Jeg sitter og venter på bussen, bussen går ned til byen og jeg skal sitte på ned til teateret. I kveld skal jeg spille premieren på stykke jeg er med i , og er veldig spent. Jeg har forberedt meg godt, varmet opp stemmen, pugget manus , øvd på sangene…men jeg er fortsatt litt nervøs. Men mange skuespillere bruker å si at ”man skal være litt nervøs, for da konsentrerer man seg og gjør sitt beste”. Når jeg har kommet meg til teateret, rekker jeg å spise kjapt middag i kantinen før jeg må opp og kle på meg kostymet.


Jeg ser at jeg har det travelt så jeg tar på meg kostymet så fort jeg kan , så springer jeg opp i sminkeavdelingen. Der sminker de meg og tar på parykken min. I sminkeavdelingen møter jeg mange. Alle er glade men også veldig nervøse. Jeg får en klump i magen når de begynner å snakke om stykket og hva de er redd skal gå feil. Når de snakker om det, begynner jeg å bli redd for å glemme teksten eller synge surt. Men mest av alt er jeg spent og gleder meg. Etter sminkøren har sminket meg må jeg springe for å ta på meg ”myggen” som vi kaller det, det er en mini-mikrofon festet til kinnet så vi slipper å bære rundt på en stor mikrofon. Etterpå går jeg tilbake så sminkøren kan sette på parykken og feste den godt.


Så går jeg og setter meg i pauserommet bak scenen. Der ser jeg litt på tv og slapper av sammen med de to andre barna som er med i teaterstykket. Vi sitter der sammen og prater, så hører vi det blir ropt opp: 5 minutter til forestilling! Jeg gjør meg klar og kjenner suget i magen… I det jeg går på scenen og scenelyset skinner meg i øynene og jeg ser et helt publikum foran meg , da vet jeg det: Dette er sånn jeg vil leve!