Hopp til hovedinnholdet

Novelle: "Følelsen av å stå på scenen"

Jente på en scene

Jeg har spilt i tre stykker på teateret i byen, og målet mitt er å bli skuespiller. Jeg elsker alt ved det. Jeg elsker rushet, adrenalinet, lyden fra salen, klappingen…jeg elsker rett og slett alt ved å stå på scenen.

Novella er skrevet av Hanna

Jente på en scene

Jeg sitter og venter på bussen, bussen går ned til byen og jeg skal sitte på ned til teateret. I kveld skal jeg spille premieren på stykke jeg er med i , og er veldig spent. Jeg har forberedt meg godt, varmet opp stemmen, pugget manus , øvd på sangene…men jeg er fortsatt litt nervøs. Men mange skuespillere bruker å si at ”man skal være litt nervøs, for da konsentrerer man seg og gjør sitt beste”. Når jeg har kommet meg til teateret, rekker jeg å spise kjapt middag i kantinen før jeg må opp og kle på meg kostymet.


Jeg ser at jeg har det travelt så jeg tar på meg kostymet så fort jeg kan , så springer jeg opp i sminkeavdelingen. Der sminker de meg og tar på parykken min. I sminkeavdelingen møter jeg mange. Alle er glade men også veldig nervøse. Jeg får en klump i magen når de begynner å snakke om stykket og hva de er redd skal gå feil. Når de snakker om det, begynner jeg å bli redd for å glemme teksten eller synge surt. Men mest av alt er jeg spent og gleder meg. Etter sminkøren har sminket meg må jeg springe for å ta på meg ”myggen” som vi kaller det, det er en mini-mikrofon festet til kinnet så vi slipper å bære rundt på en stor mikrofon. Etterpå går jeg tilbake så sminkøren kan sette på parykken og feste den godt.


Så går jeg og setter meg i pauserommet bak scenen. Der ser jeg litt på tv og slapper av sammen med de to andre barna som er med i teaterstykket. Vi sitter der sammen og prater, så hører vi det blir ropt opp: 5 minutter til forestilling! Jeg gjør meg klar og kjenner suget i magen… I det jeg går på scenen og scenelyset skinner meg i øynene og jeg ser et helt publikum foran meg , da vet jeg det: Dette er sånn jeg vil leve!


Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Spørsmål og svar

Hvor kan jeg melde meg på auditions til filmer?
Hei Dette avhenger litt av hvor i landet du bor. Jeg ville nok søkt litt rundt på nettet, eller eventuelt spurt det lokale teatret om de kanskje ka...