Hopp til hovedinnholdet
Ung.no på Snapchat
Nervøs jente (colourbox.com)
Nervøs jente (colourbox.com)

A-Å

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)
Vask tørkesnor

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Offentlig og kvalitetssikret
Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)
Vask tørkesnor

Utflod

Skjedeveggene består av slimhinner som ligger mot hverandre. Væsken som skilles ut fra livmoren og fra kjertler i skjedeveggen danner det vi kaller utflod og gjør bl.a. at slimhinnene i skjeden ikke kleber seg sammen. Alle jenter har utflod, men mengden kan variere fra jente til jente og fra alder til alder. Hos de fleste vil utfloden også variere i farge, mengde og konsistens i løpet av en menstruasjonssyklus. Det er viktig å legge merke til hva som er normalt for en selv. Da vil det være lettere å oppdage tegn på at noe kan være galt.

Utseende, konsistens og lukt

Å ha utflod er en naturlig del av det å være kvinne. I løpet av puberteten vil jenter oppleve at de får mer utflod. De fleste jenter vil merke at de får litt utflod en god stund før de får mensen for første gang, kanskje ett til to år før. Jenter merker det som mer fuktighet i trusa og det oppleves som litt slimete og det kan også stivne litt og henge fast i kjønnshår og truse. Utflod er til for å holde skjeden glatt og frisk. Normal utflod er fra klar eller melkehvit til litt svakt gulhvit eller eggehviteaktig. Utflod har en svak lukt, kanskje litt syrlig. Litt lukt vil det være, men lukten er vanligvis ikke stram eller vond hvis alt er i orden. Konsistensen er glatt og våt, eller litt mer seig og klebrig. Noen jenter merker eggløsningen ved at utfloden da kjennes mer geleaktig og seig enn ellers.

Også mellom de indre kjønnslepper vil det ligge et hvit- eller lys gulaktig belegg. Dette er også normalt. Det er talgstoff som skilles ut fra små kjertler i området og det er med på å smøre området rundt kjønnsleppene. Dette tilsvarer smegma, ”kukost”, hos guttene. Dette vaskes forsiktig bort ved daglig underlivsvask.

Bli kjent med lukten

Luktstoffene fra kjønnsorganet er viktig for seksuell tiltrekking og kåthet. Mange er redd for at det skal lukte vondt nedentil. Vær oppmerksom på hvordan du lukter til vanlig. Noen ganger kan det oppstå betennelse i skjeden, og lukten vil forandre seg. Lukter det fisk eller mer surt enn vanlig bør du oppsøke lege.

Ikke overdriv vaskingen

Overdreven hygiene kan føre til underlivsplager. Ikke vask dypt inn i skjeden. Det øker risikoen for betennelse fra sopp eller bakterier. Vask med vann, olje eller mild såpe, helst en som er beregnet spesielt for underlivsvask, en gang om dagen er nok. Området rundt kjønnsorganet og mellom kjønnsleppene skal vaskes. Vask alltid kjønnsorganet forfra og bakover for å ikke føre uønskede bakterier fra endetarmsåpning til skjeden og urinrørsåpning. Det å vaske "feil veg" kan gi infeksjon i urinveier eller skjede eller bakterieubalanse i skjeden.

Økt utflod når jenta blir kåt.

Skjeden er alltid fuktig, men når jenter er opphisset vil kjertler i skjeden skille ut en væske som kalles skjedesekret eller lubrikasjon. Dette vil gjør skjeden glatt, slik at en finger eller penis kan gli bedre i skjeden og det blir mer behagelig enn om det er mindre vått. En jente kan ha vært litt kåt uten å ha registrert det, og merker bare etterpå at det er mer fuktig i trusa. Forelskelse og den kriblingen man kjenner i kroppen da, kan i seg selv gi økt utflod. Det er ulikt hvor våt en jente blir når hun er kåt, og det kan være lurt å bruke litt tid på kyssing og annen kosing før samleie, slik at hun blir skikkelig våt. Ved seksuell opphisselse vil også skjeden bli utvidet og hele kjønnsorganet mer oppsvulmet og følsomt. Når jenta får utløsning, orgasme, vil det også komme mer væske fra fra kjertler i skjeden. Dette er også varierende i mengde fra jente til jente og kan også variere fra gang til gang. Noen kjertler ytterst i urinrøret produserer også en væske ved seksuell stimulering og orgasme. Denne væsken er varierende i mengde fra jente til jente, er som tynn skummetmelk og har en søtlig smak og lukt.

Når er det noe galt?

Utflod som øker i mengde og forandrer seg i farge og lukt, kan være et tegn på infeksjon. -Det kan være at den blir blodig, gul, grønnlig eller hvit og osteaktig og ha strammere, surere eller fiskeaktig lukt. -Da bør man prate med lege om det og evt. få testet om man kan ha fått en seksuelt overført sykdom.

Signatur Redaksjonen, ung.no

Skillelinje, ung.no

Spørsmål og svar om utflod:

Spørsmål:

Heisan, Jeg sliter med mye utflod. Har dere noen tips til hvordan jeg kan minske den? Jeg har utflod hele tiden, noe som irriterer meg utrolig mye. Skifter truser gjerne 2-3 ganger dagen. Jeg begynner å bli rimelig lei..! truseinnlegg nekter jeg å bruke for det gir meg så mye sår i underlivet.. så har dere noen tips?

Svar:

Hei. Fornuftig at du ikke bruker truseinnlegg mye. -Det blir lett veldig tett og problemet med utflod kan til og med øke da. Utflod er jo en normalfunksjon. Utflod med lite- og lett syrlig, frisk lukt, er noe alle jenter har og det er med på å smøre skjeden og holde den frisk og glatt. Produksjonen av utflod øker på i puberteten, og når man er forelsket og når man er kåt øker det ytterligere. Det varierer fra jente til jente hvor mye utflod det er, men for en del er det et problem at det blir såpass at det føles kanske fuktig i trusa. Har ikke noe godt råd for å begrense dette, når det høres ut som en normalvariant. -Det å innrette seg praktisk, med mulighet til truseskrift er jo noe du har gjort allerede. -En grei løsning. -Kanskje er det lurt å bruke bomullstruser som har et litt stort, tykt felt i midten som greier å fange opp litt mer enn bare en liten g-streng greier. -G-streng kan i tillegg ligge litt stramt inn mot slimhuden, og irritere slik at produksjonen av utflod øker.

-Og som kriseløsning hvis du har bukse der utflod blir lett synlig, så får du heller noen ganger sikre deg med truseinnlegg eller evt. en liten tampong.

Vennlig hilsen helsesøster

Spørsmål:

Jeg trenger hjelp, virkelig! I de tre siste dagene nå har jeg slitt veldig med utflod, eller jeg vet egentlig ikke om det er utflod. Jeg hadde mensen for litt over en uke siden, så det er ikke det, og det kan ikke være utflod heller. Det som er problemet er at av og til blir jeg veldig våt, og må derfor skifte truseinnlegg ofte, men i tre dager nå så har vesken flyttet seg til akkurat over kanten på truseinnlegget, på begge sidene, så jeg er nødt til å skifte truse mange ganger daglig. Eneste som kan hjelpe er bind, men det er noe jeg helst ungår å bruke, hvertfall siden jeg ikke har mensen.. Er ikke helt sikker på om du skjønte dette, men om du gjorde det så vær så snill å hjelp meg, for jeg tør nesten ikke å gå utenfor døren før det er borte..

Svar:

Hei. Det at du har fått økt utflod nå, kan være en normalvariant, men hvis det vedvarer at det er så mye som du beskriver, så kan du jo ta en sjekk hos lege. Hvis det er vanlig farge og lukt på utfloden, så er det oftest en garanti for at det ikke er noe galt. Mange har naturlig økt utflod enkelte dager av menstruasjonssyklusen, som rundt tiden for eggløsning. Det kan faktisk også, paradoksalt nok, være slik at det blir økt utflod hvis man bruker mye truseinnlegg, så forsøk å begrense det så mye du kan, og skift ofte hvis du ikke greier deg uten. Vær også bevisst på å kun bruke vann når du vasker deg eller en parfymefri, underlivssåpe. Andre ting kan irritere slimhinnene, og da kan utfloden øke. Truser som er trange, stramme eller sklir litt inn kan også irritere.

Det kan ellers være økt utflod i perioder av puberteten, og det kan være mer når man er forelsket og når man er seksuelt opphisset. (Det kan jo til og med ha skjedd uten at du har tenkt over det)

Vennlig hilsen helsesøster

Skillelinje, ung.no

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
J12
0
18.01.2018 19:20:31
Har hatt utflod leengeeee men nå begynner den å bli mørkebrun/svart . Betyr det at jg snart får mensen??
Er det noe galt med meg?
0
22.08.2017 13:30:35
Jeg har hatt utflod i et og et halvt år nå Men nå begynner den ig bli litt oransje/rosa aktig. Er det noe galt?
En jente
1
08.08.2017 22:34:33
Jeg vet ikke hvor lenge jeg har hatt utflo, men plutselig så jeg at det kom litt blo ut med utfloden i trusa! Hva skal det bety?
Hjelp
1
04.06.2017 17:39:13
Har mye utflod, truser bytter 2-3 dager. Jeg har kjøpt litt ting på apoteket, men vet ikke noen ting som hjelper på apoteket,
Svareren
0
27.07.2017 08:35:42
vet heller ikke om hva som hjelper i apoteket men prøv ett truse innlegg og spørre moren din om hjelp
Hjelp meg 25
1
04.06.2017 10:11:15
Hei trenger hjem bytter truse 3 ganger om dagen
Hjelp
0
30.05.2017 07:27:18
Kan man få brun utflod har aldri hatt mensen og jeg er en jente på 11. Jeg får brun utflod og når jeg våkner er det tørt i brun utflod i trusa er dette farlig eller begynner mensen min og komme.
Rebzter03
0
01.08.2017 15:23:03
Du har mensen
Bobla
0
17.03.2017 22:20:59
Hei, jeg lurer veldig på hvor ofte det er vanelig og få utflod? Plis svar fordi jeg vil være forberedt
Uflod/mensen
0
05.03.2017 20:09:37
Hei. Jeg har hatt utflod i nesten 2,5 år, tørr ikke å si det til mamma søstra mi vet det. Vor lenge kan man ha utflod og når stopper det.
Rebzter03
0
01.08.2017 15:23:55
Utflod stopper aldri
Lurer på
2
27.02.2017 23:13:44
Jeg er 11år og har fått utflod 4 dager siden og lurte på hvor lenge det kan vare?
Anonym
0
03.06.2017 21:49:51
1-2 år
Ny begynner
3
08.01.2017 23:17:26
Hei. Jeg har nettopp fått utflod jeg er 12 år og har ikke sett dette før. Jeg fikk det i dag og har allerede skiftet flere ganger, men jeg fikk låne bind av mamma/søsteren min, men her er problemet jeg har lest at det og bruke bind øker sjansen for mere utflod, og det vil ikke jeg ha, men jeg er komfortabel med det så øker det fortsatt sjansen. Plis hjelp meg med det her, jeg vil ikke ha mere utflod.
Hjelperen
2
27.02.2017 21:50:02
Hisk å ikke tro på ALT som står på nettet hvos man har veldig mye utflod så burde man bruke bind eller truseinnlegg. Føler du deg mere komfertabel med det så kan du bruke det
Ny begynner
2
08.01.2017 23:16:40
Hei. Jeg har nettopp fått utflod jeg er 12 år og har ikke sett dette før. Jeg fikk det i dag og har allerede skiftet flere ganger, men jeg fikk låne bind av mamma/søsteren min, men her er problemet jeg har lest at det og bruke bind øker sjansen for mere utflod, og det vil ikke jeg ha, men jeg er komfortabel med det så øker det fortsatt sjansen. Plis hjelp meg med det her, jeg vil ikke ha mere utflod.
.
1
25.12.2016 15:22:27
Hjelp! utfloden min er brunaktig og litt gul?? mest brun!!! jeg vet ikke hva som skjer.. kan noen svare meg på dette.
Unicorn
1
22.11.2016 20:29:18
Prøv og si det til en av dem
11 år
0
17.10.2016 20:42:04
Søsteren min er 18 år ikke mamma
11 år
0
17.10.2016 20:41:35
Hei og jeg har hatt utflod i et halvt år nå jeg tør ikke og si det til mamma eller søsteren min på 18 år og jeg er redd når jeg dusjer i dusjen på skolen etter gymmen jeg er redd for at noen skal se at heg har utflod i trusa eller at jeg skal få det når jeg dusjer hva dkal jeg gjøre?????
5år med utflod
0
27.06.2016 22:32:44
Eg er ein jente på 14år og eg har ikkje mensen enda. Eg har hat utflod sidan eg var 9år. Er det nornalt!!!! Alle i klassen min har mensen. Mamma og søstrene mine fekk mensen når dei var 11-12år!! Burde eg beskymre med???HJELP MEG!!!! Ver snill om nokon veit kva eg skal gjøre så svar meg. PLISSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hei
2
15.08.2016 13:22:27
Jeg hadde også utflod en lang periode før jeg fikk mensen, jeg fikk det ikke før jeg var 15. Jeg tror ikke du har noe å beskymre deg over. Det tar lengere tid på noen enn på andre
emmy
0
05.06.2016 08:47:13
Jeg er 17 år og jeg har ennå ikke fått mensen Kommer jeg til å få mensen
Bekymret
3
30.05.2016 18:19:06
Hei, er 13 år nå. Har hatt utflod i nesten 1 år, men jeg tørr ikke si det til noen. Er det lurt å bruke bin? Jeg tørr ikke bruke tamponger, gjør det vondt. Plis svar
Meg
1
05.06.2016 22:58:38
Du burde bruke Truseinnlegg når du bare har utflod. Det er helt vanlig å ha utflod i 1år eller lenger men hvis du mistenker at det er noe galt burde du spørre en voksen eller helsesøster
Anonym
0
22.05.2016 23:23:09
Hei, er en jente på 13 år, jeg har hatt utflod i snat 1 år, jeg tørr ikke si det til noen
yay
1
23.04.2016 11:00:51
ah, fint å lese litt kommentarer.... mange spørsmål jeg har lurt på sykt lenge nå:) håper flere finner svar:)
bjørk
0
08.04.2016 21:05:04
Jeg plages veldig mye jeg blir riktig i trusen med en gang jeg skifter og det er irriterende og ekelt og jeg er enda meget ong og leken
omg!!! kommer til å dø!!!
2
29.03.2016 00:45:50
Jeg har hørt at jenter som er for tynne ikke får mensen!!! Og det er krise for da er jeg skikkelig bekymra for fremtiden min!!! Jeg har nesten ikke fett på kroppen og tenker mye på at jeg er for tynn og at ribb-beina synes veldig godt!! Men ååååh! Kommer jeg ikke til å få MENSEN? !!!!!!!!!!!
Anonym girl
2
28.06.2016 21:26:02
Altså jeg er også tynn, ikke mye fett på kroppen her fordet om jeg spiser helt grei og nok mat for alderen min. Jeg har mensen ( er ganske sikker, men har det ikke regelmessig). Du trenger nok ikke å være redd :) Ja det kan hende det er sant på noen, men en gang får ALLE jenter mensen. Klem meg :)
Klein jente
0
28.03.2016 15:35:04
Hei går det Anne blir gravid av å blir fingre av kjæreste? Hadde kos med kjærst han hadde ikke penise inni meg men det var Atme kjeden min så han fingre meg, jeg ble våt men plutselig kjent jeg at det var våt i senga. Går det Ann å blir gravid på sånn måte at kanskje han legge sæd på finger uten han ved selv og fingre meg så blir jeg gravid av dette?
Til kleint jente
0
09.03.2017 16:08:21
Hei du! Nei det er nok ikke mulig at du blir gravid ved at han bruker fingrene sine. For at du skal blir gravid må det gjøres ved at han bruker penis i din vagina og ''kommer'' inn i deg. Og er ikke alltid man blir gravid da heller. Med bruk kondom for å være på sikre siden. Hilsen 17 åring :)
Jente 15år
2
09.03.2016 23:24:11
går det Ann å ha utflod men å aldri få mensen?
Meg
0
04.03.2016 15:49:09
Hei, i to dager nå så har det begynt å lukte surt i utfloden. Hva er det jeg skal gjøre? Noen ganger kommer det også veldig mye utflod så jeg må skifte truse.
sykt bekymra
0
02.03.2016 20:04:47
Ok! Jeg er så sykt bekymra har ikke mensen enda men jeg er redd for å få det på skolen! Midt I timen og greier og om jg får det Hva skal jeg Gjøre? ! Blir man faktisk henta av å få det på skolen?
hei
0
28.06.2016 21:28:25
Du får nok ikke så mye mensen første gangen, men det kan hende du har vondt i magen. Så du trenger egentlig ikke å ha med bind, med mindre du har hvit truse og hvit bukse eller er veldig redd for å få mye.
Meg
0
05.06.2016 23:01:57
Du burde ha bind i sekken eller i skapet i tilfelle det kommer uventet. Man blir ikke henta hvis man ikke har ekstreme magesmerter
16 år jente
0
03.02.2016 21:31:25
Eg eg og min type har hatt sex det er så deiligt men en gang når eg satt i armene hans med bare truse så fikk et mensen og han lo av meg og kalte meg fitte
oio
1
03.02.2016 21:17:29
Hei har hatt utflod en gang og gruer meg litt til neste gang kor lenge er det mellom kvar utflof
11 åring
2
06.01.2016 19:50:41
hei jeg har utflod men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre jeg tør ikke si det til mamma eller pappa hva skal jeg gjøre ps har hatt det lenge jeg tror jeg jeg har hatt det i et halt år men jeg har aldri hatt mensen før og jeg gruer meg si meg hva jeg skal jeg gjøre. ?????????
Til 11 åring
0
09.03.2017 16:11:31
Jeg vet godt at det kan virke flaut\kleint og fortelle dine foreldre at du har fått mensen. Men jeg lover deg at det ikke er like ille som du tror. Moren din har selv hatt mensen å det er en del av det og være jente. Mitt tips til deg er å snakke med moren din alene og fortelle henne det. Jeg lover deg at det kommer til å gå bra! Og mest sannsynlig så vet hun det allerede. Klem fra meg
Litt redd, får ikke sove om natten del 2
1
31.12.2015 00:55:50
Hadde mensen for en uke siden
Litt redd, får ikke sover om natten
2
31.12.2015 00:50:21
Hei! Jeg har hatt veldig mye utflod i det siste dagene nå. Tjukk hvit utflod, lukter litt sann verk på en måte. Ser det i trusa hver gang jeg skal på do. Mye. Hva er det tegnet for noe? Er en jente på 15
Jente på 13
3
30.11.2015 18:06:32
Jeg er en jente på 13 år og har ikke fått mensen enda..... Det virker som alle har det og ikke jeg, når er det normalt og få mensen, når mamma fikk det da hun var 11, tante 10 , bestemor 12 og mormor 11? Jeg er 13 år og begynner og bli bekymret fordi jeg er 1.74 m høy og har litt pupper og hår på diverse steder, tror du at du kan hjelpe meg??
Jente på 11
1
08.12.2015 21:54:47
Jeg har det likt som deg, bare at jeg er 11 og ikke har vokst enda. Men det høres ut som om mensen er like rundt hjørne på deg
15 år gammel
2
29.11.2015 16:15:47
Jeg er 15 år gammel, og har fremdeles ikke fått mensen. Jeg får utflod (husker ikke hvor lenge jeg har hatt dette). Tenkte bare at jeg skulle legge ut en kommentar om dette slik at jenter i samme situasjon kan se at de ikke er alene. Noen jenter får ikke mensen fordi de er for tynne, men jeg tror ikke dette er tilfellet mitt, siden jeg er 172 cm høy og veier 51 kg. (normalvektig)
Jeg tisser rosa
0
10.10.2015 00:52:04
Jeg tisser rosa og jeg er 10 år, er det normalt. (Red:Jeg vil anbefale deg å kontakte legen, vi har ingen lege på ung, og kan ikke si hva dette kan være)
Jente på 11
2
08.12.2015 21:56:02
Oi, har aldri hørt om noen som tisser rosa. Her er altternativ: 1.Kontakte lege 2.Si det til moren din
Gravid jente
1
13.09.2015 11:49:01
Hei, jeg er 5 uker på vei, å i dag lå det plutselig ett gult belegg i trusa mi, dette så ut som grus-salt bare det var gult. Luktet ikke noe. Hva kan dette være? Har det noe med graviditeten å gjøre?
Jente 14
0
10.08.2015 00:29:56
Jeg er 14 og har nettopp begynnt med å få utflod er det unormalt?
Ola
3
19.08.2015 22:24:25
Det er helt vanelig man kan til og med få det nor man er 16 men får du det senere så bør du informere en lege
Normalt
1
19.01.2016 21:46:33
Noen får utflod når dem er 18-19 .. Så tror drt går bra
14
1
10.08.2015 00:27:46
Jeg er 14 og har nettopp begynt å få utflod er det unormalt??
Jeg får det ikke
1
01.08.2015 16:29:01
Jeg får ikke mensen å jeg har hatt utflod i nesten to år
Jente på 11
1
08.12.2015 21:56:52
Man kan ha utflod i 1-4 år
!!!!!
1
25.09.2015 16:37:19
For det første hvor gammel er du og for det andre jeg er 13 og har hatt utflod i over 4 år så ikke klag
Mensen
4
26.03.2015 14:43:43
Jeg fikk mensen på skolen i stad og det kom masse blod på stolen i timen alle ledde av meg
!!!!!!!!!!!!!
0
21.01.2016 19:20:33
det var ikkje snilt av de andre eg kjønner veldig godt vis du blei lei deg! :(
0
19.08.2015 22:26:06
Stakar ikke bry deg de er bare dumme, har opplevd noe linndene og vet ossen det er , de er bare sjalue ☺️
Yolo
0
12.04.2016 19:09:56
Sjalu på at hun fikk mensen mitt i timen? Sorry ass men ser ikke den
:c
2
14.07.2015 13:06:20
så dumt, kjedde med meg og på skolen en gang unner en prøve, men ingen så det, fikk tørka vekk det på stolen, så ble jeg henta xD flaut
Til jenter som tror de har sopp
4
21.02.2015 01:05:51
Du har nok sopp viss det klør og er rødt runt sjede åpningen og runt tissen. Jeg har hatt sopp 3ganger. Selv om jeg fyller bare 13 dette året. Sopp klør sykt og er irriterende du kan gå til legen eller viss du er sikker på det gå til apoteket å kjøpe "canesten" jeg har brukt den alle tre gangene og den fungerer kjempe bra. Ps viss du ikke slurver da så jeg gjorde siste gangen. Måtte bruke kremen 2måneder mer, men ble kvitt den. Du har sopp viss det klør og er håvent for all del ikke smør noe annet på det gjorde jeg og det svidde bare mer. Ps:måtte ikke vise meg sjå legen bare fortalte liksom. Hilsen meg
Jeg også
0
16.02.2015 21:10:53
Hei! Jeg er 10 år og har hatt utflod i snart en uke og jeg har ikke hatt vondt i magen og jeg synes det er pitte litt for tidlig, hallo jeg går bare i femte liksom, OG jeg er den eneste som har fått det. Plsss svar meg
slapp av!!!
1
28.02.2016 20:40:24
Eg har hatt utflod i 3 år, og fekk mensen for eit halvt år Siden.PS:Eg går i femte klasse.
Meg
2
31.10.2015 09:36:18
Det er helt normalt du får ikke mensen enna ! Jeg er 11 og har hatt utflod i 2.5 år ! Det som skjer med deg skjedde med meg også det er ikke noe farlig
Oliwia
2
19.08.2015 22:27:59
Jeg å går i 6 nå og fikk uflod netopp vet ossen det er er den eneste jeg å men husk at dette er vanelig null stress alderig for tidelig
me too
0
24.06.2015 21:14:24
jeg fikk utflod i femte klasse jeg fikk det i påskeferien 2015 og nå er det 24. juni jeg lurer på om jeg får mensen i sommerferien, håper ikke det :( :( :(
13 år
0
27.05.2015 22:45:27
Fikk det da jeg gikk i 4-5 klasse ca, dy er sikkert ikke den eneste;-)
Hei
1
07.04.2015 16:35:41
Hei. Jeg har en bestevennine som fikk mesen i fjerde klasse. Noen får det tidligere enn andre
jente
1
14.02.2015 20:21:38
Hei jeg er ti år og har gul på en måte bløt gult i trusa mi når jeg har vært på do er det utflod (Red.: Du kan stille spørsmål og kropp og helse gratis og anonymt på klara-klok.no)
jente
4
07.07.2014 22:36:08
Hvordan vet man at man har sopp på tissen? Og kan det gå vekk av seg selv? Kan man man behandle det selv utenom å si det til en voksen? Jeg har ikke så lyst å si det til mamma! Hjelp meg
sjokolade
2
07.07.2014 22:31:55
Hei! Hvordan vet man at man har sopp på tissen? Og vis man har det kan man fikse det selv altså at du ikke trenger å dra til legen eller fortelle en voksen? Jeg er ei jente! fint om jeg for svar så fort som mulig! :)
Jente
1
02.07.2014 22:36:38
Hei har mye utfold! Har hørt at yogert hjelper? Noen som har prøvde? Er det andre ting som hjelper!??? Vil ha det borte nå!!
Hei hei
1
05.07.2014 10:51:23
Yoghurt hjelper
blobbeman(jente)
1
03.02.2016 21:23:59
Hei sorry kallenavnet mtt kom ikke på noe bedre
Anonym jente
6
02.07.2014 17:43:23
Hei jeg har ikke fått mensen enda men jeg har utflod hver dag jeg og typen min har hatt sex som var uten kondomer og jeg brukte ikke P-piller nå er jeg redd for å bli gravid og hvis jeg blir det hva skal jeg gjøre jeg trur ikke jeg tørr og si det til mamma jeg er bare 12 og er ikke klar for å få et barn.. Kan man få barn hvis man alderi har hatt mensen før og bare har utflod?? Fra en usikker jente
Nei
0
22.07.2015 17:24:20
Du kan ikke få barn hvis du ikke har fått mensen
----
1
22.06.2015 08:03:13
Tror ikke du blir gravid av det.
13 år og 2 spørsmål
5
23.03.2014 23:33:11
Jeg har hatt utflod i kanskje... 1 og et halvt år nå, men i januar fikk jeg bitte litt brunt-rødt ting i trusa. Dette skjedde også i februar, er det mensen ? Og et spørsmål til. Siden jeg ikke vet om det var mensen, spurte jeg mamma om hun kunne kjøpe ob tamponger. Kan jeg bruke de? Selv om jeg (kanskje) ikke var mensen. Værsåsnill og svar om du vet noe!
----/---//---
0
22.06.2015 08:05:03
Det er mensen, Du kan bruke de hvis ikke de er for store, slik at du må "presse" de inn.
jente 13 år
0
09.04.2015 15:45:11
Det hr skjedd med meg også jeg vill spørre men jeg tørr ikke og jeg vet ikke hva det er er det noen som vet??
meg c:
0
14.07.2015 13:11:42
er det litt sånn klompette, kommer litt og litt? hvis du prøver å røre deg litt, kommer det da mer? det som har en mørk brun svart farge er, gammelt blod, som hr ligget der en stund, og ikke kommet ut
Frid
1
04.02.2014 14:42:31
Hei! Jeg tror jeg hadde utflod i går og jeg har lest litt på sidene og jeg har en beste venn som har mensen og hun har alt som kommer i puberteten og jeg får råd av henne men jeg tror jeg har litt utflod men de kommer ikke i trusen og mamma sier hun har vont i sidene of son når hun får mensen og det har jeg hat men jeg får lit slim på papiret når jeg tørker meg hva skal jeg gjøre Hilsen en jente på 11 år!!!
Meg
1
26.02.2014 21:39:58
Jeg er 10 og har en enorm mengde utflod bare vær tolmodig
Anonym
7
10.12.2013 16:18:05
Hei, jeg er en jente på 13 år nå, og jeg har ikke fått mensen ennå. Imens alle de andre jentene i klassen min hat fått mensen! Når vi kommer på det temaet det så spørr ofte folk om jeg har fått det ennå, og jeg må ta en "hvit løgn". Mammaen min spørr om det har skjedd noe i kroppen min i det siste og jeg må bare si nei. Er dette normalt? Jeg trenger virkelig hjelp. Og når får jeg min første mens? Hilsen en anonym jente
lucky
0
14.07.2015 13:16:25
de fleste får mensen innen alder av 16, så ikke være redd
Lucky
0
14.07.2015 13:15:16
mensen, er bare bry! slitsom og mye jobb, man blir og dritsur av det. å må hele tiden passe på at man ikke har blødd igjennom. På meg hvertfall syns jeg "busken" altså kjønns håra nedentil, bare klær, og utflod og mensen setter seg fast. Kjempe flaut og kjøpe bh! ubehagelig og irriterene. Nyt, å ikke ha komme i puberteten enda!
13 år gammel jente
1
27.05.2015 22:54:55
Du får være glad du er sen! Jeg har hatt mens siden påska i 6. Klasse og jeg synes faktisk ikke jeg er stor nok. Alt dette med puberteten tar knekken på meg, bytte mind, tørke seg godt, skule kviser, være glad, være seg selv... Det er vanskelig, hormonene får deg til og gråte på sekundet for nesten ingen ting, eller du blir så sint at du ødelegger ting, eller så blir du så glad som man kan bli. Vær glad du er sen i puberteten, du kan i hvertfall snakke med venner rundt deg med lang erfaring! Jeg har måtte slite meg gjennom mye for og forstå og gjøre det så det blir mest mulig hagelig for meg å leve med det. Men du klarer det, vent og se, og virkelig kos deg med og være som du er! Det er mange som misunner deg for det.
13 år
4
11.04.2014 00:46:17
Hei jeg er også 13 år. Jeg har ikke mensen enda men jeg har hatt utflod i ca 1 og et halvt år nå. Du må bare være tålmodig. Det varierer fra jente til jente når man får mensen. Tiden på når man får mensen før første gang er arvelig. Spør moren din om når hun fikk mens for første gang. Hvis du synes det er pinlig å snakke om sånt med moren din så kan du kanskje spørre søsteren din. Ikke vær redd for å spørre!
Anonym
4
21.10.2013 14:13:35
Hvorfor kommer det dårlig lukt av utflod ? hva kan jeg gjøre for å få det bort ? (red: Du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)

Spørsmål og svar

Jeg har rosa utflod, hva kan det være?
Hei jente 17 år. Takk for ditt spørsmål til Ung.no. Hvis utfloden din er rosa, tyder mye på at du har en mellomblødning. Hvis du bruker hormone...
Seigt hvitt slim i trusa.
Hei jente 16 år. Takk for at du skriver til meg her på ung.no Det du forteller om er det som kalles for utflod. Utflod/slim er veldig vanlig hos ...
Sur lukt fra utfloden. 
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!  Utflod er en væske som kommer fra skjeden og livmoren, og er med på å rense skjeden ved å fjerne d...
P-stav, brun utflod
Hei Så bra at du bruker prevensjon og at du er oppmerksom og sjekker opp utflod og endringer i underlivet. Det du beskriver er en vanlig bivirkning v...
Rifter i underlivet. Kan det være herpes?
Hei Et typisk herpesutbrudd starter vanligvis med kløe og en prikkende følelse i huden. Noen opplever også utstrålende smerter i huden, for eksem...
Kløe i rumpa og mer utflod enn vanlig
Hei Det er vanskelig å svare sikkert på hva som kan hjelpe når jeg ikke vet sikkert hva som er grunnen til plagene dine. Har du hatt ubeskyttet se...
Etter jeg har sett på porno er trusa mi våt og det er slim i tissen, hva skjer?
Hei Tusen takk for spørsmålet ditt, jente 13 år! Du skriver at du opplever at det er vått i trusa og slim i tissen etter at du har sett på porn...
Lukter surt og fisk av underlivet.
Hei jente 13 år. Takk for at du skriver til Ung.no!Jeg skjønner at dette er ubehagelig og skremmende, men det er kanskje ikke så galt som du tror....
Jeg sliter med utflod og har nå fått tykk hvit utflod som lukter vondt - skal jeg vente til det går over av seg selv?
Hei! Utflod er en væske som kommer fra skjeden og livmoren, og er med på å rense skjeden ved å fjerne døde celler og bakterier. Utfloden er derf...
Har hun fått klamydia, sopp eller annen infeksjon?
Hei jente (16) Takk for at du skriver til oss. Slik som du beskriver symptomene dine har du fått en skjedebetennelse. Denne kan være forårsaket a...
Kløe og svie 3-4 dager før mensen, det forsvinner ganske fort etter jeg har fått mensen
Hei jente 19 år. Takk for at du skrev til ung.no   Det er vanskelig å si hva dette er, så jeg anbefaler at du snakker med lege på helsestasjon...
Kan man bli kvitt sopp uten å gå til legen?
Hei Soppinfeksjon er veldig vanlig. De fleste kvinner opplever dette en eller flere ganger i livet.  Sopp er ikke farlig, og vi har sopp på kroppe...
Har utflod som ligner på cottage cheese
Hei Tusen takk for spørsmålet ditt, jente 16 år! Dette høres veldig ut som en soppinfeksjon.  Soppinfeksjoner er vanlig hos kvinner. Infeksjon...
Det kommer ut hvit og brun gugge etter at jeg hadde sex for noen uker siden
Hei Så bra at du sjekker opp endringer og plager i underlivet. Smerter og endret farge på utflod kan være tegn på seksuelt overførbar sykdom. Ha...
Går det an å bli voldtatt i søvne? Det rannt ut masse hvit fra skjeden min
Hei Tusen takk for spørsmålet!Ja, det går an å bli voldtatt i søvne. Det er umulig for meg å si om det er dette som har hendt. Og dersom du vir...
Søtlig lukt fra underlivet Skolepsykologer og kompetanse
Hei Det kan være at du har en underlivsbakterie som heter gardnerella og som kan gi vond lukt. Dette kan du få sjekket hos skolelege, fastlege elle...
Jeg er en jente på 13 år som har noen spørsmål.
Hei jente 13 år. Takk for spørsmålene dine! Det er genene dine som bestemmer hvordan kroppen din vokser og utvikler seg. Dette er gener som kom...
Spørsmål angående bivirkninger av medisinen Brintellix
Hei Du har brukt medikamentet Brintellix i 1 uke og har fått en del bivirkninger som du lurer på om kommer til å forsvinne. I tillegg har du hatt ...
Hva kan det være når jeg har brun klumpete utflod?
Hei Det er selvsagt ikke slik at vi på ung kan vite helt sikkert hva dette er siden vi ikke kan snakke med deg eller gjøre undersøkelser. Det hø...
Se alle