Ung.no på Snapchat
Nervøs jente (colourbox.com)

A-Å

- Jeg får ikke sletta kontoen min

Slett Instagram-konto

Jeg har en instagram konto som jeg vil slette. Problemet er at eg ikke husker passordet til verken instagram eller epostadressa jeg brukte. Jeg lagde eposten for ca 3 år siden og når jeg skulle fylle ut informasjonen skreiv jeg inn bare tull.

Offentlig og kvalitetssikret
Slett Instagram-konto

Når du oppretter en konto på en nettjeneste, er det viktig å ha et system som gjør at du senere kan huske e-postadresse du bruker, nick/kallenavn og passord. Som regel holder det å huske én av delene, for de fleste tjenestene har ved pålogging et alternativ for de som har glemt e-post eller passord.

Hvordan lage et trygt og godt passord

Et passord skal være lett å huske for deg og vanskelig å gjette for andre. Passordet bør være så langt som mulig, og bytt passord med jevne mellomrom - spesielt hvis du tror det er på avveier.

Lag forskjellige passord til de forskjellige tjenestene du bruker. Et tips er å bruke en setning som du forbinder med tjenesten, men ikke direkte navnet på tjenesten. Hvis du f.eks. trenger et passord for en nettbutikk for bøker, kan da passordet være en setning knyttet til yndlingsboka eller favorittforfatteren din. Setningen bør ha mellomrom eller andre spesialtegn. Dette gjetter ingen, og det er også vanskelig å knekke for hackere. "Nthls11st" ser ut som et vrient passord å huske, men passordet er rett og slett første bokstav fra hvert ord i sangstrofen "Når trollmor har lagt sine 11 små troll". Ikke bruk dette eksempelet, men lag dine egne gode passord som er unike for akkurat deg og dine tjenester!

Hvem kan hjelpe deg

Tjenesten slettmeg.no har laget en omfattende sletteguide som dekker de fleste nettjenester og sosiale medier. Bla deg gjennom lista eller søk øverst på hvilke tjeneste du ønsker hjelp til å få slettet kontoen din.

Dersom du ikks skulle få det til eller finne tjenesten i den oversikten, kan du kontakte slettmeg.no direkte på deres kontaktskjema, e-post: hjelp@slettmeg.no eller ringe 911 29 392 (mandag til torsdag 12:00-17:00).

Les mer på ung.no

Bytt passord!

Gode råd om nettvett du bør følge

Slett informasjon om deg på nettet

Regler for bruk av bilder på internett