Hopp til hovedinnholdet
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.
Ung.no på Snapchat
Ung.no på Snapchat

A-Å

Skuggen
En kvinne sitter på gulvet, litt krøket sammen og tydelig redd. Hun har et gulbrunt merke under det ene øyet. Foran kvinnen kan vi se deler av rompa og ene foten til en mann som holder ei flaske med drikke i den ene hånden. (www.colourbox.com)

"Ho kan ikkje flykte… innerst inne vil ho ikkje heller. Det var ikkje han, det var alkoholen."

Novellen er skrevet av Tobias

Stillheten
Mann skriker til dame, mens ei lita jente står foran dem og holder hendene til ansiktet sitt. (www.colourbox.com)

"Stillheten var det nærmeste hun kom fred i huset. Hun kikket opp nok en gang. Nå hadde den tynne sekundviseren tatt halve runden av det siste minuttet. Nøyaktig 30 sekunder til helvete brøt løs."

Novellen er skrevet av Markus

Novelle: "Jenta ved tjernet"
Siluett av jente (www.colourbox.com)

(...) Jeg klatret opp plankestigen og ble stående og stirre mot tjernet. Jeg var andpusten etter løpeturen. Prøvde å puste roligere for å høre den syngende jenta. Men jeg kunne ikke høre noe.

Novellen er skrevet av Jeppe.

Novelle: "Styggen"
Siluett av jente (colourbox.com)

(...) Jeg hørte straks en ekkel, ubehagelig, men veldig kjent stemme. «Nei faen, er du tilbake igjen?» sa stemmen. Han var helt alene, akkurat slik som før.

Novellen er skrevet av Marte

Novelle: "Runddans"
Kjærester i skolen (colourbox.com)

(...)Verden føles tom, og jeg føles tom. Jeg skulker en skoledag, klarer ikke se han, selv om det er ingenting jeg vil mer enn akkurat det.

Novellen er skrevet av Maria

Novelle: "Løgnen"
Nervøs gutt (colourbox.com)

(...)Han hadde løyet til foreldrene om at han hadde blitt ranet på vei hjem fra skolen. Det var grunnen til at han ikke hadde betalt for å bli med bussen. Nå sto han her foran rektor. Dritredd. Dritredd for å bli avslørt. Dritredd for hva som ville skje.

Novella er skrevet av Seline

Novelle: #modernekjærleik
Redd jente i senga (colourbox.com)

Ho opna auga sakte. Gårsdagens maskara var ikkje lenger berre på vippene hennar. Rommet var ukjent, som om ho aldri hadde vert her før. Ho lata att auga. Prøvde igjen. Opna dei sakte. Det same synet. Faen.

Av Thea Helene

Novelle: "Tre sekunder"
Klokke (colourbox.com)

Det var en sommerdag, fuglene sang, vinden blåste og alt var helt strålende. En, to, tre. Tre sekunder. De blåe øynene, det brune håret og den perfekte høyden.
Novella er skrevet av Sirapraha

Novelle: "Alene"
Jente spiller fiolin (colourbox.com)

Jeg våkner opp i et fullstendig mørke. Jeg snur meg sakte rundt, men etter flere runder rundt innser jeg at alt er nettopp det jeg allerede visste. Mørkt. Beina mine faller sammen under meg, og jeg lander hardt på den kalde harde bakken.

Novella er skrevet av Jenny

Novelle: Hvorfor..hvordan..
Trist jente

"Det eneste jeg klarer å tenke på nå er hvordan hun kan sette personen jeg elsker mest her i verden i et så dårlig lys at jeg skulle ønske jeg aldri ble født."

Novella er skrevet av Johanne

Novelle: "Til Norge uten Faliza"
Flyktninger

Faliza kom stormende ut av teltet. I farten satte kanten på kjolen hennes seg fast i noe, men hun enset det ikke, hun bare løp videre mens tårene rant. Blikket var stivt, som fryst fast på noe langt der fremme som bare hun kunne se.

Novella er skrevet av Eline

Novelle: "Har han sett meldingen min?"
Jente ser på mobilen i senga (colourbox.com)

Jeg ligger i senga å venter på svar. Telefonen er klistret til hånda mi akkurat som en tyggegummi og kroppen kjennes stiv og nummen. Jeg sendte meldingen i går kveld, men Sondre har fremdeles ikke svart. Hva skal det bety?

Novella er skrevet av Victoria Madelén

Novelle: "Ensomhetens galskap"
Gutt foran pc (colourbox.com)

Selv befant Robert seg nå klistret foran pc-skjermen og gjorde ikke annet enn å stirre på den for en langvarig stund. Stundom tenkte han på hvordan livet i fremtiden ville bli, om den forble nitrist som den nå var eller noe mer eksotisk. Dette liv, ja dette så ubegripelige liv, det gjorde han gal til sinns.

Novella er skrevet av Mikkel

Novelle: "En ubevæpnet soldat"
Tulipanblader (colourbox.com)

Stille lå hun der med hennes nakne hode. Øynene var lukket, og hun sov dypt. To visne tulipaner stod i en vase ved siden av sengen hennes. De hadde stått der helt siden hun kom hit. Hun gikk for å leve livet sitt videre i en annen verden. Min oppgave var nå å kjempe videre for henne- uten henne.

Novella er skrevet av Lisa

Novelle: "Den lille jenta i hjørnet"
Foreldre krangler (colourbox.com)

Hun sleper beina gjennom dørkarmen og setter de sølete, slitte støvlene sine inn i skohyllen. Så fort hun kan løper hun inn på rommet sitt og lukker døren, for å prøve å holde alt støyet ute. Men det hjelper lite.

Novella er skrevet av Thea

Novelle: "Med gode minner i tankane"
Båt av høstløv (colourbox.com)

Even såg utover den vakre utsikta. Det var ute på denne klippa han hadde fridd til kjærasten sin, Nora. Han hugsa det så godt. Dei møttes for første gong på ein fest. Det hadde vore kjærleik ved første blikk. Eller kanskje det bere var all alkoholen. Saman blei dei uansett.

Novella er skreve av Eline

Novelle: "Brevet"
Nervøs dame (colourbox.com)

«La meg forklare! La meg forklare!» Hun hadde ikke latt ham forklare. Jo flere ganger han sa det, jo sintere ble hun. Hun tok opp den store, tunge, stygge hundestatuen de hadde i stua. Hun var så sint at den føltes lettere i hendene hennes. Så gjorde hun slutt på det hele.

Novella er skrevet av Eline

Novelle: "Duer"
Duer (colourbox.com)

Uvurderlig. Jeg har bestemt meg, slik blir det, dette øyeblikket er absolutt uvurderlig, og skal tas vare på gjennom hele livet mitt. Eller i det minste til demensen tar meg. Jeg ville aldri sett på meg som et typisk bymenneske, men det er noe med atmosfæren, og det yrende livet, som treffer meg midt i mitt ellers så likegyldige hjerte.

Novella er skrevet av Phillip

Novelle: "Drapet på den mystiske mannen"
Skog (colourbox.com)

Hjertet banket fortere enn noen gang før. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre eller hvor jeg skulle gjøre av meg. Hylet mitt satt fast langt nede i halsen men kom fort opp. Ingen folk var i nærheten, så ingen kunne høre mitt høye hyl. En liten tur i skogen ble ikke akkurat som jeg hadde forventet meg.

Novella er skrevet av Maren

Novelle: "Tause tårer triller"
begravelse (colourbox.com)

Støvpartiklene i rommet blir opplyst av dagslyset fra vinduet. De flyter i luften, uten mål eller mening. Når jeg puster, svever de inn i neseborene mine. Det kiler. Glippen i gardinen blir lukket, rommet blir lagt i et dystert mørke igjen.

Novella er skrevet av Marte

Novelle: "Annerledes"
Hva hører du på?

Annerledes, det var noe mor fortalte var positivt. Det var det som hjalp meg opp igjennom barneskolen. Hun lærte meg at det var mange måte og skille seg ut på. Interesser, personlighet, utseende, talent og svakheter. Listen kunne dekke en hel vegg. Det var ingenting galt med de som var annerledes, hadde hun sagt. Det trenger heller ikke å være en negativ ting.

Novella er skrevet av Sarah

Novelle: "Min bror"
Høstskog (foo: Endre Hesthagen)

Jeg skal drepe dem. Nei, ta deg sammen, nå er du veldig dramatisk. Akkurat som broren din. Eller, var jeg det? Ville jeg drepe dem? Nei, selvfølgelig ikke. Men hvordan kunne de gjøre noe slikt mot meg? Mot han?

Novella er skrevet av "anonym"

Novelle: "Onsdag 19.september"
Bekymret jente (colourbox.com)

”Helvete”, banner hun lavt. Kaffekruset er kaldt i hånda hennes. Hun betrakter sigarettrøyken som sakte siger opp mot taket i hypnotiserende sirkler. Hun trekker bena opp mot overkroppen, hviler hodet på knærne. Øynene føles tunge etter alt dette.

Novella er skrevet av Erle

Novelle: "Skilpaddenes reise til Paradis"
Skilpadde (colourbox.com)

Skilpaddemoren svømmer raskt gjennom havet. Det er ikke mye igjen av jobben hennes, men det som er igjen, er det viktigste. Hun skimter stranden i det fjerne. Hun vet at hvis hun drøyer for lenge nå, vil flere av ungene hennes dø. Tanken får henne til å svømme enda raskere.

Novella er skrevet av Elise

Novelle: "Høye hæler"
Høyhæla sko pensko

Hun var i skobutikken. Han var med henne. Bare de to. De var bestevenner, og litt mer. Føttene hennes var dekket i svarte, slitte converse. Hun elsket dem. Men i dag lette hun etter noe annet. Høyhelte sko.

Novella er skrevet av Jenny

Novelle: "Det viktigste av alt"
Robåt (colourbox.com)

Vi sitter i bilen på vei opp til hytta til besteforeldrene mine. jeg har egentlig ikke lyst til å være med, for jeg er ganske sint og lei meg for hva som har skjedd. Det er bare min feil.

Novella er skrevet av Aina Simone

Novelle: "Hvorfor sitte, når du kan fly?"
Fugl på gjerde (colourbox.com)

I det øyeblikket du binder deg til noen, blir glad i noen, bryr deg om noen følger det med en risiko. En risiko så stor at den kan sette hele verden på hodet, gjøre at hverdagen sånn som du ser den ikke lenger forblir den samme, men eskalerer til en verden fylt med smerte og sorg.

Novella er skrevet av Mia

Novelle: "Vinterens laken"
Hopper med snøbrett (colourbox.com)

Det er bare en vei, og det er nedover. Pusten tynger på, og hjertet slår fortere. Det avslappende synet av et hvitt laken som ligger nedover fjellet hjelper lite mot nervene nå. Alle øyne rettet mot deg, mot din oppvisning.

Novella er skrevet av Marius

Novelle: "Et møte"
Sykehusseng (colourbox.com)

«Vær så snill! Ikke la jenta mi dø» hørte jeg en hysterisk kvinnestemme rope. Rett etterpå kjente jeg kroppen min lette fra den harde, kalde asfalten. Jeg åpnet øynene og så rett opp på to unge menn i neongule og røde klær.

Novella er skrevet av Sofie

Novelle: "Regn"
Regndråper på vinduet (foto: Endre Hesthagen)

Eg står her.

På denne brua. Aleine. Gret. Tenkar på deg.

Alt. Ingenting.

Tenkar på korleis du var den einaste som forsto meg.

Novella er skreve av Frida

Novelle: "Solsikker"
Solsikker i et par hender (colourbox.com)

Livet er kort. Tanken har aldri falt meg inn før nå, og det er kanskje noe man ikke vanligvis tenker på. Vel, i alle fall ikke før man kjenner det svinner hen. Jeg kan ikke føle benene mine, å puste gjør vondt. Hva er det egentlig som har skjedd? Jeg hører en svak lyd av sirener i det fjerne. Rart det der, her ligger jeg for døden , men det eneste jeg klarer å tenke på er deg.

Novella er skrevet av Moa

Novelle: "Eit unntak"
Chili på gaffel (colourbox.com)

"Velkomen heim! Det er taco til middag i dag." Mamma steig ut av kjøkenet med ein gong ho høyrde meg i gongen. "Eg vil ikkje ha, eg er ikkje svolten" svara eg og sat kursen mot rommet mitt. Taco midt i veka, då visste du at noko var i gjerde.

Novella er skreve av Marta

Novelle: "I mørket kan man ikke se"
Drikker alkohol

Regnet strømmet ned på gjengen med ungdommer som strømmet ut fra skolebygningen fredag ettermiddag. Takket være det mørke, tykke skylaget, hadde det aldri blitt skikkelig lyst denne dagen, eller rettere sakt, det hadde ikke vært skikkelig lyst hele uka. Hver dag var blitt dominert av regnvær, mørke skyer, søvnløse netter og urolighet.

Novella er skrevet av Helene

Novelle: "Gøymsel"
Jente er trist og sitter alene (colourbox.com)

Det ringde ut etter siste time, og det strømma elevar ut på gatene. Nokre sprang rett i henda på foreldra sine, medan andre møttest for å følgje kvarandre heim. Blikket mitt stansa ved ei jente so blei omfamna av mor si sine armar. Kjærleik.

Novella er skreve av Marie

Skrivetips

Blyanter (colourbox.com)
Gode tips til hvordan kan skrive en god novelle, hvordan skrive dikt og hvordan analysere dikt får du på emnet "Å skrive noveller".

 

Novelle: "Verden i et åndedrag"
Livet i et åndedrag (Colorbox)

Jeg ser hele verden nedunder meg: mennesker, hus, kontorbygninger og biler. Der rett under meg ser jeg en mann. Det er en helt vanlig mann, han ser ut som andre menn, med ett unntak: Denne mannen har bare ett øre.

Novella er skrevet av Ingvild

Novelle: "Sterk – tross alt"
Sterk - tross alt (Colorbox)

De salte bølgene slo inn i veggen under bergknausen som strakte seg ut over det mørke havdypet. Nye bølger gjorde et forsøk på å bore seg igjennom, men måtte gi opp mot det harde berget. Linda lå på magen helt ut på kanten med hodet hvilende på armene og brydde seg ikke en døyt om at moren hennes helt sikkert hadde flydd i taket om hun hadde sett henne nå.

Novella er skrevet av Lena

Novelle: "Hallo"
Hallo (Colorbox)

“Hallo!” ropte jeg høyt, jeg hørte ekkoet slå til bake mot meg. Noen fugler fløy opp fra et tre i nærheten. Beina mine var slitne og såre. Jeg gled ned på en stein og la hodet i hendene og begynte og nynne på en sang.

Novella er skrevet av Ingvild

Novelle: "Stum"
Hund (colourbox.com)

Det var en kald vinterkveld i slutten av januar. Små, kalde snøkrystaller kom dalende ned fra himmelen, og de smeltet raskt i det de traff hodet til en jente som var ute og gikk tur med hunden sin.

Novella er skrevet av Lise Celine

Novelle: "Gabriellas håp"
Jente gråter og får trøst (colourbox.com)

Gabriella ligger på ryggen i det myke, vårfriske gresset og stirrer opp i ingenting. For det er vel nettopp det det er der ute, ingenting. En tom evighet. Akkurat sånn hadde de siste tre ukene hennes føltes ut også. Ingen tanker, ingen følelser, ingen lyster. Kun tomhet.

Novella er skrevet av Marianne

Novelle: "Ikke nok ord"
Gråter (colourbox.com)

Har du noen gang funnet moren din i stuen gråtende alene klokka 4 om natta? Gikk du bort til henne og holdt henne tett inntil deg, og slapp ikke taket om henne før hun var tom for tårer?

Novella er skrevet av Linn

Novelle: "Bedre enn Petter Northug?"
Skispor (colourbox.com)

"Det er meldt store snømengder i Nordland de neste 24 timene, eksperter ber små og store holde seg inne." Tv'en sto på, men ingen så på, maten sto på bordet, men ingen spiste, døra sto på vidt gap, men ingen lukket den igjen, katten krafset på døra men ingen hørte det. Ingen hørte det, for det var ingen der, alle var ute, ute og lette, lette etter meg.

Novella er skrevet av Ellen

Novelle: "Johnsen på Carl Kleder"
Genser med navnet Johnsen

Johnsen svingte inn på Carl Kleder med sin nye, skinnende røde Ford. Inne i Forden luktet det ny bil. Johnsen var en mann som ble veldig fort hissig. Han luktet bacalao fra gårsdagens fest. Han var korthåret og gikk alltid i sin rutede slitte V-genser.

Novella er skrevet av Even

Novelle: "Drømmen"
Rød løper og paparazzier

Jeg vet jeg kommer til å angre på dette, men jeg gjør det likevel. Jeg vet at jeg kommer til å få mye trøbbel for dette, men jeg gjør det likevel. Jeg kommer til å lide for dette, men jeg gjør det likevel. Jeg har aldri hatt så lyst til å gjøre noe så sterk og samtidig hatt så mange ting som sier at jeg ikke bør gjøre det, men jeg gjør det likevel.

Novella er skrevet av Cecilie

Novelle: "Istårer"
Jente logger seg på Facebook (colourbox.com)

<3 Send dette hjertet til de 10 som betyr mest for deg :-) Jeg stirret stivt inn i skjermen. Hva skulle jeg gjøre? Hadde allerede sendt det til ni. Ni av mine bestevenner. De ni som jeg var mest sammen med. Det var sant. Nesten sant. Det var en jeg var mer sammen med. Bestevenninna mi.

Novella er skrevet av "N"

Novelle: "Kofferten"
Mann med stresskoffert

Han gikk langs den tørre bakken som var hvit av frost. Vinteren hang i luften og bladene surret vilt i alle retninger. Johan trasket trøtt for seg selv som et gammelt utslitt esel som hadde alt for tungt å bære.

Novella er skrevet av Live

Novelle: "Og du."
Jente med vind i håret

Jeg leter etter den følelsen, den som ikke alltid kommer like godt fram i lyset som resten. Noen sier den ikke fins, andre sier at den alltid er der.

Novella er skrevet av Katja

Novelle: "Stillhet"
Togskinner

Jeg kikket opp. Ansiktet til personen som hadde lagt lappen på pulten min ble blendet bort av det skarpe lyset fra lysrørene like ovenfor. Øynene mine blunket og blunket igjen. Jeg kunne se hvem det var nå. Det var Natalie som satt to pulter til høyre for meg.

Novella er skrevet av Larsen

Novelle: "Følelsen av å stå på scenen"
Jente på en scene

Jeg har spilt i tre stykker på teateret i byen, og målet mitt er å bli skuespiller. Jeg elsker alt ved det. Jeg elsker rushet, adrenalinet, lyden fra salen, klappingen…jeg elsker rett og slett alt ved å stå på scenen.

Novella er skrevet av Hanna

Novelle: "Livet er ikke som en dans på roser"
Jente tenker (colourbox.com)

Det vibrerte i telefonen, jeg hadde akkurat lagt meg. Jeg lette rundt i senga etter mobilen. Fant den. Ja, den var fra Lukas. Jeg åpnet meldingen. «Komme til meg og knulle på søndag?» sto det. Å nei, bare en uke, så er jeg kanskje ikke jomfru lenger. Jeg som bare er fjorten år. Jeg har ikke lyst.

Novella er skrevet av Anne

Novelle: "Blomsten som visnet"
Jente sitter i vinduet

Jeg har ikke alltid vært slik, slik jeg er nå. Det ekte smilet kommer aldri frem lenger og jeg kan ikke huske sist jeg virkelig lo. Utseendet mitt falmer mer og mer for hver dag, for jeg finner ikke lysten til å gjøre noe med det. Ser ikke noe poeng i det. Jeg lykkes ikke uansett hva jeg gjør, eller ikke gjør. Norske jenter er nemlig dømt til å mislykkes.

Novella er skrevet av Mariell

Novelle: "Advarsel"
Fotgjenger (colourbox.com)

I dag var siste skoledag. Slutten på ungdomstiden, og starten på livet vårt. Dette markerte slutten. Jeg var ikke nervøs, bare litt redd.

Novella er skrevet av Charlotte

Novelle: "Desembernatt"
Stjerner/lys (colourbox.com)

Blinkende lys. Pust. Stemmer overalt, de svirrer som bier inni hodet på deg. Du kan ikke komme deg vekk fra det, kan ikke rømme. Sakte men sikkert kommer tiden, den kommer for å ta deg.

Novella er skrevet av Mathilde

Novelle: "Glemt for alltid..."
Katt

"Det var en gang tre små katter som het Per, Ida og Ole. De var som katter flest små og nusselige. En dag da…" Et lyn flerret opp den grå, regnfylte nattehimmelen, jeg grøsset.

Novella er skrevet av Alexandra

Novelle: "Bak gitteret"
Vindu (foto: Inger Margrethe)

«Mamma, mamma, se der! Ser du fengselet?» Mammaen blir rød i ansiktet, smiler falskt til barnet og sier at det er et gammelt, ubebodd hus, at det har stått tomt i mange år. Barnet vil ikke helt slippe blikket på det gamle huset, da de går videre og runder hjørnet mot Nidarosdomen.

Novella er skrevet av Inger Margrethe

Dikt: "Masken"
Masker

Jeg smiler og jeg ler

Men gråter når ingen ser

Jeg prøver å skjule min indre smerte

Og lar ingen se inn i mitt hjerte

Les hele diktet skrevet av Camilla

Novelle: "Fabrikkrøyk"
Fabrikkpipe

Jeg hadde bestemt meg for lenge siden. At jeg skulle redde henne. Redde mamma. Tanken hadde ligget i bakhodet de siste årene, men nå var jeg bestemt på at jeg var modig nok.

Novella er skrevet av Runa

Novelle: "Engelen"
Brygge (foto: Endre Hesthagen)

Solen var som en appelsin, den skar tynne stråler igjennom den gule bjørken. Vinden var som silke og det eneste han hørte var bølgene som slo mot klippekanten og måkene som løp med vinden.

Novella er skrevet av Markus

Novelle: "Fanget"
Truer med pistol

Hun smøg armene rundt livet til Kevin, gutten hun forgudet mest på jord da telefonen hans ringte. Hun dunket hodet oppgitt i brystet på han, og han beklaget seg og gikk bort fra henne

med telefonen mot øret.

Novella er skrevet av Sandra

Novelle: "Vanskelig å døyve"
Føtter

- Du må være Maren, ikke sant?

Matts vendte seg mot henne. Jenten foran ham var så mørk i håret at det nesten grenset til å kunne gå under kategorien sort, men samtidig gikk det an å ane en anelse brunt i det. Øynene var minst like mørke som håret, og med en nærmere kikk kunne en se at de faktisk minnet mest om kull.

Novella er skrevet av Rebecca

Novelle: "Kulturbytte"
Jente i skolegård (colourbox.com)

Lørenskog. Assosiasjoner? Jeg tenker på et stort, rødt skolebygg, mange forskjellige kulturer, blokkleiligheter og den gule Rimibutikken, som forresten ikke er gul lenger. Jeg var fem år da vi flyttet til Lørenskog, og vi har bodd der siden. For å være nøyaktig så har jeg bodd der seks år nå. Det var bare et par måneder før sommerferien at jeg fikk nyheten. Vi skulle flytte. Vekk fra alt jeg kjente og alle jeg kjente. Til Aurskog, bondelandet delux. Jeg hadde ikke en gang hørt om stedet.

Novella er skrevet av Eirin

Novelle: "Livet etter"
Babyhånd (colourbox.com)

Hun er 30 år den dag i dag, men den dagen hun gjorde det mest forferdelige hun har gjort i hele sitt liv, var hun bare 6 år. Det hun gjorde fikk en konsekvens. Lillebroren ble hjerneskadet.

Novella er skrevet av Cathinka

Novelle: "Gutten i butikken"
Jente i butikk (colourbox.com)

I dag skal jeg bare ha brød og litt frukt. Jeg kan ha glemt det med vilje i går. Noe sier meg at jeg må komme hit hver dag. Jeg blir trekt mot butikken på en uforklarlig måte.

Novella er skrevet av Alise

Novelle: "Tomrommet"
Jente tenker

Det var noe som manglet. Manglet inne i meg. Skulle tro det var en stor del av meg som hadde blitt revet ut av kroppen min. Det føltes så tomt med den ilende smerte av en del som ikke var der lenger. Tomrommet.

Novella er skrevet av Caroline

Novelle: "Djupt inn i skogen"
Skummel hytte

Eg ser hytta. Det er nett som den ropar på meg. "Kom Camilla! Kom!" Eg går mot hytta. Den er gammal. Målinga er i ferd med å flasse av. Taket dett ned og veggane kollapsar.

Novella er skreve av Susanne

Novelle: "Vårt paradis"
trist jente

?Amanda!? ?Amanda!! Hent en kopp te til meg! Nå!? Jeg kunne godt høre moren min rope fra 2. etasjen. Jeg lå under dyna i senga si, på rommet, i 3. etasje. Det var til sammen 4. etasjer, og man gikk inn i 1. etasje. Jeg kunne ikke gjøre annet enn å komme med en kopp te til mamma. Jeg visste hva som ville skje hvis hun ikke gjorde det.

Novellen er skrevet av Vårin

Novelle: "Priviligert"
gutt

Ingen kunne se meg der jeg lå. Da hørte jeg noen komme gående. Jeg kunne ikke se hvem det var, men jeg hørte at de snakket lavmælt sammen. Plutselig ble navnet mitt nevnt, og videre hørte jeg at de sa: ?Skal vi si det til han? Noen burde fortelle han det.?

Novellen er skrevet av Hege

Novelle: "Dødens årstid"
Sorg (colorbox.com)

Det gikk ikke fremover og desember hadde kommet. Snøen hadde ikke vist seg enda, men det skulle den snart. Den tredje dagen i desember kjente hun at døden var nær, hun hadde ikke vært oppe av sengen denne dagen. Smertene hadde hun aldri kjent sånn før, de var helt ubeskrivelige.

Novella er skrevet av Liv-Christine

Novelle: "Tannlegen"
Tannlegen (Colorbox)

Jeg liker ikke tannleger. Jeg rett og slett hater dem. Jeg hater måten de roper opp navnet mitt på når jeg har sittet lenge og ventet på det lille venterommet som lukter like ille som tannlegen selv, og jeg hater måten de stikker spisse metallredskaper inn i kjeften på meg.

Novella er skrevet av Signe

Novelle: "Venner og fiender"
Venner og fiender (Colorbox)

Det var kaldt i lufta og ein kjende det nærma seg vinter. Marie satt og venta og venta på at skuleklokka skulle ringe ut. Der ringte det og juleferien var i gang. Det var nittende desember og bare fem dager igjen til jul.

Novella er skrevet av DG

Novelle: "Svarte striper"
Graviditetstest (colourbox.com)

Mia satt der heilt til det ringte ut siste time. Ho hadde svarte striper nedover kinna, og det lange, brune håret hennar var enda meir bustete enn det hadde vert tidlegare på dagen.

Nå måtte ho sei det til han.

Novella er skreve av Malin

Novelle: "Aldri mer farfar og meg"
Trist jente

Den sorte rullgardinen er trukket for det store vinduet som vanligvis lyser opp det hvite rommet. Veggene i rommet er bare, med kun et bilde av en savnet farfar på veggen over sengen i hjørnet og en leselampe under bildet igjen. Rommet er nyoppusset, og det pleide ofte være besøk i dette rommet.

Novella er skrevet av Ingvild

Novelle: "Høyt, høyt på himmelen"
Over skyene

Den var vakker. Nærmest majestetisk. Den fløy høyt. Høyt, høyt på himmelen, like over de underlige kreasjonene vi mennesker liker å kalle skyer. Holdt seg unna disse merkelige metallfuglene, de som visstnok ble kalt fly. Inget menneske hadde noensinne sett den. Den var flink til dette, å gjemme seg.

Novella er skrevet av Malin

Novelle: "På venterommet"

Eg sitter og stirrer ut i lufta med eit tomt blikk. Føler meg hjelpelaus og forvirra. Mamma kan ikkje hjelpe, pappa kan ikkje hjelpe, ingen kan hjelpe meg. Eg må ta eit val, aleine. Eg stryk lett over magen min. Tenk at eg har noko levande inni der – eit foster.

Novella er skreve av Åse-Linn

Novelle: "Catharina"
Gutt som røyker

- Ikke vær redd, ba hun. Og det var det siste han hørte henne si. Det siste som hun sa som kunne oppfattes som ordentlige ord eller en setning. Det siste som var rettet mot ham.

Novella er skrevet av Rebecca

Novelle: "Forandring fryder"

Langt mørkt hår og røde kinn, naturlig sminke og et staselig karakterkort. Uoppnåelig og eventyrlig - men fremdeles så obskur og ukjent. Måten hun beveget seg på, snakket på og fremstilte seg selv på lyste snill jente og heder og ære så langt øyet kunne se. Alle ville bli kjent med henne, men ingen fikk det til. Umulig å komme inn på - umulig å forstå.

Novella er skrevet av Daniel

Novelle: "Tom"
Tom

Enda en kjedelig dag på fabrikken. Jeg hater å sitte i den lille båsen min. Jeg føler meg så innestengt, så fanget. Når jeg kommer till leiligheten er det ikke særlig mye bedre. Det er faktisk nesten like ille.

Novella er skrevet av Marius

Novelle: "Aldri mer"
Blomster til en begravelse

Jeg har aldri vært så nære før. Så nære ved å rope høyt. Veldig høyt! Hvordan kunne både jeg og mamma overse at noe var så veldig galt? At noe var langt fra slik det skulle. Hvorfor sa han ikke noe? Hvorfor snakket han ikke med meg?

Novella er skrevet av Inga

Novelle: "Liams jul..."
Rose i snøen

Det er lille julaften. 12 år gamle Liam går gjennom gatene. Det snør, og rundt ham prøver alle å få gjort det siste innkjøpet før den store kvelden. Det er kaldt og Liam har verken lue eller votter, men han kan ikke gå hjem. Han har ikke noe hjem, ikke nå lenger.

Novella er skrevet av Stine

Novelle: "Det er slitsamt utan deg"
Øye (colourbox.com)

Der var du igjen, ser du ikkje? Eg har jo auga mine lukka, så dukkar du opp som han eg elska overalt på jord. Du dukkar opp inne i hovudet mitt uansett kva eg gjer i denne verda som liksom skal vere så bra. Har tenkt sånn på deg etter sist eg såg deg liggje der på sjukehuset.

Novella er skreve av Caroline

Novelle: "Han blir aldri min!"
Jente på seng (colourbox.com)

Inn døra kommer han, jeg kjenner en varme inni meg idet han nikker og smiler til meg. Vi setter oss ned i senga, så nærme hverandre vi kommer. Det er stille, dødens stille, vi sitter i våres egne tanker begge to..

Novella er skrevet av Liliane

Novelle: "Stearinlys"
Stearinlys (colourbox.com)

Eg sat i stova - fint plassert i sofaen med føtene på salongbordet. Klokka var rundt ett på føremiddagen, kanskje to. Eg visste ikkje. Konsentrert studera eg stearinlyset som stod på salongbordet. Det fekk meg til å tenkje på mor.

Novella er skreve av Beathe

Novelle: "Høst"
Høstblad i rennesteinen

Hun traver gjennom byparken. Den ser ut til å være preget av en påtrengende høst; en bjørk mister bladene sine, og den har tydeligvis mest lyst til å dø. Hun mumler for seg selv. Men den skal bare sove litt, det vet hun. Såpass fikk hun med seg i naturfagtimen tidligere i dag. Mobilen vibrerer, og gir unødvendig mye lys fra seg i forhold til lysforholdene ute.

Novella er skrevet av Øyvind

Novelle: "Det er ikke alltid perfekt"
Jente med mobil er trist (colourbox.com)

Det var en kald dag i oktober, og både trær og temperatur talte sitt tydelige språk – det gikk mot vinter. Bladene hadde for lengst falt av, og lå nå klistret til bakken. Jeg satt i senga med dynen godt trukket opp i halsen, men allikevel kjente jeg hårene på armene reise seg, på grunn av den kalde trekken fra vinduet. Jeg visste virkelig ikke hva jeg skulle gjøre, men en ting var sikkert – det måtte bli slutt med Morten.

Novella er skrevet av Jeanett

Novelle: "En himmel full av stjerner"
Gammelt postkort

[1923] Han anså seg ikke som dårlige enn dem. Han leste morskapen i blikket deres, men han delte den ikke. De hadde store hender som var blitt harde og ru etter tunge økter ute under den åpne himmelen. Han så det ikke gjennom klærne deres, men han visste at armene deres var senete og sterke. Selv hadde ikke Iver slike hender og armene hans var kanskje sterke, men ikke på langt nær til å sammenligne med deres.

Novella er skrevet av Rebecca

Novelle: "Overtaket"
Conversesko

”Kom igjen da! Ikke vær så innmari feig!” ropte Sander. De stirret på meg med sinte øyne. Knut var helt rød i ansiktet. Nesten like rød som salgsplakaten bak ham. Jeg måtte kjempe imot trangen til bare å løpe fra dem. Bort fra marerittet. Men, jeg visste at de ville ta meg igjen før jeg kunne blunke og da ville resultatet bli langt verre.

Novella er skrevet av Ingvild

Novelle: "Den blå steinen"
Dør med blått lys

Henrik smeller døra igjen. Hvorfor må de alltid plage han? Han løper opp trappetrinn etter trappetrinn. Plutselig får han øye på et blått lys fra kottet innerst i gangen.

Novella er skrevet av Elisabeth

Novelle: "Alt er løgn"
Himmel og tretopper

"Alt er løgn". Ordene hans traff henne som en vind, lekte med håret hennes, gjorde henne blussende rød i kinnene. Hun merket at tårene presset på, akkurat som når han sa navnet hennes.

Novella er skrevet av Ina Cecilie

Novelle: "Ingenting"
Mann på benk, ung,no

Hvorfor er folk så interessert i hvorfor jeg ikke vil ha familie? Det er ikke deres problem! Jeg vil heller ut å reise og se verden.

Novella er skrevet av Ida Catharina

Novelle: "Stupet"
Vannbobler, ung.no

Jeg står ytterst på klippen. Livet yrer rundt meg, men jeg vil stenge det ute. Lukke meg. Tankene samles til en boble innerst inne i meg. De må holdes inne. Må gjennomføre. Ikke la meg stoppe av noe. Ikke nå.

Novella er skrevet av Mari-Ann

Novelle: "Den svarte dagboken"
Gammel bok

En mørk natt ved en forlatt hytte ved kysten, kom det en liten båt. Lyset fra båten var det eneste lyset som var synlig. Naturen var i dårlig humør den natten, regnet silte og vinden ulte.

Novella er skrevet av Vegar

Novelle: "Når du har gått akkurat så langt..."
Grusvei

Det er et grønlandsk ordspråk. Når du har gått akkurat så lagt at du ikke orker å gå et skritt lenger, så har du gått akkurat halvveis av det du klarer. Det er jo vel og bra, tenkte jeg første gang jeg hørte dette ordspråket. Men nå går jeg her da. Jeg vet ikke hvor lenge og hvor langt jeg har gått.

Novella er skrevet av Jorunn

Novelle: "Engelen"
Englevinger

”Kom nå da!” Ropte Helena til meg. Vi hadde akkurat kjøpt oss en stor pepperkakeboks som vi skulle kose oss med til en film. Vi sluttet ekstra tidlig i dag, for det var siste skoledag før juleferien. Endelig, ingen lekser, ingen som maste, og nå var det fri!

Novellen er skrevet av Vårin

Novelle: "Lyset"
Grønt eple

Hun løp de 10 minuttene det tar å løpe ned på torget. Sola hadde nettopp stått opp og hun pleide å hjelpe til med å sette frem varene i de faste bodene. Hun hoppet nedover torget som om hun ikke hadde noen bekymringer og så etter noen å hjelpe.

Novellen er skrevet av Amalie

Novelle: "Casanova for en kveld"
Vask

I en stille del av byen, sto det et ensomt hus med en enda ensommere mann inni. Vår mann helten. Han var kanskje ikke en helt i noen andre sine øyne enn hans egne, men siden han var nærsynt så så han ikke slike bagateller.

Novellen er skrevet av Jan Magne

Novelle: "Elvira"
Skjenker vin

Vi sat der. Stille. Ingen bevega seg. Alt ein kunne høyre var gjenlyden av stønna frå eit gammalt tomt hus. Vi såg kvarandre inn i auga. Lenge. Eg trur du kunne høyre at hjarte mitt pumpa blodet inn i kroppen i eit tempo utan like. Han sa ingenting.

Novella er skreve av Hanne

Novelle: "Kunsten å stå stille i motvind"
Togskinner

Føltes helt fortapt, i en tidløs drøm. Badet i kritthvitt flomlys. Et sted det kunne regnet roseblader. Slike dager, med milevis av vindløs vinternatt. Hemmelige stunder, skjult i mørkets intimitet. Ut av stillheten, forsiktige ord. Ikke stopp, ikke for alt i verden.

Novellen er skrevet av Daniel

Novelle: "Portrommene"
Egg og bacon

"Jammen herregud, da! Skjerp deg, gutt!" Farens bryske stemme skjærer igjennom morgenstillheten, og han reiser seg brått opp for å hente kjøkkenkluten. Markus senker blikket og tier. Han har klart å søle melk over hele bordet igjen, slik som alle de andre morgenene han har måttet spise frokost med faren. Det nytter ikke å si noe, det vet han.

Novellen er skrevet av Erle

Novelle: "En helomvending"
Svart kjole

I vår tid er det viktig å være selvkritisk, og det er akkurat dét jeg er nå. Jeg var, er og vil forbli naiv. Hvordan kunne jeg være så dum? Hvordan kunne hun være så falsk? Spørsmålene var uendelige, men jeg hadde ingen svar.

Novellen er skrevet av Espen

Novelle: "Jeg tror vi hører sammen"
Jeg tror vi hører sammen

Hun hadde prøvd å skrive historien flærne ganger, gang på gang prøvd å fortelle hvordan han satt klistret i hodet hennes, hvordan han ga henne grunn til å gråte på natten bare ved å se på henne og få henne tid å minnes igjen.

Novellen er skrevet av Silje

Novelle: "Hemmeligheten"
Hender former hjerte (colourbox.com)

Det var så forvirrende! Skulle han gjøre det eller skulle han bare la det være? Hele kroppen kjentes som en stor bombe full av følelser som bare tikket fortere for hvert sekund. Det måtte ut, men det var for risikabelt å fortelle ennå.

Novellen er skrevet av Annichen

Novelle: "Mislykket"
jente og vekt

Telle kalorier, se meg i speilet, målet flesket, stå på vekta, sammenligne meg med andre, snu alt positivt til noe negativt. Det er det mye av mitt liv har bestått av, og det ble ikke bedre første gang jeg stakk fingeren i halsen.

Novella er skrevet av "anonym"

Novelle: "Under senga"
Månen (colourbox.com)

Jeg har alltid vært redd for mørket. Mørket symboliserer det usikre, følelsen av at du ikke vet hva som kommer. Når det er mørkt nok, kan du plutselig bli overassket av en person som står rett foran deg, som du ikke legger merke til før du går rett på ham. Likevel synes jeg mørket er betryggende. Når alternativet er værre.

Novella er skrevet av Kristin

Novelle: "Stakkars Jens"
Trist gutt (colourbox.com)

Skoledagen startet som vanlig. Men etter første time banket det på døren og det kom inn en ny elev. Ikke hadde han voks i håret. Klærne var stygge. Med de runde brillene lignet han på Harry Potter.

Novella er skrevet av Maxim

Novelle: "Lei av livet"
jente lei

Jeg er så lei av det, å føle meg fanget i en kropp jeg ikke liker, en kropp jeg hater. Jeg er lei av å alltid måtte finne på unnskyldninger for ikke å bli med i svømmehallen.

Novella er skrevet av Anne

Novelle: "Fugledritt"
Due

Han sto på bussholdeplassen og ventet, selv om det var 13 minutter til bussen hans skulle gå derfra. De svarte skyene over ham så truende ut, men det regnet ikke for øyeblikket. Den eneste personen på holdeplassen bortsett fra ham var en middelaldrende mann som rullet en Tiedemann på benken. Han hadde nettopp kommet fra kjemitimen, som var hans favorittfag, på andreplass etter gym. De hadde repetert aldehyder, som var fjorårets pensum.

Novella er skrevet av Idunn

Novelle: "Alene"
Rømmer

Det er et helvete. Ingen er som meg på denne skolen, det så jeg med en gang jeg kom i denne fordømte klassen. Jeg visste det kom til å bli jævlig å være ny i en 9. klasse, men dette var verre enn jeg noen gang kunne tenkt meg.

Novella er skrevet av Håvard

Novelle: "Guiden"
Gitar

"Å gjennomføre sitt mål kan være vanskelig… Målet i seg selv er som regel ikke problemet, det er hvordan du takler tidsrommet før finalen som kan slå ut selv den beste..."

Novella er skrevet av Stian

Novelle: "Rosa Crocs"
Rosa Crocs

Charlotte kom inn på kjøkkenet, lukten av pannekaker gikk gjennom rommet. Hun satte seg ned med kjøkken boret hvor det lå tre store gresskar som skulle uthules til i kveld. Det var halloween.

Novella er skrevet av Stine

Novelle: "Livet"
colourbox.com

Det var lørdag og Anne hadde akkurat stått opp. Hun stod på badet og gjorde seg klar. I dag var den store dagen. Hele livet hennes skulle forandres i dag. I løpet av en time faktisk. Anne var nervøs. Tenk om det ikke gikk slik som det skulle, slik som hun ville. Anne ville ikke tenke den tanken. Alt skulle gå som det skulle og sånn hun ville. Dermed basta!

Novella er skrevet av Anette

Novelle: "Mørket er nådeløst..."
Politibil

- Er du redd for mørket? Det spurte han meg så ofte om. Jeg svarte alltid det samme…

- Nei, jeg er ikke redd for mørket. Jeg viste aldri hvorfor han spurte meg det samme spørsmålet, om igjen og om igjen. Men det var før, det. Før jeg kom hjem ifra skolen den ene fredagen tidlig i desember. Og før jeg så hvilken mann han var, på innsiden.

Novella er skrevet av Anne K

Novelle: "En engel uten glorie"
ill: colourbox.com

- Mona! Er du klar? Vi må dra, elles kommer du forsent!

- Jeg kommer nå!

Mona nappet til seg den grå hettegenseren som lå slengt over stolen. Hun gikk ned trappen fra andre etasje, ut i den mokkafargede gangen og tråkket på seg et par svarte sko. Hun stoppet foran speilet og tittet på seg selv en siste gang før de dro.

- Helvete heller, sa hun lavt til seg selv og gikk ut og satte seg inn i bilen.

Novella er skrevet av Kristine

Novelle: "En vanlig morgen"
Frontlykter

Det var fuktig. Det dugget på vinduene. Øyelokkene føltes tunge og synet redusert. Jeg tok på meg den stramme shortsen og de hvite tennissokkene.

Novella er skrevet av Bendik

Novelle: "Alene"
Buss

Jeg så ut av vinduet på bussen. Jeg så landskapet som jeg kjente så godt forsvinne, og jeg tenkte på at dette antakelig var den siste gangen jeg så alt dette.

Novella er skrevet av "anonym"

Novelle: "Fjorten år"
colourbox.com

Jeg stod å så meg i speilet. Det lange, mørke håret mitt var flisete og stygt, og øynene kalde og tomme. Hvorfor skulle det hende akkurat nå? Hvorfor akkurat meg?

Novella er skrevet av Henriette

Novelle: "En mandags morgen"
Frost

Solstrålene flyr over tretoppene som magiske alver, og kaster lys over den ellers så kalde november dagen. Rim har allerede lagt seg rundt omkring på bakken, og gir parken et glassaktig utseende.

Novella er skrevet av Malin

Novelle: "Verden holder pusten"
To hender

Kan du føle blikket mitt nå? Legger du merke til hvordan jeg i all hemmelighet kikker bort på deg? Studerer hvordan leppene dine er formet og hvordan det alvorlige uttrykket i ansiktet ditt fremtrer, i all stillhet. Det er som om vi, i dette øyeblikk, er fanget sammen i en luftboble. Tiden er endeløs, og det er du som styrer den.

Novella er skrevet av Malin

Novelle: "Den nye jenta"
foto: Endre Hesthagen

Vi var alle spente. Det skulle komme ei ny jente i klassen, vi hadde fått med oss at hun hette Cecilie. Da læreren vår kom inn med henne, hun var alt annet enn forventet. Hun var nokså tynn, men ikke ekkelt tynn, hun hadde en haug med sminke på og bleiket hår, hun var den bimboen! ”Hei!” Sa hun høyt og smilte bredt, virket ikke sjenert i det hele tatt, slik som nye elever skal være.

Novella er skrevet av Johanna

Novelle: "Huset"
kniv

Lise gikk inn i huset. Det var mørkt og døren smalt igjen bak henne.

- When you're down and lost

And you need a helping hand...

Novella er skrevet av Kristine

Novelle: "Kjære mamma"
Vold (colourbox.com)

20 år er gått. 20 lange år siden jeg sist var i kontakt med deg. Dager, uker, år, og først nå tar jeg opp kontakten igjen. Hvorfor, spør du kanskje. Det vil du skjønne etter hvert.

Novella er skrevet av Siri

Novelle: "Knust glass"

Hennes første minne ved barnehjemmet, var da hun hadde sittet på sengen på det skitne rommet som hun delte med syv andre jenter. Hun var bare 5 år da. De andre jentene hadde vært utrolig slemme mot henne.

Novella er skrevet av Ariel

Novelle: "Lengsel"
jente og hest

Den lengselen jeg føler nå er ubeskrivelig, jeg føler jeg ikke klarer å holde ut så lenge jeg har beskjed om. Hver gang jeg ser ut vinduet stikker det så hardt i hjertet mitt, jeg klarer det ikke!

Novella er skrevet av Tonje

Novelle: "Blå"
Par som kysser

Oppfølgeren til «Du»:

Det er kaldt, vi skjelver begge to her vi sitter. Du tar rolige trekk av røyken din, tilbyr meg entusiastisk å delta, som jeg avviser ved et lite rist på hodet. Smånervøs smiler du og stryker meg på kinnet.

Novella er skrevet av Sunniva

Novelle: "Hemmeligheter"

"Ja," sa hun. "Og det værste er at alt sammen er sant." Han nikket. "Det er utrolig." De satt på en cafè nede i byen, de hadde vært der lenge nå. Hun hadde fortalt ham alt sammen, hun hadde sagt ordene høyt...

Novellen er skrevet av Maren

Novelle: "Du"
Jente (colourbox.com)

Du kommer inn i rommet, nydelig som alltid. Avslappet, legger ifra deg jakken og smiler. Jeg ser på deg, mumler forsiktig hei. Lenge bare sitter vi der, på sengekanten. Tiden er ikke viktig, bare det å være nær deg betyr noe.

Novella er skrevet av Sunniva

Novelle: "Uidentifisert"

Stanken, en søtlig miks av råtnede fisk og unevnelige kroppsvæsker, fremkaller en spontan brekning i henne. Hvor lenge utriveligheten har ligget der var ikke godt å si...

Novella er skrevet av Camilla

Novelle: "En ny natt"
jente

Med hamrende hjerte hørte hun døra gli sakte opp. En ny kveld hadde akkurat startet. Skyggene hadde startet å ta over rommet, jaget lyset og håpet på flukt. En ny kveld med terror hadde kommet. I ett siste forsøk på å slippe unna krøp hun sammen under dyna og knep øynene hardt sammen. Hvis han trodde hun sov ville han kanskje la henne være i fred.

Novella er skrevet av Siv Hege

Novelle: "Første gang"
Jente - Fotoill: colourbox.com

Musikken dunker i hodet hennes, og får henne til å føle seg verre enn det hun egentlig er. Hun dytter bort de store hendene som grafser under genseren, mens hun prøver å holde rommet i fokus. De fleste danser ute på dansegulvet, mens andre løper rundt for å finne seg et rom. Alt er helt annerledes enn det hun hadde håpet på. Hun vil skrike.

Novella er skrevet av Malin

Novelle: "De usynlige"
Jente i profil (colourbox.com)

På benken i parken sitter det ei som ingen legger spesielt merke til. For omverden kunne hun vært ett spøkelse, eller ren luft. Man kan kalle det et fenomen som har eksistert siden tidenes morgen. Ett fenomen som har rammet denne uskyldige lille jenta. Det er mange av oss sånn som henne, og nå har jeg en av mitt slag. En av de usynlige, de bortgjemte, og også kanskje de glemte.

Novella er skrevet av Siv Hege

Innlegg: "Henne"
Jenter ringer (colourbox.com)

Jeg ligger under samme dyne som henne. Jeg ikke kan se sokkene hennes, bare føle dem med tuppen av tærne. Hun svarer berøringen min ved å gripekameratslig rundt benet mitt med føttene sine. Vil hun ikke?

Innlegget er hentet fra Si ;D (Aftenposten)

Novelle: "En mandags morgen"
Kjærlighet (fotoill: colourbox.com)

Solstrålene flyr over tretoppene som magiske alver, og kaster lys over den ellers så kalde november dagen. Rim har allerede lagt seg rundt omkring på bakken, og gir parken ett glassaktig utseende. Jeg tråkker forsiktig, føler at det hele vil knuses, hvis jeg tråkker for hardt.

Novellen er skrevet av Malin

Novelle: "Ensomhet"
Jente gråter

Her sitter jeg, en 16 år gammel jente og gråter. Tårene triller sakte, men bestemt nedover kinnene mine. Jeg er ensom.

Diktet er skrevet av Siri

Novelle: "Simon"
Trist gutt (colourbox.com)

- Korleis føler du deg, Simon?

Korleis eg føler meg? Eg har det fint, eg. Skulle eg ikkje hatt det kanskje? Det er ikkje synd på meg. Det er aldri synd på Simon. For han taklar jo alt. Ja, det gjer eg.

- ”Fint, takk,” svarte eg som ein ordentlig mann, med fornuftig og roleg stemme. Det blei stille.

Novellen er skrevet av Tiril

Novelle: "Ganges salte tårer"

Fem vakre pianofingrar glir forsiktig over kulen i panna. Dei er tynga av gull og edle steinar. Neglene er nylakkerte. Ein skulle tro at dei tilhørte ein fin frue. Men verkelegheita er annleis.

Novellen er skrevet av Stine

Novelle: "Mobbingen gjør meg svakere"
Mobbing (colourbox.com)

Det er egentlig ganske rart, det miljøet jeg er i, jeg blir mobbet.. Jeg kan innrømme det.. Men det er ikke fordi jeg er stygg, fordi jeg ikke har noe talent eller fordi jeg er ett freak, nei det er fordi jeg er pen, fordi jeg har talent fordi jeg er så utrolig langt fra ett freak...

Novellen er skrevet av Eva

Novelle: "Eg er maskert"
lys

Eg har aldri vore så nervøs før i heile mitt liv. Sveittedråpane renn nedover ryggen min som sju edderkoppar på vill ferd for å redde sitt eige liv. Eg skal ut i ljoset, ut der alle kan sjå på meg, studere og vurdere alt eg gjer. Kva om eg er redd, kva om eg ikkje får fram eit einase ord av det eg skal seie? Det kjem aldri til å gå.

Anonym

Novelle: "Anne"
jenter med mobil (colourbox.com)

Jeg lå stiv som en stokk under dyna mi. Jeg tror, eller jeg vet at denne natta har vært den verste natten i hele mitt liv! Fordi i går kveld hadde jeg fått beskjed om at Anne, min bestevenninne, var sporløst forsvunnet.

Novellen er skrevet av Kristine

Novelle: "Maria"
jenter hopper

I barnehagen var det alltid oss to som sprang rund hånd i hånd og lekte, vi hadde våre egne leker som ingen fikk være med på. Vi var som søstre.

Novellen er skrevet av Pia

Novelle: "Tredje scene"
Graviditetstest

I dag er det tre uker siden, og klumpen i magen bare forsette å vokse. Kan vel i grunnen si det er to klumper i magen som vokser. Der den ene er årsaken for den andre klumpen er blitt til…

Novella er skrevet av Kaisa

Novelle: "En regnværsdag..."

Så sitter jeg her i vinduskarmen igjen mens regnet høljer ned på utsiden. Ikke noe svakt dusk regn heller, men store harde dråper som lage høye plask når de treffer bakken. Jeg trekker opp knærne under haka og skuer ned på byen som ligger der tre etasjer under meg. Masse sorte paraplyer løper rundt i all hast for å komme seg bort fra de våte gatene for å søke ly.

Novellen er skrevet av Susanne

Novelle: "Problemer med alle"

Hun vandrer alene, tar en omvei, hun vil ikke hjem. Hun vet at i enden av den lille grusveien, der er hjemme. Hun går i sine egne tanker, undrer på hvordan det ble slik. Hun føler seg som et problem for alle for tiden.

Novellen er skrevet av Iselin

Novelle: "Speiloverflaten"
Spiseforstyrrelse

Jeg glor olmt på den speilglatte overflaten som reflekterer den nakne kroppen min. feit, stygg, misformet, merkelig og rar er noen av ordene som raser gjennom hodet mitt. Feit.

Novellen er skrevet av Kristine

Novelle: "Det var ikke meg"
Knuste briller

Det var ikke meg som sa ifra. Det var ikke meg. Det var stille utenfor klasserommet, ingen som hylte, ingen som skrek. Det var stille. Ingen lærere, ingen elever som dyttet for å se, ingen som mobbet. Det var ikke noe blod på gulvet.

Novellen er skrevet av Silje

Novelle: "Venner, uvenner og kjærester"
Hjerte

Jeg tramper opp den lange trappen til soverommet mitt. 20 trappetrinn er det. I en fart får jeg smelt igjen døren etter meg. Hele huset rister. Det rister som om et F-16 fly skulle ha sust 1m over huset. Det var sinnet mitt som var braket løst. Sinnet mitt var som en tornado. En ustoppelig tornado.

Innlegget er skrevet av Othilia

Novelle: "På flukt"
Løper i skogen

Det er mørkt. Mørkt og stille. Jeg kan ikke se en meter. Trærne jeg tar på er våte. Våte og kalde. Livet mitt passerer i revy foran øynene min. hva vil skje med meg?

Novellen er skrevet av Othilia

Novelle: "Uten vennskap"

Jeg gikk nedover en grå og støvete vei, en morgen i april. Himmelen var blå, sola skinte som om den var av gull. Fuglene kvitret lystig i tretoppene. Jeg trakk pusten dypt. Lukten av nytt liv fylte neseborene, friskt og deilig.

Novellen er skrevet av Vibeke

Novelle: "Når ei såpeboble sprekk..."

Ho kikka på seg sjølv i spegelen – fyrst blygt, undersøkjande, så meir sjølvsikkert. Til slutt vart ho ståande og stirte beundrande på sitt andre eg der inne i spegelen. Det var ikkje så verst det ho såg, ho hadde i det heile kome godt ut av det.

Novellen er skrevet av Elisabeth

Novelle: "Afrikas stemme"

Skyggene er lange. Sola har så vidt sneglet seg opp over åskammen i øst. En hane presser frem noen håse skrik. Hønsene slåss febrilsk om maten som blir kastet til dem. En helt vanlig morgen.

Novellen er skrevet av Inger-Johanne

Novelle: "Knust glas"

”Faen!!” Eg ropte ordet ut så høgt eg makta medan eg slo knyttnevane i pulten av all kraft. Ekkoet gjalla i murveggane og nokre blyantar og noko anna småbøss datt i golvet. Eg seig ned i senga, og kjende at eg trengte å rope igjen.

Novellen er skrevet av Ola

Novelle: "Ho og pepper"

Ho var imponert. Ho var verkeleg imponert. Over seg sjølv. Ho var imponert over at ho torde. Dette var fjerde kvelden ho stod slik. Ho visste det var galt å spionera på folk på den måten. Men ho kunne ikkje noko for det.

Novellen er skrevet av Gry

Novelle: "Utroskap i heimen"

Det begynner som regel med unnskyldninger fra ektemannen om mange tilfeldige møter med en bestemt kvinne eller i noen tilfeller en mann. Dette er i lengden meget forstyrrende for konen i bildet som ikke aner hvor eller hva ektemannen gjør på hele dagene.

Novellen er skrevet av Andrew