Hopp til hovedinnholdet

Uenig med foreldrene mine, hva kan jeg gjøre bedre fremover?

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg er en jente på 13 år fra drammen og jeg trenger hjelp eller tips til dette. min mor og far har tatt fra meg mobilen min fordi jeg har sendt noe privat av meg selv. og jeg prøver og fortelle dem hvorfor jeg gjør det men så bytter jeg alltid over på et annet tema. jeg klarer ikke snakke om det en gang det blir bare så vanskelig. vi har også vært i kontakt med barneværnet i veldig mange år på grunn av uttrygghet hjemme osv. men jeg mener at det hjelper ikke og ta fra meg telefonen min nå som jeg har skole og presentasjoner som leveres på mail til læreren via telefonen min. og jeg vet ikke åssen jeg skal få sakt det. jeg er bare jævelig lei av at jeg alltid skal gjøre feil. og jeg vil bare ha de fine komentarene om kroppen min av gutter jeg er spesielt glad i. men det blir bare alltid feil.. håper dere kan hjelpe meg litt og skrive hva jeg kan prøve og gjøre bedre fremover.

Besvart 05.12.2018 13:00
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår godt at dette er frustrerende og vanskelig for deg. Først og fremst vil jeg råde deg til å høre på foreldrene dine og respektere deres valg. Jeg skjønner at du ønsker komplimenter for kroppen din og at du derfor ønsker å sende bilder til gutter, men foreldrene dine prøver nok bare å gjøre det som er best for deg. De kommer jo ikke til å beholde mobilen din for alltid. Forhåpentligvis vil du få den tilbake med en gang du viser at du har lært av situasjonen og at det ikke kommer til å gjenta seg. 

Det er alltid lurt å være forsiktig når du sender bilder av din egen kropp til andre. Du vet jo aldri hvor bildene kan ende opp til slutt og det er dumt å angre på noe som kunne vært unngått fra starten:) 

Jeg vil også råde deg til å snakke med foreldrene dine. Jeg skjønner at det er vanskelig, men prøv likevel å gjøre ditt beste. De må jo få se at du virkelig prøver og at ønsker å gjøre ting bedre i fremtiden. Når det gjelder mobil og innleveringer tror jeg det kan være fint om du foreslår en løsning hvor du kan få bruke mobilen til skoleinnleveringer og mail. Gjør det så enkelt som mulig. Fortell foreldrene dine at du behøver mobilen din til skolearbeid, men at de gjerne kan se på mens du ordner dette. På denne måten vil de forhåpentligvis se at du gjør det du skal og etterhvert kan gi deg tilbake mobilen din. 

Og husk: selv om det er viktig å høre på og respektere foreldrene dine, betyr ikke det at du ikke kan si fra når du er uenig. Du må også få sagt dine meninger - selv om du og foreldrene dine har et ulikt syn på ting.

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen. Men hvordan vite om man liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Å be om unnskyldning

Unnskyld på mobil (ung.no)

Å be om unnskyldning er noe vi alle har gjort i løpet av livet. Men hvorfor gjør vi det? Og hvordan kan man få sagt det på best mulig måte? Her får du tips til hvordan du kan be om unnskyldning.
Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer

Hvorfor sender noen nudes?

Her har du bananen min (#ikkegreit)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer

Send GIF-er istedenfor nudes!

Her er melonene mine (#ikkegreit) ung.no

Har du blitt spurt om å sende lettkledd- eller nakenbilder? Hvis du helst vil unngå å sende, eller er lei masing, så kan du sende GIF-er i stedet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie