Jeg er redd.

Mørket var mørkere enn før, og jeg har aldri følt meg så alene. Alene og kald. Vinden var som is, som bare strøk gjennom meg. Strøk igjennom kroppen, organene og alle løgnene. Løgn. Masse løgn. Aldri før har jeg vært så redd, kald og løgnaktig. Magen min vrengte seg og begynte å stikke.

Jeg er redd.

Klokken beveget seg. Snart skulle jeg gjøre det. Snart er jeg ikke lenger meg.

Jeg er redd.

Fingrene min knuget hard på det jeg hadde i hånden. Litt kaldt, men samtidig veldig varmt. Så liten ting, men så store følger. Tingen som hvilte i hånden var så liten, men bar en stor byrd. Snart skulle den forandre livet mitt.

Jeg er redd.

Tyngden i hånden min var verre nå. Tingen ble tyngre og tyngre jo mer samvittighet som bandt seg rundt den. Skulle jeg virkelig gjøre det? Alt virket så uvirkelig.

Jeg er redd.

Foran meg var det en butikk. Butikk. Butikken som snart skulle forandre meg. Butikken var ganske liten, mer som en kiosk. Vinduet inn til kiosken lyste opp, av refleks fra gatelyktene. Ellers var det helt mørkt. Jeg bare stirret på vinduet. Så tynt og hjelpes løst...

Jeg er redd.

Steinen i hånden min ble hardere. Ja...det var en stein. Hard og ru. Kald og vond. Ikke så stor, men kraftig nok til det som snart skulle skje.

Jeg er redd.

Hva drev meg egentlig til dette? Venner? Penger? Før var jeg ganske populær. Smart var jeg også! Men det holdt ikke for vennene mine. De dro. De sviktet meg! Heldigvis fikk jeg nye venner. Venner? Hva sier det egentlig å være en venn?

Jeg er redd

Hvorfor redd? Frykten for det ukjente?

Jeg er redd

Tiden var inne! Kroppen hans ble uvel, og blodet pumpet hardere. Øynene flimret. Var det bare en drøm? Skulle han gjøre det!? Hva med familien? Alle tårene? jeg løftet hånden sakte imens tankene strømmet gjennom hodet mitt. Skulle jeg gjøre det måtte jeg gjøre det nå. Ikke et sekund lenger kunne jeg vente! Valget måtte bli tatt.

Jeg er redd.

Imens alt stresset for igjennom meg tok jeg et valg. Øynene mine lukket seg sakte, og jeg pustet ut.

Jeg var redd...

 

Novella er skrevet av Leander