Hopp til hovedinnholdet

Er 995 sikker på at mor er utro. Hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg tror mamma er utro. Første gang jeg merket dette var i 7.klasse. Vi hadde ferjet bursdagen min, og jeg fikk låne mobilen min for å ringe pappa, da mamma fikk en melding fra en mann. Jeg gikk inn å sjekket de ut, og fikk helt panikk. Jeg går nå i 1. klasse på vgs. Jeg har opplevd disse meldingene flere ganger, og de sender god natt meldinger, og hjerter. Jeg fant ut av navnet hans, og han jobber med det samme som mamma. Mamma reiser mye, og på et innlegg på face, så jeg at han var med på et bilde med mamma. Jeg får aldri være på mobilen hennes, og hver gang hun skiver meldinger, gjemmer hun vekk skjermen. Jeg har fått sett kjapt noen ganger når hun tekster, og det er alltid han samme mannen. Mamma blir alltid stresset når vi låner mobilen hennes. Jeg er 99% siker på at hun er utro, og hun har sluttet å gå med gifteringen hennes fra pappaen min. Hva skal jeg gjøre. Har bært på dette i fire år.

Besvart 31.05.2018 11:19
 

Svar
Hei

Hei - og takk for at du skriver til oss

Det er ikke lett å tilfeldigvis få visst noe du egentlig  ikke vil vite, men når du først begynner å lure så vil du på en måte også vite mer.

Dette er jo egentlig en sak mellom foreldrene dine og handler om deres parforhold. Samtidig forstår jeg at du grubler mye på dette og lurer på om det du tror stemmer eller om du tar feil/har misforstått noe.

Har du lagt merke til om forholdet mellom mamma og pappa har endret seg i løpet av de siste årene eller er de mot hverandre slik de alltid har vært? Dersom du synes noe har endret seg eller det virker som de ikke har det helt ok sammen så kan du kanskje spørre ut fra det? Da kan du for eksempel si til mamma/pappa "jeg har lagt merke til at det virker som du og pappa/mamma ........(det du har lagt merke til) og derfor lurer jeg på om alt er greit mellom dere? Så får du høre hvilket svar du får og hva som blir naturlig å snakke videre om.

Eller går det an å si til mamma at du så den meldinga for flere år siden og at du siden har lagt merke til at hun er redd for telefonen sin, at hun går vekk når hun skriver meldinger og at du lurer på hvorfor det? Det erjo også mulig, men jeg forstår at det kan være ganske skummelt og vanskelig.

Dersom verken mamma eller pappa vil si noe mer om hvordan de har det sammen, så er det ikke stort mer du kan få gjort med dette. Det er i utgangspunktet helt og fullt opp til dem å håndtere parforholdet sitt så lenge dette ikke går ut over noen andre.

Lykke til!

Vennlig hilsen

familieterapeuten

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mamma eller pappa er utro - hva gjør jeg?

Tar av seg ringen (colourbox,com)

Mange barn og unge opplever å få et innblikk i de voksnes hemmelige liv. Hva skal du si og gjøre? Les spørsmål og svar på dette, kanskje det kan være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie