Hopp til hovedinnholdet

Martin: Jeg føler meg trygg, når jeg har mobilen med meg overalt. Les innlegg Liten pil høyre

Kommentaren

Jente lener seg mot en vegg (colourbox,com)
Jente lener seg mot en vegg (colourbox,com)

A-Å

Furutre (foto: Endre Hesthagen)

Slik kaster du mindre mat
Handleliste (ung.no)

Ved å planlegge innkjøpene og ta vare på restene kan du faktisk redusere klimagassutslipp, og hjelpe til med å hindre matvaremangel i verden!

Har du et etisk forbruk?
Jente med symaskin (colourbox.com)

Tenker du noen gang over hvem som har laget klærne dine - og om de har fått den lønna og arbeidsforholdene de fortjener? Ditt forbruk og dine handlevaner har mye å si for miljøet.

Rakler (colourbox.com)

Kva veit du om miljø?

Quiz: Når reknast eit stoff som ei miljøgift?

Spørsmål og svar om miljøvern
Langs Bergensbanen (foto: Endre Hesthagen)

Redd for å skuffe folk fordi du ikke spiser kjøtt? Dårlig samvittighet overfor miljøet, eller lurer du på hvordan du kan være miljøvennlig? Få svar på dine spørsmål om miljøvern her.

Miljøordliste
Miljøordbok (ung.no)

Hva betyr egentlig CO2-ekvivalenter, fossilt brensel og klimagasser? Her er ordlisten som forklarer betydningen av vanskelige ord som brukes innenfor emnet miljø.

Derfor er biologisk mangfold viktig
Veps

Vår måte å bruke naturen på har gjort enkelte naturtyper og arter utrydningstruet. Dette gjør oss mer utsatt for blant annet sykdommer og forurensing, samtidig som naturen i landet blir fattigere.

Dette er allemannsretten
Skilt i Rondane (foto: Endre Hesthagen)

Allemannsretten, retten til fri ferdsel og opphold i utmark, er viktig for vårt friluftsliv. Den gir oss rett til å gå fotturer i skog og fjell, gå på ski i marka om vinteren og sykle og ake og ri på stier og veier.

200 alternative gavetips
Bake (colourbox.com)

Har du dårlig råd? Er du bekymret for miljøet? Trenger du en bursdagsgave eller julegave? Her får du tips til over 200 gaver som verken trenger å koste mye, eller gå ut over miljøet.