Tina Mondelia har godt over 20.000 abonnenter og over en million avspillinger på YouTube-kanalen sin. Hun deler gladelig med dere hvordan hun har nådd disse tallene.

- Det aller viktigste er at du legger ut videoer på YouTube fordi du er inspirert til å lage noe kreativt, og faktisk liker å lage videoer. Last opp noe regelmessig, og ikke gi opp bare fordi du etter en uke ikke har fått så mange abonnenter ennå. Det tar tid å skape seg en fanbase med følgere!

 

Negative sider

Hun råder deg også til å være forberedt på å møte negativitet.

- Vær klar over at folk kan kommentere alle mulige slags rare ting, så vær forberedt på det og prøv og ikke bry deg om negativiteten som kan komme. Finn din måte å takle de negative kommentarene på Ikke bry deg om janteloven.

Husk uansett at det ikke er greit å kommentere negativt på nettet. Alle kommentarer kan rapporteres inn til YouTube. (Trykk på de tre prikkene til høyre for hver kommentar for å rapportere).

Det er flere faktorer enn negative kommentarer du bør være obs på.

- Eventuelle annonsører har lett for å prøve å lure deg for at du skal gi dem gratisreklame. Her lærer og feiler man, og etter hvert vil du bli godt rustet til å vite hva du skal kreve og hva din egen kanal er god for. Stå på dine krav!

 

FAKTA

Tinas råd for å lykkes som YouTuber:

 • Det viktigste er at du liker å lage videoer.
 • Last opp videoer regelmessig.
 • Ha tålmodighet – du får ikke en stor følgerskare over natta.
 • Vær forberedt på negative kommentarer, og tenk over hvordan du skal takle det personlig.
 • Vær obs på useriøse annonsører. Stå på dine krav.
 • Vær klar på hvor mye av privatlivet ditt du vil dele. Ikke gjør noe du kan angre på.
 • Aldri heng ut andre mennesker.
 • Ha det moro!

Vern om privatlivet

Ellers kan det være mange som vil vite mye om privatlivet ditt. Prøv å være konsekvent her.

- Mange spør mye om privatlivet mitt og vil vite alt mulig om meg, og det kan være utfordrende å skille privatliv og YouTube. Men prøv å være klar på hva du vil dele og ikke, dette er en læringsprosess.

Er det noe som er viktig å tenke på før man laster opp videoer på Youtube?

- Ikke heng ut personer og pass på og ikke dele noe som kan brukes negativt mot deg senere. Det er greit å være personlig og dele historier, meninger og erfaringer, men føl selv på hvor grensen går og hvor privat du skal være.

 

 

Det positive

Hva er de positive sidene ved å være YouTuber?

- Det er så mye! Du får komme i kontakt med så mange fantastiske mennesker, enten det er andre YouTubere, følgere eller andre i bransjen. Og den gode responsen du får på videoer er jo uslåelig. Hyggelige kommentarer på nett er alltid hyggelig, og det kan også skje at jeg møter folk på gata som forteller at videoene mine lyser opp hverdagen deres. DET er koselig!

- Ellers elsker jeg å filme, redigere og være kreativ generelt, så det å få god respons på det jeg har skapt er en fantastisk følelse. Det er spesielt gøy å kunne påvirke følgerne mine positivt og få en god innflytelse på den yngre generasjonen. I tillegg lærer man veldig mye, enten det kommer til å håndtere avtaler, en stor følgerskare og relasjoner med mennesker generelt.

Hva vil du si til andre som ønsker å bli YouTuber?

- Lag videoer som du selv synes er spennende. Ikke vær for selvhøytidelig, og ikke bry deg for mye om hva andre sier. Bruk stemmen du har til å bidra med noe positivt, og ha det gøy!


 

Tinas YouTube-tips

 1. Det viktigste er at du liker å lage videoer.
 2. Last opp videoer regelmessig.
 3. Ha tålmodighet – du får ikke en stor følgerskare over natta.
 4. Vær forberedt på negative kommentarer, og tenk over hvordan du skal takle det personlig.
 5. Vær obs på useriøse annonsører. Stå på dine krav.
 6. Vær klar på hvor mye av privatlivet ditt du vil dele. Ikke gjør noe du kan angre på.
 7. Aldri heng ut andre mennesker.
 8. Ha det moro!