Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

faren min gikk fra meg før eg var født men han gikk ikkje når store broren min ble født

Jente 14 år
 

Spørsmål

faren min gikk fra meg før eg var født men han gikk ikkje når store broren min ble født og eg er lei meg for og klarer ikkje å stole på noen andre folk nå fordi den følelsen av at ein person ville ikkje ha meg har gjørt meg egoistisk og har mange problemer med følelsar fordi eg flyttar veldig masse og eg blir fort glad i noen som eg kjem til å miste fort .kan dåke hjelpe meg? kva gjør eg ?

Besvart 12.10.2017 16:10
 

Svar
Hei

 Du beskriver at du strever med relasjoner og det å stole på noen fordi din pappa forlot deg før du ble født. I tillegg så har dere flyttet mye og det har også bidratt til at det å bli glad i noen blir vanskelig fordi du da opplever å miste dem fort igjen.

Det å ha slike følelser som du beskriver er ikke uvanlig og du er ikke alene  om å ha det slik. Jeg tenker at du nok trenger å få pratet ut med noen om hvordan du har det og om de følelsene du har inni deg.

Jeg  blir også litt bekymret for deg når du skriver at dere flytter mye. Har det med mammas jobb å gjøre eller er det andre grunner til det ?

Uansett grunn så er det ikke helt bra å flytte masse, det fører til, som du beskriver, at man gang etter gang opplever brutte relasjoner.

Fortell til en voksen du stoler på og har tillit til hvordan du har det, kanskje en helsesøster eller sosiallærer på skolen, du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge på 116 111 de vil også kunne hjelpe deg.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie