Først kom det gradvis små bilder frem av en mann som var onkelen min. Onkel Espen. Han var en del år eldre enn meg. Han passa meg mye opp gjennom åra. Mamma jobbet en del i utlandet mens pappa jobbet kveld 6 dager i uka på legekontoret. Jeg har aldri hatt noe til overs for Onkel Espen, og grunnen til det kom jo for en dag.

Det starta med at han satt barnevakt for meg. Jeg var ikke mer enn 5 år gammel da det begynte og jeg satt i min trygge tripp trapp stol å så på barne tv. Onkel Espen hadde et merkelig utrykk i ansiktet syntes jeg, og han hadde hånda si innunder buksa. Han frøs vel på hånda tenkte jeg, å fortsatte å se på favorittprogrammet mitt. Helt ut i løse lufta skrudde Onkel Espen av TV`en og sa at nå var det sengetid. Jeg hadde selvfølgelig masse i mot det. Klokka var jo ikke halv 7 en gang, og jeg fikk jo alltid lov å se ferdig barne tv før jeg gikk til sengs å ble lest for. Onkel Espen hadde fremdeles det merkelige utrykket i ansiktet da han følgte meg til senga. Til og med tannpussen uteble denne kvelden. Jeg prøvde å forklare, men til ingen nytte. Onkel Espen kledde av meg, men satte ikke på pysjen som jeg alltid bruker å ha på meg. Onkel Espen så på meg så rart. Han studerte meg på en måte jeg ikke er vant til. "Du har så fine lokker i håret ditt Sunniva" begynte han. Han strøk meg forsiktig gjennom håret. Jeg ga han et lite smil om at han gjerne kunne fortsette, for å bli stryki i håret var noe av det beste jeg visste. Jeg la meg til rette i sengen og kjente at øynene mine ble tyngre og tyngre. Men det skulle ikke vare lenge, for med et kjente jeg en hånd stryke meg oppover låra. Jeg spratt opp i senga og så forundrende på Onkel Espen. "Ingen fare jenta mi. Det er sånt onkler skal gjøre." Jeg visste ikke hva jeg skulle svare, men antok at det var normalt, selv om jeg aldri har opplevd det med Onkel Geir eller Onkel Thomas. Han tok hånda si mellom lårene mine og strøk den oppover til han kom til et sted som var mitt.. Bare mitt..

 

linje epler

Linje epler

 

Onkel Espen holdt meg igjen med sterke armer da jeg prøvde å stritte imot. Han prøvde å roe meg ned, men uten hell, så han ga opp. Jeg minnes fremdeles det han visket i øret mitt den kvelden. "Om du sier dette til noen så kommer politiet og tar deg med til fengsel, og du må spise tørt brød resten av livet". Jeg ble skrekkslagen. Jeg ville ha et liv ute, og spise middag hver dag med familien, så dette skulle jeg aldri si. I det han lukket døra skrek jeg etter han. "Ikke si noe du heller da, Onkel Espen. Jeg vil jo ikke i fengsel ". Jeg irriterer meg dødens hver dag på at jeg var så blåøyd, men hva kan man forvente av en 5åring?

Dagene gikk og jeg tenkte stadig mer på hendelsen. Jeg hadde veldig lyst til å spørre mamma om det var normalt at onkler kosa med barn mellom bena, men lot spørsmålet ligge ganske kjapt da jeg kom på hva han sa om tørt brød og politi. "Jenta mi, i dag kommer Onkel Espen å passer på deg. Mamma må på jobb vet du og pappa drar hvert øyeblikk". Med et rykket jeg til og ble vettskremt, men lot ikke det komme til overflaten. Mamma måtte ikke få vite..

Jeg bare nikket som svar, i det jeg tok et stort jafs av fiskemiddagen.

Onkel Espen og jeg kosa oss masse denne kvelden. Vi spilte ludo og hadde det gøy. I kveld fikk jeg til og med se ferdig barne tv før det bar i seng. Han leste yndlingsboka mi "Den røde ulv" før jeg fikk en natta klem og han forsvant ut av rommet. Jeg fikk ikke helt sove denne kvelden husker jeg, for han skrudde over på en kanal der det var masse skriking og skråling. Jeg ble mer døsig etter hvert og holdt på å sovne da døren åpnet seg og inn kom Onkel Espen. Jeg vrei meg i senga og han må ha merket at jeg fremdeles var våken, for han begynte å snakke med meg. "Trodde du hadde sovna jeg, Sunniva". "Fikk ikke sove, kan du skru ned ly", lenger kom jeg ikke før han ham stod foran meg uten noen klær og tok seg på tissen sin. Han kom mot meg og fortalte at nå skulle han kose litt med meg igjen, slik som var vanlig. Han stod rett fremfor meg, og tissen hans var stor, og skummel. "Ta på den".

 

linje epler

Linje epler

 

Jeg måtte gni meg i øynene, og nærmest klype meg selv i armen for å helt forstå om jeg var våken eller om dette bare var en drøm. "Ta på den" gjentok han. "Nei, Onkel. Jeg har ikke lyst". Stemmebruket hans sa at jeg ikke hadde noe valg. Jeg satte meg opp i sengen. Han tok tak i hånda mi, og la den rundt den store tissen hans. Han holdt over hånda mi slik at jeg beveget den frem og tilbake. Nå hadde han det rare blikket igjen. Det blikket jeg ikke likte. Han tok av meg dynen og ba meg legge meg ned i senga. Jeg var livredd, og jeg forstod ingenting av hva som skjedde. "Kan jeg få ta på meg dyna igjen, Onkel, Det er kaldt". Jeg fikk ikke noe svar, men isteden dro han ned pysj buksa mi, og deretter den rosa trusa jeg fikk av bestemor til jul. Han tok hånda si på innsiden av låret mitt og strøk den opp og ned, mens han drev med tissen sin. Jeg var redd.. Husker det som det var i går. Med et satte han seg over meg med et ben på hver side, og tok tak i tissen sin og førte den mot tissen min. Jeg forstod ikke hva som var i ferd med å skje. Plutselig kjente jeg en enorm smerte, og jeg klarte ikke holde igjen smerteskriket. Jeg gråt og jeg gråt, men han bare fortsatte. "dette… er også… normalt" stønnet han. Jeg skrek men han lot seg ikke stoppe. Jeg forstod at det ikke var noen vits i å prøve å få han vekk, så jeg bare lot tårene trille nedover.

Da han var ferdig, så minnet han meg på politiet som kom å tok meg om jeg fortalte dette til noen. Han ga meg et smil og forsvant ut av rommet. Men like fort kom han inn, med et laken. Og fortalte at han måtte bytte det med det gamle, for hvis ikke kunne det hende politiet kom å tok meg. Jeg gikk opp av senga, og følte en enorm smerte der nede. Jeg så på lakenet og skvatt til. "Onkel, det er blod! Jeg blør!" Jeg fikk ikke noe svar og la meg ned igjen i rent laken og han forsvant ut døra. Jeg fikk ikke sove den natta. Jeg var livredd. Jeg forstod ikke at dette virkelig kunne være normalt.

 

linje epler

Linje epler

 

Årene gikk og dette fortsatte hver gang Onkel Espen satt barnevakt for meg, og det ble som en vane at før jeg sovnet så fikk jeg hans tiss inn i min. Jeg hadde ikke noe mer følelser angående det, jeg følte meg bare tom på en rar måte. En måte jeg aldri hadde kjent før.

Jeg var blitt 12 år og forstod litt mer av omfanget. Det var av hans egen nytelse at han gikk inn i meg med sin penis. Og jeg forstod etter hvert at dette ikke var normalt, men jeg turte likevel ikke si det til noen. Han hadde endret trusselen sin med at om jeg fortalte det, skulle han ta meg, og ingen ville tro historien min.

Han misbrukte meg seksuelt frem til en natt. Jeg trengte ikke lenger barnevakt av han. Jeg hadde overtalt mamma med at "jeg er 13 år, jeg er gammel. Lar du meg ikke få være alene mens du er på jobb innimellom så vil jeg gjøre opprør siden". Mamma stusset veldig på det, og spurte om det var noe jeg holdt igjen. "Nei, men jeg er faktisk ikke 4 lenger".

Jeg satt alene hjemme å så på en film da det gikk i døra. Og inn kom Onkel Espen. Jeg forstod hva som ville skje og løp fra han, men han løp fortere enn meg. Igjen lå vi på rommet, og han misbrukte meg seksuelt. Jeg var for tom til å tenke og lot det bare skje. Onkel Espen var i full gang da jeg hørte det gikk i en dør, og jeg skrek, uten at det skulle virke mistenkelig ovenfor Onkel Espen. Men til ingen nytte. Jeg prøvde igjen, og da var mamma raskt på rommet. Tårene spratt ut av øya hennes som om noen pressa dem ut med sitt sterkeste verktøy. Hun var kjapp til å ringe politiet, og Onkel Espen ble tatt, og fikk en dom på 3 år i fengsel.

 

linje epler

Linje epler

 

Dette har både mamma og jeg fortrengt frem til jeg nå er 14 år. Minnene kom frem steg for steg etter jeg meldte meg inn i filmklubben i byen å så en film om en far som misbrukte barnet sitt seksuelt.

Å, som jeg føler hat for den gubben. Han er ikke lenger en onkel for meg, eller en del av familien. Jeg har ingenting til overs for han lenger. Han har ødelagt livet mitt på så mange måter, og det kan aldri tilgis. Jeg kan ikke føle kjærlighet for en gutt, uten at jeg tror han bare ønsker sex av meg. Og jeg fikk aldri sjansen til å ha "den spesielle første gangen", for den tok den manipulerende fæle fyren fra meg. Han tok en stor ting fra meg, og da kunne noen skåret av han penisen, så han ikke får gleden av å ta "den første spesielle gangen" fra andre og. For det unner jeg ingen, absolutt ikke min største fiende en gang. Han kalte meg fitte mange ganger da politiet kom for å pågripe han, men det gir jeg blaffen i, for jeg har faktisk et hjerte, noe som tydelig er en mangel hos han. Håper han sitter i fengsel, har kjærlighetssorg over meg og ikke blir servert annet enn døde mus. Musespiser kan han få være.

Novellen er skrevet av Camilla