Hopp til hovedinnholdet

A-Å

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva liker partneren best? Skal både gutter og jenter fjerne kroppshår, og skal det være alt eller bare noe?

Offentlig og kvalitetssikret
Barberhøvel (colourbox.com)

Hva er greit og ikke?

Hår eller ikke hår? Hva er greit, hva føles best og hva syns andre? Er det mest vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva vil partneren like best? Skal både gutter og jenter barbere seg nedentil? Skal man fjerne alt håret eller bare noe? Hvor ofte bør hårene fjernes? Er det greit å bare stusse litt? Hva med hårene på leggene; skal både gutter og jenter fjerne dem? Hvordan få hårene helt bort under armene, hvis de skal bort, og hva med annet kroppshår?

Spørsmålene er mange, og det finnes ingen svar som er riktig for alle.

Hva påvirker valgene

De fleste ser seg rundt og lurer på hva de andre gjør, og prøver seg litt frem og finner frem til en løsning med barbering eller hårfjerning de selv trives med, eller som de tenker at andre forventer av dem. Noen fjerner alt, noen fjerner ingenting, og noen velger en mellomløsning. Hår eller ikke hår styres i stor grad av moter og kulturelle forhold. Påvirkningene fra det man ser i blader, på filmer og rundt seg spiller sterkt inn når egne valg skal tas. Ulike produkter og tjenester for hårfjerning markedsføres sterkt og mange kan oppleve at det å fjerne kroppshår er en like selvsagt del av daglig hygiene som å pusse tennene, mens andre ikke bruker noe tid på dette med hår.

Har kjønnshår og kroppshår noen viktig funksjon?

Både kjønnshår og kroppshår ellers har en funksjon i forhold til varme- og kulderegulering. Det er stort sett dunhår over hele kroppen, men i noen områder er hårene mer strie, markerte og ofte mørke. Hårene gjør både at det blir et lite luftlag mellom huden og klæren der luften får sirkulere, slik at det blir mindre klamt om sommeren, og litt varmere om vinteren. Svetten vil også gjøre hårene våte, og da øker overflaten for fordampning av svetten. Da øker samtidig fordampningen av duftstoffer, feromoner, som fra naturens side skal ha en effekt på å lokke til seg en partner.... Kroppshårene er også viktig for følsomheten i huden.

Uønsket hår i ansiktet

Gutter forventer å få skjeggvekst, og hvis de ikke ønsker langt skjegg, kan det greit barberes med barbermaskin eller høvel. At skjeggstubber syns på gutter er greit og til og med noe som ofte fremstilles som attraktivt. Jenter som har mørk hårvekst i ansiktet kan oppleve det som problematisk. Særlig om hårene er mørke og litt stive. Dette er ofte genetisk bestemt og det er etniske forskjeller. Mørkhårede har mer og tettere mørk hårvekst på kroppen og mørkhårede jenter har oftere vekst av mørke hår i ansiktet, primær på overleppen. Lyshårede jenter har oftest lyse dunhår på overleppen, og noen syns også dette kan være litt problematisk, mens de fleste ikke har noe problem med dette.

Hva kan man gjøre med uønskede hår i ansiktet

Stive og mørke hår i ansiktet hos jenter er ofte ønskelig å fjerne. (Gutter kan også syns det er litt mye hår i forbindelse med øyenbrynene og ønske å fjerne litt) Da er napping med pinsett, evt. voksing av et begrenset område eller laserfjerning det beste. Napping eller voksing kan man gjøre selv, eller få hjelp til på en hudsalong/hudklinikk. Noen er også gode på å fjerne hår med tråd på en spesiell måte, og syns det er beste måte, men det krever at man kan teknikken godt. Laserbehandling må gjøres på en hudklinikk. Det er laser som gir den mest varige hårfjerningseffekten, men det er dyrt, og det kan også skje at det blir små arr av det. Barbering med høvel vil ikke være så gunstig i ansiktet, fordi håret da kommer raskt tilbake, virker striere og at hårstubbene ikke fjernes med roten, og derved vil være synlig som små sorte prikker. Noen som har mørke hår i ansiktet bruker også et blekemiddel for å få hårene lysere.

Mye mørk hårvekst i ansiktet og/eller på kroppen hos en jente kan være et tegn på hormonforstyrrelse, og bør tas opp med lege. Medisins behandling kan være til hjelp.

Skillelinje, ung.no

Du bestemmer selv hva du vil gjøre!

Her finner du noen råd som kan være til hjelp hvis hårene under armene, rundt kjønnsorganene eller andre steder på kroppen ønskes helt eller delvis fjernet:

Ulike metoder

Det går an å fjerne kroppshåret med enten voksing, barbering, epilator eller hårfjerningskrem, men inn mot slimhud i underlivet skal du ikke bruke hårfjerningskrem. Det er også mulig å fjerne uønsket, mørkt kroppshår med laser, og da få en mer varig effekt,men siden det er så dyrt og tidkrevende, er det evt. mest aktuelt for små områder. Det er litt "smak og behag" hva man velger, og det kan jo være aktuelt å prøve seg litt frem. Det er også ulik pris på de ulike metodene og det vil kanskje også være avgjørende for hva du velger. Det er mulig å gjøre det selv, mens noen velger å gå til en salong for å få det gjort. Det vil jo være det aller dyreste alternativet.

Bare bikinilinjen eller alt håret?

Det er nok ganske vanlig å barbere "bikinilinjen" hvis man har mye hår som stikker utenfor trusekanten/bikinikanten. Gutter velger evt. også å fjerne en begrenset del av hårene, hvis de i hele tatt fjerner noe. Samme råd gjelder som ved hårfjerning ellers og man kan gjøre det på samme måte. Husk at Hårfjerningskrem bør ikke brukes hvis du ønsker å fjerne alt hår i underlivet, for kremen kan skade slimhinnen hvis man får krem inn på den. Hårfjerningskrem bør heller ikke brukes på pungen hos gutter.

Skillelinje, ung.no

Spørsmål til ung.no:

Hvordan unngå røde prikker og små "kviser"

jeg er en jente på 17 år , jeg har slitt ganske lenge med barbering av underlivet. 1. Når jeg skal barbere meg får jeg ikke bort alt, det blir igjen sånne svarte nupper. 2. Jeg får røde prikker. Dette er veldig ubehagelig og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre

Svar:

Nettopp problemet med å få slike røde prikker og kviselignende nupper er vanlig. De røde prikkene, er små betennelser i hårsekkene der det er barbert. Det er vanlig å få det. Det kan bli litt mindre problem etterhvert som huden blir mer vant til barberingen/hårfjerningen. Problemet kan unngås eller reduseres hvis du følger de generelle rådene:

Generelle råd

  • Varm opp huden litt først med en dusj eller med en varm, våt klut.
  • Vask godt og skyll godt før barbering
  • Bruk barberskum e.l.
  • Bruk helt ren høvel
  • Bruk en skarp høvel (ny)
  • Barber MED hårenes retning
  • Skyll etter barbering og rens eventuelt med Klorhexidin eller smør med en spesiell krem som er til det bruket (fra apoteket eller kondomeriet e.l.) Eller bruk en fuktighetskrem, gjerne med aloe vera eller sink. Du kan også forsøke litt Brulidine salve i tillegg hvis du er mye plaget med røde nupper og kviser. Brulidin er får du kjøpt på apoteket uten resept. Den hjelper mot betennelsen i hårsekken.

Barbering?

Hvis du velger barbering, så er nok en "flergangshøvel" bedre og skarpere enn engangshøvel, men det er viktig å ha ganske nytt og skarpt barberblad også i flergangshøvelen, så det må byttes innimellom. Det er ulike modeller av barberhøvler både for gutter og jenter, så man kan finne en man liker godt. Engangshøvler kan være et greit alternativ. Husk god hygiene, så det å ha egen høvel til intimbarbering er viktig, og i tillegg huske å skylle godt med kokende vann etter bruk. Det er lurt å bruke skum/gel ved barbering, evt. såpeskum eller balsam, og da gjerne en type som er for følsom hud. Parfyme vil lett irritere huden mer enn nødvendig. Det er viktig å barbere MED hårretningen for å lage minst irriasjon i hårsekkene og helt ren hud før barbering er viktig, likedan skylling og smøring/rensing av huden etterpå med et produkt som er til det bruket.

Hvis du velger å fjerne hår på andre måter enn ved barbering, gjelder de samme rådene for behandling av huden før og etter hårfjerningen.

Epilator eller voks

Hvis håret er mørkt så vil det gjerne syns litt små svart prikker etter barbering, særlig der håret gror tett. Det er fordi håret kuttes ved hudoverflaten, og resten titter ut av huden. Hvis man fjerner håret med epilator eller voks, så vil man i større grad nappe hårene ut med roten, og da blir det med sorte prikker et mindre problem. På små områder kan også plaster benyttes i stedet for voks. Man vil også oppleve at det tar litt lengre tid før hårene gror ut igjen, og hårene kan bli tynnere og færre etterhvert. Effekten og tiden det tar før man trenger å fjerne hår igjen kan variere fra person til person, men det kan gå opptil 6 uker før det er mye ny hårtilvekst. Ulempen med epilator og voksing er at det gjør ganske vondt. Voksing kan gjøres hjemme eller på en hudsalong. Den professjonelle voksingen med varmvoks er nok mer effektiv, enn kaldvoks og ferdige voksstrimler man bruker hjemme, men det vil jo være mye dyrere å gjøre det i en hudsalong enn hjemme.

Viktige hensyn å ta

  • Etter voksing eller bruk av epilator bør det gå to døgn (24 timer) før du bruker deodorant, parfyme eller soler de områdene du har fjernet hår fra. Bruk heller ikke tynn strømpebukse eller noe annet tettsittende det første døgnet etter hårfjerning på de områdene der du har fjernet håret.
  • Hvis du bruker hårfjerningskrem skal du vite et den ikke må brukes på føflekker, eller på sår, sprukken irritert eller solbrent hud eller på hud som er barbert siste 3 døgn. Bruk det heller ikke hvis du tidligere har fått en hudreaksjon av det.
  • Vær forsiktig med bruk av parfymerte produkter og med deodorant rett etter annen hårfjerning. Hvis hudområdet er irritert over tid, eller du får utslett og betennelse i hårsekkene som ikke raskt forsvinner, eller som blir verre, så kan du prate med en lege og få behandling.

Det stikker og klør....

Når hårene vokser ut igjen, kan det lett stikke og klø litt. Det kan være til hjelp å smøre med en fuktighetskrem, eventuelt med aloe vera i. Det kan også ha blitt små sår etter barberingen som bruker litt tid på å gro.

Skillelinje, ung.no

Vote på ung.no Vote

Vote

Hva mener andre?

På ung har vi en vote der ungdom har sagt hva de mener om barbering. Der kan du både få vite hvor mange som mener man bør fjerne hår og du kan se mange kommentarer om temaet.

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
SCA har liten tiss
0
31.05.2018 12:56:02
Jeg har 4 cm og har større en han
Ballsacker
1
28.05.2018 11:35:49
jeg elsker pbh
Jente 11 år
3
21.05.2018 15:49:31
Jeg er 11 år og har begynt å barbere leggene, armene og nedentil allerede! Er det litt for tilig eller? (Red.: Vi svarer dessverre ikke på spørsmål i kommentarfeltet, men du kan sende inn spørsmål på ung.no/oss og få svar fra fagpersoner).
jente
4
17.04.2017 10:41:20
Gutter ikke barber dere underarmene, hår i underarmene hos gutter er attraktivt
Sorry
1
18.10.2017 23:19:32
Jeg syntes at det ikke at hår under armene er det
H (gutt 13 år)
1
14.04.2017 05:15:11
Jeg har bart burde jeg fjerne det eller skal jeg la det være?
Fjern den
2
24.10.2017 23:13:42
Fjern den
ELLING GUTT
7
25.03.2017 21:56:14
Jeg liker shava, #MYOPINION
kortstokk
4
25.09.2016 23:22:58
Her Har du et tips Mange friserer, trimmer, napper eller vokser hårvekst i underlivet. Noen tar alt, klipper, har en liten stripe, kun bikinilinjen, V-formet, mønster eller lar du det rett og slett gro. - Velger du å frisere er det veldig viktig å barbere riktig, understreker nettredaktør i Kondomeriet, Maria K. Ebbestad. Sexy intimbarbering Ebbestad råder deg til å ta det hele til nye høyder ved å barbere eller intimfrisere kjønnet til hverandre, som en del av et hett forspill. - Alt dere trenger, er en personlig hårtrimmer eller en barberhøvel med nytt blad, en god barberkrem og en etterbarberingskrem. - Legg dere ned på baderoms-gulvet etter en varm dusj, eller legg et varmt håndkle over området som skal barberes for og mykgjøre hårene i forkant. Ha på barberkremen og vent et par minutter til kremen har fått virke på hårrøttene. Bruk en mild barberkrem uten særlig parfyme når du skal bruke den i underlivet, så vil du ifølge nettredaktøren slippe man å få irritasjon i etterkant. Smak & Behag mild barberkrem er helt super til intimbarbering da den er mildt parfymert og ikke skummer, den bare legger seg rundt hårrøttene og gjør barberingen lett som en lek. Og du har full kontroll når man ønsker å frisere en sexy frisyre. PROMOTION med annonselenker Vinterjakkene du skaffer deg allerede nå Dersom du heller ønsker å bruke en hårfjerningskrem finnes det milde merker på markedet som egner seg bedre til intime soner, enn andre sterkere merker. - Husk å skylle godt med vann etterpå og ha på litt Unirens antinuppekrem, så slipper du irriterende røde nupper
En nysgjerrig jente
4
20.09.2016 21:13:13
Hei! Jeg er en hente på 13 snart 14 og mange av vennene mine barberer underlivet og jeg ser at det snart bør gjøres og jeg har prøvd en gang (tok bare litt), men det va litt vondt på en måte og etter det så hadde jeg ikke fått bort alt og det svidde og det var ikke godt. Og jeg lurer på om du har noen råd om: barberhøvel, hva jeg skal bruke til å fjerne det osv. Håper virkelig at du kan svare er veldig til hjelp
Barberer seg
0
18.10.2017 23:22:15
Ta på ahlovera gel etter barberingen, for å beskytte mot kløe
Anonym
0
21.03.2017 18:03:36
Hei! Jeg barberer underlivet med barbererkrem og barberhøvel, da gjør det ikke vondt. Men gjør det du føler for da
Moonie (hankjønn)
7
24.07.2016 01:33:43
Jeg barberer meg overalt! Jeg var en gang hos en psykolog, og hun sa at jeg hadde en sterk hårforbi! Når jeg blir 18 skal jeg fjerne en god del hår med laser :3
Jente 16 år.
1
23.04.2016 23:18:11
Hei. Jeg har et lite problem. Jeg har hatt noen røde prikker på leggen min som jeg har hatt I ett halvt år nå. De har ikke gått vekk og jeg lurer på om dere har noen gode tips for hvordan jeg kan få dem bort.
Meg
2
07.09.2016 17:43:46
Hvis du shaver kan det være derfor, i så fall må du slutte med det og de vil forsvinne. Samtidig vil du få hår der da
Gutt 16
8
07.02.2016 19:32:46
Liker dere jenter hår ved balla/kuken eller vil dere helst at gutter barberer seg? Evt jenter også?
jente
10
07.03.2016 23:57:10
Barbert :)
Ana
2
30.12.2015 03:08:31
Hei, jeg er ei jente på 16 år og sliter veldig med hårvekst! Problemet er at på leggene mine når jeg skal fjerne håret får jeg aldri bort alt og det blir igjen mørke hår som stikker, og jeg får røde prikker som er der og ikke blir borte, og jeg vet at folk kan se dem! Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre, føler jeg aldri kan få vist frem beina mine! Håper dere virkelig kan hjelpe meg med dette
G
1
15.07.2016 21:57:06
Samme hos meg
Soppgutten
27
20.10.2015 02:00:14
Bruk ostehøvel
Gutt 14
5
10.08.2015 00:39:49
Hei,jeg er en gutt på 14 år, som trenger svar noen spørsmål,jeg barer imellom
Anonym
11
09.08.2015 03:28:01
Synest beggekjønn burde shave. Men det klør jo så jævlig
Lea
3
06.08.2015 16:56:03
Jeg er 12 år Jeg har barbert legene mine kommer det sorte hår ?
Lauk
7
10.06.2015 18:00:31
Hva skjer om man dusjer rett etter at man har vokset? :) Siden det anbefales å vente opp til to døgn...
jente
11
14.04.2015 23:37:38
Eg har mye hår både i underlivet, også rundt anus. Er det ekkelt?
Det går fint
3
18.10.2017 23:25:30
Det hår fint
Kvinne, 18
5
25.07.2016 20:40:17
Det varierer fra person til person hvor mye hår man har nedentil, men det er helt naturlig. Fjern det om du ønsker, men det er heller ingenting galt med å ha hår :)
Jalla
0
10.02.2016 10:39:18
Litt ekkelt, men kan vokses
Anonym jente
18
09.10.2013 17:18:31
jævla irriterende når typen maser HELE tiden om at jeg skal ta håra ned til. Jeg prøvde en gang, men fy faen hvor jeg klødde meg i hel ettertid. Ikke bare med det, jeg fikk utslett!
Anonym
15
26.02.2013 16:58:12
Jeg personlig synes det bare er ekkelt hvis gutter/menn barberer seg noen plass. Æsj!
Z
7
19.08.2015 15:15:16
hva faen? vil du at de skal være hårete som aper eller? hår på kroppen er ikke noe kult asså...
jente
3
17.04.2017 10:40:42
det er kult på gutter/menn
Guttebass
7
16.05.2013 15:14:02
Enig;D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
littleme
12
31.01.2013 23:10:01
Synes at MENN, ikke gutter, burde fjerne håret nedentil. Hår under armene på menn derimot synes jeg bare er mandig og nødvendig. Tror ikke jeg hadde likt det så godt om kjæresten min plutselig hadde barbert seg under armene...
Mista boy
2
11.07.2016 13:53:57
Litt enig i det du mener med "ikke gutter", fordi det kan bli oppfattet som du er senere utviklet når du ikke har det som 13 åring når du har barbert
jente
9
21.01.2013 22:39:22
Jeg barberer meg under armene (armhulen), beina, nedentil og litt på magen selv om jeg har naturlig mye kroppshår der... Noen som anbefaler voks eller laser? Hvis det holder en stund kommer jeg definitivt til å gjøre det til sommeren!
Roger
25
03.01.2013 22:15:20
Typisk og poste dette innlegget 2 dager etter at jeg barberte kuken... Det klør som et helvette
kortstokk
1
25.09.2016 18:32:13
Helt enig Huden er for tynn er for svir det klør og et helvetebarberhøvelen er for skarp for huden nedentil
The penis man
4
11.07.2016 13:54:56
Bare de første gangene
litt lættis men hjelp...
3
25.09.2012 21:03:14
hei, jeg skulle fjærne håra nedunder... jeg hadde ikke noe og fjærne det med utenom barberhøvelen... som jeg bruker i anskiktet mitt, jeg har hudsykdom som jeg ikke blir kvitt, kan dette ha smittet over til nedenunder??? plis svar.
jenta som passer på
4
05.11.2014 13:10:06
jeg trur det.. bytt høvel du ;) det er smart. jeg har selv en høvvel til legga og høvel til der nede, passer på vettu :)
Au da...
5
10.01.2012 20:38:09
Hvis jeg barberer av hår på leggene og lårene mine, stikker ut igjen på kort tid men stygt, hardt og synlig svart (fordi jeg er fra Asia). Det kommer til å gjøre vondt å ta på, og det kommer til å se digg ut under shortsen.
H
0
15.07.2016 22:00:19
Samme her
Eriksrud
29
27.12.2011 00:47:24
Både gutter og jenter bør fjerne håret under armene og nedentil, men jenter burde også fjerne håret på bena. gutter som fjerner ansiktshåret er heller ikke feil. Mange har delte meninger angående hår i underlivet. Mange mener at jenter skal være glatte mens det ikke spiller noen rolle for gutter, eksen min nektet å barbere seg der, og tro meg, den sugejobben var ikke kul. Er en grunn til at han er fortid og ikke nåtid, haha.
Mari
8
19.07.2011 12:46:47
Hei jeg er en jente på 15 år jeg trenger stort hjelp. Jeg her masse hår på ansikte. jeg her sjeg og bart. Jeg tar av bart på tro men det kommer tilbake. Hvordan skal jeg få vekk sjegen min????? Jeg vil ikke ta laser fordig folk sier at jeg får arr over ansikte mitt etter jeg ter laser og huden bil vil ikke se bra ut (red: du kan stille spørsmål og få svar på www.suss.no eller lese tidligere besvarte spørsmål på www.ung.no/oss)
Helen
2
11.04.2017 13:58:39
Det er det på meg også, og jeg er 13! Jeg kommer fra Kina, så jeg har svarte hår som stikker ut fra nesa når jeg smiler (det synes jeg er ekkelt) Jeg har også skjegg og bart. Jeg fjerner barten og nesehårene med pinsett. Vet ikke hva jeg skal gjøre med skjegget...... Jeg er redd for å ikke få med kjæreste........
jupp..
10
12.07.2011 19:52:32
egentlig. både gutter og jenter burde fjerne hår under armene og nedentil. ellers er det litt ekkelt.
Dum eller?
2
13.07.2016 22:56:19
Gutter skal ikke fjerne hår under armene. Men jentene skal. Hva er det du tror?
Kvinne, 18
7
25.07.2016 20:43:34
Vel, det blir nokså feil å si hva noen "skal" gjøre og "ikke skal" gjøre. Dette er snakk om mote og trend; noen barberer seg, andre ikke. Jeg er selv bifil, og bryr meg ærlig talt ikke om partneren min, mann eller kvinne, er barbert eller naturlig. Bare vedkommende trives med valget sitt, er jeg glad.

Spørsmål og svar

Jeg skal ha sex for første gang med kjæresten min. Lurer på om gutten liker best at jenter fjerner ALT hår nedentil eller bare litt?
Hei! Så fint at du skriver til oss!Alle gutter er forskjellige, men jeg tenker at de fleste gutter er opptatt av at jenter er mest mulig naturlig, s...
Kløe etter intimbarbering.
Hei Det er ganske vanlig at det kommer røde prikker og kløe dagene etter barbering i underlivet. Det skyldes at huden er irritert og at små harde ...
Kan man bruke hårfjerningskrem på ballene og rumpehullet?
Hei Du forteller at du har tenkt å bruke hårfjerningskrem på penis og mage. Du lurer på om du også kan bruke den på pungen og rumpehullet.Du ka...
Hvordan skal jeg barbere rundt penis og på pungen?
Hei Takk for at du skriver til oss, gutt 14 år. Du kan bruke vanlig barberhøvel og barberskum. Det er lettest om du først bruker en saks til å k...
Er det vanlig for jenter å barbere seg nedentil?
Hei Hår eller ikke hår? Hva er greit, hva føles best og hva syns andre? Er det mest vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva vil partneren like bes...
Røde prikker på rumpen, og uslett etter barbering i binikinlinjen.
Hei jente 15 år. Takk for spørsmålene dine!Det er vanskelig å si noe om utslettet ditt uten å ha sett det. Det kan være som du sier at det blir...
Kløe og sår i underlivet
Hei jente,   du beskriver kløe, sårhet i underlivet. Det er også små sår på de ytre kjønnsleppene. Du opplever at det startet etter at du ba...
Kan inngrodde hår være farlig?
Hei jente 16 år. Takk for spørsmålet ditt!Inngrodde hår er ikke farlig, men det kan være veldig plagsomt og smertefullt.Har en fått betente ell...
HVordan barbere seg nedentil?
Hei Det viktigste når du skal barbere deg nedentil er å bruke såpe/skum, en ren barberhøvel og barbere med hårene. Da reduseres faren for nupper...
Er det farlig å svelge sæd?
Hei Takk for at du skriver inn til ung.no. Det er ikke farlig å svelge sæd. Det eneste man kan risikere om personen er smittet med en kjønnssykdo...
Hva kan jeg gjøre for å få bedre skjeggvekst?
Hei Takk for at du skriver til oss! Du er ikke alene om å lure på hvordan man kan få bedre skjeggvekst. I puberteten endrer kroppen seg og økt ...
Jeg sliter med små kviser under armene og skammer meg veldig. Er det noen enkel løsning på det?
Hei Takk for at du skriver til oss! Jeg forstår at dette plager deg og at du begynner å bli lei nå. Det du beskriver kan høres ut som små beten...
Får man mer hår av å barbere seg tidlig eller ofte
Hei Håret vokser ikke mer og raskere hvis det blir barbert i tidlig alder.  Kroppshåret som blir barbert vil se kraftigere ut når det vokser ut i...
Og er det lov at en 14 år gammel jente har sex med en 16 år gammel gutt?
Hei jente 14 år. Takk for at du skrev til ung.no   Det er noen unge ungdommer som snakker med foreldrene sine om å ha sex med kjæresten. Det ka...
Hvordan kan man fjerne hår i ansiktet?
Hei jente 13 år. Takk for ditt spørsmål til Ung.no. Hvor mye hår en har på kroppen er ofte genetisk bestemt og det er etniske forskjeller. Mør...
Hun og kjæresten er 13 år og har vært sammen lenge, nå er de klare for å ha sex.
Hei jente (13) Takk for at du skriver til ung.no. Jeg har delt inn svaret mitt i tre overskrifter for at det skal bli lettere for deg å lese. Om se...
Jeg har fått røde prikker og kløe nedentil etter barbering. Hva skal jeg gjøre?
Hei gutt 14 år Takk for at du skriver til oss. Ved barbering er det vanlig å få røde kviselignende nupper. Det er små betennelsser i hårsekkene...
Hei, er en jente på 15, meg og kjæresten som har lyst å prøve noe nytt isteden for bare hooking. Hvor får jeg tak i p-piller? Skal jeg barbere meg?
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!   Før du kan dele og ha god seksualitet med en annen person, må du kjenne og være trygg på kroppen d...
Røde prikker og kløe etter shaving av penis. Bedre med voks?
Hei Du lurer på om du skal bruke voks i stedet for barbering for å fjerne kjønnshår. Du må barbere deg en gang i uka, og du får røde prikker o...
Hvordan fjerner jeg kjønnshår?
Hei Takk for at du skriver til oss i ung.no. Dersom du ønsker å fjerne kjønnshåret, er det greit å barbere det vekk. Det er da viktig at du br...
Se alle