Framtiden i våre hender har laget en "Grønn guide" for å hjelpe deg med å ta valg som er gode for både miljøet, de som lager produktene og for lommeboka di.

Hvordan du vasker klærne dine?

Mange klær kan brukes flere ganger før du vasker dem, og hyppigere vask gir også mer slitasje. Tenk gjerne over hvor ofte du vasker klærne dine, og unngå å vaske dem for ofte. Er du lei av klærne dine kan du arrangere en byttekveld med venner, eller finne fram en symaskin og lage noe nytt av den gamle buksa du ikke bruker lenger.

Husk også på at mange av klærne man kjøper i butikken ofte er laget under svært dårlige arbeidsforhold. Billig er ikke alltid bra for andre, så sjekk ut hvor bra kontroll butikken har på hvordan klærne produseres. På Framtiden i våre hender kan du se hvilke klesbutikker som nekter å fortelle hvilke fabrikker som produserer klærne deres. Les også mer om klær på siden til Framtiden i våre hender.

Spis økologisk og kortreist mat

Har du plass til å dyrke salat, urter eller lignende hjemme bør du gjøre dette. Ikke bare er det gøy, men det er også miljøvennlig. Husk at det også er mye du kan gjøre med restene fra gårsdagens middag, og du behøver ikke kaste maten selv om den ikke lenger er helt fersk.

 

 

Hva med maten du kjøper?

Får de som har dyrket maten din betalt det de fortjener? Visste du at kjøttfrie måltider er bedre for klimaet? Få tips til gode, kjøttfrie måltider på matbloggen til Framtiden i våre hender. Les også mer om mat på nettsiden til Framtiden i våre hender.

Handle "grønn elektronikk"?

Visste du at nettbrett er mer miljøvennlig enn en stasjonær pc? Og hva gjør du med den gamle mobilen din når du får deg en ny?

Les mer om elektronikk på siden til Framtiden i våre hender .

 

 

Kjør mer miljøvennlig?

Hvorfor ikke drive med kompiskjøring for å spare bensin og utgifter til bil , samtidig som du sparer miljøet? Hvordan gjør du sykkelen din klar for veien? Les mer om transport på siden til Framtiden i våre hender.

 

 

Bolig

Hvordan komposterer du matavfallet? Visste du at oppvask for hånd er mindre miljøvennlig enn oppvaskmaskin? Hva kan du gjøre for å få spare strøm hjemme? Og ikke glem at det både er koselig og miljøvennlig å dusje sammen med noen du er glad i... Les mer om bolig på siden til Framtiden i våre hender.

Fritid

Trenger du noen gode gavetips som er bra for både miljøet, lommeboka og samvittigheten? Har du noe du ikke trenger lenger? Bytt eller gi det bort. Husk at det mye bra å få kjøpt brukt og billig på finn.no, bruktbutikker og på loppis. Les mer om fritid på siden til Framtiden i våre hender.