Earth Hour startet som et event i Sydney i Australia i 2007. Siden den gang har over 172 land verden over blitt en del av Earth Hour, og bevegelsen har hatt stor betydning for miljøet verden over.

 

Hva er Earth Hour?

Erth Hour er organisert av WWF (World Wildlife Fund), men drives av folk verden over som ønsker å bidra til en mer miljøvennlig verden. Hvert år oppfordres folk verden over til å skru av lysene i én time, som et symbol på deres forpliktelse overfor planeten vår.

Earth Hour arrangeres hvert år mot slutten av mars, fra klokken 20.30-21.30 (lokal tid). Lurer du på når neste Earth Hour skal arrangeres, kan du besøke earthour.org.

 

 

Hva har Earth Hour oppnådd?

Siden oppstarten i 2007 har Earth Hour bidratt til positive endringer verden over. Her er et lite utdrag av hva Earth Hour har oppnådd siden oppstarten:

  • I India har flere tusen solcellepanel blitt installert i tre landsbyer, som tidligere var uten elektrisitet.
  • Utdanningsprogram for skoler i Thailand og Taiwan.
  • Over 100.000 Led-lys har blitt installert av jentespeidere i USA.
  • Over 250.000 russere har vist sin støtte til bedre beskyttelse av lanets hav og skoger.

 

 

Vil du gjøre mer for miljøet?

Synes du ikke det er nok å skru av lysene i én time, en gang i året? Da kan du hjelpe Earth Hour med å planlegge et Earth Hour event, eller bidra til en mer miljøvennlig hverdag ved å følge tipsene i denne ung.no-artikkelen.