Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg er halvveis diagnostisert med Aspergers. Jeg er glad i dyr. Finnes det muligheter for å få støtte/ terapidyr?

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ble for et år siden halvveis diagnostisert med Aspergers. Jeg sier halvveis fordi den tidligere psykologen min OG en spesialisert lege var enige, men foreldrene mine nektet, så jeg har dermed ingen fastsatt diagnose (ennå). Jeg sliter mye med angst, depresjon, sosial angst, og mye forskjellig annet. Dyr er en stor del av livet mitt, og hjelper meg med å føle meg bedre. Jeg kan ikke ha dyr akkurat nå (moren min er allergisk), men når jeg flytter ut skal jeg få meg hund eller katt. Er det mulig for noen med mine vansker å ha et service-/terapi-/emosjonelt støtte-dyr? Og hva er i så fall prosessen på dette? Hva er rettighetene mine dersom jeg får en av dem? Takk på forhånd!

Besvart 29.10.2017 15:06
 

Svar
Hei!


Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår at du har det vanskelig og at det har vært en utfordrende periode for deg med uenigheter knyttet til utredning i tillegg til andre ting du strever med.

Det er trist at foreldrene dine ikke er enige med psykologen og legen. Av og til er det slik at man kan ha forskjellig opplevelse av noe.

Hva opplever du selv stemmer?

Det som er fint med en utredning og diagnose er at du får riktig behandling for det du strever med og at det kan gi deg noen flere rettigheter.

Mitt råd til deg er å snakke med fastlegen din om hva slags muligheter det finnes til å ha dyr som støtte og terapi der du bor.

Jeg er usikker på tilbudet som finnes men jeg vil anta at fastlegen din har oversikt eller kan henvise deg videre til noen som vet.

Jeg legger ved noen artikler til deg så håper jeg du får det bedre snart!

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Har du Asperger syndrom, eller kjenner du noen som har det?

Asperger syndorm

Asperger syndrom består ikke av ett enkelt symptom, men mer som et mønster av vansker. Personer med Asperger syndrom har forskjellige typer vansker, men også noen likhetstrekk.

Les mer

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser