Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt at to tvillingsøstre er ulike?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en tvillinge søster som ikke er lik meg i det heletatt men tross det så har vi et normalt søsken forhold. jeg er blond mens hun er mørk i håret og hun ser ut som en liten gutt med kort hår hun vil være det fordi hun er veldig lesbisk(butch) og er åpen om det, hun sier at hun er gutt men vil være jente. Hun er mye sammen med homofil, lesbisk og transe. Mens jeg er hetrofi og er sammen med gutter jeg er opptatt av jenteting og er feminin. mens hun går i gutteklær og ikke barber seg mens jeg tar bort alt. Hun elsker store sveel tattoveringer mens huden min er rent. Hun er 162 cm og små rundt mens jeg er en kjempe på 186 cm høy og veier 63 kilo er slank er det normalt vekt? Noe som skiler seg ut er at jeg er praktisk å jeg har lapp på lettsykkel og kjøre motorsykkel, driver med lappen på bil nå. Mens hun er upraktisk og ikke er interessert i å ta førekorte på bil en gang. Er det så normalt at to tvillinge søster er så ulik vi var mer like før ungdomskolen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Akkurat som søsken kan være svært ulike kan også tvillinger være ulike. Dere er jo toeggede tvillinger noe som betyr at det var to forskjellige egg som ble befruktet i livmoren. Da kan man bli svært forskjellig både når det gjelder utseende og atferd. 

Ut fra din vekt og høyde er du normalvektig. Det er ingen spesiell vekt som er riktig å ha. Det normale er forskjellig fra person til person. Det avhenger av kroppsbygning, muskulatur osv. Tenk bare så forskjellig du og din søster er.

Vi er alle født med vår spesielle kroppsbygning, som igjen er bestemt av arv fra egen familie. Søsken kan bli veldig forskjellig da man får arvemartiale både fra mor og far.

Sålenge du spiser variert og til faste måltider og ellers er frisk og trives på annen måte, er nok dette normalt for deg. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie