Det er ikke uvanlig at forhuden er litt trang i puberteten. 1-2 % har trang forhud i tenårene. Dette vil ofte bedre seg nå penis vokser i løpet av puberteten.

Dersom du ikke kan trekke forhuden helt tilbake over penishodet, eller har smerter når du gjør det, tyder det på at den er for trang. Det finnes flere muligheter for å rette på dette.

Bruk olje

Du kan prøve å bruke litt olje når du trekker forhuden din forsiktig tilbake. Det kan gjøre at det går litt lettere og at det går seg til av seg selv.

Hvis det gjør vondt

Det er ikke meningen at det skal være veldig vondt og du skal heller ikke ta i så det begynner å blø.

Hvis problemet med trang forhud har kommet etterhvert, kan det være at en behandling med sterk koritisonkrem som du får på resept av lege, kan hjelpe.

Hvis du alltid har hatt trang forhud og det ikke løser seg av seg selv når du utvikler deg i puberteten, bør du prate med en lege om dette. Du skal ikke ha plager med dette og gå å bekymre deg, for dette kan løses!

Legen kan, hvis behov, henvise deg til en kirurg som kan vurdere om du bør opereres eller ikke. Dette gjelder spesielt ved smerter og hvis du ikke får trukket forhuden skikkelig tilbake når penis er slapp. Det er viktig å få gjennomført en slik operasjon når forhuden er alt for trang. Hvis dette ikke gjøres kan du få smerter, blødninger og ubehag ved onani og samleie.

Liten operasjon

En slik operasjon er ikke stor, og du får vanligvis reise hjem fra sykehuset samme dag. Det finnes ulike metoder for operasjon. I de fleste tilfeller skjærer kirurgen forhuden med to snitt og syr den sammen på en spesiell måte slik at den blir videre.

Etter en slik operasjon vil forhuden kunne trekkes tilbake, men utseende vil bli litt annerledes; litt mindre av forhuden vil dekke penishodet, og hos en del vil litt mer av penishodet vises også når penis er slapp. Dersom operasjon er aktuelt for deg vil kirurgen forklare deg nøyaktig hva som skal skje før du blir operert.

Operasjon av trang forhud er gratis.

Etter en slik operasjon er det viktig å holde penis i ro i noen uker. Hvis sårene har grodd fint, skal det ikke være noe problem å være seksuelt aktiv etter 2-3 ukers tid.

Du kan ha god sex med trang forhud

Så lenge du passer på å rulle kondomet helt ned på roten av penis, vil ikke det at forhuden din er litt trang ha noe å si for hvor godt kondomet sitter.

Selv om du ikke klarer å trekke forhuden bak penishodet når den er stiv, vil du kunne ha like god sex som om du klarte det - så lenge du ikke har smerter.