Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Far og stemor presser meg til fysisk aktivitet jeg ikke liker.

Annet 13 år
 

Spørsmål

Jeg skreiv noen spørsmål her tidligere men jeg kom på noe nytt å spørre om! Som jeg skreiv, faren min og stemoren min vil at jeg skal være ute i naturen å lære å taue båt, fyre bål å alt den dritten der. De vil jeg skal turne mindre.. de sier jeg må komme meg ut å gjøre andre ting isteden for å gjøre det jeg gjør, jeg har egt bare lyst til å ta selvmord. De sier jeg har bruk for det når jeg blir voksen, men jeg har egt bare lyst til å fortsette å turne, jeg vil begynne i sirkus! Men hvorfan skal eg si dette til dem uten at de blir skuffa eller Åssen de kan forstå det?

Besvart 14.11.2017 20:00
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss på Ung.no

Du skriver at far og stemor vil at du skal være mere ute, og lære deg "speider-aktiviteter". Du vil heller fortsette med turning.

Jeg forstår at de vil at du skal være ute, og bli glad i naturen. Jeg er bare litt usikker på om det er det de oppnår. Det virker nesten som det har motsatt effekt på deg.

Du skriver at du driver aktivt med turn, og trives med det. Det er flott at du holder deg fysisk aktiv, og turn er en idrett som krever styrke, balanse og smidighet. Veldig bra.

Det kan være at faren og stemoren din vil at dere skal gjøre ting, som dere kan være sammen om. Det er fint at de vil det.

Har du forslag til andre aktiviteter som dere kan gjøre sammen, og som du har mere lyst til? Det er mulig de er åpne for det.

Finn frem fakta om turn, og les det opp for faren og stemoren din. Kanskje de ikke er oppmerksom på hvor flott idrett det er.

Dersom det ikke nytter å snakke med dem, kan det være lurt å snakke med helsesøster eller turn-treneren din. De kan støtte deg i valget ditt om å fortsette på turn. Helsesøster kan du også snakke med om de tunge tankene du bærer på. Det tror jeg vil være til hjelp for deg.

Lykke til

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie