Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

A-Å

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Opp i vekt
OPP: Her er noen gode tips til deg som vil opp i vekt.

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

Offentlig og kvalitetssikret
Opp i vekt
OPP: Her er noen gode tips til deg som vil opp i vekt.

Er du undervektig?

Mange ting påverkar vekta di, som alder, kjønn, høgde, genar og kor mykje du trener. Er du usikker på vekta di, kan du ta kontakt med helsesøster, helsestasjonen for ungdom eller fastlegen din, og la dei avgjere om du trenger å gå opp i vekt.

Kvifor blir ein undervektig?

Kroppen treng energi, og energien kjem frå det du drikk og spis. Kroppen må bruke like mykje energi som den får i seg for å ikkje gå opp eller ned i vekt. Om du er undervektig har du truleg fått i deg mindre energi enn du har brukt. Noken har rett og slett eit veldig høgt energiforbruk, som enten kan skuldast genetikk eller eit høgt aktivitetsnivå. Om du et nok i forhold til ditt energiforbuk, men like vel går ned i vekt, kan dette skyldast matvareallergi eller sjukdom. I så tilfelle bør du ta kontakt med lege for å finne ut kva det er som gjer at du går ned i vekt eller ikkje legg på deg.

Kva er problemet med ei lav vekt?

Det treng ikkje være eit problem at du har ei lav vekt. Men ein del mister appetitten og går ned i vekt når dei kjenner seg dårlege eller har det tøft. Iblant kan undervekt også skyldast eteforstyrring.

Undervekt treng ikkje være skadeleg, men det avheng av kor mykje du veg, om du går raskt ned i vekt og kor lenge du har hatt ei lav vekt.

Du kan bli trøytt og fryse lett om du veg lite og får i deg for lite energi.

Fettet ein har på kroppen er nødvendig, det skal til dømes lage kjønnshormonar. Er ein undervektig vil hormonproduksjonen forstyrrast og ein vil slite med å bygge musklar. Nokon mister mensen og nokon mister også eggløysninga.

Hjernen treng fett og energi for å fungere. Veldig lav vekt eller rask vektnedgang kan føre til depresjon og angst.

Kor kan eg få hjelp til å gå opp i vekt?

Treng du hjelp og støtte til å gå opp i vekt? Ta kontakt med helsesøster, helsestasjon for ungdom eller fastlegen din for å få råd og hjelp.

Hvis du har gått ned i vekt, og spesielt om du gjer det utan at du spis mindre er det lurt å kontakte lege.

Det kan ta tid å gå opp i vekt. Kanskje har du forsøkt og sett at vekta viser det samme som da du starte? Ikkje gi opp!

Det er bra om du kan få hjelp av andre når du vil gå opp i vekt. Om du bor saman med andre blir du påverka av matvanane deira. Då kan det være bra å prate med dei og seie kva du vil forandre på og kvifor.

Om matlysta er dårleg, enten på grunn av sjukdom eller vanskelege kjensler, kan det å ete saman med andre vere ein god idé. Det kan gje inspirasjon til å prøve nye retter, og det kan gje eit positivt syn på matsituasjonen.

Det kan også være naudsynt å kjøpe annan type mat. Om du bor ilag med andre kan det være fint å prate med dei om kva som bør handlast inn. Kanskje kan de handle og lage mat saman.

Det kan være like vanskeleg å leggje på seg nokre kilo som å slanke dei bort. Ynskjer du å auke vekta di, er det viktig å ta tida til hjelp. Det er ynskjeleg at vektauka kjem i form av auka muskelmasse og ikkje berre i form av feitt. Ein sunn og sikker måte å gå opp i vekt på, er å ete regelmessige måltider, velje sunne matvarer og trene regelmessig.

 

Å trene seg til en normal og sunn vekt

Det er sunt å røre på seg. Samstundes kvitter du deg med meir energi når du trenar. Då er det viktig å ete nok. Du må ete både før og etter du har trena. Eit ekstra måltid med grøt eller pasta ein stund før du trener kan være bra om du vil opp i vekt.

Nokre formar for trening kan gi meir muskulatur om du samstundes et tilstrekkeleg med mat. Da går du også opp i vekt. Generell styrketrening samstundes med eventuell endring i kosthaldet vil være med å auke muskelmassa.

Om du trener mykje og har problem med å gå opp i vekt, kan du prøve å få i deg meir mat som inneheld mykje energi. I nokre tilfelle kan det også være naudsynt å ta ei pause frå treninga.

Det er lurt å ta imot hjelp frå nokon som kan mykje om kroppen, slik som helsesøster eller fastlegen din.

Kva skal eg ete for å få ei sunn og normal vekt

  • Et regelmessige måltider som frukost, lunsj, middag og kveldsmat dagleg.

  • Planlegg måltida og ikkje hopp over eit måltid. Du må gjerne ete fleire mellommåltid i løpet av dagen, til dømes yoghurt med müsli, ei brødskive med pålegg og ein frukt. Nøtter eigne seg også godt som eit mellommåltid, da dei har eit høgt innhald av kaloriar og sunt feitt, men vel dei som ikkje er salta og rista.

  • Vel feitare mjølk, yoghurt og andre matvarar. Det er bra å ete ein ordentlig frukost. Slit du med å ete før skulen, kan du ta med deg eit par brødskiver og ein frukt du kan ete før lunsj.

  • Til lunsj: Ein del et matrestar frå middagen i går, og det er heilt ok å gjere.

  • Til middag kan du til dømes ete pasta, potet, ris, bulgur, couscous, quinoa. I tillegg treng du noko med proteinar. Proteinar finn du i blant anna bønner, linser, fisk, kjøtt, kylling og egg. Du kan gjerne ha saus til. Det er viktig at du også spis grønnsaker. Ha gjerne litt olje over for å auke energiinnhaldet i maten.

  • Auk fettinntaket noko, fortrinnsvis i form av det sunne einumetta eller fleirumetta feittet. Gode kjelder er olje, mjuk margarin, feit fisk, majones, majonespålegg, avokado, nøtter og frø. Feitt aukar energiinnhaldet i maten utan at volumet aukar så mykje. Bruk eit godt lag mjuk margarin eller majones på brødet og strø nøtter og frø på salaten, eller ha det i gryteretten. Bruk olje- eller majonesbasert dressing på salaten og grønsakene. Bruk gjerne avokado som pålegg og i salater. I yoghurt kan ein ha ei spiseskei oliven- eller rapsolje for å auke energiinnhaldet.

  • Inkluder gode proteinkjelder som reinskåra kjøtt, kylling/kalkun og fisk av alle slag, egg og meieriprodukt i måltida.

  • Drikk gjerne vatn mellom måltida, men ikkje så mykje i samband med måltidet. Bruk heller juice eller mjølk til maten, det gir ekstra kaloriar.

  • Tren regelmessig og gjerne styrketrening.

  • Unngå snacks, godteri og brus/saft. Dei inneheld mykje sukker og ugunstig feitt, men lite vitaminar og mineralar.

 

Om dette ikkje hjelp, prøv å ete litt meir til kvart måltid og/eller et fleire mellommåltider.

Vær snill mot deg sjølv og ta vare på deg sjølv.

Husk at vekta ikkje definerer kven du er som person. Å sjå ned på seg sjølv fordi ein er undervektig, gjør sjeldan ting betre.

Aksepter at du er som du er og bestem deg for at du skal ha ein sunn livsstil. Ein bieffekt av det å ha ein sunn livsstil vil være ei normal vekt.

Uavhengig av vekta di er det viktig å ha god sjølvtillit. Det får du blant anna ved å være saman med personar som du trivast med og ved å være snill og god mot deg sjølv.

Skrevet av:
Ernæringsfysiologene, ung.no
Sist oppdatert:
15.10.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Lipton
0
01.08.2018 11:02:52
Hei, jeg er 12 år og ca. 162 høy Veier 59-60 kg. Er det normalt?
Hans
0
10.04.2018 23:24:57
gutt blir 13 i sommer jeg er bekymret for min vekt jeg er 1m 57cm rundt dær og jeg veier 39 TILL 41 kg er dete vanlig??? (red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
Jente 13 år
0
25.02.2018 01:10:40
Hei, jeg er 150 høy og veier 34 kilo er det lite? Jeg føler meg veldig lav og spinkel i forhold til vennene mine. Vil legge på meg men vet ikke helt hvordan. Håper på svar
Gutt 14
0
13.02.2018 17:32:00
Hei, er 183 høy å veier 90 kilo er det mye? (Red: skriv til oss på ung.no/oss, så vil en person med fagbakgrunn svare deg. Ung.no-redaksjonen svarer dessverre ikke på kommentarer i kommentarfeltet).
bitch
0
13.02.2018 20:47:17
du kan du gå ind på bmi du er kansje litt overvegtig, men ikke noe specielt! bare vær happy med kroppen din!
Er for tynn
0
22.12.2017 20:41:28
Jeg er en jente på 14 år og er 165 høy og veier 30 kilo,Jeg spiser nesten aldri mat har ikke spist på 2 dager, er ikke sulten.Er det noe galt med meg? jeg trener 6 ganger i uka og spiser sunt men går ikke opp i vekt
Stian
0
26.12.2017 18:04:47
Ja... du lider av skinny syndrome. Du tror du spiser mye, men egentlig spiser ingenting. Jeg er 164 og veier 52kg på morgen, og jeg blir sett på som undervektig, men jeg begynte å spise mer så gikk jeg fra 49-52.
Faen Ta Livet
0
19.11.2017 22:11:46
Jeg er en jente på 13 år og er 170cm. Jeg veier 44kg og blir hele tiden kalt spinkel og slank. Jeg går i tillegg i gjennom deprisjon og angst. Men det jeg lurer på er om jeg er undervektig eller overvektig???? Trenger svar fort!!! (Red: ung.no svarer ikke i kommentarfeltet, du er velkommen til skrive til oss på ung.no/oss, så vil en fagperson svare deg. Hilsen ung.no).
..
1
15.08.2017 14:24:36
Hvorfor står det på nynorsk!!!!!! Klare ikke å lese det!
ehh
0
22.06.2017 04:31:29
Er en gutt på 15, 172cm og veier 48-49kg. Trener 4 ganger i uken og spiser forholdsvis mye for vekta mi. Tips?
Redd jente
3
04.04.2017 17:38:51
Er en 13 år gammel jente. jeg er 170 og veier 60 kg. er det normalt?
Stian
1
26.12.2017 18:05:25
Ja! Det høres ut som en bra og fin vekt!
Vet ikke
0
09.02.2017 12:01:30
Jeg er 14-åring og veier 38 jeg vil være 60
(:
0
08.01.2017 18:40:21
14 år 183 cm Veier 53
Jente 17
2
14.08.2016 22:11:00
Jeg veier 62 kg, jeg er 17 år og 157cm høy. Jeg har ganske liten benbygning og ser ikke veldig tynn ut, har ikke trent de siste årene.. Er jeg overvektig eller bør jeg legge på meg mer?
Hei
6
16.09.2016 22:37:27
Din vekt ansees som en sunn vekt, så du har absolutt ingenting å bekymre deg over! Trening er sunt og bra for deg uavhengig av vekten din, da trening forbedrer helsen din generelt. Men du er overhode ikke overvektig eller for tynn. Mvh Henrik
Asibullah
1
05.08.2016 08:36:58
Jeg veier 39 kilo og er ni og er ei 130 høg er det normalt vekt
Hei
2
16.09.2016 22:34:03
Det er en kjempefin vekt for en niåring! Du skal absolutt ikke bekymre deg for vekten din, den er helt normal og fin. Mvh Henrik
Lykke til
6
17.07.2016 19:32:06
Til dere unge ungdommer, dere må huske på at dere er i puberteten så det vil si at kroppen forandrer seg hele tiden neste. Noen får former tidligere enn andre. Mye ligger i familien også. Genetisk.
Meg
1
07.07.2016 06:25:32
Heisann. Jeg er 19år gammel jente. Jeg veier 36 kilo og er 156i høyde. Jeg er ganske lei av å være syltynn som alltid. Jeg har veid 36 siden jeg gikk på ungfomsskolen, vekten min går ikke opp, jeg har prøvd å trene og spise sunt tidliger, men det hjalp heller ikke. I følge legen har jeg ikke anoreksia, men jeg vet jeg er unormalt tynn. Kan jeg få råd, til hva jeg kan gjøre?
Hei!
0
16.09.2016 22:42:08
Jeg vil anbefale deg å spise fire måltider om dagen: En god frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Du har sannsynligvis en veldig høy basal forbrenning, som betyr at forbrenner kalorier når du ikke er aktiv. Jeg har det samme, så det absolutt ingenting farlig med det, men det gjør det vanskelig å gå opp i vekt. Så minst fire måltider om dagen, ris, pasta, grovt brød, fet fisk (makrell, laks); og ikke hopp over kveldsmaten! Den er viktig. Lykke til! Mvh Henrik
Jente
4
14.08.2016 22:09:11
Jeg veide før 40 kg, jeg begynnte e spise mye usundt som gjorde at jeg la på meg:) noe som ikke er et veldig godt råd:) men nå veier jeg 63 kilo:) så har gått opp 23kg på bare et halvt år
undervektig
1
16.05.2016 03:24:58
Hei jeg er en 14 år gammel jente som ikke er sikker på om hun er undervektig jeg er ga 154 høy å veier 37 kilo det er veldig lite og jeg er veldig redd å hater å høre "du er så tynn" det knaker meg så jeg vil gjerne vite hva jeg kan spise for å legge på meg 7 kilo og vite om jeg er undervektig og hvis jeg er er det veldig mye
Fatsoxoxo
1
07.04.2016 22:42:00
17G, 1.85, 112 kg, sliter med å komme meg opp i vekt, kan noen hjelpe?
Trenger svar!
0
24.03.2016 15:41:31
Hei, jeg er en jente på 13 år og veier 38,8...jeg er ganske høy. Står alltid bakerst i klassebildet. Men jeg er syl tynn. Jeg vil ha former, og jeg prøver å spise så mye som mulig. Men det hjelper ikke. Jeg har ganske høy forbrenning. Kanskje det er grunnen. Men jeg vil gå opp i vekt. Jeg vil få former og være i normal vekt. Skal egt veie 40-45 men jeg veier 38,8. Er egt litt redd. Hva skal jeg gjøre?
MFM
3
04.03.2016 17:18:36
jeg er en gutt og 23 år veier 52 kg og 1:70cm er det bra ?
nikko
5
24.02.2016 23:36:41
Er 15 ,170 cm lang og veier 51
Jente 18 år skien
3
20.02.2016 20:53:31
Jeg er en jente på 18 år . Jeg er en 1.56 jeg er den laveste i klassen jeg ble mobbet gjennom hele ungdom skolen. Veier 52 kg
Tynn jente
7
07.02.2016 11:45:06
Jeg er en jente på 14 år og er 154cm og veier 40kg... Mange sier jeg er for slank... Det er jeg enig i også. Er det Alt for lite?
Tynnere jente
1
02.06.2016 16:15:35
Jeg er 16 år, 163 høy og veier i underkant av 40 kg. Jeg ville nå sakt at du er akkurat passe. Du er ikke alt for tynn.
Styga
3
28.11.2015 17:41:51
Hei jeg er jente og er 15 år jeg veier39 kg og alle mober meg og kaller meg en is pine
.
3
21.01.2016 21:10:35
Skjønner hvordan du har det. er en gutt på 14 år og 36 kg
For tynn
0
21.11.2015 02:20:05
Er 18år gammel jente... Siste året har jeg begynte å gå ned mye i vekten og alle sier hva har skjedd med deg... ? Er 166 og veier 55 kg kanskje men miste alle formene mine og er ikke fornøyd i det hele tatt! Bør jeg trene eller spise mer? Spiser ikke mye heller så
Harald15
0
21.11.2015 10:48:40
Gjør begge deler. Både tren og spis mer. Trener man blir man sulten også.
gg123
1
11.11.2015 22:14:06
er 17 år 167 og veier 70kg. Trener hver dag og spiser mye proteiner. Sliter veldig med å legge på meg
Garpen
1
19.09.2017 00:40:21
Spis 2 midager til dagen og du vill legge på deg ren muskel gutten min.
8
21.01.2016 21:11:48
Er ikke det normalvekt?
Idk
3
29.09.2015 19:48:21
15 år, 1.77 høy og veier 47..
Maria
0
29.07.2015 10:16:30
Hei jeg er 19 år gammel høyden min er 162 og veier 41 og mange sier at du er slank, og det syns jeg selv også, hva burde jeg gjøre?:/
feitass
2
22.07.2015 17:57:12
veier jeg for mye 11år 162cm høy 58 kg burde jeg veie 37 eller 40 kg
Til feitass
1
14.03.2016 21:40:31
37 Eller 40 er altforlite !! mellom 50-55 er normalt
Flisa
2
15.07.2015 16:21:54
Jeg er 48, har alltid vært tynn(spelemmet) men ikke som nå. Ble forlatt før jul og raste ned i vekt, har vært lagt inn for utmagring, men siden jeg har en ganske så kraftig ME ved siden av er det ikke bare, bare å ligge på sykehus, og så lage seg mat, spise den og rydde opp. Dessuten har jeg så godt som ingen muskler igjen i kroppen - orker ikke mange minuttene av gangen med noe som helst. Jeg har en BMI PÅ14, så det jeg ønsker er en person som kanse hele meg, godt og vondt, og få meg på rett kjøl igjen
Jente 15
4
08.07.2015 17:50:12
167 og 45kg
Jente 17
3
24.06.2015 09:35:44
Er 17 år og 1.70, veier 45 kg, klarer ikke å legge på meg og begynner å bli rimelig lei av alt maset om at jeg må. Det er ikke bare-bare.
Jente
1
02.05.2016 22:14:10
Er 14 år og veier 71 kg jeg hater kroppen min og vil gå ned i vekt, men har ingen motivasjon til d..... Jeg har spist masse karbohydrater jeg ikke trenger og har ikke mine egne former som jeg egt skulle ha.... Men jeg håper på at jeg ser ut som, som jeg skal etter sommerferien
Jenta
2
23.06.2015 17:35:11
165cm og veier 45kg
Jente
0
14.06.2015 14:37:44
13år 152 høg 33kilo
Slimy
1
05.05.2015 23:04:57
Jeg er 12 år og veier 40 kg og er 157 cm høy er jeg tjukk?
Mej
1
02.01.2016 14:16:41
På ingen måte
Nei
1
11.10.2015 01:02:59
Nei
Slimy
0
05.05.2015 23:03:23
JEG ER TYNN✌️
Kristian
0
10.02.2015 18:40:52
Er 181 cm og veier ca 58 kg. klarer har veldig høy forbrenning. selv om jeg spiser mer og mer går jeg litt opp så ned igjen. hva skal jeg gjøre?
Christian 31 år
4
16.07.2015 14:13:35
Hei Kristian Jeg er 181 høy og veier 65 jeg sleit veldig med å gå opp i vekt . Jeg trener styrke samt begynt å ta gainer +proteiner. Dette hjalp meg veide 51 kilo :)
em
3
28.01.2015 17:39:36
Hei jeg veier 69 og er de mye eller lite ?
Tynn, men vil gå opp i vekt
4
28.04.2015 06:35:57
Det spørs egentlig på hvor høy du er.
Gutt 17
4
03.02.2014 22:47:07
Veier rundt 42-44 kg og har en høyde på rundt 170 cm og det er veldig lite. Føler meg helt jævlig rett og slett men har har noe gener også som har gjort dette samt høy forbrenning ?? Prøver å "manne" eller "phsyke" meg opp til å gjøre noe.
91mt
6
08.01.2014 16:31:09
Hei! Dame på 22 snart 23 , veier 49 kg.. Er jeg undervektig??
Jente 18
3
20.12.2013 18:08:17
Jeg er en jente på 18 år, er 170 cm høy og veier 60 kg. Føler meg ganske lubben, både når det gjelder mage og lår. I det siste har jeg blitt ganske så .. gæren kan man vel si. Føler bare at alt "tyter ut", hvis du skjønner. Når jeg sitter breier lårene seg ut og magen fyker ut som en ølemage til en 50 år gammel mann. Derimot ønsker jeg å gå ned i vekt. Totalt kanskje et sted mellom 10 og 15kg. Jeg ønsker rett og slett å slanke meg for å føle meg bedre med meg selv og å se bra ut. Det er ikke noe gøy i det hele tatt å mislike hvordan man ser ut osv. Det påvirker hverdagen veldig. Takk for Svar
Gutt 14 år
10
31.08.2013 23:27:38
Til alle dere som vil gå opp i vekt, begynn å tren styrke og spis mange kalorier (mye mat) Jeg har lenge slitt med å legge på meg grunnet høy forbrenning, men etter jeg har begynt med styrketrening ser det ut til å løsne. For ca 4mnd veide jeg 62 og var 184 høy, nå veier jeg 70kg og er 186, ikke en sinnsyk forvandling men det er mye til å ha en meget høy forbrenning. Har du selv høy forbrenning nytter det ikke å bare spise mye (junkfood funker ikke i det hele tatt) dere må heller begynne å trene styrke, gjerne 3-4 sett med 4-10 med tung motstand. Har du ikke vekter kan du ta armhevinger og situps.
Jenta
4
29.07.2013 22:34:40
Jeg har hatt problemr gå opp i vekt tror dere att jeg har for høy forbrenning
:((
4
25.07.2013 23:56:20
hei. jeg er en gutt 14r, jeg er 1,75 og.veier 76 kilo.
anonym
4
20.07.2013 22:48:01
Hei. Jeg er ei jente på 22år. Er 1.70 og noe og veier 72 kilo. Er det bra eller mye ???
Ding ding
3
17.10.2013 13:30:53
Det er bra.
Jente 16
5
17.07.2013 21:43:44
Jeg er 180 høy og veier 58 kilo, har hørt i årevis at jeg er spinkel osv.. Men jeg er blitt faktisk ganske fornøyd med å være tynn som jeg er, jeg synes ikke at spinkle jenter burde beskymre seg så fælt, bare spis så mye du orker og ferdig med det.. Så lenge du har et godt og normalt kosthold, så synes jeg det ikke gjør noen ting å være spinkel elr grov! :-). for vi er alle forskjellig bygd og har forskjellige fasonger! ;-D
jente 13 år
4
10.07.2013 11:58:23
Heime er en jente på 13 år ca 1.56 høy å jeg veier 50 kilo det mye?? For jeg føler meg overvektig for å være 13 år
jjjj
4
16.12.2013 18:33:04
Det er ikke mye!
Sarah
2
11.06.2013 19:28:58
jeger en jente på 13\14 år jeg er 165 høy og veier ca. 47.6 men har lyst til å gå opp. fordi jeg er høy og beina mine er lange ser de tynne ut, jeg vet ikke om jeg skal "pumpe" (trene) lårene, leggene og rumpa fordi jeg føler hvis jeg spiser går alt til magen og jeg får lavere kondis.. jeg har også veldig høy forbrenning.. :(
fortynn
8
08.03.2013 19:18:48
jeg er en jente på 14 år og jeg er veldig tynn. jeg er ca. 155 cm høy og veier bare 32 kg. har prøvd og komme opp i vekt men det er så vanslig synes jeg. jeg treneralle dagen i uka og trener vell ca 2 timer hverdag. vet ikkke hva jeg skal gjøre.
Kan trening
0
27.06.2015 23:06:35
Når du trener 2 timer hver dag+at du har høy forbrenning... Da blir man tynn... Er akkurat samme som deg... Jeg trener ca samme som deg og er var 149 og 30kg! Nå har jeg begynt å tenke enda mer på hva jeg spiser og spiser mange mellom-måltider, det kan være nøtter og annet med mye kalorier uten mettet fett. Nå... 2 uker etterpå er jeg 150cm og 33kg!
Altfortynneføtter
2
26.06.2014 11:39:00
Jeg er nesten like høy som deg og er nesten like tung somdeg. Jer har virkelig problemer med føttene mine. De er så lange og spinkle, og finner aldri passende bukser..:( Jeg synest det er flaut å ha så tynne føtter. Jeg blir snart 15år, å synest jeg ser ut som en 11-12åring! Jeg trener minst 1 gang i uka, (for jeg har det så travelt, så da blir det bare 1), men jeg skulle vel ha trent mer for å få større føtter?
Tynn....
1
07.04.2013 23:46:30
jeg er en jente på 13, og er ca like høy som deg(157cm:P) og veier 34 eller noe og trener også hverdag....jeg har funnet ut noesom hjelper meg ganske så vis du vil kan vi jo prate litt sammen om sånt .
rebekka
0
20.04.2014 03:31:38
hvis du er veldig tynn kan det være lurt å ikke trene hver dag
Dum dua
0
27.06.2015 23:09:20
Tuller du?!! Nettopp det du ikke skal! Høy forbrenning... Spiser mye mat men blir ikke større, kutt ut noen timer i uka og dt vil funke.
gutt 16-17år
1
17.02.2013 20:27:31
Hei. jeg er en gutt på ca. 180 og mellom 59-61kg. har noen mat allergier som hvete, melk, nøtter osv. Har gått opp fra 58 59- 60,61. 6 måltider om dagen. mye grovt brød (bruker speltbrød og glutenfritt. rismelk og ikke soya. Trener også styrke 2 ganger i uken.(helle kroppen begge ganger) ikke noe kosttilskudd (brukte herbalife proteinpulver, men ikke nokk til at det hadde virket. Men jeg og som mange andre ble også mobbet for å være tynn. men det er mulig å forandre det, familien har kjapp forbrenning, men det er kun snakk om nok mat. Lurer også på om noen har tips til matplaner for de allergiene. de fleste jeg har funnet har melk eller nøtter i seg. takk for svar på forhånd :)
Christer 15 år
7
19.12.2012 00:05:34
Hei jeg er en gutt på 15 og halvt år. Jeg er ca 171 cm høy, eller kanskje 172. Jeg veier 49 kg. Er det normalt? Mange i klassen min er dobbel så større, og kraftigere enn meg. Jeg spiser spiser og spiser, men merker ingen forskjell på vekta min. Jeg trener en del også... Har fette høy forbrening.
Meg
1
27.06.2015 23:13:27
Prøv flere måltider og mindre til hvert måltid... Spis på klokkeslett, ikke når du er sulten.. Altså hvis du lager deg en plan der dt står at du skal spise kl.9 og 12 og 14 og 17 og 19 og 22... Så hvis du ikke er sulten... Spis uansett. Du vil jo legge på deg

Spørsmål og svar

Blir kvalm av alt jeg spiser nå og er ikke sulten.
Hei Det er bra at du tar dette på alvor.  Mye kan påvirke matlysten, og ikke minst det at det blir lite spising.  Antagelig har dette problemet b...
Jeg er 14 år, veier 53,5 kg og er 165 cm høy. Er det under gjennomsnittet i vekt? Hva er bh-størrelsen for 14 åringer?
Hei du!   Det var dumt at vi ikke fikk gitt deg svar på det du egentlig spurte om sist, så det er veldig bra at du sender inn et nytt spørsmål...
Hva kan jeg spise for å legge på meg?
Hei Takk for spørsmålet!   Jeg har regnet ut din BMI ut fra høyde og vekt, og du er i nedre normalområde for din aldersgruppe.   For å l...
Jeg hater å være tynn. Hvordan kan jeg få sixpack så fort som mulig?
Hei Takk for spørsmålet ditt. Jeg skjønner at det ikke er så lett for deg å være så slank, og at det er frustrerende at du ikke legger på deg....
Jeg ønsker å gå opp i vekt. Hvilken mat inneholder mye kalorier?
Hei Takk for at du sender spørsmål til ung.no. For å øke vekten bør man øke inntaket at fettrik mat, som inneholder mer energi (kalorier). De...
Kan dere sette opp matplan? Andre sier jeg har anoreksi.
Hei Jeg blir veldig bekymret for deg. Dette høres alvorlig ut. Du veier alt for lite og du må oppsøke hjelp så raskt som mulig. Jeg vil at du sk...
Jeg har ekstra fett på ulike steder, hvordan får jeg dette vekk?
Hei jente 15 år. Du er undervektig og skal ikke gå ned i vekt. Det er ikke forsvarlig for deg å gå noe ned i vekt. Du bør få hjelp til å gå ...
Opplevd mye og har lav selvtillit, hvordan finne motivasjon til å få det bedre?
Hei   Det er bra at du har tatt kontakt og beskrevet situajsonen din for oss. Jeg tenker du allerede har tatt et skritt i riktig retning.    Du...
Hvordan kan jeg legge på meg? 
Hei Takk for at du sender spørsmål til ung.no Jeg skjønner godt at det er frustrerende å ikke klare å legge på seg, til tross for at du spiser...
Er det uvanlig å se på porno når man er 14 år?
Hei jente 14 år Jeg vet ikke hva som defineres som vanlig når det gjelder alder for å se på porno. Det jeg vet noe om, er at flere unge er inne p...
Jeg er i overkant tynn og er lei av å bli kalt tynn, derfor lurer jeg på hva jeg bør spise og trene for å legge på meg?
Hei! Takk for spørsmålet ditt. Hvis man ønsker å øke vekten er det viktig å være tålmodig, fordi det kan ta tid. Det anbefales å øke vekten ...
Hva skal jeg spise for å bli litt tykkere?
Hei Takk for ditt spørsmål.   I puberteten vokser og utvikler kroppen seg, men ofte i litt ulikt tempo. Til tross for at du er litt eldre enn de...
Spiser jeg for mye? Hvorfor føler jeg at jeg er sulten hele tiden?
Hei Du har en vekt som er lav i forhold til høyden din, og ut fra KMI (kroppsmasseindeks) er du undervektig. Dette kan være forklaringen på at du ...
Jente, får stadig kommentarer fra venner på utseende og oppførsel
Hei Takk for at du skriver til ung.no!Det høres ut som du har to ganske så omfattende og vanskelige problemer å stri med for tiden! Og de er spesi...
Prøver å få i meg mer mat, men blir kvalm, har dere noen tips?
Hei gutt 14 år. Du skriver ikke om du har gått ned i vekt eller om du nettopp har vokst en del. Det er veldig forskjellig hva ulike ungdommer veie...
Gutt 18 år trener og sliter med å gå opp i vekt. Må jeg spise annerledes?
Hei Takk for at du sender spørsmål til ung.no. Så flott å høre at du trener 3 dager i uka, og er opptatt av å ha et sunt kosthold!  Det er i...
Styrketrening
Hei! Vi har ingen som kan svare direkte på spørsmål om kropp og helse nå. Noen spørsmål kan man få svar på via nettjenester som www.klara-klok...
Hun har gått ned i vekt og mistet mens
Hei Flott at du skriver til ung.no. Hvorvidt årsaken til at du har mistet menstruasjonen din er fordi du har gått ned i vekt er vanskelig for meg ...
Se alle