Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er alt for strenge. Hva skal jeg gjøre for at dette skal bli bedre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, foreldrene mine er altfor strenge, jeg vet de bare er redde for meg, men D blir for mye. Her om dagen satt moren min på utsiden av treningssenteret å ventet , og treningssenteret er bare 3 min unna men jeg fikk ikke lov til å være der alene. De skal også bestemme hvem av vennene mine jeg får gå med. Jeg får ikke lov til nor i helgene, mener ikke feste men er nøtt til å være med dem på fjellturer og sånt. Hvordan kan dette bli bedere ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Du forteller at foreldrene dine er veldig strenge og at de prøver å passe på deg på en måte som du synes blir for mye. Jeg skjønner godt at dette kan være frustrerende for deg. I ungdomstiden er det mange som opplever å "forhandle" med foreldrene om hvor mye de skal få lov til. Ofte er det lurt å vise foreldrene at man fortjener mer tillit ved å holde avtaler og å snakke om hvordan man har tenkt om egne valg. Snakk med foreldrene dine om hva som er viktig for deg og prøv å få til en samtale hvor dere lytter til hva hverandre har å si. Se flere tips i artiklene under svaret.

Hvis det ikke hjelper å snakke med foreldrene dine er det mulig å kontakte helsesøster eller familievernkontoret der du bor for å høre om de kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie