Bruk ung.no i skolen og i møte med ungdom

 

For lærere

 • I undervisningen
 • Som inspirasjon til aktuelle temaer og problemstillinger i timer/grupper
 • På foreldremøter
 • I planleggingsarbeid sammen med kollegaer når seksualundervisning skal være tema
 •  

  For helsesykepleiere

 • I veiledning med ungdom. Vise til hva andre ungdommer lurer på Oppfordre til å finne informasjon på ung.no
 • Bakgrunnsstoff i møte med lokal presse. Vise til konkrete eksempler på hva ungdom lurer på og resultater av «stem» (votes som ligger på siden)
 • Tipse foreldre som skal samtale med ungdom
 • Tipse samarbeidspartnere om ung.no når trygge ressurser etterspørres for ungdom
 • Positiv seksualitet som tema

  Seksualitet er et tema som det er viktig at ungdom får lære om. Ungdom utforsker sin seksualitet og finner mye informasjon om sex på nettet. I det virvaret av informasjon med ulik kvalitet og porno som kilde til opplæring, er ung.no en seriøs og kvalitetssikret informasjonskilde som du kan anbefale ungdom å bruke. Ung.no drives av Barne-, ungdoms- og familedirektoratet.

   

   

  Mange unge kjenner til ung.no og bruker nettsiden aktivt. Lærere og helsesykepleiere har et særskilt ansvar for at ungdom får god og kvalitetssikret informasjon om seksualitet. I dette arbeidet er ung.no en nyttig kilde, med over 300.000 spørsmål fra ungdom og alt de lurer på, og artikler om seksualitet skrevet av fagfolk tilpasse målgruppen 13-20 år.

  Ung.no er en trygg og nyttig nettside å benytte i undervisningen og anbefale til ungdom.

  Magnetbokstaver SEX (colourbox.com)

  Konkrete virkemidler

  Ung.no har et bredt utvalg av artikler som omhandler seksualitet. Nedenfor finner du noen konkrete forslag til artikler som kan vare fine for ungdom å lese. Klikk her for flere forslag til artikler innenfor kategorien "Sex og samliv".

   

  Artikler

  Sex som du vil

  Tolke eller vise seksuell lyst

  Selvtillit på sex og prestasjon

  Sexskole

  Sex for første gang - seksuell debut

  Gratis kondomer

   

  Quiz

  La ungdommene teste sin kunnskap med quiz. Det er både moro og lærerikt! (Husk at du også kan skrive ut quizene. Du finner lenke under hver quiz).

  Hva vet du om sex og samlivsting?

  Hva vet du om å tilfredstille?

  Hva vet du om kjønnssykdommer?

   

  Stem/vote

  Mange ungdommer synes det er spennende både å ytre sin mening, men også sammenlikne seg med andre. På ung.no finner du et bredt utvalg av avstemninger om forskjellige temaer, der ungdommen selv kan stemme og se hva andre har svart.

  Hvem snakker du helst med om sex og egne grenser?

  Føler du deg presset til å debutere seksuelt?

  Har du hatt sex uten å ønske det?

   

  Spørsmål fra ungdom

  På ung.no har du som lærer, helsesykepleier eller forelder en unik mulighet til å komme rett inn i ungdommenes hode og forstå hva de lurer på, bekymrer seg for og trenger rådgivning om. Her kan du lese tidligere stilte spørsmål knyttet til seksualitet.

   

  Sosiale medier

  Du kan også følge ung.no på sosiale medier og oppfordre ungdom til å gjøre det samme. Bli oppdatert på aktuelle og nye artikler fra oss på Instagram, Facebook og Snapchat.