Han tar et raskt blikk over huset. Det meste av den blå malingen har flasset av. Vinduene er skitne. Hagen er gjengrodd. Ingenting ser ut som det skal. Ingenting ser ut som det en gang var. Som det en gang pleide. For det pleide å være en skinnende blåmaling. Det pleide å være rene vinduer. Det pleide å være en nyklippet plen. Det pleide.

Han merker ikke at det stille renner en uskyldig tåre nedover de røde kinnene. Han merker heller ikke at hans far står og roper hans navn. «Vi må gå nå,» roper han. Den unge mannen har fortsatt et fast blikk på huset. Minnene flyr forbi som fluer som flokker seg rundt et dødt dyr. Det var her han gikk sine første steg. Det var her han lærte å sykle. Det var i dette huset moren hans bakte ferske rundstykker, mens hun nynnet på en melodi. Han smiler når han tenker på henne. Hun elsket huset. Hun elsket det så mye. Elsket å stelle med rosene sine i hagen. Hun elsket han.

Flere uskyldige tårer danser stille nedover kinnene og har dannet en lang stripe som kunne minne om en liten elv. Himmelen mørkner. Sola forsvinner bak mørke aggressive skyer. Han snur seg fort vekk fra huset og ser nedover gata. Alle i god behold, med ny maling og blanke biler som står pent parkert ved siden av. Han flytter blikket over på sin far som forsøker å få han inn i bilen. Han bare rister stille, nesten urørlig, på hodet og snur seg tilbake til det blå huset.

Han går med sakte, tunge skritt til huset. Strekker ut en hand og tar på det. Han lukker øynene. Den første dråpa treffer han på hodet og i neste sekund kommer neste. Snart har det mørke håret hans lagt seg nedover pannen. Han står helt stille. Kanskje hvis han sto der lenge nok kunne han langsomt, men sikkert trekke seg tilbake til fortiden. Til den gangen vinduene pleide å være nyvasket.

Tiden går hele tiden og folk prøver å flykte fra den, men han kunne sverge på at i akkurat dette øyeblikket sto den stille. Helt stille. Han kjenner en hand på skulderen. Han trenger ikke å snu seg for å se hvem det er. Han vet det er faren og han vet det er på tide å dra. De to mennene blir stående å se på det lille blå huset for en siste gang. Regnet haster seg ned til bakken der det lander i små pytter. I det fjerne høres bilen som står på tomgang.

I dette øyeblikket sitter to menn i en bil på tomgang. En far og en sønn. De puster tungt inn og tungt ut. Sønnen lukker øynene. Så åpner han dem. Det blå huset står der fortsatt. Slik som det allerede har stått i flere år. Gode år. Han vil bort nå. Det vil de begge. Bort. Flykte fra det blå huset. De vet det ikke vil hjelpe. Smilet hennes vil for alltid være med dem. Det silkelange håret. De myke hendene. Den trøstende stemmen. Bilen ruller stille ut av parkeringsplassen. En far og en sønn. Begge i taushet. Begge fortapt i sine egne tanker. Uten å snu seg tilbake.