liksom en liten sånn pose(som ligna på en tunell) lettere sagt hudlag da da jeg stakk den igjennom så kom det blod da..så rensa jeg det bort å satte den på igjen..jeg angrer veldig mye å lurer på hva jeg skal gjøre sånn seriøst
Ronjapanda
3
28.12.2015 18:20:16
Hei jeg skal få pircing i brynet og jeg lurer på om der ont og ta pircing i brynet?☺️
persing oppe i øret
3
19.11.2015 23:49:51
Tok persing for 5 dager siden. Kor lenge bør eg venta før eg kan ta ann ut? Ønsker ikke å ta den på ny :-/
Amedis
1
16.09.2016 01:48:35
Du burde vente minst 2 til 3 måneder. Om du tar ut smykket tidligere vil det være større sjangse for at det vil gro igjen.
Katy Catt
2
11.11.2015 21:31:23
vurderer å ta piercing i navlen. leste en del på nett og fant ut at det ikke er så farlig, men de av dere som har eller har hatt hva skjer etter noe sånt? mvh en jente som ønsker piercing men ikke har peiling på det :(
balloon
1
12.12.2015 18:31:01
rett etter kan det bli ømt, ikkr bøy deg så mye framover, heller bøy knærene om du må ned til bakken. Du må også dekke den til de første to ukene og rense det hver morgen og kveld, prøv å ikke glemme det, da kan såret gro raskere og er hygenisk så det ikke lukter eller får infeksjoner. Du må også passe på at "skrulokket" som er på toppen av piercingen ikke detter av. Det anbefales sterkt, bare pass på at salongen er renslkg, du kan også ringe inn og stille spørsmål slik jeg gjorde. I tillegg er det greit å vite av gro perioden ofte er på 4-6 mnd om du ta godt gånd om det. Unngå parfyme i såret, shampoo blant annet
Jente 17
1
06.10.2015 12:01:36
Jeg tok piercing i leppen selv, den er bare litt hoven og kan gjøre litt vond om jeg spiser, noen tips til å få ned hevelsen? Jeg har i tunga også men da spise jeg bare masse is.
ida 15
1
15.07.2016 18:05:10
tror jeg skal ta piercing i leppa i idag selv. gjorde det vondt når du tok den? vet at det er forskjellig fra person til person. er nervøs for å besvime eller noe xD
iskaffe
4
05.11.2015 19:07:14
. Prøv å drikk noe kaldt, eller legg noe kaldt ved siden (ikke direkte på) eller så hjelper det å holde munnen mest mulig i ro :) Når du spiser annbefaler jeg noe lett, yogurt eller suppe. Vist du skal spise noe fast mat, prøv å tygg på motsatt side og del det opp i små biter.
Malie
1
26.09.2015 13:02:24
Hei! Jeg har et hull i hver øreflipp som jeg fikk da jeg var 9 år og nå er jeg 14.jeg har lyst til å få et hull til over det gamle hullet på begge ørene, jeg har også lyst til i ta et hull i helixen. Går det bra og ta alle tre hullene i øret samtidig??
Thea
1
11.08.2016 02:39:41
Om noen leser denne kommentaren; nei, ta de litt etter litt, er lett å få betennelse i helix og om du da har fler hull som ikke har grodd kan det bli ganske ille!
sport
3
12.12.2015 18:33:13
ja det går helt fint, gjort det selv, bedre å ta alt med en gang slik at du slipper å vente lenge på at alt skal gro ;)
Blissaer
3
25.08.2015 15:06:14
hei! Jeg har 4 Piercinger i leppa. Aka caninebite ( altså snakebite og angelbite sammen ! ) Men jeg skal få regulering og lurer på om dette blir ett stort problem ? Jeg trenger virkelig regulering men vil ikke fjerne piercingene. Er det noen som kan hjelpe meg der ??
Helen
1
07.01.2016 23:56:48
Hei jeg har piercing i tunga og regulering og det går helt fint
Piercing Nesen Bergen
3
23.08.2015 20:10:53
Hei!! Kan det vere farlig å ta piercing i nesen hjemme??
Alexsandra
5
25.04.2016 02:46:53
IKKE LURT OG TA PIERCING I NESA SELV! MAN KAN MISTE LUKTESANSEN! !!!!
6
12.05.2016 00:29:01
Øhhhm.. Miste luktesansen? Det er bare tull.. Men altså, anbefaler deg å dra til ett piercingstudio! Mye mer hygenisk og da er du sikra at den ikke er skeiv på noen slags vis ☺️
Hei
2
10.08.2015 01:39:43
Hei, jeg er en jente på 14 & jeg har sykt lyst til & ta piercing når jeg har komfimert meg. Men jeg vet ikke hvordan jeg skal spørre mamma. Hvor mye koster det?
Emil
1
29.12.2015 21:07:47
Visst du skal gjøre det med en profosjonell koster det 600kr visst ikke 400-500kr Da jeg spurte mamma om å ta piercing i navlen spurte jeg henne bare rett ut☺️ Jeg skal gjøre det i morgen, men tenk deg nøye om før du gjør det☺️
..
3
12.12.2015 18:35:06
spørs fra salong til salong på hvor mye det koster. Jeg spurte mamma rett ut, hun er egentli i mot det, men jeg sa det er jo trossalt min kropp og jeg synes det e fint, dessuten vet jeg at jeg klarer å ta hånd om det osv. Bare sørg for å la moren din vite at du klarer å ta hånd om det
usikker
0
06.08.2015 19:17:05
Hei, jeg er 13 ogfyller 14 om 1 måned. Jeg skal ta piercing i navlen men jeg er allergisk mot uekte, så er litt redd for å få en infeksjon siden kusina mi fikk ganske stor infeksjon og holdte nesten på å dø. Er det lurt at jeg tar det da. Kan det samme skje med meg? Er det noen studioer or man kan ta det uten foreldre tillatelse når man er under 16?
,.,.
0
12.12.2015 18:36:39
nei, den yngste aldersgrensa er på 16. Men du må alltid snakke med forhandleren før du kjøper en piercing, visst han lyver må han betale deg mye osv, så bare pass på og hold deg til ekte du så går det bra
Septum?
0
02.08.2015 20:06:23
Er 14 år og har diskutert med moren min om det å ta piercing. Hun støtter meg, og skal være med når den blir tatt. Har selv spart opp nok penger til å kunne ta det meste. Hva er aldersgrensen på Septum (nese ring) når man har med foreldre? Må man være 18+ der også?
Trønder15
0
03.08.2015 23:24:16
Er enten 16 eller 18års grense på de fleste piercing studioer. Men har man med foreldre kan du ta hvilken som helst piercing når man er under den alderen (som oftest).
Tunga
1
26.07.2015 17:51:45
Jeg er 14 år jeg lurte på om jeg kan ta piercing i tunga med foreldre da?
PiercingTunga
1
03.08.2015 23:24:53
Ja, det kan du
Jente 13 år
1
24.07.2015 20:33:11
Jeg er 13 år og har veldig lyst på piercing i navelen, er jeg gammel nok? Og kan det få konsekvenser siden jeg er så ung?
Mira
1
30.07.2015 05:49:29
finnes ingen aldersgrense på å ta piercing. Jeg er selv 14 år å har navlepiercing
Noe
0
17.07.2015 11:23:41
Ååååå jeg vil jo ta det. Etter jeg leste dette fikk jeg ikke lyst til å ta piercing.
Yaas gurl
2
22.07.2015 16:29:55
Næmen du daaaa… Det er ikke farlig på noen måte :> Kan gjøre JÆVELIG vondt på starten etter min mening da (men det er bare fordi jeg er en STOR pyse og overdriver en del når det kommer til sånt xD) Og det kommer også til å se dritbra ut etterpå :D
Yaas gurl
3
16.07.2015 12:48:24
Heeey folkens! Er 14 år og tok navlepiercing (over navlen) for 2 dager siden ... Det som er rart er jo det at det ikke er rødt eller hovnet opp og det kommer ikkeno ut av det hullet heller... MEN det gjør VONDT! Det er fortsatt ganske vondt... eller, hvis jeg ikke rører på meg så er det greit men om jeg strekker meg eller så vidt kommer borti der så gjør det SÅÅÅÅ VONDT! Det som også er litt rart er at det bare gjør vondt på den øvre delen av navlepiercingen og ikke den nedre :/ Så... er det normalt eller burde jeg ta kontakt med en ekspert?
Trønder15
6
16.07.2015 17:17:38
Dette er helt normalt :) Tar hvertfall noen uker før det slutter å gjøre vondt når du beveger på deg. Du burde ha bandasjeplaster på det de 10 første dagene ca. så du unngår å gnisse borti den sånn at den er irritert. Det er et veldig godt tegn at den ikke er hoven.
Yaas gurl
2
22.07.2015 16:26:35
Takk :3 Trodde først at det var no merkelig på gang der nede xD Det er mye bedre nå da :) Og takk igjen :D
Minnie Mouse
0
14.07.2015 22:53:59
Hei jeg er 14 år og har veldig lyst på piercing i navlen. Har hatt lyst på det i 1år og har tenkt får meg selv om jeg vil/burde eller ikke. Jeg har bestemt meg får at jeg vil. Men mamma er litt redd/beskymmra får at jeg skal ta det, har sakt at jeg skal betale selv og har bestemt meg. Noen tips til hvordan jeg kan overtale mamma til å la meg få lov og sånn at hun vet at det er trygt? Storesøstera mi har piercinger og kjenner en som er profesjonell med piercinger og jobber i en piercing shappe. Pliss hjelp meg :)
Trønder15
6
16.07.2015 00:16:54
Hei :) jeg er en jente på 15 år. Jeg fikk piercing navelen for noen måneder siden og den har grodd kjempe fint, har ikke hatt noen problemer med den. Min mamma var selv veldig imot at jeg skulle få det og hun var redd for at jeg skulle få infeksjon osv. Det er sefølgelig en risiko i det å skaffe seg en piercing, og det er kjempe fint at din mor er bekymret for deg. Men grunnen til at jeg fikk det, var fordi jeg og mamma ordnet en avtale om at jeg skulle slutte å bite negler (hadde bitt negler i noen år). Jeg klarte det heldig vis til slutt og da ble belønningen en piercing i navlen. Så kanskje du og din mor burde ordne en avtale ellerno? Men anbefaler deg på det sterkeste at vist du skal skaffe deg piercing i navelen burde du gjøre det etter sommer-sesongen er ferdig, fordi du bør unngå sol og andre ting som kan irritere piercingen i minst 6 uker etter du har tatt den.
Gutt 14
0
13.07.2015 11:24:36
Hei! Jeg har utvidet hullet i øreflippen min, men jeg har ikke noe å rense med. Men jeg har noen saltvanns øyendråper, kan jeg bruke det på øret?
Jente
0
15.07.2015 20:02:43
Hei, jeg har fått hull i øret(helix) og det gikk vel fint de første dagene, men nå gjør det veldig vondt. Dunker hele tiden og er varm, og jeg får veldig vondt bare jeg blir litt ani, feks når jeg gir en klem til noen. Har ikke vært så flink å rense, og lurer på om jeg kanskje har fått infeksjon. Noe jeg kan gjøre selv FØR jeg går Til legen? Noe jeg kan rense med?
Trønder15
1
16.07.2015 00:23:24
Anbefaler deg å rense piercingen din med pyrisept hver morgen og kveld. Ikke rens piercingen med noe som er for sterkt, det kan altså irritere piercingen og gjøre det værre. Vist ikke infeksjonen har gitt seg etter en stund, bør du kontakte legen din fortest mulig :) lykke til vidre
Jente
0
14.06.2015 13:32:29
Er 13 eg vil ta piercing i navelen men har ikke piercing nål ps må få tak i uten at foreldrene mine hvet det dei ville ikke latt meg få låv
Menneske
1
16.07.2015 12:52:15
IKKE GJØR DET SELV!!!! Har en venninne som prøvde selv en gang og det så SYKT JÆVELIG UT NOEN DAGER ETTER!!! Vent ett år til nå så kan du ta piercing på "safari body art". er 14 nå og tok for 2 dager siden :>
Jente med piercinger
2
16.06.2015 16:24:38
IKKE GJØR DET SELV, GJØR DET HOS ET PROFESJONELT PIERCING STUDIO. Hvis du gjør det selv er det høyt sannsynlig at du stikker den feil og får betennelse og infeksjon.
15 år
1
28.04.2015 22:17:21
Hei! Hadde vært supert hvis noen svarte! Men kan man ha piercing i navelen selv om man er gravid? ☺️
.,
0
12.12.2015 18:41:52
ja du kan ha piercing selv om du er gravid, (finnes percing stanger som er lange nok til det). som sagt kan du ikke bruke vanlige piercing stanger eller ringer da, men du kan ikke ta hullet i mens du er gravid, bare før eller etter
Heihei
0
21.05.2015 18:17:03
Jeg tror d går helt fint. Du får kjøpt gravide piercinger. Men du må være obs på at det kan oppstå arr
Piercing i øret, vondt?
0
01.04.2015 14:25:25
Hei, jeg lurer på om det er vondt å ta piercing øverst i brusken på øret? Skal nemlig ta piercing der i dag og lurer bare på om det er vondt.
Bodypiercing.no
0
24.04.2015 16:33:59
Var det vondt? :-) Det varierer veldig fra person til person. Noen har lav smerteterskel, mens andre har høy.
marshmellow
0
12.03.2015 22:50:08
Jeg skal ta hull i navlen i helen og jeg lurer på om det går andt til å bade i saltvann etter bare 3 måner med piercing?
Bodypiercing.no
1
24.04.2015 16:23:40
Vi anbefaler at du holder deg unna bading i både salt- og klorholdig vann i hele grotiden, som er fra 6-16 uker for navlepiercing.
Thea❤️
0
21.02.2015 16:28:24
Hvor mye koster det å ta industrial jeg skal ta det på mandagen som kommer hvis moren min har tid til å kjøre meg, og ja hvis dere lurer jeg er 15 år
Woman
2
16.07.2015 12:57:43
å å å å å !!! gjorde det vondt!?!?! Vil ha men har hørt at det gjør JÆVELA vondt :/
Trønder15
0
16.07.2015 00:25:14
Jeg betalte 600kr for min :)
jesmung
1
16.02.2015 13:07:48
Akkurat tatt snake bite, sliter litt med å finne ut av ting jeg kan spise og ikke spise, det hender ofte at jeg ender opp med å "bite på piercingen" så og si. Noen ideer på hva jeg kan og ikke kan gjøre? Og eventuelt hvis jeg ender opp med å pille for mye på den, kan det påføre at såret ikke gror like fort?
Bodypiercing.no
0
24.04.2015 16:25:22
Hvis du piller på en fersk piercing risikerer du å få betennelse og i verste fall må du fjerne smykket og la såret gro. Man bør aldri ta på en fersk piercing med bare fingrene. Aller helst skal man bruke hansker når man renser piercingen og smykket :-)
Bodypiercing.no
0
24.04.2015 16:26:30
Unngå munnskyllevann som inneholder alkohol. I starten bør du også unngå tyggis, røyking, aspirin, alkohol og store mengder koffein. Kjøp antibakteriell munnskyllevann på apoteket. Denne bruker du 1-2 ganger daglig (skyll munnen i cirka 1 minutt). Sørg ellers for god munnhygiene :-)
snakebite
0
18.02.2015 10:29:40
Dt skal ikke ha noe og si ;) har snakebite sjøl.. Og du kan spise hva du enn vil! Bare husk og rense me munnskyllevann etterpå! Håper du lykkes ;)
Sandra
1
14.01.2015 16:11:58
Hei. Jeg lurer på en ting.. Jeg har veldig lyst på piercing i sideleppa, men jeg har tannregulering både oppe og nede... Så jeg bare lurte på om dette har noe å si?
(=3=)
0
16.07.2015 13:00:38
tror ikke det har noe å si ;}
Matzi
2
06.01.2015 23:58:54
Ska ta piercing i bryne, mitten av nesa, en på hver side av nesa, bridge og snake-bites om 2 måneda på 16 års bursdagen. Lura på om d e lurt å ta så mange på en gang?
Trønder15
2
16.07.2015 00:29:50
Jeg tok alle piercingene min oppover hele øret mitt nesten samtidig, det skal jeg si gikk ikke så bra, men dette er jo bare etter min erfaring. Tok ca 7 hull i løpet av 3 uker i hele øret og jeg fikk infeksjon i 4 av de øverste. Det kan jo hende at det går bra med deg, men det er veldig mye styr med rensing og smerte. Og det skader jo ikke om du venter noen måneder mellom hver piercing. Dette er bare min mening da, du bestemmer helt selv :))
piercing gal
1
14.12.2014 13:10:09
Jeg har hatt lyst på piercing i mange år selv om jeg er bare 11 år. Kjenner en jente som tok det sjøl i navelen.bor ca 20 meter fra meg, stoler på hun så håper at jeg kan få piercing
Trønder15
0
16.07.2015 00:33:49
Om du skal ta navlepiercing bør du gjøre det hos noen profesjonelle! Jeg fikk min navle piercing da jeg var 14år som er en ganske ung alder. Men husk det er ikke noe hastverk i å skaffe seg en piercing.
Margaret
5
09.12.2014 18:29:29
Jeg har veldig lyst på piercing i øret. Et sted noen anbefaler, og i så fall hva er prisen?
Ørepercing
0
13.05.2015 07:22:01
Jeg har selv tatt 4 hull i hvert øre hos frisøren for rundt 300kr
slije
0
02.12.2014 23:38:06
jeg har akk tatt en navel piercing, hvor lenge tar det til smerten er over?
Hei!
0
03.12.2014 03:10:07
Det tar kanskje fem-syv dager, det gjorde det med meg:) men ikke bruk stramme bukser og ikke pirk på den! Da blir den betent og da må du fjerne den... Skjedde med meg, men jeg fikk ny og den er grodd nå.
Thea
1
21.02.2015 16:24:08
Du må ikke fjerne den selv om den blir betent det ble min mange ganger jeg bare rensa den hver morgen og dag sånn at den ble fin igjen
Mona
1
18.10.2014 19:54:38
Hei, jeg har piercing på øret og fikk det når jeg var 6 år, men nå er jeg 12 år og har bestilt time for og ta nese piercing men jeg skal gjøre der uten foreldre, og jeg skal lyve om at jeg er 13 år er det lurt?? Har har lyst til og ta det i flere år!! Jeg har tatt piercing i navelen og det er behagelig!!
Wow O.O
1
16.07.2015 13:04:11
Ikke lurt... Du bør vente til du er 14 sånn som meg og i tillegg så måte jeg som 14 åring ha med voksen sååååå... ikke gjør det :/
Jente med diabetes.
0
15.09.2014 17:06:54
Jeg lurer på om det er lurt å ta pearcing når man har diabetes? Og jeg har nikkelallergi. Men jeg har hørt at alle tåler kirurgisk stål. Har kanskje tengt til å ta det i helgen. Men jeg må vite om det er dumt for en diabetiker først.
Bodypiercing.no
1
24.04.2015 16:28:29
Det er noen prosenter nikkel i kirurgisk stål også. Hvis du har nikkelallergi anbefaler vi at du holder deg til titansmykker :-)
Lisa
0
05.09.2014 20:49:11
jeg er 99 og skal ta piercing øverst i øret. Er det dumt at jeg ikke spurte om aldersgrense da jeg bestilte time?
EM
1
09.11.2014 15:00:35
Det er forskjellig fra studi til studio, noen ganger må foreldre være med når du bestiller eller når si tar den, jeg tror du kan ta uten tillatelse av foreldrene dine når du har fylt 16, men det er bare i øret
Lene
2
15.11.2014 10:46:14
På de aller fleste studioer er det 16 års aldersgrense for å ta piercing, både i tunge, lepper, bryn, øre og navle. (Dermal er 18 års aldersgrense, om du ikke har med fullmakt fra foreldre, slik som tattovering). Jeg er 16 år og tok industrial piercing i ørebrusken for bare noen uker siden. Skikkelig fornøyd! :D
16 år
1
15.08.2014 14:48:58
Trenge eg å ta med foreldrene hvis eg vil ha piercing i nesa? Eller kan eg bare gå uten dem?
Yaas
0
22.07.2015 16:31:07
Du kan gå uten foreldre om du er 16 ;)
måka
0
09.08.2014 13:40:34
Jeg tok 2 perrcnger får i leppa men vil bare si at dere burte ta det profesjonelt jeg var bare heldig at jeg ikke fikk noe betennelse men jeg har hatt dem nå i 7år men det er mange i familien som sier at jeg burte ta dem ut nå for jeg er for gammel for dem men det er som å ta blodprøve å ta perrcing så ja jeg syntes det ikke var vondt å ta dem jo å rens perrcingen å rundt den sånn at ingen av dere får verk eller betennelse eller noe annet der jeg fikk det aldri jeg hadde flaks med det
Pirec
3
07.08.2014 12:57:44
Jeg har lyst på
hei
0
06.07.2014 10:52:55
Hvor tok du piercing? :)
hei
0
06.07.2014 10:49:24
Jeg er 12 snart 13 og jeg vil ta piercing i navle og øret, men det det lurt av meg å ta det når jeg driver med hest veldig ofte?
Svar fra anonymus!
1
30.12.2014 21:15:36
Hei, det har ikke veldig mye å si om du rir eller ei for å ta piercing i øret.. Når du skal ta i navlen burde du kanskje være litt mer forsiktig de første dagene
Camilla
4
15.06.2014 22:57:51
Hei! Jeg skal ta piercing i nesa snart og lurte på om noen vil anbefale noen studioer i Oslo/ Bærum? Også lurte jeg på om det er veldig dumt og ta det om sommeren?
Campsycho
1
25.06.2014 08:14:37
Det er lurt å vente til etter sommeren hvis du har tenkt å bade eller dra til syden. I andre land kan det være farlige bakterier i luften som kan gi infeksjon. Men hvis du skulle ta piercing nå, er det viktig å være veldig forskiktig hvis du skal bade. Ikke få badevann på hullet! Hvis dette skulle skje bør du rense det med en gang for å unngå infeksjon.
sara
5
03.06.2014 17:29:01
hei, jeg er en jente på 16 år,, og har så synsykt lyst på navlepiercing og hip piersing ( 3 på den ene hoften) men det er mange som sier du kan få konsekvenser med hip piercing, lurer på om dere vet hva konsekvensene er?? er det farlig, får jeg arr og hvordan skal jeg behandle det og rense det ? takk på forhånd
Campsycho
2
25.06.2014 08:25:42
Det er farlig med mindre du har litt fett på hoften. Er du tynn, kan piercingene bore seg inn til hoftebeinet ganske lett. Derfor er det lurt å ta det litt høyere opp. Og hvis du skal gå med for eksempel høytlivsbukse eller noe annet som kan presse mot piercingene, er det veldig lett å få infeksjon. Det er ikke noe problem så lenge du renser skikkelig og er forskiktig med å ikke ha noe som presser mot piercingene. For å rense det kan du bruke pyricept eller havsalt. Jeg brukte pyricept og det virket helt fint for meg. En annen ting er at du ikke bør ligge på magen når du sover.
Jente 13 år
1
01.06.2014 14:27:32
Hei, jeg har så UTROLIG lyst til å ta piercing i navlen, men jeg vet ikke om jeg er for liten til å ta det, eller om man må være 16 år.. Kjenner ei jente som tok piercing i navlen og hun var bare 14 år og hadde ingen problemer med den.. Kan jeg ta det?
silje
0
02.12.2014 23:41:16
hei, jeg har akk tatt navel piercing, det er overhode ikke farlig, man kan så symptomer som svimmelhet og litt kvalm, men det går over etter 5 min, men det kommer forskjellige symptomer fra forskjellig til forskjellig personer :)
Benedicte
1
10.06.2014 17:06:41
Jeg tok piercing for 7 dager siden! Du kan ikke ta når du er 14 år, da må du vente til du blir 15 år. Du må ha med deg en av foreldrene dine fordi han/hun som tar piercing på deg må ha underskrift fra en av foreldrene dine. Når du er 16 år kan du ta deg selv og ha med deg ei venninne. Jeg tok det i drammen og der koster det 700, men om du skal ha rensevann så må du betale 750.
jente 14
0
01.07.2014 10:02:19
jeg tok piercing for 9 dager siden. man kan være så ung som man vil, så lenge man har med seg en voksen som er enig i valget om å ha piercing.
Jente 19
2
06.01.2015 11:34:10
Da vil jeg si at piercingstudioet ikke var særlig bra. De fleste som har flinke ansatte og bra rykte har som regel 16-årsgrense på alt utenom intimpiercinger (altså underlivspiercinger, brystvortepiercinger og tungepiercing). Intimpiercinger er da 18-årsgrense. Det handler om at man gjerne må være ferdigutviklet og fordi de som piercer deg er stolte av yrket sitt og dermed vil at du ikke skal angre. Handler også om at mange unge mennesker ikke vet hvordan de skal rense skikkelig og ender opp med infeksjon eller at den ikke gror skikkelig.

Spørsmål og svar

Hvor lenge må du ha i piercingen for du kan skifte?
Hei! Du vil få svar på det du lurer på i artikkelen http://www.ung.no/helse/1692_Piercing.html Hvor fort du kan skifte en piercing, kommer al...
Er det noen aldersgrense på å ta piercing i navlen? Jeg har veldig lyst til å ta det, men er bare 14 år.
Hei! Det er ikke satt noe aldersgrense for piercing, men de aller fleste studioene (i alle fall de seriøse) som utfører dette opererer med en ald...
Tatt hull i øret og fått infeksjon.
Hei jente 13 år. Takk for at du skriver til ung.no.Det var leit å høre at du har fått infeksjon i piercingen din. Når du fjerner øredobben så ...
Når kan jeg bade etter å ha tatt piercing i navlen?
HeiDet er i utgangspunktet ikke noe problem å verken trene eller bade etter at du har tatt en piercing. Likevel er det viktig å ta noen forhåndsr...
Hvor gammel må man være for å ta piercing?
Hei Det er ingen aldersgrense for å kunne ta piercing/tatto, men du kan heller ikke kreve å få tatt det på et studio. Vi har sjekket litt rundt ...
Hull i ørene
Hei Du skriver at du har lyst til å ta en piercing i øret ditt. Norsk lov setter ingen nedre aldersgrense på piercing. Men de fleste piercing-sted...
Aldersgrense piercing.
Hei Det er faktisk ingen lovfestet aldersgrense for å ta piercing og tatovering, men foreldrene dine bestemmer over deg så lenge du er under 18 år...
Kan man bli lam av å ta hull i ørene?
Hei Man kan ikke bli lam av å ta hull i ørene. Verken i øreflippen eller i brusken. Det er mange som har fullt av hull i ørene. Den eneste risik...
Migrene og daith-piercing i øret
Hei Diath-piercing i øret har blitt en populær "trend" som migrenebehandling. Men dette er alternativ behandling. En har ikke funnet at dette fakti...
Betennelse i piercing.
Hei jente 15 år. Takk for at du skriver til Ung.no!Det var særdeles klønete av frisøren å rive ute øreringen da du fikk håret farget. Det kan...
Eg har lyst på hull i ørene/ear piercing
Hei Det er forståelig at du opplever forskjellsbehandling når du ikke får lov til det søsteren din fikk lov til for flere år siden. Det er forel...
Jeg har tatt hull i øret i brusken selv hjemme, og føler meg uvel i hele kroppen.
Hei jente 15 år. Takk for at du skriver til oss!Du forteller at du har tatt hull i brusken på øret selv, og nå føler du deg uvel i kroppen og ha...
Er aldersgrensen for piercing 16 år som oftes? Hvis man skal ta uten foreldre altså.
Hei! Etter norsk lov er det ingen nedre aldersgrense for gjennomhulling og penetrering av hud for utsmykking (piercing, hull i ørene). Studioene s...
Hva er aldersgrensen for å ta piercing i nippelen på studio i Norge?
Hei Det finnes som du skriver ingen lovfestet aldersgrense for å få piercing, men de fleste piercingstudioer har satt 16-18 år som en nedre alders...
Hun har nettopp tatt hull i ørene og skal trene. Burde hun tape?
Hei jente (14) Gratulerer med hull i ørene.Det kan være litt ømt på ørene rett etter at man har tatt hull i de. Da kan det være greit å beskyt...
Betennelse i øret etter å ha tatt øredobb. 
Hei Det er ikke så sjeldent man ser at det blir en betennsle etter at man tar hull i ørene. Man bør rense øret med Pyrisept eller lignende, som d...
Piercing i Porsgrunn/Skien og pris?
HeiPris og aldersgrense hos de forskjellige studioene i ditt område har vi dessverre ikke oversikt over. Generelt opererer de fleste studioene med en...
Hei, alle mine veninner har piercing i klitoris. vil du anbefale det? er det skadelig?
Hei! Jeg vil ikke anbefale piercing i klitoris, det vil nok være vesentlig meget ubehagelig, og det er ikke mange som har det. Vennlig hilsen h...
Vil hull i ørene som har vært der i over 8 år gro igjen? Hvor lang tid kan det i så ...
Hei! Hull i ørene (og andre steder) vil gro igjen etter en stund uten øredobber i, men det tar ofte ganske lang stund før det er helt igjengrodd...
Hvor vondt gjør det å ta tatovering?
Hei! Å tatovere seg er det samme som å føre pigmenter inn i huden med en nål. Pigmentene består av metalliske salter eller organiske fargestof...
Se alle