Hopp til hovedinnholdet

Jeg og pappa krangler hele tiden

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg og pappa krangler hele tiden. Mange ganger vet jeg ikke engang hva jeg gjør galt.. Han blir sur for alt, roper, skriker og kaller meg ting og det ender i at jeg løper ut av huset. Han tar fra meg mobiltelefonen så jeg kan ikke snakke med noen. Det har skjedd så ofte nå i det siste at jeg takler det ikke mer. jeg er så lei av å sitte på rommet å gråte kveld etter kveld.. Hva skal jeg gjøre. Moren min sier at han har alltid vært slik, men hun har alltid gått imellom så vi barna ikke skulle merke det. Nå etter hun flyttet ut så går det utover meg, ettersom halvbrødrene mine er flyttet ut. Hun vet ikke hva hun kan gjøre med det. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 15 år!

Dette høres virkelig ikke bra ut. Du og pappa krangler så mye at det ofte ender med at du løper ut av huset. Pappa skriker og kaller deg ting, og tar mobiltelefonen din. Det er ikke greit.

Du skal føle deg trygg hjemme. Og det skal ikke være sånn at du må sitte på rommet ditt for å slippe og krangle. Det skal heller ikke være sånn at du sitter på rommet ditt og gråter fordi du er lei deg. 

Jeg lurer på, kan du ikke bo hos mamma? Mamma vet tydeligvis hvordan pappa er, og når dere alle bodde sammen så gikk hun i mellom deg og pappa. Jeg antar at hun har flyttet ut fordi foreldrene dine har skilt seg. Men da kan du jo bo litt hos henne også?

Pappa må få beskjed om at måten han oppfører seg på mot deg, ikke er greit. Jeg vet ikke om du føler deg trygg nok på å gjøre det selv? Du kan be om at du og pappa setter dere ned og snakker rolig sammen for å prøve og finne ut av hvordan dere kan løse dette. Du kan jo også be mamma om hjelp. 

Hvis du tenker at du ikke tør eller vil snakke med pappa alene, og mamma ikke kan hjelpe deg, så vil jeg anbefale deg å snakke med for eksempel helsesøster. Helsesøster kan hjelpe deg med å formidle dine tanker og følelser til pappa hvis du vil det.

Du kan også ta kontakt med familievernkontoret der du bor. De som jobber her har god erfaring med å snakke med ungdom som lever i konflikt, spesielt der hvor foreldrene er skilt. 

Søk hjelp hos en voksen slik at du kan få det bedre!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie