Hopp til hovedinnholdet

Mamma vil at jeg skal kutte ut fotballen som er så viktig for meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! var på elevsamtale i dag og nå er livet mitt ødelagt:(( Mamma vil kutte livsidretten min fotball kun pga folk tolker meg feil og kommer jeg i konflikt med andre. Hun driver å sier at jeg ikke har venner og sånt. Hjelp

Besvart 09.11.2018 10:28
 

Svar
Hei jente 13 år!

Så fint at du tar kontakt med oss når det er noe som er vanskelig. Jeg forstår at fotballen er veldig viktig for deg, og at du er redd for at du ikke kan fortsette med det du liker så godt. I tillegg virker det du føler deg misforstått, og blir fortvilet over at mamma ikke forstår. Det høres vondt ut å ha det sånn.

Du skriver at du kommer i konflikter fordi andre tolker deg feil. Siden du nevner at du og mamma nettopp har vært på elevsamtale lurer jeg på om det er spesielt på skolen du opplever det slik? Uansett kan det være lurt at du får snakket med noen om hvordan du føler det og hva du kan gjøre for å få det bedre. Mamma er viktig i livet ditt.  Du kan spørre henne om dere kan sette av litt tid for å snakke om hvordan du har det og hva som er viktig for deg. Det kan være lurt å velge et tidspunkt som er litt rolig når dere skal snakke sammen.

Du kan også be om å få snakke med helsesøster. Helsesøster er vant til å snakke med ungdommer som opplever liknende problemer som deg. Sammen kan dere kan finne ut hva som kan være nyttig i din situasjon. Dere kan f.eks. snakke om hva som skjer når du føler deg feiltolket, og hva du kan gjøre for å endre på dette. Kanskje hun også kan hjelpe deg med å snakke med mamma. 

Du skriver ikke noe om hvordan du har det på skolen, om du har det bra og trives. Hvis du ikke har det bra er det viktig at kontaktlæreren din får vite det slik at dere sammen kan finne ut hva som kan gjøres for at du skal få det bedre.

Jeg legger ved en artikkel med tips om hvordan du kan snakke med foreldre. 

www.ung.no/problhjemme/2121_Hvordan_snakke_med_foreldre_som_ikke_forst%C3%A5r_deg.html

Lykke til!

Hilsen Familieterapeuten i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie