Hopp til hovedinnholdet

Vi har det vanskelig, men er redd for å ta kontakt med barnevernet.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte på en ting ang familien min. Jeg bor med moren min og lillebroren min. Har null kontakt med pappa og har ikke hatt det siden jeg var liten og han forlot oss. Vi har vært mye i kontakt med barnevernet pga pappa men også pga mamma. Mamma har en sykdom som gjør at hun fort blir trøtt osv og det har hun hatt lenge. Jeg har vært oppvokst med å se mamma sovende på toalettet, på gulvet osvosv. Vi spiser så og si ALDRI frokost, middag eller kveldsmat sammen. Og mamma tar lite initiativ til å lage middag. I starten tenkte jeg ikke så mye over dette, men i det siste har jeg tenkt over at det ikke skla være sånn? Ingen av de andre vennene mine har en sånn familie? Jeg er super redd for å ta kontakt med barnevernet fordi da kommer jeg til å fucke opp så mye og jeg er kjempe redd for å ikke kunne bo hjemme lenger. I tillegg har vi veldig lite penger. Mamma er så sløv og jeg vet ikke hva jeg skla gjøre. Vet ikke hvor lenge jeg klarer å leve med dette lenger..... skal det være sånn?

Besvart 09.11.2018 00:39
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det høres ut som både dere søsken og moren deres har det veldig vanskelig. Når mennesker er syke trenger de hjelp. Noen ganger handler det om hjelp til huslige sysler og oppfølging av barn.

Hva er du redd for skal skje om du kontakter barnevernet? De har tydeligvis tidligere vært der for å hjelpe dere klare dere hjemme. Det høres veldig viktig ut at dere får hjelp. Det er ikke greit å være redd hele tiden. Det vil nok heller ikke moren din at du skal være.

Sånn skal ikke noen av dere ha det! Ta kontakt med barnevernet, enten de dere har snakket med før, eller ring Alarmtelefonen 116 11. Ved Alarmtelefonen kan du snakke fritt med noen som ikke kjenner dere fra før. Det er flere muligheter for å få hjelp. Du og familien din kan få hjelp til å snakke bedre sammen og løse problemer ved familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier ha det bedre sammen. Det er gratis.

Det kan også være godt for deg å snakke med noen for din egen del. Helsesøster eller sosiallærer kan være gode å snakke med. Helsestasjonen for ungdom er også et godt alternativ å oppsøke.

Legger ved noen artikler som vi håper kan hjelpe deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie