Når du ser deg selv naken i speilet, er det like viktig at du tenker noen positive tanker om kjønnsorganet ditt som om resten av kroppen. Hele deg trenger selvtillit, og ikke glem dine edlere deler.

Vi ser skjeldent variasjonene

I vår kultur har det i mange århundre vært tabu å vise og å se på kjønnsorgan. På offentlige plasser i de fleste land er det ikke lov å være naken, bortsett fra bestemte steder som for eksempel nudiststrender og badstuer.

Hvorfor er akkurat denne delen av kroppen så tabu, og ikke for eksempel øret?

Når vi dekker til kjønnsorganene våre, kan det være vanskelig å få et realistisk bilde av hvordan andres kjønnsorgan egentlig ser ut. Dette kan gjøre det krevende for mange å bli trygg på sitt eget kjønnsorgan.

For noen er porno den eneste referansen de har for hvordan andres kjønnsorgan ser ut. Dette kan forsterke følelsen av usikkerhet rundt sitt eget.

Det finnes ingen fasit på hvordan et kjønnsorgan skal se ut, for det normale er at denne kroppsdelen er like forskjellig fra menneske til menneske som resten av kroppen. Det spesielle her er at vi skjelden får se alle variasjonene.

FAKTA

Hvordan kjønnsorganet ditt ser ut er like personlig som ansiktet ditt. Alle varianter er like naturlige. Det spiller forresten liten rolle for nytelsen om kjønnsorganet ditt er skjevt eller rett.

Vær stolt av kjønnsorganet ditt

Du bør være stolt av kjønnsorganet ditt, berøre det når du selv vil og onanere med god samvittighet. De aller fleste onanerer/masturberer hele livet, men hvor ofte varierer.

En av grunnene til at kjønnsorganet er godt å ta på er fordi det har mange nerver og det gjør dem ekstra følsomme.

En annen grunn er at kjønnsorganet er nært koblet til dine sanser. Når du opplever noe med sansene dine kan disse inntrykkene påvirke hele deg og ditt kjønnsorgan. Det er en klok investering å tenke over hva det er som gjør deg kåt og hva som får ditt kjønnsorgan til å trives. Ditt tenningsmønster, altså måter du blir kåt på, følger din personlighet og utvikling.

 • arrow_drop_down_circle  Fakta om kjønnsorgan
  Genitalier er et fellesnavn for de ytre forplantningsorganer for alle pattedyr, også mennesket.

  Penis består av hode (glans), skaft og forhud. I tillegg regnes testiklene med som ytre kjønnsdeler.

  Vulva er alt det ytre rundt skjeden og urinrøret, og inkluderer klitorishodet (glans) med forhud og kjønnsleppene.

  Da vi var fostre i livmoren hadde vi alle det samme kjønnsorganet, uavhengig av hvilket kjønn vi er. Først etter sjuende uke i graviditeten begynner det lille kjønnsorganet å utvikle seg til en penis eller en klitoris. Noen ganger utvikler det seg til en mellomting. I Norge blir det født ca. 5 babyer hvert år med et slikt kjønnsorgan.

  Vi er på et vis født med evne til nytelse. Penis og klitoris utvikler seg i takt med livsfaser og hormonendringer og fra vi blir født til vi er ferdig kjønnsmodne i puberteten har kjønnsorganene våre blitt over fem ganger så store.

  Begge kjønnsorganer kan bli erigerte (stive), det er bare mer synlig når penis reiser seg. Klitoris reiser seg mellom kjønnsleppene og innover i kroppen. En ereksjon kan komme når man sover, når man er kåt, eller som en helt tilfeldig respons.

  Husk at selv om et kjønnsorgan er erigert (stå), er ikke det nødvendigvis en invitasjon til sex. Ereksjon er ikke viljestyrt.

Rett på privatliv i garderoben

Det beste for hygienen er å dusje helt naken, også i dusjen etter gymtimen. De fleste synes dette går helt fint. Allikevel har det blitt mer og mer vanlig i mange klasser å ikke kle seg naken i gymgarderoben. Mange dusjer med undertøyet på.

Hvis dette er et problem på din skole kan du kanskje, sammen med læreren og klassen din, finne ut hvorfor det er sånn?

Kanskje dere kan finne gode løsninger slik at ingen trenger å grue seg for å dusje etter gymmen. Kanskje bør det være totalforbud med mobiltelefoner og kameraer i garderoben?

Ikke ta bilder av andres kjønnsorgan

Mange er bekymret for at andre skal ta bilde av de, mens de er nakne. Husk at å legge ut nakenbilder av andre er et alvorlig lovbrudd. Er personen en tok bilde av under 16 år er det enda mer alvorlig.

Du har krav på respekt når du kler deg naken, og du må vise respekt for andres rett til privatliv. Les mer om hva som kan skje hvis du legger ut bilder av andre.