Jeg fikk vite det for et par måneder siden, men gjorde ingenting for å stoppe det. Det var ikke fordi jeg ikke brydde meg, men fordi frykten om at det ville bli verre overgikk håpet om at det ville bli bedre. Jeg trodde aldri det skulle gå så langt. Hun fortjente bedre enn dette.

Hun kom til skolen kledd i en jakke av blåmerker og skrubbsår. Alle skjønner hva som skjer, men de overser det. Flere ganger i uken hadde hun dukket opp på skolen med røde øyne og et falskt smil. Det var hjerteknusende å se den jenta som en gang var sterk og fryktløs bli forvandlet til en engstelig og deprimert person. Hun hadde ikke vært glad på lenge. Ikke før i dag.

Hun møtte meg med et smil. Et ekte smil. Det var vanskelig å tro, men det så ut som om hun hadde det bra i dag. Jeg kunne ikke gjøre noe annet enn gi henne en klem og smile tilbake. Det at hun var glad, gjorde meg tre ganger så glad. Det ringte inn, og vi gikk til timen.

Jeg satt meg ned ved pulten og pustet lettet ut. Jeg snudde meg for å se etter henne, men blikket mitt søkte forgjeves. Hun må ha vært på do eller noe sånn.

Akkurat i det jeg snur meg tilbake så hører jeg skritt oppå taket. Nå vet jeg at noe er feil. Jeg blir kald nedover ryggen og kan ikke puste. Jeg ser ut vinduet, og da skjer det. Hun svinger ned og knuser vinduet. Hun har et tau rundt halsen, og er helt livløs. Skrikene overdøver alle tankene mine. Elever fra andre klasser stormer inn i klasserommet vårt. Nå som hun er død, legger folk merke til henne.

Men det er for sent.

Novella er skrevet av Eskil