Hopp til hovedinnholdet

Moren min er en drittsekk, og behandler meg veldig dårlig

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år som bor i Norge. Beklager for at jeg sier det her men moren min er en drittsekk hun spioner på meg, tar mobilen hele tida, har kalt meg hore, slått meg til jeg har begynt å hovne opp, behandler søsknene mine mye bedre enn meg. Og hvis jeg glemmer en ting så klikker hun helt og vi har dratt til legen fordi hun trodde det var noe galt med meg fordi jeg ikke husker ikke hva hun sier. Og jeg har blitt lei av at hun tror at livet mitt er en som ball som hun kan ta når hun vil og pappa gjør ikke en dritt. Det verste er at hvis jeg kommer hjem 2 minutter senere enn det jeg egentlig skal så klikker hun helt og sier at jeg ikke kan gå på skolen siden da kan hun plage meg så lenge hun vil uten at noen ser oss. Hun tar også på puppene mine hele tida og jeg syntes det er jævlig ekkelt og ukomfortabelt. Og jeg vet man skal si det til barnevernet osv men gjør jeg det så får jeg bare større problemer og alle i familien kommer til å hate meg for det.

Besvart 14.09.2018 20:07
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år!

Beklager at det har tatt tid å få svar fra oss!

Det du skriver høres ikke bra ut. Moren din er ikke snill med deg og gjør ting med deg som ikke er greit. Det er veldig viktig at noen får vite om hvordan du har det!

De tingene du skriver om her er det rett og slett ikke greit at moren din gjør mot deg. Det er ikke lov å slå, beføle eller kalle barn og unge stygge ting. Det moren din utsetter deg for er overgrep og du kan anmelde det. 

Jeg forstår at du synes det er skummelt å fortelle noen om det du opplever hjemme. Kanskje er du redd for at alt blir verre. Du er hvert fall ganske sikker på at problemene dine vil bli større.

De aller fleste som opplever vonde ting hjemme eller andre steder vil ikke fortelle om det til noen. Det kan være både fordi man er redd for at det kan bli verre, men også fordi man kan føle skam over at man ikke klarer å gjøre noe med det. Men de som velger å fortelle opplever som oftest at de får god hjelp og at ting blir bedre etterhvert. 

Det er mange gode hjelpere du kan ta kontakt med. Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesøster har taushetsplikt og vil passe på at dine behov blir tatt hensyn til. 

Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge. Her vil du få snakke med noen som har erfaring med slike saker. Du vil da få gode råd om hva du burde gjøre.

Ikke finn deg i å ha det slik som du har det. Du har rett til å leve i et trygt hjem med mennesker som er glade i deg og vil deg ditt beste. Når du ikke har det slik nå må du få hjelp til å ordne opp i det. 

Jeg håper dette var til hjel for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie