Hvis du noen gang har lurt på om du har et normalt kjønnsorgan, er du ikke alene. Mange jenter stiller seg nettopp dette spørsmålet, og mange er spesielt bekymret for utseendet på sitt ytre kjønnsorgan - også kalt vulva. Hvis du gjør et enkelt Google-søk på "kjønnslepper + frustrert" får du hele 20.000 treff i Norge, og like mange i Sverige. Mange er veldig usikre på sitt eget kjønnsorgan, noe som igjen kan føre til store frustrasjoner.

Skamplepper

Tidligere ble de indre kjønnsleppene kalt "skamlepper" i Norge og "blygläppor" i Sverige. Disse ordene sier litt om hva man i gamle dager tenkte om kvinners kjønnsorgan. Dette er imidlertid i ferd med å endre seg, og kjønnsorganet ditt - uansett utseende - er ingenting å være blyg eller skamme seg over.

Barbering

Intimbarbering må antakelig ta en del av "skylden" for at mange jenter er så bevisste på sitt eget kjønnsorgan, og dermed også usikre på om de er normale. Det betyr likevel ikke at alle velger å barbere seg nedentil. Noen foretrekker å ha et glattbarbert kjønnsorgan, mens andre foretrekker å ha hår. Alle former for sex kan gjøres like bra med hår som uten hår - ikke la noen fortelle deg noe annet. Husk at du er sjefen over deg selv og eier av din egen kropp. Ikke la deg presse til intimbarbering hvis du ikke vil selv. Det er ikke en eventuell partner som bestemmer over ditt kjønnsorgans utseende.

Usymmetriske kjønnslepper

Dersom kjønnshåret barberes vekk - eller kanskje uansett - vil lepper, folder og former synes godt. Det er helt vanlig å ha usymmetriske kjønnslepper - akkurat som øyne, ører, pupper og andre kroppsdeler du har to av, kan være usymmetriske. Du trenger ikke å bekymre deg for dine indre kjønnsleppers utseende. Det er helt vanlig at de er markerte, at de henger og har ulik størrelse. Det er også helt vanlig at de indre kjønnsleppene kan være større enn de ytre.

Her kan du se bilde av ulike varianter av jenters ytre kjønnsorgan.

Intimkirurgi

Noen svært få velger å operere kjønnsorganet sitt fordi de er usikre på hva som er normalt - og om de er normale. Intimkirurgi eller kosmetiske operasjoner på kjønnsorganet kan imidlertid få alvorlige konsekvenser.

Dette området på kroppen har mange og viktige nerver. Hvis du kutter i huden, kan du kutte en underliggende nerve og store områder kan bli helt følelsesløse. Nervene på ditt utvendige kjønnsorgan ligger som en fin vev og betyr mye for følsomhet og nytelse i seksuallivet. Bare klitorishodet alene har 8000 nerveender, og i tillegg har kjønnsleppene også mange nerver og fine blodårer. Når du blir seksuelt opphisset (kåt) blir også kjønnsleppene erigerte (blodfylte), og de er meget følsomme for berøringer.

Hvis området blir følelsesløst, kan du risikere å få liten eller ingen glede av sexlivet.

Fordeler med lange kjønnslepper

Du som har indre kjønnslepper som er litt lenger enn de ytre, kan glede deg over seksuelle fordeler. Det er faktisk mulig å få en ekstra nytelse på grunn av lange kjønnslepper!

Hvis kjønnsleppene dine har en slik lengde som gjør at du kan nappe eller dra litt forsiktig i dem, så får du ekstra stimuli på klitorishodet ditt. Det kan bety at du får orgasme lettere.

Hvis du er i et heterofilt forhold, og penis blir ført inn i skjeden, så vil kjønnsleppene kunne bli trukket inn og ut med penis. Da kan du oppleve ekstra stimuli på klitorishodet - der du har aller flest nerver! Kjønnslepper er derfor utrolig viktig for den seksuelle nytelsen din. Ta vare på dem, kos deg med dem og vær stolt av dem!