Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at faren min bruker mer tid på den nye dama si og familien hennes enn på meg

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Faren min har funnet seg ny dame og han bruker mere tid på hu og familien hennes enn sin egen familie føler jeg. Starter på vg1 nå og trenger all støtten jeg kan få og det hjelper ikke at han har tekt å flytte 1 time unna for å bo med hu. Ungdomsskolen var vanskelig nok pga dårlige karakterer og fravær pga psykiske problemer. Er trans ftm og kan ikke gå gijennom dette med bare min mor. Og vil ikke bare bo med mora mi pga samboeren hennes. han har ødelagt mye mellom broren min og moren min. når han er full sier han så mye dritt til alle men tenker aldri på hvor dritt han er. er så frustrert. faren min hører ikke på meg heller når jeg prøver å si hva jeg føler om at han skal flytte. Har nok med det jeg må gå gijennom og orker ikke mere problemer. sliter allere med depresjon, bulimi, angst, mobbing, trakkasering etc. er på vei til den mørke plassen jeg var på før og orker ikke det igjen. livet er alt for urettferdig. Skjønner ikke hva jeg har gjort for å fotjene det. Setter alt før meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 16 år!

Det høres ut som at du har det veldig vanskelig nå. I tillegg til at du selv har ting du strever med, så opplever du at faren din prioriterer sin nye kjæreste foran deg. Han skal til og med flytte sammen med henne et stykke fra der dere bor nå. Samboeren til moren din er ikke ålreit, så du vil ikke bo der heller. Jeg forstår at du ikke har det bra på grunn av dette. 

Du skriver at faren din ikke hører på deg når du sier at du ikke vil at han skal flytte. Kanskje synes han også at det er vanskelig å skulle flytte fra deg og til den nye kjæresten sin. Kanskje han ikke helt vet hvordan han skal klare å få dette til å fungere best mulig for alle. Har du prøvd og sette deg ned sammen med faren din og snakke om det i en setting der dere har tid og ro til å snakke rolig sammen? 

En måte å få faren din til å forstå er å vise han spørsmålet ditt som du har sendt til oss, og svaret du får. Det kan gjøre at han bedre forstår hvordan du har det. 

Du har mange vanskelige ting du strever med. Du er trans ftm og trenger støtte i den prosessen. I tillegg har du bulimi, angst og depresjon blant annet. Det er viktig at du får snakket med noen om alt dette. Hvis du ikke allerede har noen voksne å snakke med så synes jeg du skal ta kontakt med noen. Hvis du har helsesøster på skolen så kan du gå til henne. Du kan også ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor. Du kan snakke med helsesøster om det som er vanskelig i forhold til faren din. Kanskje kan helsesøster hjelpe deg å snakke med han? 

Du kjenner at tankene dine gjør at livet blir vanskelig og mørkt. Ikke vent med å kontakte noen som kan hjelpe deg! Det hjelper å snakke om vonde følelser og tanker. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie