Hopp til hovedinnholdet

Mor og søstre er sinte på meg fordi jeg prioriterer skole. Er dette galt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

jeg er i en veldig stor problem, og dette problemet er ikke noe nytt hos meg. jeg jobber nesten alltid med skole arbeid, siden jeg vil jo ha gode karakterer på skolen for å få til den drømmejobben min. selvfølgelig tar jeg noen ganger pause i helgen ved å se på filmer jeg liker. problemet er at begge søstrene min som er 1 og 2 år yngre enn meg, de gjør hjemme arbeid og ikke bryr seg om skole. jeg hjelper ikke til med dette, jeg hjelper ikke til med dem med å (rydde hus, vanske hus, lage mat, vaske opp osv. moren min blir alltid sur på meg fordi jeg bare bryr om skole og ikke hjemme. idag prøvde jeg å hjelpe til, men hun tok alle vanske utstyrene fra meg og vil ikke la meg gjøre de nå. nå gjør hun alt hjemmejobben min som jeg pleide å gjøre litt hver uke/helgen. hun snakker ikke med meg. selvfølgelig hater jeg søstrene mine, de sier alltid til moren min at hvorfor jeg ikke jobber og hvorfor jeg bare sitter på rommet mitt og jobber med skole. er dette galt? / skal jeg bare la det gå?

Besvart 14.02.2019 13:55
 

Svar
Hei!

Slik jeg forstår deg, så har du i lang tid opplevd at både din mor og dine to søstre er sinte på deg fordi du ikke bidrar så mye med husarbeid som de gjør. Du skriver at du jobber hardt med skolen for å få til drømmejobben din. Det synes jeg høres lurt ut!

Jeg skjønner godt at det kan kjennes både tungt og ensomt ut når de ikke støtter deg, men i stedet er sinte for at du ikke hjelper nok til. Du har helt rett i at du av og til må ta en pause og se på film.

Du skriver at du har pleid å gjøre litt jobb hjemme, men at moren din i dag tok det også uten å snakke med deg.

Mitt råd er at du ber om å få snakke med moren din om denne situasjonen en gang dere er alene og ikke blir forstyrret. Si at du må snakke med henne om noe viktig, og be henne sette av tid. Så kan du fortelle henne hvordan dette kjennes for deg. Du kan fortelle om drømmejobben og hvorfor du jobber så hardt på skolen. Fortell henne hvor lei deg du blir når alle er sinte på deg og ingen støtter deg. Si at du gjerne kan hjelpe til med de oppgavene du synes er rimelige, men at skolen må komme først.

Kanskje kan din mor forstå deg hvis du snakker på denne måten uten å kritisere henne eller søstrene dine. Da kan hun støtte deg når de andre blir sinte.

Hvis ikke dette nytter, så synes jeg du skal gå til helsesykepleier (helsesøster) på skolen og fortelle om saken. Sammen kan dere finne fram til en god løsning.

Lykke til både med familien og skolen!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie