Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

A-Å

Hva er den kulturelle skolesekken?

Pianotime (colourbox.com)
FOR ALLE: Den kulturelle skolesekken (DKS) er et prosjekt som skal sørge for at alle skoleelever i Norge får mulighet til å oppleve og gjøre seg kjent med kunst- og kulturuttrykk.

Den kulturelle skolesekken skal sørge for at alle skoleelever får mulighet til oppleve og bli kjent med kunst- og kulturuttrykk. Les mer om hvordan Den kulturelle skolesekken påvirker din skolehverdag her.

Offentlig og kvalitetssikret

Bli kjent med kultur-Norge

De fleste har hørt om Den kulturelle skolesekken, men de færreste har kanskje skjønt hva det egentlig er. Noen har kanskje trodd at det faktisk var snakk om en ekte skolesekk fylt av kulturelle aktiviteter og lignende?

Den kulturelle skolesekken (DKS) er derimot ikke en ekte skolesekk, men et prosjekt som skal sørge for at alle skoleelever i Norge får mulighet til å oppleve og gjøre seg kjent med kunst- og kulturuttrykk. Det kan være alt fra å se på danseforestillinger til teater, til å besøke Nasjonalmuseet eller oppleve film- og musikkvisninger eller konserter.

Den kulturelle skolesekken er et samarbeidsprosjekt mellom Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet, og i 2016 fikk Kulturtanken det nasjonale ansvaret for ordningen. Satsningen gjelder alle elever i grunnskolen fra 1.-10.trinn, og elever fra 1.-3.trinn på videregående.

Målet for den kulturelle skolesekken

I stortingsmelding nr.8 har regjeringen skrevet ned hva de håper å oppnå med å gjøre Den kulturelle skolesekken til en del av skoleelevers hverdag.

  • Å medvirke til at elever i skolen får et profesjonelt kunst- og kulturtilbud.
  • Å Legge til rette for at elever i skolen lettere skal få tilgang til, gjøre seg kjent med og utvikle forståelse for kunst- og kulturuttrykk av alle slag.
  • Å medvirke til å utvikle en helhetlig innlemming av kunstneriske og kulturelle uttrykk i realiseringen av skolen sine læringsmål.

Hvorfor er DKS viktig?

Den kulturelle skolesekken gir alle barn i Norge muligheten til å delta i felles opplevelser uavhengig av deres nasjonalitet, geografi, økonomi og sosiale bakgrunn.

Vil du se bilder og videoer fra ulike forestillinger på skoler? Da kan du besøke Kulturtankens Facebookside her. Hvem vet - kanskje finner du bilder eller filmer fra din skole?

Kilder:

Den kulturelle skolesekken.

Kulturtanken.Kulturtanken.

Regjeringen.no.


Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre