Du er ikke alene om å føle at livet er vanskelig noen ganger. Livet går opp og ned for del aller fleste, noe som er helt normalt. Likevel kan det være godt å snakke med noen om de vanskelige følelsene, og kanskje få hjelp til å komme videre.

Hvem kan hjelpe deg?

Still spørsmål anonymt på ung.no

På ung.no/oss kan du stille spørsmål anonymt og få hjelp og råd.

Helsesykepleier

Helsesykepleier på skolen kan være en god person å snakke med når livet føles litt tungt og vanskelig. Enten det gjelder familieforhold, skolen, vennskap, kjærlighet, sykdom eller annet, så kan du prate med helsesykepleier. Hun kan eventuelt også hjelpe deg videre til en annen hjelpeinstans, hvis du trenger hjelp fra noen andre.

Helsestasjon for ungdom

Hvis du ikke kan eller vil prate med helsesykepleier på skolen din, så kan du ta kontakt med din lokale helsestasjon for ungdom. Helsestasjon for ungdom er for både gutter og jenter, og de som jobber der er vant til å prate om det meste.

Kors på halsen

Kors på halsen er Røde kors' samtaletilbud for deg under 18 år. Hos Kors på halsen kan du snakke anonymt og gratis med en voksen om det du er opptatt av på telefon, chat eller mail. Telefonnummeret er 800 333 21, og du finner chat og mail på korspahalsen.no. På nettsiden er det også et forum hvor barn/ungdom svarer på hverandres innlegg.

Telefonen er åpen mandag-fredag klokken 14:00-20:00, chatten er åpen mandag-fredag 17:00-20:00, og mail kan sendes når som helst. Alle mail besvares innen to døgn, eller mandag etter helg. Alle henvendelser besvares av frivillige med god opplæring i å lytte, støtte og snakke med barn og ungdom. De har taushetsplikt om det du forteller.

 

Mental helses hjelpetelefon

Alle som vil snakke eller skrive om livets utfordringer kan ta kontakt med Hjelpetelefonen . Dette er et døgnåpent tilbud der man kan snakke om enklere eller vanskeligere tema. Det er gratis å ringe 116 123.

Les mer på ung.no

Du kan lese mer om følelser under emnet "Psykisk/følelser" på ung.no

Ungdom og psykisk helse

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ikke alltid lett å være til

For store krav til deg som er ung?