Hopp til hovedinnholdet

Novelle: "Monster?"
Jente skur av vekkerklokka nesten i søvne. Ser misfornøyd ut.

- Du kan ikkje ha heimskule for da får du ikkje vere med andre og det er viktig å vere sosial. Mora seier det alltid med ei slik undrande stemme, som om Cille er den som er dum her. Ho er aldri sosial uansett.

Novellen er skrevet av Sunniva

Novelle: "Brevet"
Gutt med sammenkrøllet brev og hodet i hendene

I hånden hadde han et brev som kunne ødelegge forholdet deres. Alt de noen gang hadde jobbet for. Hele livet hadde bare vært en løgn. En stor smertefull løgn.

Novellen er skrevet av Sol

Novelle: "Stillheten"
Mann skriker til dame, mens ei lita jente står foran dem og holder hendene til ansiktet sitt. (www.colourbox.com)

"Stillheten var det nærmeste hun kom fred i huset. Hun kikket opp nok en gang. Nå hadde den tynne sekundviseren tatt halve runden av det siste minuttet. Nøyaktig 30 sekunder til helvete brøt løs."

Novellen er skrevet av Markus

Novelle: "Jenta ved tjernet"
Siluett av jente (www.colourbox.com)

(...) Jeg klatret opp plankestigen og ble stående og stirre mot tjernet. Jeg var andpusten etter løpeturen. Prøvde å puste roligere for å høre den syngende jenta. Men jeg kunne ikke høre noe.

Novellen er skrevet av Jeppe.

Send oss novella di!

Kontakt redaksjonen ung.no
Liker du å skrive? Lyst til å dele en novelle og få respons fra Ung sine lesere? Vi tar gjerne imot novellene dine, og publiserer flere nye hver måned. Les et utvalg av de mange gode novellene vi mottar her på ung.no/noveller.

Novelle: "Styggen"
Siluett av jente (colourbox.com)

(...) Jeg hørte straks en ekkel, ubehagelig, men veldig kjent stemme. «Nei faen, er du tilbake igjen?» sa stemmen. Han var helt alene, akkurat slik som før.

Novellen er skrevet av Marte

Novelle: "Runddans"
Kjærester i skolen (colourbox.com)

(...)Verden føles tom, og jeg føles tom. Jeg skulker en skoledag, klarer ikke se han, selv om det er ingenting jeg vil mer enn akkurat det.

Novellen er skrevet av Maria

Novelle: "Løgnen"
Nervøs gutt (colourbox.com)

(...)Han hadde løyet til foreldrene om at han hadde blitt ranet på vei hjem fra skolen. Det var grunnen til at han ikke hadde betalt for å bli med bussen. Nå sto han her foran rektor. Dritredd. Dritredd for å bli avslørt. Dritredd for hva som ville skje.

Novella er skrevet av Seline

Novelle: #modernekjærleik
Redd jente i senga (colourbox.com)

Ho opna auga sakte. Gårsdagens maskara var ikkje lenger berre på vippene hennar. Rommet var ukjent, som om ho aldri hadde vert her før. Ho lata att auga. Prøvde igjen. Opna dei sakte. Det same synet. Faen.

Av Thea Helene

Novelle: "Tre sekunder"
Klokke (colourbox.com)

Det var en sommerdag, fuglene sang, vinden blåste og alt var helt strålende. En, to, tre. Tre sekunder. De blåe øynene, det brune håret og den perfekte høyden.
Novella er skrevet av Sirapraha

Novelle: "Alene"
Jente spiller fiolin (colourbox.com)

Jeg våkner opp i et fullstendig mørke. Jeg snur meg sakte rundt, men etter flere runder rundt innser jeg at alt er nettopp det jeg allerede visste. Mørkt. Beina mine faller sammen under meg, og jeg lander hardt på den kalde harde bakken.

Novella er skrevet av Jenny

Novelle: Hvorfor..hvordan..
Trist jente

"Det eneste jeg klarer å tenke på nå er hvordan hun kan sette personen jeg elsker mest her i verden i et så dårlig lys at jeg skulle ønske jeg aldri ble født."

Novella er skrevet av Johanne

Novelle: "Til Norge uten Faliza"
Flyktninger

Faliza kom stormende ut av teltet. I farten satte kanten på kjolen hennes seg fast i noe, men hun enset det ikke, hun bare løp videre mens tårene rant. Blikket var stivt, som fryst fast på noe langt der fremme som bare hun kunne se.

Novella er skrevet av Eline