Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

A-Å

Melanotan - "Barbiedopet"

Sprøyte
Sprøyte melanotan

Melanotan sprøytes inn i kroppen for å gjøre deg brun uten sol. Stoffet kalles "Barbiedopet", og kan ha farlige bivirkninger.

Offentlig og kvalitetssikret
Sprøyte
Sprøyte melanotan

Hva er Melanotan?

Melanotan frister ungdom som vil ha brunfarge uten sol. Det er et syntetisk hormon som ble utviklet på midten av 80-tallet i Arizona for å oppnå pigmentering uten å være i sola.

Melanotan inntas i sprøyteform, og stimulerer kroppen til å produsere melanin - de pigmentene som gjør oss solbrune, og som beskytter huden mot solbrenthet. Det påvirker også andre deler av kroppen, blant annet kan det øke sexlysten og undertrykke sultfølelsen, og dermed redusere appetitten.

Bestiller ulovlig over internett

Melanotan selges ikke over disk i noe land i Europa eller USA, men det omsettes ulovlig fra flere forskjellige nettsteder. Legemidler generelt kan på visse vilkår lovlig kjøpes via Internett innenfor EØS-området. Det stilles krav om at legemidlet er lovlig anskaffet, eksempelvis må reseptpliktige legemidler være forskrevet av lege. Dersom kjøpet ikke er gjennomført i samsvar med regelverket, vil tollmyndighetene stanse forsendelsen.

Bivirkninger

Man vet lite om Melanotan, både om stoffets sikkerhet, og bivirkninger. Helsemyndighetene advarer mot å bruke stoffet.

For det første vet man ikke hvem som har laget stoffet, hva det egentlig inneholder og om det kan være forurenset. Det kan være useriøse aktører på markedet som er mer opptatt av penger enn av sikkerhet for kjøperen. Det kan være bakterier og virus i stoffet, og da kan det være livsfarlig.

Man vet vi lite om langtidseffekten, fordi det aldri har vært prøvd ut vitenskapelig. Flere har etter hvert erfart at stoffet kan gi misfargede flekker på huden, og at leppene kan bli blågrå og at det blir gråfargede poser under øynene. Enkelte brukere har meldt om allergiske reaksjoner som kvalme, oppkast, pustevansker og lignende. Andre forteller om pigmentflekker som ikke går bort og føflekker som øker i størrelse og får sterkere farge, også i ansiktet. Men stoffet kan også ha mer alvorlige bivirkninger. Helsemyndighetene frykter dessuten at kraftig bruk av stoffet kan føre til kreftceller og føflekkreft.

ADVARSEL!

For personer som har hjertesykdom, diabetes og andre alvorlige sykdommer kan Melanotan føre til forverrelse av sykdommen.

Skillelinje, ung.no

 

Hvem er brukerne

Det er vanskelig å ha full oversikt over bruken, siden det er et stoff som kjøpes over internett. Brukerne er antagelig stort sett mellom 20 og 35 år, men også yngre enn dette. Og en del av dem tilhører nok miljøer som ikke er helt ukjent med å ta ulovlige stoffer.

En del av brukerne tilhører nok litt avanserte festemiljø, der det også brukes ecstasy og kokain. En del tilhører fitness- og kroppsbyggermiljø. Men det er også brukere som ikke tilhører disse miljøene.

barbie Barbie

Barbie

Unge jenter og gutter har hørt "Barbiedopet" bli beskrevet som et "vidundermiddel". Mange vil så veldig gjerne bli brune og lekre, og prøver stoffet uten å tenke så mye over eventuelle konsekvenser.

Skillelinje, ung.no

 

Innlegget nedenfor er hentet fra Aftenpostens Si;D

Det har fått mye oppmerksomhet i mediene den siste tiden: Barbie-dopet, melanotan, er tydeligvis kommet til Norge for å bli. Hva er det som får norske tenåringer til å sette sprøyter med et middel som er forbudt over hele Europa i magen på seg selv? Et middel hvor bivirkningene ennå ikke er kartlagt, og man generelt vet lite om langtidsskadene stoffet kan medføre.

Si; D (afprenposten.no)

Det er kanskje kjøpt over nettet, uten noen slags garanti for at pulveret faktisk er melanotan. Hva befinner seg i hodene til slike?

Jeg har alltid vært veldig blek. Melanotan gjorde at jeg følte meg vakker. Selvtilliten steg i takt med brunfargen. På en eller annen måte gjorde middelet at jeg følte meg bra nok. Jeg, som mange andre jenter, har alltid hatt mindreverdighetskomplekser, men de forsvant.

Hvem vil vel ikke føle seg slik? At det i tillegg demper matlysten og gjør en slank, var ingen avgjørende faktor, men selvfølgelig noe positivt som forsterket inntrykket av at dette var bra.

Det var kjipt å måtte gå på apoteket og spørre etter insulinsprøyter som det injiseres med. Egentlig følte jeg meg mer som en narkoman enn en vanlig jente som skulle starte på selvbruningskur. Det rare er at jeg fortsatt føler det slik, nesten som en narkoman. Jeg har trådt over en grense hverken jeg eller noen jeg kjenner hadde trodd jeg ville. Og da den grensen ble brutt, mistet jeg også en del av respekten for meg selv.

Jeg har alltid oppfattet det som at de vakreste er de som lykkes i livet, de som får de beste jobbene, de flotteste mennene og de søteste barna. Mange innlegg på Si ;D har den siste tiden handlet om skjønnhetspresset ungdomm blir utsatt for. Hvem som skaper det og hvorfor vil jeg ikke diskutere her akkurat nå. Men at presset finnes, er det ingen tvil om. For meg var det grunnen til at jeg begynte med melanotan.

Skremmende mange bruker det. Jeg var ikke klar over hvor utbredt det var før jeg kom inn i miljøer hvor det er vanlig. Jeg har sluttet fordi jeg fikk så mange føflekker. Det mest illevarslende er at det kan gjøre at man begynner med andre ting. Har man først satt noen sprøyter for å bli brun og deilig, hvorfor ikke ta noen piller for å bli tynn? Tenk godt over hva du gjør før du begynner.

Det er ditt valg, men hvor høy pris er du villig å betale for litt brunfarge?

«MM_18»

 

 

Kilder: Statens Legemiddelverk

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
felix 2
1
19.09.2018 11:01:36
raka blakk på yt
Felix
3
19.09.2018 10:58:14
D e jævla nice slepp å so mej
Natalie ❤️
0
07.07.2016 23:55:16
Natalie
0
19.05.2017 14:56:44
Noen som selger barbie dop
Benedicte
1
26.10.2015 21:00:35
Jeg har alltid lett fått farge og har alltid hatt veldig gode pigmenter, men jeg var i en fase for et år siden hvor jeg helst ville være så brun som over hode mulig. Jeg prøvde da melanotan og digget brunfargen. Ettervern fikk jeg mange hvite små harde klumper under øyenbrynene og en hel haug i pannen. Så begynte jeg å få en del hvite pigmentflekker, og det forverret seg bare. Gikk kun på en kur med melanotan(ca 2mnd?) og etter jeg sluttet begynte pigment flekkene å fortsette og komme, og "spiste seg større". Den dag idag har jeg nå fått vitilago som en direkte bivirkining av melanotan. Jeg dreit i alt av advarsler jeg fikk før keg begynte på melanotan, og tenkte at det kommer ikke til å skje meg.. Joda, gjett om det gjorde. ALDRI igjen sier jeg bare!
Cils
0
12.06.2015 11:08:12
Har brukt melanotan2 ved tre ulike anledninger nå og den første gangen så jeg ut som ei pepperkakedame. Jeg hadde nemlig en jobb som gjorde at jeg var ute i sola hele sommeren, i hvite omgivelser, slik at fargen rett og slett kom litt ut av kontroll. Men ved de to siste anledningene har jeg ikke hatt noe negativt å si annet enn at jeg alltid får blå flekker på underleppa. Uansett om jeg konstant bruker faktor 50 på leppene, kommer altså disse blå flekkene. Så jeg tror ikke det er sola som trigger dem, men at de dessverre følger med på lasset uansett hva man gjør for å forhindre dem.
Eivind
0
25.03.2014 08:37:53
En venn av meg prøvde dette, siden han sliter med pigmenter. Nå sliter han siden huden hans konstant klør og han får bare tørre flekker der det er sår. Så dere som bruker eller vurderer å bruke. Vurder et liv med lidelse først
Myuunbun
1
05.03.2013 20:37:02
Til dere som faktisk bruker det- har dere lest teksten? Hvorfor skal noen så unge mennesker gjøre slikt mot seg selv? Hva har verden blitt til i dag? Skjønnhet, skjønnhet, skjønnhet!! Jeg synes at naturlig lys er så mye penere enn å sole seg brun. Alle bivirkningene- fysj. Leste dere siste setning? Om dere vil ha kreftceller og føflekkreft- værsågod. Men jeg holder meg i alle fall lang unna dere.
Angrer som f****
2
08.02.2013 19:43:27
Dette er noe av det versta eg har prøvd i mitt liv alt dette skjedde i November 2012 va i full form skulle på trening med en kompis som holdt på med dette her, ferdig på trening rett til kebaben spiste ferdig, så sier kompisen vi stikker innom sjå meg sier han også stikker vi og tar sol? jada greit det , dette ente opp med at eg satt der i sofaen og såg på han stikke melanotan med insulin sprøyte i magen på seg selv og vips ferdig, så spurte han meg skal du og ha en ? så sa eg nei ikkje faen aldri ,nei , nei , nei , eg vil ikkje , så sier han jo komman det e ikkje farligt se kor brune eg har blitt , OKEI DÅ seie eg tar denne sprøyten 10min seinare blir eg spreng varme i ansiktet og hodepine te tusen, pustevansker!! klarte og roe meg ner litt og tok 10min sol og va SVART Jævel ittepå, seinare på dagen spydde jeg som bare det og hadde ikke følelse på penisen ble ikke kåt av dette stoffet!! ANGRER SOM BARE DET DEN DAG IDAG!!! har eg vært i uvellform , hoppet av treningen blir dårlig av det , daglig kvalm , nummenhet i ansiktet , hodepiner som kommer og går... angster har blitt 100 ganger værre, jeg klare ikke å gå på kino med dama, så vidt kjøpe noe i en butikk før jeg får den følelsen av og besvimme, klare så vidt og spise middag med familien te dama, OH HARREGUD...GUD HJELP MEG... har vært hoss fastlegen,legevaktå flere ganger og innrømt at eg tok dette her osv, men de sa det ikkje va så farligt og alt dette komme te å gå udav system og at jeg va ganske heldig at jeg ikke var dø av insulinsprøyten osv... MEN DEN DAG IDAG VENTE EG PÅ OG BLI FRISKE jeg får tårer nesten vær dag når jeg er alene... kommer ifra Europa, bor i lørenskog og er 22år gammel og venter på og bli frisk men men... har vært sånn i et par månder nå.. offa meg HVA HAR JEG GJORT MED MEG SJØL :( sorry for norsken , skrev rett ut av tanken uten og tenke hvordan jeg skriver
Maria
0
24.09.2012 23:19:04
Gjør det noe om man blander litt for mye sterilisert vann med melanotanen?
melamannen
3
21.07.2013 09:44:29
har egt ikke noe å si, for og få "riktig" dose hvis du har blandet litt for mye så tar du bare en eller to ekstra streker på sprøyten : )
Jente 14
3
12.04.2012 19:19:02
Jeg har brukt det i par måneder nå og slipper å sole meg
Jente 14
4
12.04.2012 19:17:49
Jeg bruker det, og har ikke noen bivirkninger :S Jeg har gått på med i par måneder nå og slipper å sole meg
hanne
15
17.11.2011 21:39:00
Det er ingen vits i å fortelle ungdom at de ikke må bruke melanotan! Slik verden er idag er det ikke rart det er mange ungdom som bruker det og vil bruke det. Jeg mener at det er bare mediene som kan gjøre noe med dette. Modellene har drømmekroppen til de fleste. Det er alt for stort fokus på kroppen slik verden er idag. Mitt forslag til mediene er å bytte ut modellene i kles og undertøy reklamer med noen som faktisk har en NORMAL kropp. Det er normale former som er fint, ribbeina dine skal ikke stikke ut!
Caroline !
9
07.11.2011 22:19:08
Hei ! Hvor mye koster dette og hvor offte tar man de? Skal IKKE bruke dem selv, men har en skoleoppgave om dette så trenger litt info. Finner det ingen sted! :/
nervøs
9
28.06.2011 01:50:51
jeg blir aldri brun, å når jeg drar til syden blir jeg bare rød. men jeg har nå bynt på melanotan å tok min første sprøyte i dag. jeg har kjøpt en pakke bare (7 sprøyer) å tar en om dagen. altså kun 7 sprøyer. når de sprøytene er ferdig, tar jeg ikke noe mere. funker det dårlig å ta en sprøye om dagen bare i en uke!?
kristin
4
15.06.2011 19:34:56
jeg tok melanotan for første gang til morgen idag.. jeg har kastet opp siden det og har vondt i beina ved føttene, er helt nummen.. mange har gode erfaringer med dette, men for min del angrer jeg allerede nå på at jeg tok den første sprøyta... er kjempe dårlig..
Therese
12
12.06.2011 16:41:22
Eg synst da er skummelt å gå ut, kjøra bil, båt, sykkel. Da e og skummelt å eta ris, kylling, skalldyr. Da e skummelt å sola seg uten solkrem, og med sol-olja. Men allikavell gjere eg alle desse tingene. Sjøl om eg lese kvar einaste dag om ein ny måte og dø på. Så om eg velge å prøva barbie dope, så utsette eg meg ikkje for noko meir enn da eg gjere til vanlig.
Anonym
11
07.06.2011 18:56:14
Dere som sier at folk heller skal være mye ute i sola om sommeren, og ellers legge seg i solarium. Da er det jo mye større sjangs for å få hudkreft! Jeg velger heller et par ekstra føflekker enn hudkreft ;)
yaya
10
22.03.2013 23:57:46
Idiot
Marte
2
27.02.2011 18:55:01
Jeg har begynt på det selv nå. men jeg fikk nettopp høre om ei som gikk om 20 kg. har noen av dere hatt problemer med vekt etter dere begynte på det? for jeg vil ikke gå opp..!
malin
2
26.02.2011 19:38:40
blir du avhenging av melanotan ( barbiedop)??
anne
3
14.12.2010 11:28:50
hei ! jeg har lenge ville bynne med barbiedop, jeg er en person som ikke tenker paa konsekvensene jeg tar det som det kommer.. jeg har lyst til aa bli brun og tynn.. kontakt: (red: vi formidler ikke kontakt via ung.no)
Tommy brun
4
09.06.2010 20:33:00
Bruk det i mindre doser enn anbefalt og kjør et program ilag med betakaroten samt soling så vil du nok få en finere farge.. Igjen, for mye betak. vil jo også føre til at man blir gul i huden
Tommy brun
11
09.06.2010 20:29:00
Til deg som tok tatovering: At du fikk gule stafflokokker kommer IKKE av Melanotanbruken, men rett og slett at tatovøren enten ikke brukte utstyr som va sterilt nok, eller at du i ettertid(helingsperioden) ikke ivaretok tatoveringen din korrekt! Jeg er selv tatovør, har tatovert meg selv mange ganger ved bruk av melanotan. Inget skjedd. For meg virker det som om at dere som er imot Melanotan blåser dette opp i skyene, mener at det er en \"selvfølge\" at dette er skadeligt/farlig for kroppen osv. Dere mener at vi brukere av melanotan er \"idioter\" som velger å bruke dette stoffet.. Ha deres egen mening, men hold dere til fakta. Det finnes mange positive virkninger til dette stoffet, foruten brunfargen i seg selv.. Som f.eks, minsker det sjansen for hudkreft/solbrenthet osv. Finnes også mer, hvis dere hadde søkt dere opp og funnet de korrekte kilder.. Det er altfor mye \"drittsnakk\" og rykter ang. dette fordi det finnes masser av uvitende folk som MISSBRUKER stoffet. Hva med kaffe? Eller vann? Er ikke det farligt for mennesket ved missbruk(overdosering)?? Jeg er selv som sagt bruker av stoffet, men jeg kan ikke med hånden på hjertet påstå at jeg IKKE er usikker og nervøs på stoffet. Jeg får masse nye også mørkere føflekker. Jeg har en sjelden gang blitt småkvalm, og ja, våkner gjerne med en langvarig stokk i buksa. MEN, hvor er BEVISENE for disse voldsomme, skremmende, teoretiske bivirkningene dere snakker om? Til slutt: Det burde kommet nye og bedre forskninger på dette stoffet, så det ev. skulle forbys på korrekt grunnlag(at det faktisk er så farlig, ikke fordi \"de ikke vet nok\"), eller bli lovlig å selge(med forbedringer av stoffet?)
Daniel
0
05.07.2016 00:47:42
Tommy, du sa det!
melanotan
4
13.05.2010 21:36:00
Dere som bruker melanotan er skikkelig dumme. Hvor tror dere melaninen i melanotanen kom fra? Ikke fra lufta, men nemlig fra stakkars afrikanere som blir drept av de folka som produserer dette stoffet. Det er også veldig farlig.
Roflmao
0
06.07.2016 02:20:21
Hahhaha, årets beste troll!
...
8
26.03.2010 19:35:00
Jeg har gått på dette i 1 år, og har ingen som helst plager eller bivirkninger! Ikke har jeg \"fått føflekker\", da vi ikke får føflekker men dem vi allerede har blir mørkere...hvis det ser ut som at du har fått føflekker så er det rett og slett bittesmåe føflekker du ikke har lagt merke til før som blir mer tydelige! Jeg har gått til lege 1 gang i måneden, alltså 12 ganger nå da, for å ta blodprøver ol. Ingenting er foreløbig feil med meg. Men man må tenke på at man skal ikke kjøre på med 1000 sprøyter. Jeg har tatt 1 til 2 sprøyter i uka i 4 uker sammenhengende og så 4 uker pause, deretter 1-2 sprøyter i uka i 4 uker til. For det meste har det kun blitt 1 sprøyte i uka i disse \"sprøyteperiodene\"! Dette stoffet funker som bare det, men mange tror man må pøse på med sprøyter dag etter dag for at det skal funke, men tro meg.. det trenger dere ikke! Det er her det er farlig, med at folk tar sprøyter dag etter dag sammenhengende! Det kan føre til \"overdose\", og dermed får du bivirkninger. Det er jo det samme med de fleste midler man pakker i seg. Så slapp av, men vær forsiktig. Og IKKE bruk det fast mer enn 1 år. (feks slik som min sprøyte periode og pauseperiode), nå har jeg nok middel i meg til at det holder iallefall 1 år uten sprøyter.. Ikke overdriv, det gir dårlige resultater!! Mhv Ei med \"naturlig\" fin brunfarge :)
ola
7
05.03.2010 16:34:00
Hei ! Lurer på om dette virker på personer som ikke har en dritt pigmenter ? Er nesten blenda hvit på kroppen, og blir bare solbrent som F når jeg f.eks er i syden.. Noen som vet noe ?
Melanotanavhengig
4
03.02.2010 11:35:00
Jeg blir ikke brun uten melanotan, jeg er kjempe fornøyd, nesten ikke bivirkninger kan være kvalm nå og da. men det kan jo også være andre ting! Har begynnt å få en fin brunfarge nå ingen flekker. Les mer på http://barbietan.blogg.no/ ;-)
siren
6
03.02.2010 08:51:00
jeg syns det er helt SYKT at dere tør å ta sjansen på dette.. jeg prøvde for et par år siden å jeg gjør det aldri mer. har en venninne som tar å er så brun som det går ann å bli.. hun tar nok en god del sol. de har ingen beviste farlige bivirkninger.. MEN.. flere føflekker/mørkere føflekker .. = ???? ØKT fare for kreft. d sier seg selv.. !!!!! voks opp jenter og gutter!!! fordeom ikke DU får SYnlige bivirkninger betyr det IKKE at du ikke utsettes for kreft eller andre ting.. husk det!!!
Silje
2
01.02.2010 09:35:00
Hei! Så at dette var et gammelt innlegg, men tenkte jeg allikevel kunne dele mine erfaringer.. Jeg har nå brukt Melanotan 2 i litt over en uke.. Sprøyten er grei å ta, det finnes ikke vondt. Etter man har injisert stoffet i kroppen kan man føle et lite ubehag som kvalme, varmhet, "prikking" i huden eller lignende. Men ellers så føler jeg at jeg har fått utrolig mange bivirkninger! Jeg føler meg slapp og i dårlig form, og humøret mitt har definitivt gått ned! Jeg føler meg sur og lei hele tiden, og jeg blir fort sint og sur.. Dette er ikke noe kult med tanke på både de rundt meg og meg selv. Men ikke bare dette, jeg har fått MANGE føflekker på kroppen. Og da mener jeg mange! Det har spesielt gått utover ansiktet mitt. Jeg har fått langt over 20 nye føflekker, og dette bare på en uke. Jeg har også fått et stort mørkt område på høyre kinn, noe som synes utrolig godt. Ellers på kroppen, jeg vet ikke.. Jeg har tatt mye sol de siste 2 ukene og blitt veldig brun av dette.. Det er godt mulig at Melanotanet har hatt noe å si for dette, det kan jeg ikke si for sikkert. Uansett, jeg har ikke tenkt å slutte med å ta disse sprøytene.. Ihvertfall ikke på dette tidspunktet, selv hvor mange stygge føflekker jeg har fått... Rett å slett fordi jeg elsker å være brun! Har mye med selvtillit å gjøre.. Jeg føler meg mye bedre når jeg ser brun ut! Man virker liksom så frisk! Men skal disse føflekkene fortsette, i denne hastigheten, å gro å "poppe" ut nye.. Vel, da må jeg rett å slett gi meg. Jeg har faktisk tenkt på å bestille meg en legetime for å virkelig sjekke alle de nye fregnene/føflekkene mine.. For jeg blir faktisk ganske så nervøs mtp dette.. Så vi får se hva legene sier. Jeg har også lest på nettet at disse føflekkene kan bli borte etter at man slutter med Melanotan-sprøytene.. Så jeg får bare håpe på det beste! Egentlig så anbefaler jeg ungdommer på min alder, altså rundt 16 år + -, å rett å slett ikke begynne med dette. Det kan forekomme større og værre bivirkninger enn disse jeg har fått! Og det er jo en grunn til at stoffet er ulovlig i Norge.. De har jo ikke forsket nok på det enda. Bruk heller solarium! Et mye sikrere valg som du også blir veldig brun av :) Hilsen silje
Ina
2
05.01.2010 00:42:00
Har gått på melanotan for to år siden, tok jeg en halv kur og fikk en kjempefin farge og null bivirkinger, utenom litt kvalme de første sprøytene. Er veldig brun egentlig av natur og blir fort brun i solen, så ville egentlig bare se hvor brun jeg kunne bli. Startet på det igjen nå for en uke siden, og tok sol i dag, og fikk faktisk maassse pigmentflekker på leggen og noe på magen, vet ikke om det er pga melanen eller den spesielle kremen jeg brukte. Men fortsatt litt skummelt, det er jo ikke særlig pent, og om dem ikke forsvinner så er det litt kjipt! men mulig jeg var litt for kjapp med å sole meg tre ganger på samme uka jeg begynte, og melanen ikke har spredd seg jevnt i hele kroppen enda.. hmm! Uansett, ingen jeg kjenner har hatt noen skumle bivirkninger eller noe, kune positive ting, så lenge man ikke bruker for mye, heller mindre over lenger tid, for det syns godt om man tar for mye, absolutt ikke pent! ;)
pimpz
8
19.07.2009 22:34:00
Hvorfor skjønner ikke ungdommen rekkevidden av hva de driver med? Å spille russisk rullett med sitt eget hormonsystem når det allerede er i fullt utviklingskaos skjønner jeg ikke at noen vil! Å gjøre laboratorierotte ut av seg selv bare fordi man tror man får mer cred av å være litt brun er direkte latterlig. Fysiske bivirkninger er én ting (kvalme, allergiske reaksjoner osv) men de psykiske bivirkningene er heller ikke kartlagt. Hvor høye tanker har dere om psykisk syke? Så høye at dere vil prøve å bli en av dem? viktig å ha bra tæn hvis man blir innlagt på en psykiatrisk klinikk. Eller enda bedre: likskjorta di matcher bedre en brun kropp. Du med godartet føflekk-kreft (regner med det er dét du mener): lyst til å risikere ondartet kreft? Til alle som sier: "har brukt det et halvt år". Hvor mange år tok det før man oppdaget skadeomfanget av å røyke? Mer enn 6 mnd.
eisablla
4
03.06.2009 13:53:00
jeg synest det er veldig tull å bruke dette stoffet, kan jo være farlig da..
blabla
4
04.05.2009 12:12:41
jeg skjønner ikke at noen i det heletatt gidder å ta det bare fordi de blir brune! vær fornøyd med deg selv sier jeg bare. er det ikke nok med at du er frisk og ikke holder på å dø??
DESP
7
01.05.2009 12:03:40
Heij, kan noen av dere svare meg på HVOR dere får tak i dette!!!;O jeg vill ha!! blir ALDRIG brun og trenger det virkelig! alle mine venniner blir døds brune og jeg er den enste som ikke får noe farge! pliiiiis hjelp meg noen!!!
Linda jeanette
0
24.04.2009 09:12:00
Hei. Noe jeg glemte og si i komentaren under var.. Når det gjelder føflekker.. Man får ikke flere i tillegg til de man har fra før.. Det som skjer, er at de man har fra før blir mørkere dvs de som kanskje ikke synes så godt som du ikke har lagt merke til, kommer tydligere frem.. Derfor er det lett og tro at man får flere. Mvh Linda
Linda jeanette
1
22.04.2009 13:45:00
Hei, jeg har også brukt dette barbidopet.. det gikk helt fint frem til jeg tok en tatoering på korsryggen. Har 6 tatoeringer fra før av..aldri skjedd da! Jeg fikk tre - fire prikker som væsket. Rundt tatoeringen. Det viste seg og være gule stafflokokker (lignende brannkopper) Jeg tenkte bare "puff" det er bare uflaks at jeg fikk dette akkurat nå. Jeg ventet jo litt med og sette flere sprøyter til tattoen hadde grodd. Så satte jeg en til , og noen dager etter på, farget jeg opp tatoeringen igjen. Å da fikk jeg utrolig stort utbrudd rundt tattisen. Snakker om 20 stk gule stafflokokker. Det ga seg ikke, så jeg dro til legge, fikk sjekket at det var det og fikk noe imot det (antibiotika). Så tenkte jeg det, at sist jeg fikk dette, gikk jeg ikke på medisin. Så kanskje disse stafflokokkene bare har ligget der og trengte behandling.. Noe jeg da fikk etter oppfargingen. Så tenkte jeg.. Nå er jeg kvitt disse plagene (stafflokokkene) og tattoeringen grodde og var helt fin. Så satte jeg en sprøyte med melanotan .. Å dermed fikk jeg tre utslett igjen!!!! Så noe i dette stoffet er ikke bra.. Mvh Linda.
elisabeth
2
13.02.2009 09:16:00
Jeg vil også begynne med melanotan, men vet ikke hvor jeg kan kjøpe dette uten at det blir tatt av tollen. HVOR STOR RISIKO ER DET FOR Å BLI TATT.
The roino
5
05.02.2009 23:22:00
Jeg skal ikke begynne på melanotan i hvert fall! Er du gæren.. :P men det er klart det høres fristende ut.. :P men never ever lissom.. =P dumme folk som gjør det. ta en tur til syden, ta litt sol nå og da og sol deg i sommerferien enkelt som bare det-.. selvom melanotan gir økt sexlyst, brunfarge og du føler deg sexy (som jeg har lest i et blad ;) ) så trenger man ikke ta det for det. man skader seg selv.. og alle bivirkningene ? ikke snakk om!
centine
2
03.02.2009 18:45:07
Jeg startet på melanotan for over et år siden, og tok to kurer da.. fargen holdt seg bra, men jeg brukte solarium og spraytan som om hverandre under oppholdet. I sommer tok jeg tre kurer til, og ble kjempe brun. Nå tar jeg jevnlig sol og brunfargen holder seg bra. Men det som er synd er at jeg ser ikke selv hvor brun jeg er. Nå har jeg ikke tatt sol på et par uker og føler meg kjempe bleik.. Jeg har kjempe lyst til å ta en kur til, men jeg fikk en del føfleker sist, men jeg tror det var fordi jeg tok 3 kurer rett etter hverandre uten pause..
ole bull
2
28.01.2009 15:19:00
d e någen i klassen så broge d ;O :S
Moi
3
24.01.2009 19:02:00
Jeg kommer aldri til å bruke melanotan. Hvis man absolutt vil bli brun, er det bare å være masse ute om sommeren eller bruke selvbruningskrem. Jeg risikerer ikke helsa mi bare for en brunfarge. Du føler deg mye bedre av å vite at du er 100% ekte vare, tro meg.
jente15
7
23.01.2009 17:48:00
no bli æ irritert! all dåkker som bruke melanotan, ka faen hell dåkker på med?! Asså, selv om dåkker bruke det og itj får nåkka bivirkninga som synes, så veit du jo faaen itj ka som skjer inni kroppen din. Før du veit ordet av det ligg du på gulvet med ambulansefolk foran dæ! å ja , mene det ja! Koffor bruke man itj heller brunspray eller lotion med brunfarge i. Det veit man jo at det itj e farlig. Så KOFFOR BRUKE DÅKKER ITJ DET?`Altså folkens, det enkle er ofte det beste! :D
hærregud
2
23.01.2009 15:46:00
Ta dåkker en tur t sydn.. melanotan e farlig.. har dåkker ikkje læst om ho på topp ? Læs den artikkeln, den e værdt det !
Thor Arne
0
16.01.2009 06:52:00
(red: ung.no formidler ikke kontaktinformasjon)
jan erik
0
15.01.2009 13:56:00
har kjøpt melanotan hvilken type vann brukes for å blande ut pulveret og hvor mye pr 10mg.hvor mange injeksjoner må en ta?? hilsen en som ønsker farge
shalala
0
04.01.2009 21:58:34
Noen som vet noe om melanotan påvirker noe som helst på treningen?
Snabel
3
07.12.2008 21:20:23
helt enig med Frisk. synes egentlig det er noe stort tull at vi her oppe i nord skal gå rundt å se like brune ut som noen utlendigner som kommer fra fjerne sydenstrøk. jeg kunne aldri tenke meg å sette sprøyter i meg selv som jeg ikke aner bivrikningene av. mange av vennene mine har begynt på melanotan nå. det er bare fucka.
hei
2
18.11.2008 11:40:04
Dette er et stoff forskere vet veldig lite om. Det kan like godt være et bra stoff som et dårlig stoff. Men det er viktig å huske på at bivirkninger kan komme om flere år. De trenger ikke å komme et par måneder etter man har startet å ta dosene.
rickey!
0
30.10.2008 13:51:08
jeg har brukt melanotan i snart ett år nå, eneste bivirkningene jeg ar lagt merke til er at jeg er varmere i ansiktet og at jeg svetter litt. kjenner også en som har fått masse prikker i annsiktet så dette varierer mye fra person til person
Anonym
0
23.10.2008 18:00:36
Jeg har hørt man kan død av melanotan, er det sant? (red: du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
Heidi
1
03.10.2008 13:15:34
Hvor får man kjøpt det? å hva koster det ? får vi det i posten , tar det lang tid før det kommer ?
0
18.09.2010 17:24:15
finnes sider du kan bestille det på

Spørsmål og svar

Informasjon om melanotan (barbiedop).
Hei Melanotan er et kunstig/syntetisk hormon. Det kom på midten av 1980 tallet fra University of Arizona i USA. Vi har funnet frem en del lenker so...
Jeg lurer på om melanotan kan spores i kroppen, i form av urinprøver eller blodprøver?
HeiJeg vil tro at man kan sjekke melanotan i kroppen med en blodprøve, men det er nok ingen "standardprøve".  Du kan lese mer informasjon om stoffe...
Hei, regnes melanotan som doping, og kan det spores ved en evnt dopingtest?
Hei Melanotan vil som hovedregel være ulovlig, og er ikke et godkjent legemiddel. Syntetiske hormonprodukter med melanotan som er kjøpt illegalt k...
Er Melatonan farlig?
Hei Fint at du spør! Det finnes veldig mange ulike historier om melanotan, og det er hovedsaklig to grunner til dette: Det som kjøpes og selges...
 Spørsmål om melanin og Melanotan.
Hei I huden har vi melanocytter, som lager melanin.  Alle mennesker har cirka like mange melanocytter. Men det er forskjeller i mengden melanin som ...
Hva slags type mennensker bruker barbiedop?
Hei Vi har ikke noe tall på dette, men det er primært ungdom. I artikkelen vår om "Barbiedopet" Melanotan står det:   Hvem er brukerneDet er v...
Virker "Barbie dop" selv om man har røde pigmenter i huden? 
Hei gutt 17 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no. Det er bra å lese at du ikke har planer om å ta Barbie dop, men stiller spørsmål fordi ...
Hei Jeg er en jente på 16 år som ikke blir brun. Utrolig irriterende! Noen måte &ari...
Hei! Vi har ulik hudtype. Noen blir lett brune, og noen har lys hud og blir ikke lett brune, men kanskje heller lett brente. Det er ikke så mye ...