Mannen kommer selvsagt med unnskyldninger ovenfor sin kone om hun spør hvor han har holdt hus dagen lang. Han finner opp en tørr unnskyldning om at han har jobbet, men som regel faller den unnskyldningen i grus så fort han tabber seg ut og sier det på en søndag. Konen blir bare mer og mer mistenksom og til tider går det over til et stadige hvor man kan anse konen som paranoid. Mannen vil ikke innrømme sitt forhold med en annen under noen omstendigheter så han kjører løpet helt og fullt ut. Konen blir sittende mye alene i sitt store hus og begynner å tenke mye på livet og døden og hvor vidt ektemannen har et forhold eller ikke. Konen ville aldri spørre mannen sin om noe slikt på grunn av ektemannens selvsikkerhet og han har forresten aldri vært så hyggelig og grei den siste tiden. Konen tar derfor opp et annet evne når ektemannen er tilstedeværende. Et emne som konen har slitt med i de siste 20 årene og som ikke ser ut til å forbedre seg med tiden.

Alkohol er noe ektemannen nyter litt for ofte og dette er akkurat det konen skal fronte for han. Etter en kort stund i samtalen tar ektemannen seg et stort glass Cognac og konen blir straks mer oppgitt enn før. Samtalen ender med at ektemannen tar seg et nytt glass bare denne gangen med Whisky og drikker dette med stor hengivenhet og styrter det med en gang. Samtalen ender derfor død uten noe framskritt.

Konen går opp for å legge seg, mens ektemannen sniker seg ut for å gjøre et nytt sidesprang mulig. Konen merker ingenting og sovner inn ganske fort etter å ha tatt to sterke sovetabletter. Ektemannen kommer hjem sent dagen etter, men oppdager straks at konen ikke er der lengre. Ektemannen begynner å rope desperat og åpner alle skap, skuffer og vinduer, men ingen kone er å finne. Han bestemmer seg for å ta seg en dram å lete videre senere, men da han oppdager at all spriten hans er forsvunnet blir han rasende. `Hvor er denne kjærringa` roper han så høyt han bare kan, men ingen svar er å få. Han begynner å rive opp sengteppet i desperat leting etter sprit. Han blir mer og mer opphisset og bestemmer seg for å gå nede i kjelleren for å lete videre. Ektemannen er nå blitt rød i ansiktet og svetter som en gris når han ryker opp kjellerdøren i stort raseri og forbannelse. Det første som møter han i bekmørket nede i den kalde kjelleren er en sterk stank av sprit. Etter en kort stund finner han lyset og snubler i alle sine tomme flasker. Han ligger nå nede på gulvet sammen med utallige tomme glass flasker når han kikker forvirret opp mot et grønt tykt tau som henger fra taket. Ektemannen finner sine briller i brystlommen og kikker litt nærmere og ser at det er konen som henger i tauet. Hun er fastbunnet med en stor stram lenke fra taket. Ektemannen får et sjokk uten like og blir stående en lang stund bare å se på konen som henger der kald og bleik. Når han kommer til seg selv, henter han hekkesaksen for å kutte henne ned. Det surrer fælt med tanker oppe i hodet på ektemannen som nå har blitt enkemann. Enkemannen bærer henne ut av kjelleren og en tanke kommer til han hele tiden og det er hvorfor. I det enkemannen skulle bære henne inn i huset ramler det ned en haug med løs taksten i hodet hans slik at han ramler og slår seg i hjel. Taksten som ektemannen skulle ordne for kona dagen før, men som aldri ble gjort på grunn av mannens utroskap.