Hopp til hovedinnholdet

Hvem mobber?

Mobbing

Mobbere har gjerne et eller flere kjennetegn til felles, og vi har listet opp disse nedenfor. Vær likevel oppmerksom på at vår liste kun peker på hovedtendenser, og i enkelte tilfeller kan bildet av mobberne være annerledes.

Offentlig og kvalitetssikret
Mobbing

Hvem mobber?

Det finnes en del fellestrekk blant barn og unge som er i faresonen for å bli mobbere. Igjen må det sies at disse punktene kun kan ses på som hovedtendenser. Likevel er det sannsynlig at en aktiv mobber har et eller vanligvis flere av følgende kjennetegn:

 • En mer positiv holdning til vold enn elever flest.
 • En sterk trang til å dominere og undertrykke andre elever, til å hevde seg med makt og trusler, og til å få viljen sin.
 • Hvis de er gutter, er de ofte fysisk sterkere enn sine kamerater og særlig mobbeofrene.
 • Er ofte hissige, impulsive og med lav toleranse for hindringer og utsettelser (frustrasjoner).
 • Har vanskelig for å følge regler.
 • Virker tøffe og viser liten medfølelse med elever som blir mobbet.
 • Er ofte aggressive også mot voksne, både lærere og foreldre.
 • Er flinke til å snakke seg ut av vanskelige situasjoner.

I undersøkelsen det vises til her kjenetegnes mbberne enten av uvanlig lite angst og usikkerhet, eller så er de omtrent som gjennomsnittet. Selvfølelsen er også omtrent gjennomsnittlig eller forholdsvis positiv.

Er mobberne populære?

Det varierer veldig. Noen er populære, andre upopulære og mange er middels populære. En mobber har ofte en gruppe på to- tre kamerater rundt seg som gir ham eller henne støtte, og som ofte deltar i mobbingen. Mobbernes popularitet minker dog på høyere klassetrinn og ligger lavere enn gjennomsnittet i for eksempel 9. klasse. Men de når ikke samme lave popularitetsnivå som mobbeofrene.

Gruppemekanismer

Mobbing er også ofte et gruppefenomen med spesielle kjennetegn. Dette betyr at det finnes en del barn og unge som iblant kan delta i mobbingen, men som vanligvis ikke selv tar initiativet. Disse kan kalles passive mobbere eller medløpere. Gruppen av passive mobbere er ganske blandet i sin sammensetning og kan også omfatte usikre og engstelige elever.

Noe som kan være felles for gruppemobbing:

 • Sosial smitte. Visse elever kan bli påvirket til å delta i mobbingen hvis den som leder plagingen, er en de beundrer. De som "blir smittet", er gjerne barn/unge som selv er litt usikre, og som kan ønske å hevde seg.
 • Svekking av normale sperrer mot aggressive tendenser.

  Hvis verken lærere eller medelever prøver å hindre mobbingen, blir mobberen eller mobberne belønnet gjennom sin "seier" over offeret. Dette kan bidra til å svekke mer "nøytrale" elevers sperrer mot aggressive tendenser og medføre at de selv begynner å ta del i mobbingen.

 • Man føler ikke ansvaret selv.

  Det er godt kjent fra sosialpsykologien at en person føler mindre ansvar og har mindre skyldfølelse hvis det er flere som deltar i en negativ aktivitet som for eksempel mobbing. Dermed kan vanligvis hyggelige, men kanskje lettpåvirkelige elever iblant være med på mobbingen uten større betenkeligheter.

 • Gradvise forandringer i oppfatningen av mobbeofferet. Gjennom de stadige angrepene og nedsettende kommentarene blir offeret etter hvert oppfattet som en temmelig verdiløs person som "nesten tigger om juling". Dette er med på å redusere skyldfølelsen hos dem som deltar i mobbingen, og kan også være en delforklaring på hvorfor medelever vanligvis ikke prøver å stoppe plagingen av offeret.

Les mer om mobbing på www.ung.no/mobbing

Kilde:

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Referanseliste:

(1) Olweus, D.: Mobbing i skolen. Hva vi vet og hva vi kan gjøre. Universitetsforlaget, Oslo 1992.

(2) Olweus, D.: Bullying at school: What we know and what we can do. Blackwell Publishers, Oxford 1993.

(3) Olweus, D.: Annotation: Bullying at school: Basic facts and effects of a school based intervention program. Journal of Child Psychology and Psychiatry, 35/ 1994, 1171-1190.

(4) Olweus, D.: Hakkekyllinger og skolebøller. Forskning om skolemobbing. Cappelen, Oslo 1974.

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Voksen
1
18.02.2018 22:58:55
Hei, dere som blir mobbet. Dere kan kontakte Alarmtelefonen for barn og unge og Kors paa Halsen. Dere kan ogsaa melde dere inn i Oss Mot mobbing paa Facebook, eller skrive inn til ung. no. Husk at dere er like mye verdt som menneske. Det viktigste er aa vaere seg selv. Man kan ogsaa kontakte Fylkesmannen dersom skolen ikke tar tak i problemet. I noen tilfeller er det ogsaa mulig aa kontakte politiet.
2
02.04.2017 21:59:05
Skjønner hvordan mange av dere har det jeg blir mobbet selv men i møter vi har med lærerene nekter de for det og de fikk vite at det var jeg som sladret på dem og det ble dobbelt så onde.
Voksen
1
18.02.2018 23:00:25
Du kan skrive til Ung.no eller kontakte Kors paa Halsen.
:P
1
01.04.2016 22:08:41
Mobbing er svakt og primitivt.
Glad jente
4
08.01.2016 08:15:20
Jeg er en jente på 12 år. Jeg har både blitt mobbet og blitt kalt en mobber. Ut i fra mine erfaringer er grunnen ofte at mobberen ikke vet at offeret blir såret. Ikke straff mobberen, men forklar hvorfor offeret blir såret og hvordan man kan unngå dette. En som mobbet meg tydeligere er nå min beste venn og den beste vennen jeg har hatt, fordi hun til slutt forsto hva som såret meg. Hun mente aldri noe vondt. Nå blir jeg kalt en mobber fordi en i klassen lyver og sier at jeg gjør livet hans surt, men det verste er at det han som kaller meg og vennene mine stygge ting. Det er jeg og vennen min som har måttet sitte å snakke om hva vi har gjort(ting vi ikke har gjort) og ikke han. Men ellers er alt bra
Voksen
1
18.02.2018 23:03:16
Jeg tror loesningen er at skolen maa sette inn tiltak mot mobberen. Men jeg er helt enig med deg i at de kanskje ikke alltid skjoenner det selv.
Sannhet
1
02.04.2017 22:01:41
Det er ikke alltid mobberne er sån du beskriver dæm noen gjør det med viten og vilje fordi de må bare ha noen og tråke på.
Siri
4
10.09.2015 17:57:29
Jeg har både vært mobbet, og vært en mobber. Til dere som mobber: dere er for gode til å holde på slik. Det finnes bedre ting å bedrive fritiden enn med å plage folk. Kanskje har dere problemer hjemme, men ta heller tak i problemet der det ligger. Dersom dere har problemer hjemme, kan dere kontakte alarmtelefonen for barn og unge. Det er kanskje lettere å ta det ut over en uskyldig, men det løser ingen ting, ikke for deg, ikke for den som blir mobbet, og du kan komme til å angre i ettertid. Du må tro at du er for god til å plage folk. At du var en mobber i går, betyr ikke at du må være en mobber for resten av livet. Til den som blir mobbet: vær sterk, og ikke la andre trykke deg ned. Og vit at det ikke er din feil. Akkurat nå er det sikkert forferdelig, men alle går vi igjennom vanskelige perioder i livet. Ha tro på deg selv, og vær deg selv, først. Snakk med foreldrene dine, en god venn, en tillitsfull lærer eller helsesøster. Ikke la mobbingen ødelegge deg. Ha hobbyer, og å treffe mennesker på fritiden kan være med på å hjelpe. Du kan oppsøke Barneombudets hjemmeside, dersom du trenger å vite hvordan du skal takle mobbingen. Eller du kan oppsøke spørretjenesten her på Ung. no. Og vit at det er mange som støtter deg:-) Lykke til videre i livet
tomelise
5
15.04.2015 10:03:05
mobbing er slemt
carl alfrid benedikte
4
04.12.2014 11:42:02
denne teksten er nyttig
banan
2
13.10.2014 13:32:46
jeg mobber ikke
Jorge
3
27.08.2014 22:33:50
Jeg har blitt truret på et spill før
anonym
3
13.04.2014 00:33:59
jeg ble mobbet en periode mellom vinter og påskeferien. moberne var en pingle og alle guttene (og et par jenter som ikke hadde noe annet å gjøre enn å kline med mobberne). heldigvis så var jeg Ca: 2 hoder høyere og kunne løfte den nest høyeste på trinnet med en hånd. dagen etter jeg tok igjen var det så få i pararellklassen at dem måtte undervises sammens med oss...
Lindita
7
21.11.2012 12:37:10
Heij, jeg er ei jente som går i 9 klasse nå.. å har blitt mobbet helt siden 1 klasse , jeg er DRITT LEI!!! jeg har blitt slått/sparket..osv... jeg ble kalt ting som jeg har vondt av hele tiden... jeg er litt kraftig, å blir da kalt .... jeg er så lei dette att jeg begynte med å kutte meg... men jeg angrer, å prøver å slutte... Tenk å gå i 9 år med mobbing ? det er så sykt!!!!... Jeg vil att dette skal ta slutt, jeg vil ha en vanlig ungdomstid uten å bli mobbet.... Lærerne har aldri brydd seg,de overser dette hele tiden, i hele 9 år... :( (red: Skriv inn til ung.no på ung.no/oss og få svar og gode råd. Les også artikkelen http://www.ung.no/mobbing/2942-Mobbet-på-skolen-Si-ifra.html)
Voksen
1
18.02.2018 23:06:39
Hei, dette er ikke bra. Du kan kontakte Alarmtelefonen for barn og unge eller Kors paa halsen. At du har det saa ille at du kutter deg, er ikke greit. Men husk paa at du er like mye verdt som menneske, og det kan ingen ta fra deg :)
ingen
1
13.04.2015 14:45:05
Jeg har hørt hvis du bare står op til dem så blir de lei av deg. Eller hvis du bare ignorer dem
Cecilie
2
10.09.2015 18:02:16
Ikke alltid så enkelt at alle klarer det. Men de er veldig modige, de som tør. Jeg tror det er forskjellig avhengig av situasjon.
Caroline
3
21.07.2014 00:54:45
Du har det nesten helt likt som meg, bare at jeg starter i 8.klasse :( Skjønner hvordan du har det
Cecilie.
1
10.09.2015 18:04:16
Hei, du kan kontakte spørretjenesten her på ung.no. Ellers er Barneombudets hjemmeside, noe du også bør sjekke ut
nfs
4
09.11.2012 09:34:53
alle mober meg
Bernt
1
09.11.2012 09:28:34
jeg blir mobbet hele tiden. ingen gider og høre på meg (red: Du kan skrive inn til oss på www.ung.no/oss)
Mobbet
9
13.09.2012 19:51:29
HATER de som mobber, de har et så kjedelig liv at de må gå å rakke ned på hver person som ser eller høres ut forskjellig fra de andre. kanskje h*n du nettopp kalte feit, har en sykdom som gjør til at han bare går opp i vekt å har ingen mulighet til å bli tynnere. H*n du nettopp kalte stygg våkner opp hver morgen å gruer seg til skolen fordi h*n blir kalt stygg hver eneste dag. FÅ SLUTT PÅ MOBBING !!MOBBING ER FOR TAPERE !!
stella
7
18.08.2012 08:17:44
Mobbere er tapere å burde ikke hatt livets rett.
Mari
2
10.09.2015 18:07:21
Livets rett har de, men de må lære at de ikke kan behandle folk på den måten de gjør. Det handler om at de må endre holdninger til dem de plager, og av og til innser de det ikke selv.
mobber
6
30.08.2014 09:21:55
jo? hva faen alle har like rett til å leve
teimor jhin
2
19.04.2012 11:47:08
jeg hater mobbere, jeg blit mobbet i 3år. mest på ungdomsskole, men jeg tok hven, lært dem lærepenger at de skal aldri mobbe andre folk, nu er de gode vennen mine, jeg tidlig dem.Fordi de var dom den tida. og de var redd fordi de blitt mobbet på barneskole,. men nu jeg lever livet, ingen tør mobbe, meg. fordi de veit hvem jeg og hva jeg god form.
Mobbeoffer
6
07.03.2012 21:36:27
Jeg har blitt mobbet siden 5.klasse til 10.klasse. Blir fortsatt mobbet. Jeg sliter på skolen, gråter masse på skolen. Det går utover skolen. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Lærerne forstår INGENTING! Det som også er så utrolig rart er at de alltid snakker med vennene til mobberen, og aldri med mobberen. Vennene er jo også med på mobbingen, men skulle ikke en lærer heller snakket med den som begynte mobbingen?
Mari
2
10.09.2015 18:13:11
Hei, jeg vet det er veldig sent ute, men jeg foreslår at hvis dette fortsatt er et problem at du evt kan snakke med foreldrene dine(dersom du allerede ikke har gjort det). Dersom det ikke hjelper, kanskje finnes det noen andre du kan snakke med. Du kan også besøke Barneombudets hjemmeside, der finner du ut mer om hvordan å takle mobbing.
KamRam
1
20.02.2012 12:14:05
Jeg har blitt mobbet både psykisk og fysisk siden 1. klasse, nå går jeg i 10. klasse, jeg sliter veldig med selvtilliten og ting! Jeg har funnet ut at det ikke går ann å stole på lærere, de hjelper ikke til en dritt! Si heller ifra til foresatte det hjelper bedre!!
tomtom
1
08.02.2012 23:54:00
jeg hater mobbere jeg ble mobbet selv i 4 klasse vis du skal få slutt på mobbing ikke! si ifra til en lœrer enten få en venn som er sterkere til å ta igjen eller få foreldrene dine til å ringe til foreldrene til den som mobber vis det ikke virker ring politiet akurat nå er det en av vennene mine som blir mobbet og det er bare en i klassen jeg frykter så når jeg kom og forsvarte vennen min holt han på å drite på seg men ikke so ifra til en lærer vi prøvde det men da sa læreren ja da jeg skal ta det opp men det skjedde aldri
berta
2
12.01.2012 23:04:51
De fleste mobbere mobber for å trykke ned den eller de personene for at dem selv skal føle seg tjaa, vetta søren sterke, at de liksom ikke er redde for noe, de gjør det rett og slett for å føle seg bedre og tryggere på seg selv. Har ihvertfall jeg lært.....
kakeMonster
5
12.01.2012 15:07:24
jeg hater de som mobber de er dumme i hode og tenker ikke noe godt
Gul krabbe og blå ape
3
12.01.2012 15:10:47
Jeg hater mobbing og synse heller at alle skal være en glad og sammensveiset gjeng. Jeg har ikke sett noen bli mobbet, og det vil jeg ikke se heller. Men jeg vet at det er noen der ute som blir mobbet. Og når jeg ser noen bli mobbet kommer jeg til å stå frem og si ifra. Det synes jeg også at andre bør gjøre :)
Bernt-Åge rumpehake I: )-
2
12.01.2012 14:54:25
æ synes ikke nokka om mobbing æ har ikke blitt mobba før men læreren min sa at jeg og alle i klassen min skulle skrive på denne. DET ER LEKSE FOR OSS!!!!! Men husk mobbing glemmes aldri!!!!!
trønder bart
2
12.01.2012 14:54:40
Æ like itj mobbing >:/ Selv ble jeg mobbet i 4 klasse av noen gutter på skolen min, men i dag har jeg det supert :D. Hvis noen blir mobbet synes jeg at de skal skite i om de sladrer for å si ifra er ikke sladring, sladring er ingenting! Bare noe funnet på av mobbere. Mobbere har sikkert ofte dårlig selvtillit selv så de kan tro at ved å mobbe andre kan de øke sin egen selvtillit. Så de som mobber synes jeg bør tenke seg om to og sikkert flere ganger når de skal mobbe noen, fortjener de svake å bli mobbet? Nei, jeg synes at de svake trenger gode venner og lev fint mens kanskje mobberene skal bare gå å si unnskyld til mobbe offeret. Husk som mange andre her har skrevet at mobbing aldri glemmes. Mobbe offerene skal ikke tenke noe slemt om seg selv om en mobber har sagt noe stygt om han/hun for det er ikke sant!
isje bra å mobbe
2
11.01.2012 20:51:17
æ suns at de folkene som er populær mobber de som ikke er populær.mobbern trenger ikke å være sterk men ha folk som hjelper han.
Lilla
4
11.01.2012 19:00:05
Veldig viktig Jeg skal tørre å si ifra mer.
me
2
11.01.2012 18:31:20
jeg ble selv mobbet i 6. klasse og det var ikke en fin følelse. Jeg latet som om jeg var syk og ikke ville gå på skolen for jeg var redd mobberne. De ødøeagte sekken min og kalte meg stygge ting og skente meg ut i klassen mens læreren var ute. Her kommer det sykeste.....: der var mine egene venner. Bare or at jeg snublet og taklet den mest aggresive kisen ble hele gjengen(4 stk) helt forbanna på meg i flere måneder. Heldigvis ba jeg om hjelp til lærerne(selv om jeg skulle gjort det tiligere)og vi fikk ''ordnet opp'' i rotet. Nå er det 2 år senere, jeg har andre MYE bedre venner en de jeg hadde. Men husk til ALLE de som mobber, at mobbing aldri glemmes...
Rød og blå
5
04.01.2012 08:59:48
En bra side om mobbing.Siden er lærerik.Vi synes det er bra å få vite kjennetegnene på hvem som mobber.Fine faktaopplysninger i teksten.Står mye fint for de som blir mobbet.Synes det er fint å vite at mobbere også er usikre.
ida
3
02.01.2012 20:52:20
jeg er DRITTLEI mobbing. jeg har blitt mobbet hele 8.klasse og litt ute i 9.klasse. jeg går i 9.klasse nå. de kalte meg stygge ting. det var en pakkis og to kompiser som mobbet meg. læreren gadd ikke å bry seg om det. jeg ble sendt til BUP for å få hjelp. jeg ville bytte klasse, men det skjer jo aldri. barnevernet og læreren vil ikke jeg skal bytte klasse, så vi prøvde å dra BUP inn i det. jeg går fortsatt i samme klassen. jeg får enda kommentarer slengt til meg. pakkisen banket meg og det gjorde den andre Mobberen. da vi begynte i 9.klasse ble jeg plassert bak en av mobberene. så neste gang vi skulle bytte plasser(det skjedde den siste skoledagen før juleferien),skulle vi sitte jente og gutt. jeg ble plassert bak en av de mobberene. det er urettferdig. jeg blir alltid plassert bak eller foran en av mobberene. jeg HATER mobbing over ALT på jord!
Girl
4
21.12.2011 19:40:03
Mange sier at mobbere egentlig ikke har det greit... men er det nödvendig at en skal bli plaget fordi noen annen ikke har det perfekte liv? Jeg mener, det finnes mange som ikke har det greit, men de mobber ikke, de! En kan ikke bruke en slik unnskylding til å plage andre. Viss folk skal bruke en slik unnskylding, blir det bare flere og flere som får det jävlig, og mobbe andre av den grunn, og så blir det som en vong spiral. Forresten trur jeg ikke på at tröbbel er den eneste grunnen til mobbing, det må väre noe med personen. Det er også mange som har et hardt liv og de mobber ikke!
Lærer
11
14.12.2011 23:09:27
Se for deg at du er 14 år og digger å mobbe/plage andre. Hvordan blir det å møte igjen de du plager om 10 år, da de mest sannsynlig har fått til mye mer enn deg selv?
Pæra/Tjukken
5
08.12.2011 12:51:11
jg likr ike mobing føler det ødeleger samfunet og skaper rolekonflikkter
ida
5
05.12.2011 05:30:42
dritt lei av å høre at mobbing suger å at du kansje vart utesteng fra veninna di i 4 klasse !! men kom over det, det e ikkje kjekt der å då, uansett de e foreldre, lærera og andre som begynne å bli voksne som bestemme korleis barn skal bli! eg brydde meg aldri om lærerane på skolen min for eks. Eg ga en lang f i dei! eg hadde ikkje respekt for folk som var eldre en meg, men det va fordi dei behandla oss som dei gjor! vis at du e sjefen, du skal ha respekt , men for å få den så må du vinen den ;)
Ida
3
05.12.2011 05:26:23
Hvem som mobber??? Svake folk, folk som ikke har det bra selv. Alt har med oppvekst og en god barndom! Alle barn trenger kjærlighet! Hold rundt de, fortell at du er gla i dem, tørk bort tårene å si at alt kommer til å gå bra, gi dem trygghet!! Det er små å uskyldige barn som aner fred og ingen fare. Visse ting som død, skilsmisse og halsøsken kan være dramatisk å komme som ett sjokk for dei fleste, men gi dei et sjikkelig syn på kor gale ting kunne ha vært, ikkje la dei oppleve det sjøl! det er to heilt forskjellige ting. Bli enn venn til ett barn, få det til å gjøre det som er rett for å posetive resultat, der barnet oppleve å mestre noe! vær et forbilde! lær dem kunnskap på en "gøyere" måte, vær positiv, variasjon. Jobb hardere alle sammen, og slutt å sipp for at verden e som den er!
Thomas
3
25.11.2011 15:06:24
Mobbing er helt naturlig i ungdommen. Det skjer i dyreverdenen også. Det er ofte de aller sterkeste som mobber. Dette vil etterhvert avta etterhvert som man blir voksen. Husk at det er minst like tøft for mobberne når de blir eldre.
Haha :P
3
05.06.2011 19:21:35
Haha, lo litt da jeg leste dette ettersom jeg ifølge lærerene mine var en mobber i 5-7.klasse :P Det som var litt morsomt er at 6 av 7 punkter stemte overens med hvordan jeg er :P Jaja, da vet jeg at jeg er en typisk mobber :P (red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)
Mobberen
3
31.05.2011 09:26:47
Jeg er nokså enig i allt dere skriver her,så jeg skjønner godt at mobbing blir sett ned på.Men ta dette fra en mobber: Man kommer seg letter opp i verden ved å dytte andre lenger ned.Det er ikke riktig,jeg er fullt klar over det.Du skader ett menneske så mye psykisk at han/hun kanskje aldri kommer over det.Men enten dytter man andre ned,å selv blir kommer seg høyere opp.Eller så blir du dyttet ned,å ender på bunn.Your choice. - Mvh Indirekte Mobber
Mari
1
10.09.2015 18:28:32
Det skal du ikke være så bråsikker på. Og hvordan kan du være så sikker på at det er enten/eller? Slik min erfaring som x-mobber er, så er det at det er mye bedre å være en som er grei, enn et totalt rasshøl mot mot andre medmennesker. De eneste jeg kan komme på, som gjør dette i voksen alder, er gjerne narssisster, og de er gjerne blottet for empati. Finansielt har de kanskje lykkes, men det spørs jo om man har gjort, ellers.
ANONYM
6
02.05.2011 21:00:07
mobbing suger!
123
3
18.04.2011 00:56:04
klassen min skulle vær der et sted i starten
123
3
18.04.2011 00:53:56
Hmm jeg har en litt annen historie enn dere andre, jeg ble angrepet av en pakkis på barneskolen heletiden fra 3-7 klasse, men heldig vis så var alltid min der til å støtte meg opp (siden ingen likte det svinet) så i åttende ble jeg ganske populær, og han mobberen ble forflytta til en annen skole (skole for folk me for lav iq- det jeg forbinner me mobbere) men plutselig så spørte ei jente meg om eg hadde lyst til å være sammen me ho, og jeg sa ja, men dette hadde bare værdt en slags idiotisk form form mobbing, og ho sa tulla, å venninene hennes hadde filmet det å lagt det innpå face. Fra da av til videregående så begynnte folk og fryse meg ut. De sa ikke noe til meg i det heletatt, men baksnakka som faen. Hadde heldigvis noen kompiser på andre skoler, og livet mitt har gått greit, har gode karakterer og en del nye venner.
Anonym
3
17.04.2011 21:06:20
Jeg er en jente på snart 15 år,som blir beregnet som mobber.Mobbing er en måte å komme seg opp i status på skolen! Det er fryktelig enkelt å bare trykke en ned,for å komme seg selv opp,selv om du hvet den du mobber får varige sår.Så mobbingen for meg funker rett å slett bare som en måte å komme seg opp sosialt sett.
En gutt
5
27.03.2011 14:18:15
jeg synes virkelig synd på de som mobber. Jeg sjønner det ikke hva som er poenge med det? LOL, hvorfor kan man bare ikke la andre være i fred??
lettestest utvei
4
27.01.2011 01:39:55
Skolene har et stort prosjekt og jobbe med. Dem gjør ikke noe for og hindre hendelser men unnviker dem.Hva hjelper det og flytte mobbeoferet? jeg har opplevd lærere som bokstavelig gir faen får og si det sånn. når en blir mobba i klasseromet så alle hører det og lærern bare fortsetter med og undervise uten å ha gjort noe som helst i timen eller sendere da sier jeg gi ho sparken.( ho jobber faktisk med barn og ungdom)hvis en har hat det vont så søk hjelp på en eller annen måte ikke skad et eller flere mesker, får det er det de gjør.(psykisk eller fysisk eller beggedeler)vis dem viste hvilken skade mobbing gir et menske så tror jeg di oppegående ville gjitt seg. gjør mot andre det du vill andre skal gjøre mot deg. vis dem levde etter det da hadde verden blit itrisang:P
litt anonym
3
16.01.2011 04:43:34
Jeg blir mobbet hvær dag når jeg går til skolen av den mest populere gutten i klassen. Masse bitching ( bitching er også for gutter). Men jeg kan liksom ikke si det til noen fordi besteveninna mi er kjæresten hans.
Justin bieber
4
02.11.2010 11:35:16
Mobbing er bare for nolifere
Tiger
3
02.11.2010 11:12:39
Synes det e teit å mobba for attte du komme ingen tvei me det
Isabell
5
12.06.2010 22:02:06
Herregud,mobbing er no dritt! Jeg har blitt mobbet siden jeg gikk i 6-7 klassen, og nå begynner jeg snart på videregående, og jeg blir enda litt mobbet. Men ikke så mye som jeg ble før, (Heldigvis!). Jeg ble ofte kalt for: Hore,stygga og kallenavnet jeg hadde på nettbyen før. Men når jeg gikk i 7 klasse var jeg ikke så tøff til og si ifra. Men i ettertid har mobbingen gått meg på nervene, og det har bare irritert meg så GRENSELØST, at hvis noen sier noe frekt til meg nå, så svarer jeg dem tilbake. I begynnelsen av 9 klasse fikk jeg selvmordstanker. Jeg var så knust og såret at jeg kjente jeg ikke klare mer. Jeg fortalte til foreldrene mine at jeg ville ta livet mitt. Og mange ganger jeg prøvde på å ta livet mitt. Men jeg har skjønt i ettertid at det ikke var en lur løsning. Jeg hadde noen venner som støttet meg, og jeg snakket ut med dem om mobbingen, og dem som plaget meg. og det kjente jeg hjelpet meg mye. + at moren min fikk meg inn på bup, så jeg kunne få hjelp for akkurat dette problemet. jeg gikk på bup i under 1 år før jeg sluttet der, for jeg merket ting begynte og bli som det skulle. Så da sluttet jeg. Men det var et stort fremskritt og gå på bup. Det var så godt og få snakket ut om mobbingen. Og alt sammen egentlig. Men jeg gir et tips til dere som blir mobbet: Ikke få tanken på å ta livet av dere, eller få selvmordstanker, det er ikke noe utvei. Det er mange ting som kan hjelpe dere. Dere kan snakke ut med vennene deres, eller så kan dere gjøre sånn så meg at dere begynner på bup. Så skal dere se at ting blir mye bedre! :)
Jente 24 år.
5
20.05.2010 22:49:00
Man klarer å oppføre seg, selvom man har det dårlig hjemme, etc. Nei, jeg har ingen medfølelse for mobbere. Og det er INGEN grunn til å \'se saken fra mobberens side\'!!..At det går an, sier jeg bare!
M.
3
30.03.2010 18:59:52
Jeg har vært mobbet både på ungdomshjem, ungdomsskolen, og videregående. Jeg kom meg igjennom ungdomsskolen, og det ordnet seg på videregående. Men på ungdomshjemmet, var det skikkelig tøft, og jeg hadde en del vanskeligheter med å komme meg over det. Men nå går det heldigvis bra...
nathalie
4
04.03.2010 11:05:56
jeg vet ikke helt , men man må jo gjøre noe med denne mobbingen . Det kan bli et veldig stort diskusjons problem..... ikke spør meg det er bare å klage
henrik
1
13.04.2014 00:43:34
jepp, det er et veldig stort problem. og en ting som er sikkert er: for å stoppe mobbing trengs det vilje, mot, iver, hjerne, empati, litt strengere straffer og en hel masse andre ting jeg ikke gidder å ramse opp... ;p

Spørsmål og svar

Folk truer meg.
Hei Du burde rapportere dette med de rapporteringsmulighetene som finnes på den aktuelle siden/appen. Alle sosiale medier har regler mot trusler. Om...
Hva er straffen for å mobbe?
Hei Jeg tolker spørsmålet ditt som at du lurer på hvordan man kan bli straffet hvis man har mobbet.  Om man kan bli straffet for å ha mobbet, k...
2 jenter  på skolen gir oss stygge blikk og flirer av oss, hva skal vi gjøre?
Hei jente 16 år. Takk for at du kontakter Ung.no.Jeg forstår at dere synes det er ubehagelig om dere opplever at to jenter på skolen sender dere b...
Jente tagget oss i en youtube video og skrev inn teksten "I will kill you".
Hei Jente 13 år. Takk for at du skriver til Ung.no.Det er ulovlig å skrive drapstrusler på nett. Dette er straffbart. Når slikt skjer så handler...
Hva skal jeg gjøre når noen blir mobbet
Hei Her er noen råd om hva du kan gjøre når du vet eller ser at noen blir mobbet: Ikke løp til og ta over "krangelen" for den som blir mobbet....
Mobbing
Hei Det er vanskelig å gi deg et svar på det du har opp. Jeg tenker det kan være lurt å snakke med noen om de tankene du har. Kanskje også om hv...
Kan jeg få straff hvis jeg banker noen som mishandler mennesker eller dyr?
Hei Det er veldig fint at du har stor rettferdighetssans, og at du ønsker å hjelpe alle.  Vold mot og mishandling av mennesker og dyr er svært a...
Familien min har så dårlig råd, spiser oss ikke mette. Blir plaga av andre.
Hei   Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at du og din familie sliter på flere områder. Du nevner både økonomisk og sosialt i forh...
Jeg blir mobbet av en KUL jente, hva skal jeg gjøre?
Hei! Jeg synes ikke det er særlig kult å mobbe andre. Det høres ut som om denne jenta er populær, men det er ingen unnskyldning for å rakke ne...
Hva er konsekvensen av å mobbe 
Hei Alvorlig mobbing, kan det bli alvorlige konsekvenser av.  En som mobber mye vil først bli fulgt opp på skolen, foresatte vil kontaktes og hvis...
Hvorfor blir folk mobbet?
Hei VELDIG godt spørsmål som jeg dessverre ikke har et like godt svar på. Det kan virke som at det som regel er helt tilfeldig hvem som mobbes, og...
Elsker å være slem mot andre.
Hei, og takk for at du skriver til oss Det at du nå ser disse sammenhengene, er bra.  Da er det mulig å gjøre noe med det.  Du ser jo selv at de...
Jeg ble plagd og mobbet når jeg var liten. Jeg husker det godt og jeg føler for å ta hevn. Hvordan skal jeg få ut alt sinnet som sitter fast i meg?
Hei gutt 20 år Så fint at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Det å ha blitt utsatt for mobbing og trakassering kan s...
Er det lov å kalle unge din amfetamin?
Hei gutt 14 år. Takk for at du skrev til ung.no   I Navneloven står det følgende: § 10.Alminnelige begrensninger Selv om de øvrige vilkår ...
Hvordan unngå å bli mobbet?
Hei gutt, 13 år. Takk for at du skriver til oss. Det å bli mobbet er vondt, og vanskelig. Hva som gjør at noen mobber handler om ulike ting, og ...
Stygge anonyme, meldinger
Hei Takk for at du skriver til oss på Ung.noDu skriver at en venn av deg har mottatt ufine meldinger, anonymt. Dette er helt uakseptabelt. Dette ...
Jeg har blitt mobbet hele ungdomsskolen. Nå er jeg helt utslitt. Jeg prøver å være beinhard og holde maska. Nå har jeg hele tiden en stor klump i brystet og bare gråter. Hvordan kan skolehverdagen bli bedre?
Hei Jente 15 år. Takk for at du skriver til Ung.no.Du forteller at du har blitt mobbet i flere år, men aller mest på ungdomsskolen. Du skriver at ...
Se alle